Als je wilt dat wij je site voor je migreren, hebben we hieronder enkele belangrijke opmerkingen en de te volgen stappen uiteengezet. Voor meer details over het migratieproces en hoe migraties werken bij Kinsta, bekijk je ons ​​artikel Migreren van je site naar Kinsta.

Belangrijke migratieopmerkingen

• Company Owners en Company Administrators zijn de enige MyKinsta gebruikers die een migratieverzoek kunnen indienen.
  • We zullen je migraties zo snel mogelijk voltooien, wat tot 2 werkdagen kan duren. Als we denken dat het verwerken van je migraties langer kan duren, laten we je dit weten op het moment dat we het verzoek ontvangen.
  • Hoewel ons team graag eenvoudige redirects instelt met behulp van onze Redirects tool, als het .htaccess bestand van je site complexe regels bevat, moet je samenwerken met een ontwikkelaar om deze naar Nginx format te converteren en vervolgens de geconverteerde regels aan ons team te leveren om toe te voegen aan de Nginx configuratie.
  • In sommige gevallen heb je ons misschien nodig om een ​​site te migreren, maar kun je niet meteen live gaan. Als er een vertraging is tussen de migratie en het in gebruik nemen van de site, moet je mogelijk een tweede migratie aanvragen.
  • We zijn mogelijk niet in staat om sterk aangepaste WordPress installaties te migreren waar de WordPress Core bestanden en directorystructuur zijn gewijzigd.
  • Het instellen van DNS en het configureren van externe services is niet inbegrepen in onze migratieservice en je moet deze taken zelf uitvoeren. Enkele veelvoorkomende voorbeelden van taken die je moet uitvoeren, zijn: het bijwerken van de A records van je domein of andere DNS, het verwijzen van naamservers naar Kinsta DNS, het opzetten van een externe CDN (zoals Cloudflare of Sucuri) of het opzetten van een e-mailservice.
  • Om de migratie uit te voeren, kunnen we om wachtwoorden en andere details vragen. Wij waarderen en bewaken je privacy. Het aanvraagformulier is sterk beveiligd via SSL en zodra we de overdracht hebben voltooid, vernietigen we alle wachtwoorden die we ontvangen.
  • We passen tijdens de migratie nooit je oorspronkelijke website aan. Tijdens en na de migratie blijft het gewoon werken. We houden je op de hoogte van de voortgang van de migratie van je site.

WordPress.com sites migreren

Voor WordPress.com migraties kunnen we geen traditionele migratie uitvoeren omdat WordPress.com geen toegang geeft tot de sitebestanden of de database. We kunnen alleen je WordPress content exporteren, zoals berichten, pagina’s, opmerkingen, metatags, enz., en de content importeren in een nieuwe WordPress installatie hier bij Kinsta.

Omdat we geen toegang hebben tot de sitebestanden, kunnen we je WordPress thema, plugins of andere aanpassingen die mogelijk op de site zijn aangebracht, niet overbrengen. Dit betekent dat je site er niet hetzelfde uit zal zien als op WordPress.com, en dat functionaliteit die afhankelijk is van een plugin niet werkt totdat je de plugins van je site opnieuw installeert.

Na de migratie moet jij of je webontwikkelaar het thema en de plugins opnieuw installeren en eventuele aanpassingen maken die je op WordPress.com hebt aangebracht (indien van toepassing).

Basismigraties versus premium migraties

• Onbeperkte gratis basismigraties zijn alleen beschikbaar voor standaard WordPress installaties.
  • Sites die continu veranderen (e-commerce sites, lidmaatschapssites, enz.) vereisen vaak de plaatsing van de site in de onderhoudsmodus en een zorgvuldige planning om dataverlies te voorkomen. Een site die onderhoudsmodus of planning van migratietijd nodig heeft, vereist een premium migratie.
  • Een site die de LargeFS feature van WP Engine gebruikt, vereist een premium migratie.
  • Het migreren van een WordPress multisite netwerk vereist een premium migratie.
  • Sites met reverse proxy’s of andere complexe vereisten (bijv. Bedrock of Trellis configuraties) vereisen een premium migratie.
  • Als je alleen de WordPress beheerderslogin kunt verstrekken (geen hostingdashboard of SSH toegang), moet de migratie worden uitgevoerd als een premium migratie.
  • Als je je migratie moet plannen, kan dit met een premium migratie.

