We zorgen voor zowel dagelijkse WordPress back-ups als systeem back-ups voor alle sites op je account. Deze automatische back-ups zijn samen met je handmatige back-ups beschikbaar als herstelpunten in MyKinsta. Volg de onderstaande stappen om een WordPress back-up te maken en zo nodig te herstellen.

WordPress back-ups

Elke back-up is een complete momentopname van de bestanden, database, redirects en Nginx configuratie van de omgeving op het moment dat de back-up is gemaakt. Houd er rekening mee dat de tijdstempels voor back-ups die je in MyKinsta ziet, gebaseerd zijn op je lokale systeemtijd, niet op de tijdzone van de regio waarin je site wordt gehost.

Wanneer je een back-up herstelt, worden alle wijzigingen aan de websitebestanden, database, redirects en Nginx configuratie teruggedraaid naar het moment dat de back-up is gemaakt.

WordPress-back-ups kunnen worden gevonden in het back-uptabblad van elk van je sites en zijn opgedeeld in vijf verschillende secties:

Back-ups in MyKinsta.
Back-ups in MyKinsta.

Een handmatige WordPress back-up maken

Stap 1

Ga in MyKinsta naar je site en klik op het tabblad Back-ups.Klik vervolgens op het tabblad Handmatig en klik op de knop Nu een back-up maken om handmatig een extra back-up te maken.

Handmatig een WordPress back-up maken in MyKinsta.
Handmatig een WordPress back-up maken in MyKinsta.

Stap 2

Je kan een korte identificatienotitie aan je back-up toevoegen. Deze identifier mag alleen letter en cijfers bevatten (geen spaties of symbolen). Klik daarna op Back-up maken.

Voeg een naam of korte notitie toe aan je handmatige WordPress back-up.
Voeg een naam of korte notitie toe aan je handmatige WordPress back-up.

Als je meer dan 5 handmatige back-ups in 14 dagen moet maken, moet je een van de handmatige back-ups verwijderen om ruimte te maken voor een nieuwe.

Downloadbare back-ups

Je kunt een archiefbestand (.zip) met je gehele WordPress-website downloaden. Het archief bevat zowel de websitebestanden van je website als het SQL-bestand met alle inhoud van je database.

Een back-up bevat niet je MyKinsta-instellingen of handmatige serverconfiguraties, zoals:

Downloadbare back-ups zijn beschikbaar in MyKinsta. Je kunt deze vinden in het Back-ups-tabblad op je individuele sites. Naast de dagelijkse, uurlijkse, handmatige en door het systeem gegenereerde back-ups, is er ook een nieuwe optie genaamd Downloaden.

Downloadbare back-ups in MyKinsta.
Downloadbare back-ups in MyKinsta.

Stap 1

Klik op Nu een back-up maken. Het maken van de back-up kan enkele minuten duren afhankelijk van de grootte van je bestand. Je ontvangt een e-mail zodra de back-up gereed is om te downloaden. Zodra het klaar is, ontvang je via het MyKinsta dashboard een bericht en een e-mail met daarin een downloadlink.

Notificatiemail downloadbare back-up.
Notificatiemail downloadbare back-up.

Stap 2

Wanneer je back-up gereed is, klik je op “Download de back-up nu!” link in de e-mail of de Download back-up knop in het MyKinsta dashboard. Sla dit bestand op naar je lokale computer, waar je het kan uitpakken en de bestanden kan bekijken.

WordPress-back-up downloaden in MyKinsta.
WordPress-back-up downloaden in MyKinsta.

De back-up is een .zip-bestand. Het bestand bevat naast alle websitebestanden ook een mysql-database-backup.sql -bestand..

Bekijk je WordPress sitebestanden en database in FTP.
Bekijk je WordPress sitebestanden en database in FTP.

Uurlijkse back-ups add-on

Voor degenen onder jullie die extra herstelpunten nodig hebben, bieden we een uurlijkse back-ups add-on. Je kan deze vinden onder het tabblad Back-ups van je individuele site. Naast de dagelijkse, handmatige, door het systeem gegenereerde en downloadbare back-ups is er een optie met de naam Uurlijks.

Uurlijkse back-ups in MyKinsta.
Uurlijkse back-ups in MyKinsta.
Je hebt nu twee opties:

Back-ups om de 6 uur

Back-ups ieder uur

Om een optie in te schakelen, klik je simpelweg op de Kiezen-knop. Je zult niet meteen worden gefactureerd, dit gebeurt aan het begin van je volgende factureringscyclus. Die factuur zal zowel de kosten van de add-on bevatten voor de rest van de factureringscyclus als de kosten van de daaropvolgende factureringscyclus.

Zes-urige back-ups inschakelen in MyKinsta.
Zes-urige back-ups inschakelen in MyKinsta.

Je kunt de back-ups die ieder uur worden gemaakt bekijken en herstellen vanuit het Back-ups-tabblad, en hier kun je ook wijzigingen aanbrengen aan de add-on (de frequentie verhogen/verlagen of annuleren). Nogmaals, dit zijn aanvullende herstelpunten. Wanneer je de uurlijkse back-ups add-on hebt ingeschakeld, worden dagelijkse automatische back-ups nog steeds gemaakt en beschikbaar gesteld voor herstel.

Uurlijkse back-ups ingeschakeld in MyKinsta.
Uurlijkse back-ups ingeschakeld in MyKinsta.

Externe back-ups Addon

Met onze externe back-up addon kan je wekelijkse of maandelijkse back-ups maken en deze opslaan op Amazon S3 of Google Cloud Storage. Externe back-ups kunnen worden geconfigureerd voor wekelijks of maandelijks back-ups en je hebt hierbij de keuze om back-ups te maken van je bestanden, WordPress database, of beide.

