We bieden zowel rechtstreekse databasetoegang als de mogelijkheid om databases te bewerken met tools als phpMyAdmin, HeidiSQL, Sequel Pro, en MySQL Workbench. Om rechtstreekse databasetoegang in te stellen, moet je een SSH tunnel naar je Kinsta site opzetten. Bekijk hieronder een paar verschillende manieren waarop je verbinding kunt maken.

Verbinding maken met de database met phpMyAdmin

Je kunt verbinding maken met je WordPress database met phpMyAdmin, dat toegankelijk is vanuit MyKinsta. Navigeer naar WordPress Websites > sitenaam > Info.

Scroll naar beneden naar de sectie voor databasetoegang, en je vindt je databasegebruikersnaam en -wachtwoord, die je nodig hebt om in te loggen in phpMyAdmin.

Om naar de inlogpagina te gaan klik je op de Open phpMyAdmin link.

Open phpMyAdmin vanuit MyKinsta.
Open phpMyAdmin vanuit MyKinsta.

SSH en database informatie

In de verbindingsmethoden die hieronder worden getoond, moet je SSH- en database-informatie voor je site van MyKinsta verzamelen. Deze informatie kan worden gevonden in MyKinsta onder WordPress Websites > sitenaam > Info.

• SFTP/SSH Host
  • SFTP/SSH Gebruikersnaam
  • SFTP/SSH wachtwoord
  • SFTP/SSH-poort
  • Naam database
  • Database gebruikersnaam
  • Database wachtwoord
Credentials voor het instellen van SSH tunneling kun je vinden in MyKinsta.
Credentials voor het instellen van SSH tunneling kun je vinden in MyKinsta.

Verbinding maken met de database via de opdrachtregel

Als je liever uitsluitend in de opdrachtregel werkt, kun je rechtstreeks met je Kinsta database verbinden via een SSH tunnel. Dit stelt je in staat om lokale database administratietools zoals MySQL Shell te gebruiken om op een veilige manier veranderingen in een MySQL database aan te brengen.

Om via een SSH tunnel verbinding te maken met je database heb je een paar belangrijke gegevens nodig van het Info tabblad van je site in MyKinsta.

• SSH gebruikersnaam
  • SSH wachtwoord
  • SSH host
  • SSH poort
  • Database gebruikersnaam
  • Database wachtwoord

macOS

Start in macOS Terminal en voer het onderstaande commando uit. Zorg ervoor dat je “ssh_username”, “ssh_host”, en “ssh_port” vervangt door de instellingen van je site. Dit commando bindt je lokale poort 3307 aan poort 3306 op de remote server waarop je database staat en voert de nodige port forwarding uit.

ssh -fN ssh_username@ssh_host -p ssh_port -L 3307:127.0.0.1:3306

Voor de kinstalife site in de schermafbeelding hierboven kan het onderstaande commando gebruikt worden om de SSH sessie te starten.

ssh -fN [email protected] -p 47780 -L 3307:127.0.0.1:3306

Voer je SFTP/SSH wachtwoord in als daarom gevraagd wordt, en druk op “Enter”. Als je geen “incorrect password” boodschap ziet, betekent dat dat je goed zit!

SSH tunnel in macOS.
SSH tunnel in macOS.

Op dit punt is je Mac ingesteld om verbinding te maken met je remote database via 127.0.0.1:3307. Als je dat nog niet gedaan hebt, moet je nu MySQL Shell lokaal installeren.

Gebruik het onderstaande commando voor MySQL Shell om verbinding te maken met je database.

mysqlsh --host=127.0.0.1 --port=3307 -u database_username -p --sql

Voor onze kinstalife site zouden we het onderstaande commando gebruiken.

mysqlsh --host=127.0.0.1 --port=3307 -u kinstalife -p --sql

Je wordt gevraagd om je databasewachtwoord, dus zorg dat je dat bij de hand hebt. Na succesvolle verbinding zie je de onderstaande SQL interface waarmee je je remote database rechtstreeks kunt beheren.

MySQL Shell op macOS.
MySQL Shell op macOS.

Verbinden met Database met HeidiSQL

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe je met HeidiSQL rechtstreeks verbinding maakt met je database.

Stap 1

Download HeidiSQL en installeer het. Als je het voor het eerst start moet je een nieuw sessiebestand maken met de volgende gegevens.

• Netwerk type: MySQL (SSH Tunnel)
  • Hostnaam / IP: localhost (of 127.0.0.1)
  • Gebruiker: Database gebruikersnaam van MyKinsta
  • Wachtwoord: Database wachtwoord van MyKinsta
  • Poort: 3306
  • Database: Naam van de database van MyKinsta
Nieuw sessiebestand HeidiSQL
Nieuw sessiebestand HeidiSQL

Stap 2

Je moet nu Plink.exe (PuTTY Link, een command-line verbindingstool) downloaden en onder het tabblad Advanced in HeidiSQL de locatie opgeven. Gebruik dan de volgende informatie op het SSH tunnel tabblad.

