Ud fra vores erfaring stammer de fleste problemer med ydeevnen fra fejl i plugin- eller opdateringer af tema, ineffektiv kode eller et plugin eller et tema, der ikke understøtter den seneste version af PHP eller WordPress. I denne artikel kommer vi med anbefalinger til, hvad du skal kigge efter, og værktøjer til at hjælpe dig med at fejlfinde almindelige ydeevneproblemer på dit websted.

Anbefalinger

Tjek for høj brug af admin-ajax.php

Sørg for, at Ajax er korrekt implementeret på dit websted. Plugins er typisk (men ikke altid) bag høj brug af admin-ajax.php. Dette vises normalt på forsiden af ​​webstedet og kan ofte ses i hastighedstest rapporter.

En anden almindelig årsag til høj admin-ajax.php-brug skyldes, at mange loggede brugere på samme tid i WordPress-dashboardet udløser WordPress Heartbeat API til at generere hyppige Ajax-calls.

Tjek plugins og temaer

Minimer antallet af plugins så meget som muligt. Sørg for, at resterende plugins er nødvendige og stadig understøttes og opdateres.

Ved at bruge dit scenemiljø kan du deaktivere alle plugins og skifte til et standardtema. Hvis ydeevnen forbedres, skal du genaktivere plugins én efter én og genaktivere dit tema, indtil problemet med ydeevne opstår igen. Når du har fundet ud af, hvilket plugin eller tema der er kilden (nogle gange er det en kombination af to eller flere plugins), skal du arbejde sammen med udviklerne, så de kan hjælpe dig med at løse problemet og implementere ændringerne på dit live websted.

Transients Manager plugin

Hvis du sporer ydeevneproblemer til et for stort antal transienter, der tilstopper din database, er det gratis Transients Manager plugin en fremragende ressource til at rydde dem.

Hyr en WordPress-udvikler eller -bureau

Hvis du ikke er bekendt med fejlfinding af ydeevneproblemer, anbefales det at samarbejde med en udvikler eller et bureau for at hjælpe dig med at spore og løse problemer.

Fejlfindingsværktøjer

Query Monitor Plugin

Query Monitor-pluginnet er et gratis plugin, der hjælper med fejlretning af en række forskellige områder i WordPress. Det kan hjælpe dig med at spore langsomme databaseforespørgsler, AJAX-calls, REST API-anmodninger og meget mere. For flere detaljer har vi et blogindlæg om, hvordan du bruger Query Monitor-pluginet.

Kinstas APM Tool

Kinstas APM Tool hjælper dig med at identificere PHP-ydeevne flaskehalse på dit WordPress-websted uden at skulle tilmelde dig tredjepartsovervågningstjenester som New Relic.

New Relic

New Relic er et overvågningsværktøj, der giver dig detaljerede ydeevneopdelinger på et granulært niveau. Gå til fanen WordPress > Plugins og temaer og sorter efter Mest tidskrævende. Dette kan hjælpe med at vise, hvilke plugins (eller et tema) der er forbundet med de processer, der tager længst tid at gennemføre. Gå derefter til fanen Transaktioner for at se, hvilke specifikke transaktioner der er mest tidskrævende.

Serverlogs

Logfiler er tilgængelige i MyKinsta og kan også downloades via SFTP. Disse filer kan være nyttige ved fejlfinding af ydeevneproblemer på dit websted.

WP_DEBUG

WordPress har en indbygget debug-tilstand, der hjælper dig med at spore, hvad der foregår, ved at vise alle PHP-fejl, meddelelser og advarsler. Der er også yderligere fejlfindingsmuligheder, der kan være nyttige, når man undersøger specifikke typer problemer.

Xdebug

Xdebug er en PHP-udvidelse, der kan bruges med dit foretrukne IDE-integrerede udviklingsmiljø) i dit scenemiljø for at gå gennem dit websteds kode for at fejlfinde problemer. For at aktivere Xdebug for dit miljø skal du starte en ny chat med vores supportteam.

Yderligere ressourcer

For at tage et dybere dyk ned i fejlfinding af nogle almindelige ydeevneproblemer og andre fejl, tjek disse ressourcer: