De volgende instructies zijn voor het browsen door je met DevKinsta gemaakte site op een ander apparaat in hetzelfde netwerk.

Belangrijke opmerkingen

• Deze tutorial bevat gevorderde onderwerpen, waaronder het bewerken van firewallregels en -configuratie. Als je je niet op je gemak voelt bij het maken van deze wijzigingen of problemen ondervindt bij het laden van je lokale site, raden we je aan om samen te werken met een ontwikkelaar of IT professional om dit in te stellen.
  • Alle betrokken apparaten moeten op hetzelfde privé-netwerk zijn aangesloten.
  • Dit kan maar op één site tegelijk.
  • De laadvolgorde van sites is gebaseerd op de sitenamen en configuratiebestanden in /etc/nginx/sites in de devkinsta_nginx container. Als je wilt wijzigen welke site wordt geladen, wijzig dan de naam in DevKinsta of wijzig  de naam van het configuratiebestand zodat hij alfabetisch als eerste staat.
  • Mogelijk moet je uitzonderingen voor de netwerkfirewall voor de HTTP/HTTPS poorten (meestal 80/443) maken op de hostcomputer.

Vind het netwerk IP adres van het hostapparaat

Je kan het IP adres van het hostapparaat op verschillende manieren vinden.

Het openen van dit IP adres in je browser op elk apparaat in het netwerk moet de eerste site (alfabetisch) in DevKinsta laden.

Als de site niet wordt geladen, is er waarschijnlijk een firewall die de toegang tot HTTP/HTTPS blokkeert. In dit geval moeten nieuwe firewallregels worden toegevoegd om de poorten te openen. Hier zijn links naar instructies om dat te doen voor Windows, macOS en Ubuntu.

wp-config.php bijwerken om normale navigatie toe te staan met behulp van het IP adres

Zodra de pagina is geladen, is het mogelijk dat je niet-werkende stylesheets/assets of links tegenkomt. Dit komt omdat je de site opent met het IP adres in plaats van het .local domein. Een snelle manier om dit te omzeilen is door het volgende codefragment toe te voegen aan het wp-config.php-bestand van je site boven de regel “That’s all, stop editing”:

define( 'WP_HOME', 'https://'.$_SERVER['HTTP_HOST'] );
define( 'WP_SITEURL', 'https://'.$_SERVER['HTTP_HOST'] );

Voor elke waarde geldt dat je https kan vervangen door http indien nodig, afhankelijk van hoe je lokale ontwikkelingsomgeving is geconfigureerd. Onthoud dat als je probeert het IP adres te openen met HTTPS, de site als onveilig wordt weergegeven.

Nu kan je je lokale site op een ander apparaat in hetzelfde netwerk bekijken.

Bekijk je DevKinsta site op een ander apparaat.
Bekijk je DevKinsta site op een ander apparaat.