Wanneer je je WordPress website bij Kinsta host, moet je je domein naar ons verwijzen zodat onze servers je site aan je bezoekers kunnen leveren.

Je domein naar Kinsta verwijzen (Cloudflare vs niet-Cloudflare)

Het proces voor het verwijzen van je domein naar Kinsta hangt af van of je site al gebruik maakt van Cloudflare. Aangezien alle Kinsta pakketten worden geleverd met gratis Cloudflare integratie, moeten gebruikers met actieve eigen Cloudflare accounts een speciale reeks instructies volgen om de compatibiliteit tussen de twee Cloudflare zones te behouden.

Als je site een Cloudflare domein gebruikt, klik dan hier voor instructies om je domein toe te voegen en naar Kinsta te verwijzen. Als je Cloudflare nog niet gebruikt, ga dan verder met de onderstaande instructies om je domein naar Kinsta te laten verwijzen.

Zo verwijs je een domein naar Kinsta (niet-Cloudflare domein)

Stap 1 – Voeg een nieuw domein toe in MyKinsta

Ga in MyKinsta naar Websites > Naam site > Domeinen en klik op de knop Domein toevoegen.

Een nieuw domein toevoegen in MyKinsta.
Een nieuw domein toevoegen in MyKinsta.

Geef je domein op en klik op Domein toevoegen en doorgaan. MyKinsta ondersteunt zowel hoofddomeinen en subdomeinen. Als je een hoofddomein toevoegt, wordt automatisch een extra wildcard-domein (*.domein.com) toegevoegd om wildcard-subdomeinen te ondersteunen.

Een custom domein toevoegen in MyKinsta.
Een custom domein toevoegen in MyKinsta.

Stap 2 – Verifieer je nieuwe domein

Vervolgens moet je het eigendom van je domein verifiëren om Kinsta’s gratis Cloudflare integratie te gebruiken. Om een nieuw domein te verifiëren, moet je twee TXT records toevoegen aan de DNS van je domein. Je DNS provider is waar de nameservers van je domein naar worden verwezen. Dit kan de registrar van je domein zijn, maar kan ook een andere DNS provider zijn.

Als je Kinsta DNS gebruikt, worden de TXT records voor domeinverificatie automatisch voor je toegevoegd, dus je kunt doorgaan naar Stap 3 – Verwijs je domein naar Kinsta.

Als je een andere DNS-provider gebruikt, logt je in op het beheerpaneel van jew DNS-provider en voegt je de nieuwe TXT-records toe.

Je domein verifiëren in MyKinsta.
Je domein verifiëren in MyKinsta.

TXT record 1

TXT record 2

Inloggen bij het beheerpaneel van je DNS provider en een nieuw TXT record toevoegen.

Gebruik voor het eerste TXT record _cf-custom-hostname voor het Hostname veld en je unieke UUID waarde voor het Content/Text veld. Nadat je de TXT recordgegevens hebt toegevoegd, sla je je nieuwe TXT record op.

Gebruik voor het tweede TXT record @ in het Hostname veld of laat het leeg (afhankelijk van welke werkt bij jouw DNS provider), en gebruik je unieke UUID waarde voor het veld Content/Text. Nadat je de TXT recordgegevens hebt toegevoegd, sla je je nieuwe TXT record op.

Zodra je de TXT records bij je DNS provider hebt toegevoegd, klik je op Ok, ik heb het gedaan in de Domein verifiëren popup in Mykinsta.

Nadat je de TXT records hebt geverifieerd, klik je op de Ok, ik heb het gedaan knop in MyKinsta.
Nadat je de TXT records hebt geverifieerd, klik je op de Ok, ik heb het gedaan knop in MyKinsta.

Afhankelijk van je DNS provider kan het tot 24 uur duren voordat je nieuwe TXT records zijn verspreid. Na een succesvolle domeinverificatie ontvang je een melding per e-mail zoals deze:

E-mail domeinverificatie van Kinsta.
E-mail domeinverificatie van Kinsta.

Stap 3 – Verwijs je domein naar Kinsta

Nadat je domein met succes is geverifieerd, klik je op de Domein verwijzen knop in de e-mail of de Domein verwijzen knop naast je custom domein in MyKinsta.

Je domein verwijzen naar Kinsta.
Je domein verwijzen naar Kinsta.

Verwijs je domein naar Kinsta

In de popup Je domein verwijzen naar Kinsta, zie je Site IP adres. Dit is het IP adres van het A record van je domein.

Site IP adres in MyKinsta.
Site IP adres in MyKinsta.

