Als je een subdomein toevoegt dat deel uitmaakt van een wildcard DNS configuratie met A records die naar meerdere IP adressen verwijzen, dan moet je een paar extra stappen nemen om dat subdomein naar Kinsta te laten verwijzen.

Onderstaande stappen zijn alleen van toepassing wanneer een wildcard (catch-all) subdomein wordt verwezen naar meerdere A records.

Als je domein geen wildcard A records gebruikt die naar meerdere IP adressen verwijzen, hoef je deze extra stappen niet te doorlopen bij het toevoegen van een domein aan je site.

Om een wildcard subdomein in te stellen dat verwijst naar Kinsta, wordt automatisch een extra wildcard subdomein (*.domein.com) toegevoegd wanneer je een root/apex domein (domein.com) toevoegt aan een site in MyKinsta (tenzij je de wildcard optie uitschakelt onder Geavanceerde opties).

Wat is een wildcard subdomein met meerdere IP’s?

Laten we eerst definiëren wat het precies betekent om een wildcard subdomein naar meerdere IP adressen te laten verwijzen. In de meeste gevallen zal een wildcard subdomein een enkele A record hebben dat naar een IP adres wijst:

• A record voor *.domein.com wijzend naar 123.123.123.123.

In sommige gevallen kan een  wildcard subdomein echter naar meerdere IP adressen verwijzen. Dit soort configuratie wordt vaak gebruikt voor DNS failover protection, round robin setups, en meer:

• A record voor *.domein.com wijzend naar 123.123.123.123.
  • A record voor *.domein.com wijzend naar 123.123.123.124.
  • A record voor *.domein.com wijzend naar 123.123.123.125.

Als je niet zeker weet of je wildcard subdomein naar meerdere IP adressen verwijst, kun je een tool zoals WhatsMyDNS gebruiken om de A-record(s) te controleren voor het subdomein dat je naar Kinsta wilt verwijzen. In de onderstaande screenshot kan je zien dat het subdomein sub.brianli.dev naar meerdere IP adressen verwijst.

Subdomein dat naar meerdere IP adressen wijst.
Subdomein dat naar meerdere IP adressen wijst.

Vervolgens moet je controleren of de DNS records die verwijzen naar meerdere IP adressen zijn ingesteld als statische (bijvoorbeeld sub.brianli.dev) of wildcard (*.brianli.dev) A records. Als jouw DNS configuratie eruit ziet zoals die hieronder (wildcard A records), kun je verder gaan met de rest van deze handleiding.

Wildcard domein dat naar meerdere IP adressen wijst.
Wildcard domein dat naar meerdere IP adressen wijst.

Een subdomein met meerdere IP’s toevoegen in MyKinsta

Als wij ontdekken dat jouw subdomein is geconfigureerd met meerdere A records, zul je een bericht zien zoals hieronder, nadat je het subdomein hebt toegevoegd in MyKinsta:

Verificatie voor een domein dat naar meerdere IP adressen wijst.
Verificatie voor een domein dat naar meerdere IP adressen wijst.

Stap 1 – Wijs jouw subdomein naar bestaande wildcard IP’s

Eerst zul je een statische (non-wildcard) A record moeten maken voor het subdomein dat je wilt toevoegen aan Kinsta. Deze A records moeten verwijzen naar de IP adressen als zijnde jouw wildcard A records.

Als je bijvoorbeeld sub.brianli.dev probeert te configureren en de volgende wildcard A records hebt:

• A record voor *.brianli.dev wijzend naar 123.123.123.123.
  • A record voor *.brianli.dev wijzend naar 123.123.123.124.
  • A record voor *.brianli.dev wijzend naar 123.123.123.125.
  • A record voor *.brianli.dev wijzend naar 123.123.123.126.

Dan zou je de vier A records hieronder moeten toevoegen bij jouw DNS provider.

• A record voor sub.brianli.dev wijzend naar 123.123.123.123.
  • A record voor sub.brianli.dev wijzend naar 123.123.123.124.
  • A record voor sub.brianli.dev wijzend naar 123.123.123.125.
  • A record voor sub.brianli.dev wijzend naar 123.123.123.126.
Voeg statische A records toe voor jouw subdomein.
Voeg statische A records toe voor jouw subdomein.

Deze stap is nodig om het subdomein goed te laten werken en correct te laten resolven totdat het is geverifieerd en naar Kinsta kan worden verwezen.

Stap 2 – Verifieer jouw subdomein

Nadat je de A records hebt toegevoegd ga je naar MyKinsta en klik je op de Next knop in de Verify Domain pop-up.

Klik op Volgende in de Verifieer domein popup in MyKinsta.
Klik op Volgende in de Verifieer domein popup in MyKinsta.

Daarna zul je gevraagd worden om één of meerdere TXT records om aan te tonen dat jij de eigenaar bent van jouw subdomein. De TXT record is als volgt geformatteerd:

• Type: TXT
  • Hostname: _cf-custom-hostname.jouw-subdomein
  • Value: Unieke UUID string.
TXT verificatie record details.
TXT verificatie record details.

Voeg deze TXT record vervolgens toe aan jouw DNS provider.

Voeg TXT verificatie record toe.
Voeg TXT verificatie record toe.

Nadat je de TXT record hebt toegevoegd klik je op Ok, I’ve Done It in MyKinsta.

Klik
Klik Ok, I’ve Done It in MyKinsta.

Stap 3 – Wijs jouw subdomein naar Kinsta

MyKinsta zal het verificatieproces voor jouw subdomein opstarten. Afhankelijk van jouw DNS provider kan dit wat tijd in beslag nemen door DNS propagatie. Zodra de verificatie voltooid is zul je een Point domain knop zien in MyKinsta.

"Point Domain" knop in MyKinsta.
Point Domain knop in MyKinsta.

Klik op de Point Domain knop en je zult jouw Kinsta Site IP adres zien.

Site IP adres voor een subdomein in MyKinsta.
Site IP adres voor een subdomein in MyKinsta.

Ga vervolgens naar jouw DNS provider en verwijder de A records voor jouw subdomein die je eerder had toegevoegd.

Verwijder de A records voor jouw subdomein die eerder waren toegevoegd.
Verwijder de A records voor jouw subdomein die eerder waren toegevoegd.

Als laatste moet je een A record toevoegen voor jouw subdomein die wijst naar jouw Kinsta Site IP adres.

Voeg een A record toe voor jouw subdomein die wijst naar Kinsta.
Voeg een A record toe voor jouw subdomein die wijst naar Kinsta.

Nadat je dit A record hebt ingesteld, en nadat de DNS is verspreid, zie je een vinkje naast je subdomein in MyKinsta. Dit betekent dat het subdomein succesvol is ingesteld.

Succesvol subdomein configuratie in MyKinsta.
Succesvol subdomein configuratie in MyKinsta.

Samenvatting

Subdomeinen die naar meerdere IP-adressen wijzen via wildcard A records zijn niet direct compatibel met Kinsta’s Cloudfare integratie. Maar met een paar extra configuratiestappen kun je jouw subdomein verifiëren en naar Kinsta laten wijzen.

Als je vragen hebt over jouw installatie van een subdomein met meerdere IP adressen, neem dan contact op met ons 24/7 ondersteuningsteam voor verdere hulp.