Miljøvariabler er nyttige til at give oplysninger til dit program, som kommer uden for programmet, når det kører. Det bruges typisk til at indstille ting som databaseforbindelsesoplysninger og API-nøgler.

Miljøvariabler til din applikation.
Miljøvariabler til din applikation.

Tilføjelse af miljøvariabler

Hvis du vil tilføje miljøvariabler, skal du gå til siden Indstillinger for din applikation, rulle ned til afsnittet Miljøvariabler og klikke på knappen Tilføj miljøvariabel. Tilføj nøgle-værdiparrene i det modale vindue Tilføj miljøvariabel/pop-up vindue.

Tilføj et nøgle-værdipar til en miljøvariabel.
Tilføj et nøgle-værdipar til en miljøvariabel.

Brug af miljøvariabler

Hvordan du bruger miljøvariabler, er op til din applikation. I Node kan du f.eks. få adgang til en variabel ved navn API_KEY med process.env.API_KEY. I PHP ville du bruge getenv('API_KEY').

Miljøvariabler indstillet af Kinsta

Kinsta indstiller altid PORT som den port, der anvendes af webserveren. Hvis du vil have dit program til at interagere med webserveren, skal du bruge denne miljøvariabel. I Node er det f.eks. sådan her, du starter en server:

app.listen(process.env.PORT, () => {
console.log("Weather server is up and running")