Ga vervolgens naar je DNS provider en werk je A record bij zodat deze verwijst naar je Site IP adres. Als je Kinsta DNS gebruikt, kun je je A record als volgt bijwerken:

1. Open MyKinsta in een nieuw tabblad, ga naar Kinsta DNS.
  2. Als je al een A, AAAA of CNAME record voor je domein hebt, kan je deze verwijderen voordat je de nieuwe A record toevoegt. Dit doe je door op het Verwijderen (prullenbak) pictogram te klikken onder de kolom Acties.
  3. Klik op de knop Een DNS-record toevoegen en klik op de optie A.
  4. Als het om je hoofddomein gaat, laat dan het Hostname veld leeg. Als je naar een subdomein verwijst, specifieer dan je subdomein in het Hostname veld.
  5. Voer je Site IP adres in het veld IPv4 adres in.
  6. Klik op Een DNS-record toevoegen.

Een A record aanmaken in Kinsta DNS.
Een A record aanmaken in Kinsta DNS.

Nadat je het DNS record hebt toegevoegd, ga je terug naar de popup Je domein naar Kinsta verwijzen en klik je op Ok, ik heb het gedaan.

Klik op de knop Ok, ik heb het gedaan nadat je je domein naar Kinsta hebt verwezen.
Klik op de knop Ok, ik heb het gedaan nadat je je domein naar Kinsta hebt verwezen.

Je WWW domein naar Kinsta verwijzen

Naast het configureren van een A record voor je hoofddomein, raden we je ook aan om de www-versie van je domein naar Kinsta te verwijzen (als je dat nog niet hebt gedaan). Opmerking: als je Kinsta DNS gebruikt en de optie Voeg DNS record toe met en zonder www hebt geselecteerd, is je www CNAME al verwezen.

Om dit te doen, maak of bewerk je een CNAME record voor je www-domein zodat deze verwijst naar je hoofddomein.

Maak een CNAME record aan voor je www-domein.
Maak een CNAME record aan voor je www-domein.

Als je Kinsta DNS gebruikt, klik je op Een DNS-record toevoegen en selecteer je de CNAME optie. Gebruik de onderstaande instellingen voor het CNAME record:

Je wildcard domein naar Kinsta verwijzen (optioneel)

Ook ondersteunen we wildcard-subdomeinen. Een wildcard-domein is een “catch-all” subdomein. Als je bijvoorbeeld drie DNS records als volgt hebt ingesteld:

1. A record voor sub.domein.com dat verwijst naar 123.123.123.123.
  2. A record voor sub.domein.com dat verwijst naar 2.
  3. A record voor *.domein.com dat verwijst naar 789.789.789.789.

Elk verzoek aan een subdomein dat niet sub.domein.com of sub2.domein.com is, wordt automatisch afgehandeld door het A record van *.domein.com en doorgestuurd naar 789.789.789.789.

Als je de wildcard-domeinfunctionaliteit op Kinsta wilt gebruiken, kun je dat doen door een extra A record aan te maken met de onderstaande instellingen:

Een wildcard A record toevoegen voor je domein.
Een wildcard A record toevoegen voor je domein.

Na het toevoegen van een wildcard A record, zal het openen van een subdomein dat niet ergens anders naar verwijst ertoe leiden dat het verzoek wordt doorgestuurd naar Kinsta.

Zo verwijs je je domein naar Kinsta (Cloudflare domein)

Deze instructies zijn voor nieuwe domeinen die Cloudflare al gebruiken. Als je domein Cloudflare nog niet gebruikt, klik dan hier voor de juiste instructies.

Stap 1 – Voeg een nieuw Cloudflare domein toe in MyKinsta

Ga in MyKinsta naar Websites > Naam site > Domeinen en klik op de knop Domein toevoegen.

Een nieuw domein toevoegen in MyKinsta.
Een nieuw domein toevoegen in MyKinsta.

Geef je domein op en klik op Domein toevoegen en doorgaan. MyKinsta ondersteunt zowel hoofddomeinen en subdomeinen. Als je een rootdomein toevoegt, wordt een extra wildcard-domein (*.domein.com) toegevoegd, wat betekent dat subdomeinen automatisch worden ondersteund.

Een custom domein toevoegen in MyKinsta.
Een custom domein toevoegen in MyKinsta.

Stap 2 – Verifieer je domein

Het verifiëren van je Cloudflare domein is een proces dat uit twee fasen bestaat. Je moet twee TXT records een voor een toevoegen, en hiertussen wachten tot de DNS propagatie van beide zijn afgerond.

In de popup zie je een enkel TXT record die je bij Cloudflare moet toevoegen om je domein te verifiëren. Kopieer de velden Name/host en Value.

Eerste TXT record in MyKinsta om het Cloudflare domein te verifiëren.
Eerste TXT record in MyKinsta om het Cloudflare domein te verifiëren.

