Cloudflare er et firma, der leverer Content Delivery Network (CDN), DNS, DDoS-beskyttelse og sikkerhedstjenester. De er blevet meget velkendte inden for webprestationsbranchen for hurtige DNS-lookup og har et robust netværk på over 100 forskellige datacentre over hele kloden. De støttes af nogle af de største navne i branchen som Google, Microsoft og Qualcomm, og Cloudflare’s markedsandel vokser fortsat. Nogle af deres kunder inkluderer Nasdaq, Digital Ocean, Zendesk og Cisco.

Hvis du leder efter en nem måde at fremskynde og forbedre sikkerheden på dit WordPress-site, er Cloudflare en fantastisk løsning. De fleste kunder kan endda bruge deres gratis plan, der tilbyder ubegrænset CDN-båndbredde. Følg nedenstående trin for, hvordan du installerer Cloudflare på dit WordPress-site.

Bemærk: Hvis du bruger Cloudflare, kan du ikke bruge vores premium DNS fra Amazon Route 53. Cloudflare fungerer som en fuld proxy-service, hvilket betyder, at du skal vælge det ene eller det andet. Hvis du vil bruge vores premium DNS, kan du bruge en alternativ CDN til at fremskynde dit websted, f.eks. KeyCDN, som ikke er en fuld proxy.

Installer Cloudflare

Denne tutorial antager, at du allerede har en Cloudflare-konto. Hvis du ikke gør det, kan du besøge Cloudflare-websitet og tilmelde dig en gratis konto.

Trin 1

Log ind på Cloudflare-dashbaordet, og klik på “+ Tilføj website.” Indtast dit WordPress-websteds domæne, og klik på “Start scanning.” (Du behøver ikke tilføje www eller HTTP / HTTPS, roddomænet er fint)

Føj WordPress-site til Cloudflare
Føj WordPress-site til Cloudflare

Det kan tage et minut eller to, og klik derefter på “Fortsæt installation.”

Trin 2

Cloudflare giver dig to muligheder. Du kan bruge deres CDN og beskyttelse (som accelererer og beskytter dine websites), eller du kan blot bruge deres DNS. De fleste kunder vil have det førstnævnte, da det er her, du vil drage fordel af alt, hvad Cloudflare har at tilbyde. For at sikre, at dine domæner er aktiveret, skal du sikre dig, at skyen lyser som orange. Hvis du har yderligere poster, f.eks. E-mail (MX-poster), skal disse være slukket Cloudflare (grå). Klik på Fortsæt, efter at du har verificeret alt. Du kan altid ændre disse poster senere.

Bekræft DNS-poster
Bekræft DNS-poster

Trin 3

På den næste side skal du vælge en Cloudflare-plan. Vi anbefaler at starte med den gratis plan, der fungerer for de fleste brugere. Klik derefter på “Fortsæt.” Du kan læse mere om forskellene i Cloudflares planer.

Gratis Cloudflare-plan
Gratis Cloudflare-plan

Trin 4

Du bliver derefter nødt til at ændre navneservere på dit domæne for at pege på Cloudflare (brug dem, de leverer). Fordi Cloudflare er en komplet proxy-tjeneste, er det grundlæggende, hvordan det fungerer, at du peger dit domæne til Cloudflare, og Cloudflare peger derefter dit domæne til Kinsta. Der er ingen nedetid, når du skifter navneservere. Her er et par links til dokumentation med forskellige domæneregistratorer om, hvordan du ændrer dem.

Klik derefter på “Fortsæt.”

Skift til Cloudflares navneservere
Skift til Cloudflares navneservere

Dette bør ikke tage meget lang tid, men det giver op til 24 timer for denne ændring at blive behandlet.

Trin 5

Hvis dit sted ikke allerede var rettet mod Kinsta, eller du bruger Kinsta’s premium DNS, skal du opdatere A-posten for at pege på Kinsta i Cloudflare-dashboardet. Klik på “DNS” og ved siden af A-navneposten, skift den til din Kinsta IPv4-adresse. IPv4-adressen på dit WordPress-site kan findes på dit MyKinsta betjeningspanel under fanen “Info” på dine websteder. Hvis du ikke er en Kinsta-kunde, skal du bare sørge for at opdatere den med den IP-adresse, du har fået af din WordPress-host

Opdater Cloudflare A navnepost
Opdater Cloudflare A navnepost

Og det er det! Dit WordPress-sted har nu Cloudflare installeret.

Trin 6 (valgfrit)

Der er et ekstra trin for WordPress-brugere, som vi anbefaler. Det er ikke påkrævet, men visse ting med Cloudflare fungerer muligvis ikke korrekt, hvis du ikke installerer det officielle Cloudflare-plugin.