• SSH Host: SFTP/SSH Host IP Adres van MyKinsta
  • SSH-poort: SFTP/SSH-poort van MyKinsta
  • Gebruikersnaam: SFTP/SSH gebruikersnaam van MyKinsta
  • Wachtwoord: SFTP/SSH wachtwoord van MyKinsta
  • Lokale poort: 3306
SSH tunnel instellingen in HeidiSQL.
SSH tunnel instellingen in HeidiSQL.

Stap 3

Klik op Open en het zou je moeten vragen de host te vertrouwen en de sleutel aan je register toe te voegen.

Verbinden met de database met Sequel Pro

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe je met Sequel Pro rechtstreeks verbinding maakt met je database.

Stap 1

Download Sequel Pro en installeer het. Als je het voor het eerst start moet je een nieuwe verbinding maken. Klik op de SSH tab.

Sequel Pro
Sequel Pro

Stap 2

Vul de volgende verbindingsparameters in:

• MySQL Host: 127.0.0.1
  • Gebruikersnaam: Database gebruikersnaam van MyKinsta
  • Wachtwoord: Database Wachtwoord van MyKinsta
  • Database: Databasenaam van MyKinsta
  • Poort: 3306
  • SSH Host: SFTP/SSH Host IP Adres van MyKinsta
  • SSH Gebruiker: SFTP/SSH Gebruikersnaam van MyKinsta
  • SSH-Wachtwoord: SFTP/SSH-Wachtwoord van MyKinsta
  • SSH-poort: SFTP/SSH-poort van MyKinsta

Stap 3

Klik op Connect.

Verbinden met database met MySQL Workbench

Stap 1

Download MySQL Workbench en installeer het. Als je het voor het eerst opstart moet je een nieuw sessiebestand maken met de volgende gegevens.

Stap 2

Open Workbench en maak een nieuwe verbinding. Klik daartoe op het Database menu → Manage Connections. Klik dan op de knop New en geef je verbinding een naam.

MySQL Workbench verbinding
MySQL Workbench verbinding

Stap 3

Kies Standard TCP/IP over SSH uit het keuzemenu van de verbindingsmethode.

Stap 4

Vul de volgende verbindingsparameters in:

• SSH Hostnaam: SFTP/SSH Host IP Adres gevolgd door een dubbele punt (:) en poort van MyKinsta (bijv. 123.123.12.123:53229)
  • SSH-gebruikersnaam: SFTP/SSH-gebruikersnaam van MyKinsta
  • SSH-Wachtwoord: SFTP/SSH-Wachtwoord van MyKinsta
  • MySQL Hostname: localhost
  • MySQL Server Poort: 3306
  • Gebruikersnaam: Database gebruikersnaam van MyKinsta
  • Wachtwoord: Database wachtwoord van MyKinsta

Klik dan op Sluiten.

Stap 5 (alleen Windows gebruikers)

Als je Windows draait, moet je het systeemtype bijwerken onder het tabblad System Profile. Standaard zijn deze opties echter uitgegrijsd. Om ze in te schakelen, klik je op het tabblad Remote Management en schakel je Native Windows Remote Management tijdelijk in.

Hierdoor kun je de configuratie-opties in het tabblad System Profile wijzigen. Werk het volgende bij:

• Systeemtype: Linux
  • Installatie Type: Ubuntu Linux (MySQL pakket)
MySQL Workbench systeemprofiel
MySQL Workbench systeemprofiel

Zet dan onder het tabblad Remote management weer op Do not use remote management.

Stap 6

Open de verbinding uit de lijst. Je ziet waarschijnlijk twee popupvensters: SSH Server Fingerprint Missing en Connection Warning. Klik op Continue in beide vensters.

SSH server fingerprint missing
SSH server fingerprint missing
MySQL Workbench verbindingswaarschuwing
MySQL Workbench verbindingswaarschuwing

Je zou dan in staat moeten zijn de database te openen en te beheren.

Als je de volgende foutmelding krijgt: “Incompatible SSH peer (no acceptable kex algorithm)” laat het je weten dat je Workbench software verouderd is. We hebben echter meldingen van klanten gehad over een mogelijke bug met de “check for updates” optie die meldde dat ze al de laatste versie gebruikten terwijl dat in feite niet zo was. De oplossing is om naar de download pagina te gaan en de nieuwste versie te downloaden.