Eerste TXT record

Ga naar je Cloudflare dashboard (log in als je dat nog niet hebt gedaan), selecteer je domein en klik op het tabblad DNS. Klik op de knop Add Record toevoegen en maak een nieuw TXT record aan met de details die je uit MyKinsta hebt gekopieerd.

Voeg domeinverificatie TXT record toe in Cloudflare.
Voeg domeinverificatie TXT record toe in Cloudflare.

Nadat je het TXT record bij Cloudlare hebt toegevoegd, klik je op OK, Ik heb het gedaan in de Domein toevoegen popup in MyKinsta.

Klik op de OK, I've done it knop in MyKinsta
Klik op de OK, I’ve done it knop in MyKinsta

Zodra DNS zich verspreidt (meestal binnen een paar minuten vanaf Cloudflare, maar kan afhankelijk zijn van de TTL set bij het toevoegen van het record), ontvang je een e-mail zoals deze om je te laten weten dat je door kunt gaan met de volgende verificatiefase:

E-mail voor de initiële domeinverificatie voor Cloudflare domein.
E-mail voor de initiële domeinverificatie voor Cloudflare domein.

Keer terug naar je site in MyKinsta en klik op de knop Domein verifiëren. Kopieer in de popup die verschijnt de velden Name/host en Value voor het volgende TXT record.

Tweede TXT record in MyKinsta om het Cloudflare domein te verifiëren.
Tweede TXT record in MyKinsta om het Cloudflare domein te verifiëren.

Tweede TXT record

Ga nogmaals naar je Cloudflare dashboard, selecteer je domein en klik op het tabblad DNS. Klik op de knop Add Record toevoegen en maak een nieuw TXT record aan met de details die je uit MyKinsta hebt gekopieerd.

Nadat je dit TXT record bij Cloudflare hebt toegevoegd, klik je op OK, ik heb het gedaan in het popupvenster Domein toevoegen in MyKinsta.

Klik op de knop OK, ik heb het gedaan in MyKinsta voor het tweede TXT record.
Klik op de knop OK, ik heb het gedaan in MyKinsta voor het tweede TXT record.

Zodra de DNS zich heeft verspreid (meestal binnen een paar minuten bij Cloudflare, maar kan afhankelijk zijn van de TTL set bij het toevoegen van het record), ontvang je nog een e-mailmelding om je te laten weten dat je domein volledig is geverifieerd en naar Kinsta kan worden verwezen:

E-mail domeinverificatie van Kinsta.
E-mail domeinverificatie van Kinsta.

Stap 3 – Verwijs je domein naar Kinsta

Nadat je domein met succes is geverifieerd, zie je een Domein verwijzen knop naast je aangepaste domein in MyKinsta. Klik op deze knop om het domeinverwijzingsproces te starten.

Klik op de Domein verwijzen knop in MyKinsta.
Klik op de Domein verwijzen knop in MyKinsta.

Verwijs je domein naar Kinsta

Om je hoofddomein naar Kinsta te laten verwijzen, voeg je het eerste CNAME record (Name/host @) die wordt weergegeven in de popup Verwijs je domein naar Kinsta aan je Cloudflare DNS instellingen.

CNAME records toevoegen of bewerken bij Cloudflare.
CNAME records toevoegen of bewerken bij Cloudflare.

Ga naar je Cloudflare dashboard en klik op het tabblad DNS.

Verwijder conflicterend A record bij Cloudflare.
Verwijder conflicterend A record bij Cloudflare.

Nadat je het A record hebt verwijderd, klik je op de knop Add Record en maak je een nieuw CNAME record aan met de onderstaande gegevens:

Een CNAME toevoegen voor je hoofddomein in Cloudflare.
Een CNAME toevoegen voor je hoofddomein in Cloudflare.

Nadat je het CNAME record hebt toegevoegd, zie je een vinkje naast je hoofddomein in MyKinsta. Dit geeft aan dat het hoofddomein correct naar Kinsta is verwezen.

Een vinkje naast je hoofddomein in MyKinsta geeft aan dat het correct is doorverwezen.
Een vinkje naast je hoofddomein in MyKinsta geeft aan dat het correct is doorverwezen.

Je WWW domein naar Kinsta verwijzen

Naast het configureren van een CNAME -record voor je hoofddomein, raden we ook aan om de www-versie van je domein naar Kinsta te verwijzen.

Nadat je het conflicterende CNAME record hebt verwijderd, klik je op Add Record om een nieuw CNAME record te maken met de onderstaande instellingen:

Je wildcard domein naar Kinsta verwijzen (optioneel)

Ook ondersteunen we wildcard-subdomeinen. Een wildcard-domein is een “catch-all” subdomein. Als je bijvoorbeeld drie DNS records als volgt hebt ingesteld:

1. A record voor sub.domein.com dat verwijst naar 123.123.123.123.
  2. A record voor sub.domein.com dat verwijst naar 2.
  3. A record voor *.domein.com dat verwijst naar 789.789.789.789.

