De volgende instructies zijn voor het browsen door je met DevKinsta gemaakte site op een ander apparaat in hetzelfde netwerk.

Belangrijke opmerkingen:

• Deze tutorial bevat gevorderde onderwerpen, waaronder het bewerken van firewallregels en -configuratie. Als je je niet op je gemak voelt bij het maken van deze wijzigingen of problemen ondervindt bij het laden van je lokale site, raden we je aan om samen te werken met een ontwikkelaar of IT professional om dit in te stellen.
  • Alle betrokken apparaten moeten op hetzelfde privé-netwerk zijn aangesloten.
  • Voor mobiele apparaten werkt dit slechts op één site tegelijk.
  • Mogelijk moet je uitzonderingen voor de netwerkfirewall voor de HTTP/HTTPS poorten (meestal 80/443) maken op de hostcomputer.

Vind het netwerk IP adres van het hostapparaat

Je kan het IP adres van het hostapparaat op verschillende manieren vinden.

Als je dit IP adres in je browser opent op een willekeurig apparaat op het netwerk, zou een Nginx “404 Not Found” pagina moeten worden geladen.

Als de site niet wordt geladen, is er waarschijnlijk een firewall die de toegang tot HTTP/HTTPS blokkeert. In dit geval moeten nieuwe firewallregels worden toegevoegd om de poorten te openen. Hier zijn links naar instructies om dat te doen voor Windows, macOS en Ubuntu:

Optie 1: Desktops en routers

Voor toegang tot je DevKinsta sites vanaf een andere desktop/laptop moet je je hostnamen koppelen aan het netwerk IP adres dat je in de vorige stap hebt gevonden. Als de hostnaam van een van je sites bijvoorbeeld mysite.local is, dan moet je je hosts bestand bewerken om die hostnaam naar het juiste IP adres te verwijzen:

192.168.1.7 mysite.local

Zie voor meer details over het bewerken van je hosts bestand een van de volgende handleidingen:

Je kunt meer dan één hostnaam naar je DevKinsta host IP wijzen als je deze optie gebruikt.

Afhankelijk van de mogelijkheden/instellingen kun je ook de hosts op je netwerkrouter bewerken, zodat alle apparaten de hostnamen correct mappen.

Optie 2: Mobiele apparaten

Als je de hostinstellingen van je apparaat/router niet kunt bewerken, moet je je DevKinsta site openen met het IP adres van het gastapparaat.

1. Beslis welke site je wilt raadplegen, open dan zijn Nginx .conf bestand (sitename.conf) in ~/DevKinsta/nginx_sites
2. Voeg localhost toe aan de server_name regel:
server_name localhost wordpress.local *.wordpress.local;
3. Na het opslaan van het conf bestand, herstart je de devkinsta_nginx container via Docker Desktop of via de opdrachtregel:
docker container restart devkinsta_nginx

Je zou nu vanaf een mobiel apparaat op hetzelfde netwerk toegang moeten kunnen krijgen tot je lokaal gehoste site door het IP adres van de DevKinsta host te gebruiken. Als je naar een andere site wilt verwijzen, verwijder dan localhost uit het .conf bestand waaraan je het hebt toegevoegd, en voeg het toe aan het .conf bestand van de andere site met behulp van de bovenstaande stappen.

wp-config.php bijwerken om normale navigatie toe te staan met behulp van het IP adres

Zodra de pagina is geladen, is het mogelijk dat je niet-werkende stylesheets/assets of links tegenkomt. Dit komt omdat je de site opent met het IP adres in plaats van het .local domein. Een snelle manier om dit te omzeilen is door het volgende codefragment toe te voegen aan het wp-config.php-bestand van je site boven de regel “That’s all, stop editing”:

define( 'WP_HOME', 'https://'.$_SERVER['HTTP_HOST'] );
define( 'WP_SITEURL', 'https://'.$_SERVER['HTTP_HOST'] );

Voor elke waarde geldt dat je https kan vervangen door http indien nodig, afhankelijk van hoe je lokale ontwikkelingsomgeving is geconfigureerd. Onthoud dat als je probeert het IP adres te openen met HTTPS, de site als onveilig wordt weergegeven.

Nu zouden de stylesheets/assets en links van je site moeten werken zoals verwacht wanneer je de site bekijkt op een mobiel apparaat op hetzelfde netwerk.

Bekijk je DevKinsta site op een ander apparaat.
Bekijk je DevKinsta site op een ander apparaat.