Vraag een gratis basismigratie aan

Je kunt je websitemigratie rechtstreeks aanvragen via MyKinsta en er zijn twee soorten migraties om uit te kiezen:

1. Van een andere host (deel informatie over je huidige hostingprovider)
  2. Vanuit een backupbestand:
    • geef een link naar bestanden met behulp van cloudopslagservices zoals Drive, Dropbox, enz. of
    • upload een backupbestand (of het nu is gemaakt met Duplicator, ManageWP of cPanel) naar een bestaande Kinsta website.

Om een ​​basismigratie in MyKinsta te starten, log je in en klik je op Migraties in de linkerzijbalk. Kies de optie die voor jou het beste werkt en voltooi het migratieverzoek.

Een migratie van een andere host aanvragen

Begin door op de Basismigratie aanvragen te klikken.

Vraag een migratie aan vanuit een andere host in MyKinsta.
Vraag een migratie aan vanuit een andere host in MyKinsta.

Er is wat informatie die je bij de hand moet hebben om het migratieverzoek te voltooien:

• Details van je huidige host
  • Details van je sitesetup
  • Verbindingsdetails

Stap 1

Nadat je de inleiding, inclusief de voorwaarden en andere informatie, hebt gelezen, klik je op de Volgende knop onder aan de pagina om te bevestigen dat je de gepresenteerde informatie hebt gelezen en begrepen, en dat je klaar bent om door te gaan met het migratieverzoek.

Basismigratieverzoek introductie en voorwaarden.
Basismigratieverzoek introductie en voorwaarden.

Stap 2

Op de volgende pagina vragen we je huidige hostingdetails. Voor sommige managed hosts zijn dit de naam van je host, de inlog URL van het hostingpaneel, de gebruikersnaam en het wachtwoord.

Voeg je hostingdetails toe aan je basismigratieverzoek.
Voeg je hostingdetails toe aan je basismigratieverzoek.

Afhankelijk van je huidige host kunnen we om aanvullende details vragen, zoals FTP-, SFTP- en/of inloggegevens voor het hostingpaneel. Meestal zijn deze details te vinden in het configuratiescherm van je huidige hostingprovider. Als je niet zeker bent van deze details, neem dan contact op met je huidige host of vraag een lid van het Kinsta supportteam om hulp.

Als je bijvoorbeeld cPanel gebruikt, worden je gebruikersnaam en serverdetails vermeld in je User Area > My Accounts > Information & Settings pagina. FTP accountinformatie is ook te vinden onder Files > FTP Accounts

Nadat je je hostgegevens hebt ingevoerd, klik je op Volgende om door te gaan naar de volgende stap in het verzoek.

Stap 3

Vervolgens vragen we om je domein, WordPress inloggegevens, WordPress inlog URL en of je site HTTPS gebruikt. Nadat je deze details hebt ingevoerd, klik je op de Volgende knop om door te gaan.

Sitedetails in je basis migratieverzoek.
Sitedetails in je basis migratieverzoek.

Stap 4

Nu is het tijd om de details voor het nieuwe huis van je site hier bij Kinsta in te vullen! Voer een unieke naam in en kies het datacenter van je site uit de 34 beschikbare datacenterlocaties.

Laat het ons weten als er speciale informatie of instructies zijn waarvan we op de hoogte moeten zijn voor je site, zoals het afdwingen van HTTPS of speciale .htaccess of Nginx regels die je mogelijk nodig hebt.

Klik op Volgende om je migratiedetails te bekijken.

Kinsta sitedetails voor migratie.
Kinsta sitedetails voor migratie.

Stap 5

Controleer de details van je verzoek zorgvuldig op typefouten of andere fouten. Als je iets in het verzoek moet wijzigen, klik je op de Terug knop om terug te keren naar de vorige pagina en de informatie bij te werken.

Bekijk en verzend je basismigratie.
Bekijk en verzend je basismigratie.

Je wordt ook gevraagd om te controleren of de site die je indient, voldoet aan de voorwaarden voor een gratis basismigratie. Als dit niet het geval is, moet je een premium migratie aanvragen.

Als je klaar bent, klik je op Afronden om je verzoek in te dienen.

Je migraties die in behandeling zijn, worden weergegeven onder Migraties in MyKinsta, dus je kunt de status op elk moment controleren. Ons migratieteam houdt je ook op de hoogte van de status.

Lopende migraties in MyKinsta.
Lopende migraties in MyKinsta.

Als je aanvullende migraties moet indienen terwijl er een in behandeling is, vind je de aanvraagknoppen bovenaan de pagina.

Een migratie aanvragen vanuit een backup

Om het proces voor het aanvragen van een migratie vanaf een backup te starten, klik je op de Migreer met behulp van een backup knop.