Elk verzoek aan een subdomein dat niet sub.domein.com of sub2.domein.com is, wordt automatisch afgehandeld door het A record van *.domein.com en doorgestuurd naar 789.789.789.789.

Als je de wildcard-domeinfunctionaliteit op Kinsta wilt gebruiken, kun je dat doen door een extra CNAME record in Cloudflare aan te maken met de onderstaande instellingen:

Een wildcard CNAME voor je Cloudflare domein toevoegen.
Een wildcard CNAME voor je Cloudflare domein toevoegen.

Als je een gratis Cloudflare abonnement gebruikt, zie je mogelijk een bericht met de tekst: “Some of your DNS only records are exposing IPs that are proxied through Cloudflare. Make sure to proxy all A, AAAA, and CNAME records pointing to proxied records to avoid exposing your origin IP.”

Deze melding is normaal en in dit geval geen probleem, omdat het doeldomein kinsta.cloud zich ook achter Cloudflare bevindt.

Zodra het wildcard CNAME record is verspreid, zal toegang tot een subdomein dat niet ergens anders naar verwijst ertoe leiden dat het verzoek wordt doorgestuurd naar Kinsta.

Zo wijzig je je primaire domein

Elke site die op Kinsta wordt gehost, krijgt een primair domein toegewezen. Het primaire domein is het “hoofddomein” van de site en wordt automatisch toegewezen wanneer een site wordt gemaakt. Als je geen aangepast domein toevoegt tijdens het maken van de site, wordt het primaire domein van je site ingesteld op een kinsta.cloud domein. Als je onlangs een aangepast domein hebt ingesteld en onze gratis Cloudflare integratie hebt ingeschakeld, moet je ervoor zorgen dat dit correct is ingesteld als het primaire domein van je site.

Om het primaire domein van je site te bekijken, ga je naar Websites > Domeinen > Primair domein. In de onderstaande screenshot is onze kinstalife site geconfigureerd met kinstalife.kinsta.cloud als het primaire domein.

Primair domein in MyKinsta.
Primair domein in MyKinsta.

Om je primaire domein bij te werken, scrol je omlaag naar het gedeelte Lijst met domeinen, klik je op het vervolgkeuzemenu naast een domein en klik je op Maak primair domein.

Een aangepast domein updaten in MyKinsta.
Een aangepast domein updaten in MyKinsta.

In de Maak primair domein popup heb je de mogelijkheid om te kiezen voor het uitvoeren van een zoek-en-vervangopdracht. Deze search-and-replace zal automatisch instanties van je oude domein bijwerken naar je nieuwe domein in je WordPress database. We raden je aan deze optie aan te vinken om onverwachte omleidingen te voorkomen die worden veroorzaakt door oude URL’s in je database. Als je deze zoek-en-vervangopdracht hier niet uitvoert, kun je dit later altijd handmatig doen met onze zoek-en-vervangtool.

Zoeken en vervangen primaire domein.
Zoeken en vervangen primaire domein.

Nadat je op de knop Primair maken hebt geklikt, duurt het enkele minuten om het primaire domein bij te werken. Zodra dit afgerond is, zou je nieuwe domein moeten worden vermeld onder Primair domein.

Nieuw primair domein in MyKinsta.
Nieuw primair domein in MyKinsta.

HTTPS forceren (optioneel)

Hoewel dit technisch optioneel is, wordt aanbevolen om je site te forceren om via HTTPS te laden. Met onze Cloudflare integratie wordt, zodra je domein is geverifieerd, automatisch een gratis SSL certificaat (met wildcard-ondersteuning) aan je site toegevoegd. Het enige dat je hoeft te doen is naar je site in MyKinsta te gaan, dan naar Tools te gaan en op de knop Inschakelen te klikken onder HTTPS forceren.

Forceer HTTPS in MyKinsta.
Forceer HTTPS in MyKinsta.

Samenvatting

Het correct configureren van je domein en het verwijzen van de benodigde DNS records naar Kinsta is een cruciaal onderdeel van het live gaan met je site. In dit artikel hebben we besproken hoe je de juiste DNS records instelt voor zowel Cloudflare- als niet-Cloudflare domeinen.

Nadat je je DNS naar Kinsta hebt verwezen, raden we aan om Kinsta CDN in te schakelen om de prestaties van je site nog verder te verbeteren. Als je hiermee klaar bent, bekijk dan zeker onze checklist om je nieuwe Kinsta site live te krijgen.