Door de naamservers van je domein naar Kinsta DNS te verwijzen, kun je al je DNS records in MyKinsta beheren en profiteren van onze premium DNS met Amazon Route 53.

Hieronder bespreken we de algemene stappen voor het updaten van naamservers. Bekijk deze artikelen voor meer specifieke informatie over het updaten van naamservers bij een aantal populaire domeinregistrars:

Stap 1

De eerste stap is om je domein toe te voegen aan Kinsta DNS in MyKinsta. Klik op Kinsta DNS in de linkerzijbalk en klik vervolgens op Voeg je eerste domein toe. Als je al een domein hebt in Kinsta DNS, klik dan in plaats daarvan op Domein toevoegen in de rechterbovenhoek van de pagina.

Voeg je domein toe in Kinsta DNS.
Voeg je domein toe in Kinsta DNS.

Stap 2

Vul je domein in in de Domein toevoegen popup. Als je Google Workspace voor e-mail gebruikt, kun je de Gmail MX-records toevoegen optie  aanvinken om automatisch de vereiste MX records toe te voegen. Opmerking: hiermee worden alleen de MX records toegevoegd en mogelijk moet je later nog aanvullende CNAME  en TXT verificatierecords voor Google Workspace toevoegen.

Nadat je je domein hebt ingevoerd, klik je op de Domein toevoegen knop.

Klik op de Domein toevoegen knop om je domein toe te voegen aan Kinsta DNS.
Klik op de Domein toevoegen knop om je domein toe te voegen aan Kinsta DNS.

Stap 3

Op het volgende scherm worden de 4 nameservers getoond waarnaar je je domein moet verwijzen; vergelijkbaar met de onderstaande:

• ns-332.awsdns-41.com
  • ns-1255.awsdns-28.org
  • ns-618.awsdns-13.net
  • ns-1650.awsdns-14.co.uk

Stap 4

Log in op het beheerpaneel van je registrar. Opmerking: dit kan al dan niet dezelfde plaats zijn waar je je DNS momenteel beheert. Je DNS wordt beheerd waar je naamservers momenteel naar verwijzen. De naamservers waarnaar je domein verwijst, worden beheerd bij je domeinregistrar. Aangezien je de naamservers waarnaar je domein verwijst, moet wijzigen, moet je inloggen op de plaats waar je domeinregistratie wordt beheerd.

Stap 5

Navigeer naar waar je naamservers worden beheerd bij je registrar. Dit is meestal te vinden onder DNS, Manage ZonesModify DNS ServersCustom DNS, of iets dergelijks. Als je het niet kunt vinden, raadpleeg dan de documentatie van je registrar of het ondersteuningsteam voor hulp bij het lokaliseren en updaten van je naamservers.

Stap 6

Afhankelijk van je registrar en huidige naamserverconfiguratie, moet je mogelijk eerst bestaande naamservers verwijderen. Dan kun je de naamservers toevoegen die in MyKinsta worden getoond. Zorg ervoor dat alle 4 naamservers zijn toegevoegd en zorg ervoor dat dit de enige naamservers zijn.