De kloonfeature in MyKinsta kopieert je gehele WordPress site, inclusief de database en bestanden. Nieuwe SFTP-, SSH- en databasereferenties worden automatisch aangemaakt tijdens het proces, en je kunt deze openen in MyKinsta zodra de gekloonde site is gemaakt.

Om deze feature te gebruiken, moet je een Pro pakket of hoger hebben, en moet je ten minste één ongebruikte ruimte open/beschikbaar hebben op je pakket voor de nieuwe site. Als je geen ongebruikte ruimte hebt om je site naar te klonen, kun je je site ook klonen naar premium testomgeving.

Je website klonen in MyKinsta

Stap 1

Een WordPress site maken in MyKinsta.
Een WordPress site maken in MyKinsta.

Log in op MyKinsta, klik op WordPress sites in de linker zijbalk, klik op de knop Site toevoegen in de rechterbovenhoek en selecteer Nieuwe site maken in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

Klik op de pagina Site toevoegen op de optie Een bestaande omgeving klonen en klik op Doorgaan.

Kloon een bestaande omgeving in MyKinsta.
Kloon een bestaande omgeving in MyKinsta.

Kloon een bestaande omgeving in MyKinsta.

Stap 3

Selecteer de site die je wilt klonen.

Selecteer de Live of Testomgeving.

Voer een naam in voor de nieuwe site en klik op de knop Doorgaan.

Volgende stap in het klonen van een bestaande omgeving in MyKinsta.
Volgende stap in het klonen van een bestaande omgeving in MyKinsta.

Afhankelijk van de grootte van je site, duurt het gewoonlijk ongeveer 10-20 minuten voor het kloonproces klaar is. Zodra dit is voltooid, zal je nieuwe gekloonde site in je WordPress websites lijst staan.

Als het proces na een uur nog niet is voltooid, open dan een chat met ons Supportteam om het kloonproces te bekijken en de vertraging op te lossen.

Na het klonen

Als je geen aangepast domein hebt toegevoegd tijdens het klonen, kun je de tijdelijke URL van de site gebruiken om toegang te krijgen tot de site totdat je klaar bent om een aangepast domein toe te voegen.

Als je klaar bent om het domein van je site toe te voegen en live te gaan, bekijk dan onze gids Zo voeg je een domein toe en Go Live checklist.

Belangrijke opmerkingen

• Hardcoded URL’s in bestanden zullen moeten worden bijgewerkt met de nieuwe site URL.
  • Als URL’s opgeslagen in plugin- of thema-instellingen niet automatisch werden bijgewerkt met de automatische zoek- en vervangactie tijdens het klonen, zullen deze ook moeten worden bijgewerkt.
  • Als thema’s of plugins ingebouwde cache hebben, moet die worden gewist.
  • Je gekloonde site is volledig gescheiden van de oorspronkelijke site. Het telt mee voor het totaal aantal sites, bezoeken en bandbreedte (indien van toepassing) van je pakket.
  • Als social sharing plugins zoals CoSchedule of Social Networks Auto Poster actief zijn op je site, kunnen ze automatisch beginnen met het delen van content van de gekloonde site. Zorg ervoor dat alle URL’s met betrekking tot deze zijn bijgewerkt, of deactiveer de plugin(s) totdat je nieuwe site live is en je klaar bent om ze te gebruiken.