Kom problemen ondervinden bij het verbinden via SSH of SFTP? Als je een foutmelding krijgt zoals hieronder, gebeurt dit meestal omdat IP adressen of de fingerprint van de SSH sleutel is veranderd (vaak als gevolg van een serverupdate), waarbij de oude nog steeds is opgeslagen in je known_hosts bestand, die wordt gebruikt voor SSH en SFTP verbindingen.

[[email protected] ~]$ ssh [email protected]
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@ WAARSCHUWING: IDENTIFICATIE VAN REMOTE HOST IS VERANDERD! @
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
IT IS POSSIBLE THAT SOMEONE IS DOING SOMETHING NASTY!
Het is mogelijk dat iemand je afluistert (man-in-the-middle-aanval)!
Het is ook mogelijk dat een host key is veranderd.
De vingerafdruk van de RSA-sleutel die door de remote host wordt verstuurd is
xx:xx:xx.
Neem contact op met je systeembeheerder.
Voeg de correcte host keys toe in /home/hostname/.ssh/known_hosts om van dit bericht af te komen.
De RSA-sleutel in kwestie in /var/lib/sss/pubconf/known_hosts:4
RSA host key user is gewijzigd en je hebt strikte controle geactiveerd
Verificatie host key mislukt.

Geen verbinding via SSH or SFTP – verwijder SSH known_hosts

Als er problemen zijn bij het verbinden, moet je eerst controleren of je het juiste wachtwoord gebruikt. Je kunt altijd het SFTP- en of SSH-wachtwoord wijzigen vanuit je MyKinsta-dashboard.

Als er nog steeds problemen zijn, volg dan de onderstaande aanwijzingen om de vermeldingen uit het known_hosts-bestand te verwijderen.

Mac

1. Open de terminal en bewerk het volgende bestand met de nano text editor.
nano ~/.ssh/known_hosts
  1. Verwijder alle vermeldingen die beginnen met je Kinsta IP-adres (te vinden in je MyKinsta-dashboard)
  2. Sla daarna het document op (Ctrl+X)

Windows

Windows maakt gebruikt van een vergelijkbaar known_hosts, maar de referenties en de IP-adressen worden opgeslagen in het register.

1. Start regedit vanuit je startmenu. Het onderstaande voorbeeld gebruikt Windows 10.

regedit
    Windows regedit

2. Blader naar de volgende map:
    HKEY_CURRENT_USERSoftWareSimonTathamPuTTYSshHostKeys

sshhostkeys
    SshHostKeys

3. Verwijder alle vermeldingen die eindigen met je Kinsta IP-addres (te vinden in je MyKinsta-dashboard)