Een gratis migratie aanvragen vanuit een backupbestand.
Een gratis migratie aanvragen vanuit een backupbestand.

Stap 1

Nadat je de inleiding, inclusief de voorwaarden en andere informatie, hebt gelezen, klik je op de Volgende knop onder aan de pagina om te bevestigen dat je de gepresenteerde informatie hebt gelezen en begrepen, en dat je klaar bent om door te gaan met het migratieverzoek.

Basismigratieverzoek introductie en voorwaarden.
Basismigratieverzoek introductie en voorwaarden.

Stap 2

Op de volgende pagina vragen we om je backupdetails, inclusief het backuptype en hoe je de backup met ons deelt.

Upload naar een bestaande site bij Kinsta

Als je een bestaande site bij Kinsta hebt om de backup te uploaden en tijdelijk op te slaan, kun je deze selecteren in het daarvoor bestemde veld. Je bestaande site op Kinsta wordt niet gewijzigd en blijft normaal functioneren. De migratie zal worden uitgevoerd naar een nieuwe site.

Optie om je backup te uploaden naar een bestaande Kinsta site.
Optie om je backup te uploaden naar een bestaande Kinsta site.

Zodra je de site hebt gekozen waarnaar je wilt uploaden, laten we je de SFTP inloggegevens zien voor het uploaden van het bestand. Zorg ervoor dat je je backupbestand uploadt naar de map /private om ervoor te zorgen dat het privé blijft.

Link naar bestanden

Kies deze optie als je backup is opgeslagen op een locatie waarnaar je een link kunt geven. Zorg ervoor dat de link toegankelijk is voor iedereen die de URL heeft of deel het backupbestand met het e-mailadres van ons migratieteam: [email protected] zodat ze toegang hebben tot het bestand.

Optie om een link naar de backup in een cloudopslagservice te bieden.
Optie om een link naar de backup in een cloudopslagservice te bieden.

Opmerking: Dropbox heeft de voorkeur omdat het een efficiëntere verwerking van het backupbestand mogelijk maakt.

Nadat je hebt gekozen hoe je de backup wilt delen en de details hebt ingevoerd, klik je op de Volgende knop om door te gaan.

Stap 3

Vervolgens vragen we om je domein, WordPress inloggegevens, WordPress inlog URL en of je site HTTPS gebruikt. Klik op de Volgende knop om door te gaan naar de volgende stap nadat je deze details hebt ingevoerd.

Sitedetails voor het migratieverzoek.
Sitedetails voor het migratieverzoek.

Stap 4

Nu is het tijd om de details voor het nieuwe huis van je site hier bij Kinsta in te vullen! Voer een unieke naam in en kies het datacenter van je site uit de 34 beschikbare locaties.

Laat het ons ten slotte weten als er speciale informatie of instructies zijn die we moeten kennen voor je site, zoals het afdwingen van HTTPS of speciale .htaccess of Nginx regels die je mogelijk nodig hebt.

Instellingen en speciale instructies voor je site.
Instellingen en speciale instructies voor je site.

Stap 5

Controleer de details van je verzoek zorgvuldig op typefouten of fouten. Als je iets in het verzoek moet wijzigen, klik je op de Vorige knop om terug te keren naar de vorige pagina en de informatie bij te werken.

Samenvatting van de details van het migratieverzoek.
Samenvatting van de details van het migratieverzoek.

Je wordt ook gevraagd om te controleren of de site die je indient, voldoet aan de voorwaarden voor een gratis basismigratie. Als dit niet het geval is, kun je in plaats daarvan een premium migratie aanvragen.

Als je klaar bent, klik je op Afronden om je verzoek in te dienen.

Je migraties die in behandeling zijn, worden weergegeven onder Migraties in MyKinsta, dus je kunt de status op elk moment controleren. Ons migratieteam houd je ook op de hoogte van de status.

Lopende migraties in MyKinsta.
Lopende migraties in MyKinsta.

Vraag een premium migratie aan

Al onze abonnementen bevatten een of meer premium migratiecredits (zie het aantal inbegrepen per pakketten op onze pagina met pakketten). Met één premium migratietegoed kun je gratis één premium migratie aanvragen vanuit elke host.

Premium migraties zijn voor sites met complexe vereisten of moeten worden gepland. Dit zijn meestal sites die continu veranderen (e-commerce sites, lidmaatschapssites, enz.) of sites die een reverse proxy gebruiken. Deze vereisen vaak de plaatsing van de site in de onderhoudsmodus, extra instellingen en zorgvuldige planning om dataverlies te voorkomen.