Gratis Cloudflare WordPress-plugin
Gratis Cloudflare WordPress-plugin

Du kan downloade det fra WordPress-depotet eller ved at søge efter det i dit WordPress-dashboard under “Tilføj nyt” plugins. Det indeholder følgende:

• Fix for WordPress-kommentarer, der vises fra den samme IP-adresse
  • Automatisk rensning af cache
  • Header rewrite for at forhindre en omdirigeringssløjfe, når Cloudflares Universal SSL er aktiveret
  • Mulighed for at ændre indstillinger på Cloudflare-konto fra selve plugin (cache-udrensning, sikkerhedsniveau, billedoptimering)
  • Se analyser såsom samlede besøgende, gemt båndbredde og blokerede trusler
  • Support til HTTP2 / Server Push

Når du har installeret plugin, skal du indtaste din Cloudflare-e-mailadresse og API-nøgle i indstillingerne. Du kan få fat i din API-nøgle her. Kopier den, der siger “Global API Key.” Klik derefter på “Save API Credentials.”

Cloudflare WordPress plugin API-legitimationsoplysninger
Cloudflare WordPress plugin API-legitimationsoplysninger

Under fanen “Hjem” anvender du standardindstillingerne eller opdateringsindstillingerne, som du foretrækker.

Standardindstillinger for Cloudflare-plugin
Standardindstillinger for Cloudflare-plugin

Under fanen “Indstillinger” kan du aktivere billedoptimering, hvis du er i en pro-plan, aktivere udviklingsindstilling, ændre sikkerhedsniveauet og aktivere automatiske HTTPS-omskrivninger.

Standardindstillinger til Cloudflare-plugin
Standardindstillinger til Cloudflare-plugin

Under fanen “Indstillinger” kan du aktivere billedoptimering, hvis du er i en pro-plan, aktivere udviklingsindstilling, ændre sikkerhedsniveauet og aktivere automatisk HTTPS-omskrivninger.

Cloudflare-pluginanalyse
Cloudflare-pluginanalyse

Almindelige Cloudflare-problemer

En meget almindelig fejl, som brugerne får, når de prøver at installere Cloudflare på deres WordPress-sted, er “ERR_TOO_MANY_REDIRECTS” i Chrome eller “Siden omdirigerer ikke korrekt” (Firefox).

Almindelig fleksibel SSL-error med Cloudflare
Almindelig fleksibel SSL-error med Cloudflare

Dette skyldes, at SSL allerede er konfigureret på din webserver og derefter har fleksibel SSL aktiveret med Cloudflare. Hvis du allerede har et SSL-certifikat hos din webhost (Kinsta), skal du skifte SSL-tilstand til fuld

Indstil Cloudflare-kryptoniveau til fuldt
Indstil Cloudflare-kryptoniveau til fuldt

Ellers kan du oprette en sideregel til at løse dette problem.

Sådan ryddes Cloudflare-cache

Løber du ind i problemer? Der vil være tidspunkter, hvor du har brug for at rydde (rense) Cloudflare-cache. Der er to nemme måder at gøre dette på.

Valgmulighed 1 – Ryd Cloudflare-cache i WordPress Plugin

Hvis du har Cloudflare WordPress-plugin installeret, kan du rense cachen fra “Indstillinger → Cloudflare.”

Ryd Cloudflare-cache i WordPress-plugin
Ryd Cloudflare-cache i WordPress-plugin

Valgmulighed 2 – Ryd Cloudflare-cache fra dashboard

Din anden mulighed er at rydde Cloudflare-cache fra deres kontrolpanel. For at gøre dette skal du klikke på fanen “Cache” og derefter på “Rens alt.”

Ryd Cloudflare-cache
Ryd Cloudflare-cache

Når du først har alt op og kører glat, er det bedre at kun rense cachen til individuelle filer. Cloudflare giver en nem måde at gøre dette på.

Tilpasset rensefilcache
Tilpasset rensefilcache

Bemærk: Hvis du renser alt, kan du midlertidigt forringe ydelsen på dit websted, da aktiver skal cache-cache igen. Nogle gange er dette uundgåeligt, især hvis du ikke er sikker på, hvad script eller aktiv på dit websted skal opdateres.

Yderligere Cloudflare-indstillinger

Nu hvor du ved, hvordan du installerer Cloudflare, anbefaler vi, at du tjekker vores detaljerede indlæg om de bedste indstillinger for WordPress-brugere. Du kan også tjekke, hvor meget båndbredde dit WordPress-websted bruger i forhold til CDN og lære om Cloudflares APO-værktøj (Automatic Platform Optimization).