Migrate Guru is een gratis migratie-plugin die beschikbaar is via WordPress.org. Het is relatief eenvoudig te gebruiken, werkt goed, zelfs met grotere WordPress-sites en is te gebruiken met Kinsta.

Hier volgen de stappen die je moet nemen om je WordPress-website te migreren naar Kinsta met behulp van Migrate Guru:

Deze handleiding is bedoeld om je te helpen bij het uitvoeren van je eigen migratie. Houd er echter rekening mee dat Migrate Guru mogelijk niet (goed) werkt met sommige WordPress-sites. Ons ondersteuningsteam is altijd blij om te helpen met simpele migratievragen, maar kan achteraf niet helpen met mislukte migraties, omdat dit buiten het bereik van onze ondersteuning valt.

Al onze pakketten bevatten een of meer gratis migraties. Als je je zorgen maakt over de integriteit van je gegevens, raden we je ten zeerste aan ons professionele migratieteam te gebruiken. Extra migraties kunnen worden gekocht voor een eenmalige vergoeding van $100. Daarbij bieden we ook bulkmigratieprijzen.

Voeg een site toe in MyKinsta

Nadat je je hebt aangemeld voor een Kinsta-hostingpakket, moet je een site in MyKinsta toevoegen om Migrate Guru te gebruiken.

Zorg ervoor dat je bij het maken van de site, je de optie Install WordPress kiest.

Een site maken in MyKinsta en WordPress installeren.
Een site maken in MyKinsta en WordPress installeren.

Welk domein moet je gebruiken?

Wanneer je een site maakt, heb je de mogelijkheid om een aangepast domein op te geven of het veld voor de domeinnaam leeg te laten.

Als je je live domein toevoegt als een aangepast domein, zal MyKinsta een installatie maken die is ingesteld om je live domein te gebruiken. Als je geen aangepast domein toevoegt, wordt de site ingesteld om een tijdelijke URL te gebruiken.

Beide opties kunnen worden gebruikt bij het migreren van je site, maar je keuze heeft later invloed op het proces.

Als je een aangepast domein gebruikt, wordt het wat moeilijker om een voorbeeld van de gemigreerde site te bekijken, maar gemakkelijker om live te gaan met de gemigreerde site wanneer je klaar bent. Het gebruik van de tijdelijke URL van Kinsta doet het tegenovergestelde: het bekijken van een voorbeeld van de gemigreerde site zal gemakkelijker zijn, maar om live te gaan, zijn een paar extra stappen vereist.

Uit ervaring weten we dat het kunnen bekijken van een voorbeeld van de site met een tijdelijk domein, voor gebruikers die naar Kinsta verhuizen erg belangrijk is. Daarom raden we aan om het domeinnaamveld leeg te laten tijdens het maken van de site en te migreren naar de opgegeven tijdelijke URL van Kinsta.

Andere nieuwe sitedetails

De rest van de velden in het formulier in MyKinsta kunnen naar eigen inzicht worden ingevuld. Zodra de migratie is voltooid, worden de naam, de gebruiker en het wachtwoord van de WordPress site overschreven door de site die je migreert.

Nadat je alle velden hebt ingevuld, klik je op Site toevoegen. MyKinsta heeft een paar minuten nodig om je site op te zetten. Terwijl dat gebeurt, kun je doorgaan naar de volgende stap.

Migrate Guru installeren

Terwijl de site in MyKinsta wordt gemaakt, log je in op je bestaande website (degene die je wilt migreren). Nadat je bent aangemeld bij het WordPress-beheerdersgedeelte, ga je naar Plugins > Add New en zoek je naar Migrate Guru.

Installeer de migratieguru van de WordPress-repository.
Installeer de migratieguru van de WordPress-repository.

Zodra je de plugin hebt gevonden, klik je op de knop Nu installeren om deze te installeren.

Start de migratie

Na installatie van Migrate Guru, activeer je de plugin. Na activering word je doorgestuurd naar het beheerdersmenu van Migrate Guru. Als je toevallig weg klikt en je de weg terug moet vinden, kun je dit scherm vinden door op Migrate Guru te klikken in het WordPress-zijbalkmenu.

Voer je e-mail in en start de migratie met Migrate Guru.
Voer je e-mail in en start de migratie met Migrate Guru.

Voer op de Migrate Guru pagina je e-mailadres in, vink het vakje aan om akkoord te gaan met de servicevoorwaarden en het privacybeleid van Blogvault en klik vervolgens op de knop Migrate Site.

Selecteer in het volgende menu Kinsta onder host you are migrating to.

Selecteer Kinsta als host waarnaar je migreert.
Selecteer Kinsta als host waarnaar je migreert.

Domein en SFTP gegevens

Ga vervolgens terug naar MyKinsta en verzamel de domein- en SFTP gegevens voor de site die je zojuist hebt gemaakt.

Domeingegevens

Vind je kinsta.cloud domein in Websites > sitenaam > Domeinen.

Vind jouw kinsta.cloud domein in MyKinsta.
Vind jouw kinsta.cloud domein in MyKinsta.

SFTP gegevens

Je kan je SFTP gebruikersnaam, wachtwoord, poort en directorypad vinden in Websites > sitenaam > Info.

Vind je SFTP gegevens in MyKinsta.
Vind je SFTP gegevens in MyKinsta.

Als je niet zeker weet waar je deze gegevens kan vinden, raadpleeg dan ons artikel Zo gebruik je SFTP om ze te vinden. Zodra je over de benodigde gegevens beschikt, voer je die informatie in het Migrate Guru formulier in.

