Een veel voorkomend probleem voor Windows gebruikers is traagheid doordat Docker WSL gebruikt in plaats van Hyper-V. Als je Windows 10 64-bit hebt: Pro, Enterprise of Education (Build 16299 of later) – heb je de optie om Hyper-V te gebruiken, wat de meest betrouwbare manier is om DevKinsta op Windows te versnellen.

Als Hyper-V geen optie is in Turn Windows features on or off (Control Panel > Programs > Programs and Features > Turn Windows features on or off), dan moet je Windows upgraden naar Pro of een andere versie die Hyper-V ondersteunt.

Voorbereiden op de overstap

Omdat Docker de WSL en Hyper-V databasevolumes gescheiden houdt, zijn databases die zijn aangemaakt wanneer WSL is ingeschakeld niet toegankelijk zodra je overschakelt op Hyper-V. Om dit te omzeilen heb je een paar opties:

Optie 1

1. Exporteer de database(s) van je lokale site(s) in DevKinsta voordat je overschakelt naar Hyper-V.
  2. Na het overschakelen naar Hyper-V importeer je de database(s).

Optie 2

1. Push alle site(s) die je in DevKinsta hebt naar testomgeving (of maak backups) voordat je overschakelt naar Hyper-V.
  2. Reset Docker en verwijder DevKinsta volledig zodat je helemaal opnieuw begint.
  3. Zorg ervoor dat Hyper-V en Containers Windows features zijn ingeschakeld voordat je DevKinsta opnieuw installeert.
  4. Trek je site(s) van de testomgeving naar DevKinsta (of herstel van een backup). Opmerking: Als je een site uit Kinsta pullt, kun je kiezen om uit elke omgeving te pullen, dus zorg ervoor dat je uit dezelfde testomgeving pullt als waar je hierboven naar gepusht hebt.

Optie 3

Deze optie wordt alleen aanbevolen als je geen wijzigingen hebt aangebracht in je lokale site(s)

1. Verwijder je site(s) in DevKinsta voordat je overschakelt naar Hyper-V.
  2. Maak na het overschakelen naar Hyper-V je site(s) opnieuw aan in DevKinsta.

Overschakelen op Hyper-V

Er zijn verschillende mogelijkheden om Hyper-V op Windows in te schakelen. We doorlopen hier een veelgebruikte methode. Voor meer details en andere methoden om Hyper-V in te schakelen, zie de documentatie van Microsoft voor het inschakelen van Hyper-V op Windows.

1. Zorg ervoor dat DevKinsta niet draait.
  2. Als jouw versie van Windows Hyper-V niet ondersteunt, upgrade dan naar Windows Pro of een andere versie die Hyper-V ondersteunt.
  3. Ga naar Control Panel > Programs > Programs and Features > Turn Windows features on or off en schakel de opties Hyper-V en Container in.
  4. Ga in Docker naar Settings > General, schakel de optie Use the WSL 2 based engine uit en klik dan op Apply & Restart.
  5. Start DevKinsta (of installeer opnieuw als je optie 2 hierboven hebt gekozen) en laat het containers maken en bijwerken voor de nieuwe Hyper-V omgeving.