Met deze externe back-ups feature kan je back-ups extern opslaan, mocht je dit wensen vanuit je strategie voor noodherstel, zonder dat je complexe WordPress plugins hoeft te configureren om deze te verbinden met een externe opslagprovider.

Externe backups inschakelen in MyKinsta.
Externe back-ups inschakelen in MyKinsta.

De externe back-ups addon is beschikbaar voor alle Kinsta klanten voor $2 per maand voor elke site plus $1/GB voor externe bandbreedte.

Om externe back-ups in te schakelen voor je WordPress site, ga je naar Sites > sitenaam > Back-ups > Extern. Hier kan je Amazon S3 of Google Cloud Storage selecteren voor je externe opslagintegratie.

WordPress-back-ups herstellen

Je kunt automatische, handmatige en door het systeem gegenereerde back-ups herstellen. Om je WordPress-site of -back-up te herstellen klik je simpelweg op de Herstellen naar-knop naast de back-up die je wilt herstellen. Afhankelijk van de grootte van je site kan dit een aantal minuten in beslag nemen. Terwijl je website wordt hersteld zul je niet bij het administratiepaneel van je website kunnen. In plaats hiervan laten we je een vriendelijke herinnering zien met de mededeling dat we jouw website aan het herstellen zijn.

Wanneer het herstel is voltooid zal de administratiepagina automatisch worden vernieuwd, waarna je weer toegang zult hebben tot de pagina.

Wanneer je een back-up herstelt, wordt er automatisch een back-up gegenereerd met een exacte kopie van je website op het moment voor het herstel. Dit kan van pas komen wanneer je het herstel ongedaan wilt maken.

Downloadbare back-ups herstellen

Het herstellen van een downloadbare MyKinsta back-up vereist een paar extra stappen. Laten we eens kijken hoe we een downloadbare back-up kunnen herstellen naar een bestaande Kinsta site. Dezelfde stappen kunnen ook worden toegepast op een nieuw gemaakte site.

Allereerst moet je je downloadbare back-up unzippen. Je zou een map moeten zien die is gestructureerd als de screenshot hieronder. Deze map bevat de bestanden van je site en een kopie van je WordPress database

Bekijk een uitgepakte downloadbare back-up van MyKinsta.
Bekijk een uitgepakte downloadbare back-up van MyKinsta.

Maak vervolgens verbinding met je Kinsta server via je favoriete SFTP client en navigeer naar de map ~/public. Mochten er al bestanden in deze map staan, dan kan je deze verwijderen. Zodra de map leeg is, breng je je sitebestanden (met uitzondering van het bestand mysql-database-backup.sql) over van de gedownloade back-up naar de map ~/public.

Nadat de bestanden zijn gekopieerd, open je het wp-config.php bestand en verifieer je of DB_NAME, DB_USER en DB_PASSWORD overeenkomen met de inloggegevens onder Toegang database op het tabblad Info van je site in MyKinsta.

Database toegang in MyKinsta.
Database toegang in MyKinsta.

Vervolgens moet je de bestaande databasetabellen verwijderen en het databasebestand uploaden vanaf je gedownloade back-up. Om te beginnen, log in op de phpMyAdmin van je site en scrol omlaag naar de onderkant van de pagina. Klik op het selectievakje naast Check All en gebruik de vervolgkeuzelijst om de Drop optie te vinden. Vervolgens wordt je gevraagd om de databasequery te bevestigen. Selecteer Yes om het verwijderingsproces te voltooien.

De databasetabellen verwijderen in phpMyAdmin.
De databasetabellen verwijderen in phpMyAdmin.

Klik vervolgens binnen phpMyAdmin op het tabblad Import. Klik onder Files to Import op Choose File en selecteer het bestand mysql-database-backup.sql van je gedownloade back-up. Je kan de andere opties in hun standaardinstellingen laten staan. Om de database-import te voltooien, scrol je naar beneden en klik je op de knop Go.

Een MySQL database importeren via phpMyAdmin.
Een MySQL database importeren via phpMyAdmin.

Na het importeren van de database kan je de databasetabellen van je gedownloade back-up zien. Als je een time-outprobleem tegenkomt tijdens het importeren van de database, is het mogelijk dat je databasebestand te groot is voor de webuploader van phpMyAdmin. Als dat het geval is, kan je proberen het databasebestand te uploaden naar de map ~/private en deze via de opdrachtregel importeren. Als je niet zeker weet hoe je dat moet doen, upload dan je SQL bestand naar je ~/private map en open een nieuwe chat met ons supportteam voor verdere hulp.

Een MySQL database importeren via phpMyAdmin.
Een MySQL database importeren via phpMyAdmin.

WordPress-back-ups herstellen naar de testomgeving

Als je een WordPress back-up wilt terugzetten naar staging in plaats van naar je live site, klik je op de knop Herstellen naar naast de back-up in MyKinsta en kies je Test in het vervolgkeuzemenu. Afhankelijk van hoe groot je site is, kan dit enkele minuten duren. Je hebt dan toegang tot je website binnen de testomgeving, geheel gescheiden van de je voor het publiek toegankelijke live website.

Belangrijke info met betrekking tot back-ups

Hier zijn een aantal aanvullende zaken waar je je bewust van moet zijn met betrekking tot het maken van back-ups op Kinsta.

Retentie backups

Afhankelijk van het abonnement dat je afneemt, kan de bewaarperiode van backups variëren, met uitzondering van backups van plugins en thema-updates die slechts 2 uur worden bewaard.

Opslagruimte niet opgenomen in het totaal van je pakket

Om je zoveel mogelijk ruimte te geven zijn je back-ups niet opgenomen in onze overzichten die je totale gebruik van opslagruimte berekenen. Je verbruik en opslag bestaat alleen uit de websitebestanden en database die live zijn.