Als je een groot aantal WordPress sites hebt die je door ons wilt laten migreren, bieden we ook prijzen voor bulkmigratie.

Om een ​​premium migratie in MyKinsta te starten, klik je op Migraties in de linkerzijbalk.

Je ziet het aantal premium migratietegoeden dat je beschikbaar hebt. Als er geen premium migratietegoed meer over is, zie je de optie om extra tegoeden aan te schaffen. Elk extra premium migratietegoed kost $100 en wordt toegevoegd aan je volgende factuur.

Klik op de Premium migratie aanvragen knop om het aanvraagproces te starten.

Vraag een premium migratie aan in MyKinsta.
Vraag een premium migratie aan in MyKinsta.

Stap 1

Er is wat informatie die je bij de hand moet hebben om het migratieverzoek te voltooien:

• Details van je huidige host
  • Details van je site setup
  • Verbindingsdetails
  • Optionele HTTPS en datacenterconfiguratie
  • Betalingsinformatie — als aanvullende migraties worden aangevraagd

Nadat je de inleiding hebt gelezen, klik je op de Volgende knop onder aan de pagina om te bevestigen dat je de gepresenteerde informatie hebt gelezen en begrepen, en dat je klaar bent om door te gaan met het migratieverzoek.

Premium migratie introductie.
Premium migratie introductie.

Stap 2

Op de volgende pagina word je gevraagd om je huidige hostingdetails. Dit kan de naam van je host, de inlog URL van het hostingpaneel, de gebruikersnaam en het wachtwoord zijn.

Voeg je huidige hostingdetails toe aan je migratieverzoek.
Voeg je huidige hostingdetails toe aan je migratieverzoek.

Afhankelijk van je huidige host kunnen we om aanvullende details vragen, zoals FTP-, SFTP- en/of inloggegevens voor het hostingpaneel. Meestal zijn deze details te vinden in het configuratiescherm van je huidige hostingprovider. Als je niet zeker bent van deze details, neem dan contact op met je huidige host of vraag een lid van het Kinsta Support team om hulp.

Als je bijvoorbeeld cPanel gebruikt, worden je gebruikersnaam en serverdetails vermeld in je User Area > My Accounts > Information & Settings pagina. FTP accountinformatie is ook te vinden onder Files > FTP Accounts

Nadat je je hostgegevens hebt ingevoerd, klik je op Volgende om door te gaan naar de volgende stap in het verzoek.

Stap 3

Vervolgens vragen we om je domein, WordPress inloggegevens, WordPress inlog URL en aanvullende configuratie opties, zoals of je site een e-commerce of communitysite is, die draait via HTTPS, Multisite, enz.

Als je een zeer dynamische site hebt, zoals WooComerce, bekijk dan meer informatie over hoe Kinsta omgaat met dit soort migraties.

Nadat je deze details hebt ingevoerd, klik je op de Next knop om door te gaan.

WordPress sitedetails voor je premium migratieverzoek.
WordPress sitedetails voor je premium migratieverzoek.

Stap 4

Nu is het tijd om de details voor het nieuwe huis van je site hier bij Kinsta in te vullen! Voer een unieke naam in en kies het datacenter van je site uit de 34 beschikbare datacenterlocaties.

Laat het ons weten als er speciale informatie of instructies zijn waarvan we op de hoogte moeten zijn voor je site, zoals het afdwingen van HTTPS of speciale .htaccess of Nginx regels die je mogelijk nodig hebt.

Klik op Volgende om je migratiedetails te bekijken.

Kinsta sitedetails voor migratie.
Kinsta sitedetails voor migratie.

Stap 5

Controleer de details van je verzoek zorgvuldig op typefouten of fouten. Als je iets in het verzoek moet wijzigen, klik je op de Vorige knop om terug te keren naar de vorige pagina en de informatie bij te werken.

Op de laatste pagina laten we je zien hoeveel premium migratietegoeden je nog hebt. Als je niets meer hebt, wordt je ook om je betalingsgegevens gevraagd. Je wordt doorgestuurd naar een 2FA bevestiging met een eenmalig wachtwoord om de betaling veilig te voltooien.

Als je klaar bent, klik je op de Afronden knop.

Bekijk en verzend je migratie.
Bekijk en verzend je migratie.

Na het indienen van het migratieformulier zal een van onze teamleden voor migraties contact met je opnemen om de migratie in te plannen.

Je lopende migraties worden dan weergegeven onder Migraties, waar je de status op elk moment kunt controleren. Je wordt ook continu op de hoogte gehouden van de status door ons team.

Lopende migraties in MyKinsta.
Lopende migraties in MyKinsta.