Belangrijke migratiedetails

Hieronder staan een aantal zeer belangrijke migratie-instellingen die je correct moet configureren. Anders kan je niet naar het volgende scherm gaan.

• Destination Site URL – hier moet je het protocol van je site opnemen, of dit nu https:// of http:// is. Voor kinsta.cloud domeinen kan je https:// gebruiken.
  • Directory Path – zorg ervoor dat je het volledige pad /www/sitenaam_123/public gebruikt, zoals deze wordt weergegeven in je MyKinsta dashboard.

De migratie beginnen

Voer vervolgens je kinsta.cloud domein in binnen het veld Destination Site URL van Migrate Guru, en voeg je SFTP gegevens en directorypad toe. Nadat je hebt gecontroleerd of de ingevoerde gegevens correct zijn, scrol je naar beneden en klik je op de Migrate knop om de migratie te starten.

Voeg je WordPress sitegegevens toe aan Migrate Guru.
Voeg je WordPress sitegegevens toe aan Migrate Guru.

Migrate Guru zal nu kijken of je de juiste SFTP gegevens hebt ingevoerd. Als er problemen optreden, keert Migrate Guru automatisch terug naar de vorige SFTP gegevenspagina en markeert het de velden die je moet nakijken. Controleer ze, corrigeer eventuele fouten en klik opnieuw op Migrate.

Als je niet het juiste directorypad of bestemmingsadres hebt ingevoerd, dan krijg je de volgende foutmelding:

Unable to access wpconfig file. Please check if WordPress is installed on the destination address. Also, check if you have permission to access the folder.

Als Migrate Guru herhaaldelijk problemen met de SFTP gegevend rapporteert, neem dan contact op met ons supportteam voor hulp. Meerdere mislukte SFTP verbindingspogingen kunnen ervoor zorgen dat je IP adres geband wordt.

Zodra de verbinding met succes tot stand is gebracht, zal Migrate Guru je site migreren en je een pagina laten zien waar je het migratieproces kan volgen. Afhankelijk van de grootte van je WordPress site, kan de migratie even duren.

De Migrate Guru migratie wordt uitgevoerd.
De Migrate Guru migratie wordt uitgevoerd.

Wanneer de migratie is voltooid, zie je een pagina met de tekst Migration completed successfully.

Een successvolle WordPress migratie met Migrate Guru.
Een successvolle WordPress migratie met Migrate Guru.

De gemigreerde site testen

Nadat de migratie is voltooid, kunt je je site testen. In ons voorbeeld hier gebruiken we de tijdelijke URL van Kinsta. In de onderstaande schermafbeelding is onze gemigreerde site toegankelijk via kinstalifenew.kinsta.cloud en ziet hij er precies zo uit als onze vorige site op kinstalife.com.

Een gemigreerde WordPress site van Migrate Guru.
Een gemigreerde WordPress site van Migrate Guru.

Overschakelen naar je live domein

Als je een Kinsta tijdelijke URL hebt gebruikt om een voorbeeld van de site te bekijken, kunt je de site omschakelen om het live domein te gebruiken. Volg deze stappen:

1. Maak een handmatige back-up van de site zodat je die kunt herstellen, mocht er tijdens dit proces iets misgaan.
  2. Voeg je live domein toe aan de site en maak het het primaire domein, maar verwijs het nog niet.
  3. Voer een zoek-vervang van de sitedatabase uit om alle instanties van de URL in de database bij te werken.
  4. Wis het cachegeheugen van de site.
  5. Bewerk je hostbestand of gebruik een hulpprogramma een voorbeeld van de site te bekijken en te bevestigen dat deze correct wordt geladen in het live domein.

Nadat je hebt gecheckt dat de site correct wordt geladen op het live domein, werk je je DNS bij om je live domein naar Kinsta te verwijzen.

(Optioneel) Installeer je SSL-certificaat

Als je site een SSL certificaat gebruikt en via HTTPS wordt geladen (momenteel of nadat je het naar Kinsta hebt verplaatst), moet je hier bij Kinsta een SSL installeren. Afhankelijk van het type SSL dat je gebruikt, zijn er een paar stappen die mogelijk moeten worden genomen:

• Als je een SSL certificaat hebt aangeschaft, kun je het certificaat installeren of overdragen.
  • Als je de gratis SSL optie van Kinsta wilt gebruiken, worden alle geverifieerde domeinen automatisch beschermd door onze Cloudflare integratie. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het handmatig configureren van een SSL op Kinsta.

Nadat de SSL is geïnstalleerd, moet je een zoek-vervang van de sitedatabase uitvoeren om elke verschijning van de site-URL in de database bij te werken van HTTP naar HTTPS. Ons bericht over het oplossen van waarschuwingen voor gemengde inhoud bevat een gedetailleerde beschrijving van het bijwerken van deze URL’s.

Nadat de site met succes is geladen via HTTPS, kun je de Force HTTPS-tool gebruiken in het MyKinsta-dashboard. Hierdoor worden alle HTTP-aanvragen omgeleid naar HTTPS, zodat de site alleen toegankelijk is via HTTPS.

Installeer Kinsta MU-Plugin

Onze Kinsta MU Plugin wordt automatisch geïnstalleerd op nieuwe WordPress-installaties die hier bij Kinsta worden uitgevoerd. Omdat je je site echter zelf hebt gemigreerd en sitebestanden zijn overschreven (inclusief deze plugin), moet je de Kinsta MU plugin handmatig downloaden en installeren. Dit omvat onze full-page caching en andere functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om het Kinsta CDN te implementeren.