Wanneer je jouw WordPress website host met Kinsta moet je jouw domein en/of DNS naar ons verwijzen, zodat onze servers jouw site aan bezoekers kunnen leveren

Bekijk liever de video versie?

Jouw domein naar Kinsta verwijzen (Cloudflare vs. Niet-Cloudflare)

Het proces dat je moet doorlopen om je domein naar Kinsta te verwijzen, hangt af van of je site al gebruik maakt van Cloudflare. Omdat alle Kinsta pakketten een gratis Cloudflare integratie bevatten, moeten gebruikers met een eigen actief Cloudflare account een speciale reeks instructies volgen om de compatibiliteit tussen de twee Cloudflare zones te behouden.

Info

Als je Cloudflare alleen voor de DNS gebruikt (het oranje wolkje is dus uitgeschakeld), valt dit ook onder een “Cloudflare domein”. Binnen de context van dit artikel verwijst een “niet-Cloudflare domein” naar een domein dat geen verbinding heeft met Cloudflare (proxy of DNS).

• Het verwijzen van een niet Cloudflare domein naar Kinsta gebeurt via een A record.
  • Het verwijzen van een Cloudflare domein naar Kinsta doe je via een CNAME record.

Als je site een Cloudflare domein gebruikt, klik dan hier voor instructies om je domein toe te voegen aan Kinsta en deze ernaar te verwijzen. Als je Cloudflare nog niet gebruikt, ga dan verder met de onderstaande instructies om je domein naar Kinsta te laten verwijzen.

Hoe configureer je Kinsta DNS (optioneel)

Voordat we ingaan op hoe je je domein naar Kinsta kunt laten verwijzen, laten we eerst eens kijken naar Kinsta DNS. Kinsta DNS is een premium DNS service, die gratis is inbegrepen bij al onze hostingpakketten. Met Kinsta DNS krijg je toegang tot een high-performance DNS service die rechtstreeks vanuit het MyKinsta dashboard kan worden beheerd.

Hoewel het gebruik van Kinsta DNS geen vereiste is voor het hosten van je site bij Kinsta, raden we het ten zeerste aan als je nog geen premium DNS service gebruikt. Als je al een premium DNS service gebruikt (bijv. Cloudflare, 1984, Google Cloud DNS, enz.) ga dan gerust naar de onderstaande sectie “Hoe je je domein naar Kinsta verwijst (niet-Cloudflare domein)”.

Stap 1 – Voeg een nieuw domein toe in Kinsta DNS

Om een nieuw domein toe te voegen aan Kinsta DNS, klik je op “Kinsta DNS” in de MyKinsta zijbalk en klik je op Domein toevoegen rechtsboven aan de pagina. Voer hier je domeinnaam in en geef aan of je de Gmail MX records automatisch wil toevoegen.

Voeg een Kinsta DNS domein toe.

Voeg een Kinsta DNS domein toe.

Klik op de knop Domein toevoegen om het proces te voltooien.  Nadat het domein is toegevoegd, zie je hier nameserver domeinen voor je Kinsta DNS zone.

Kinsta DNS nameservers.

Kinsta DNS nameservers.

Stap 2 – Update de nameservers bij je domeinregistrar

Vervolgens moet je de nameservers van je domein updaten bij je domeinregistrar. Het proces van het bijwerken van nameservers verschilt per registrar, dus zorg ervoor dat je de documentatie van jouw registrar raadpleegt of contact opneemt met hun support, als je niet zeker weet hoe je je nameservers moet bijwerken.

In dit voorbeeld updaten we de nameservers bij Google Domains met de Kinsta DNS nameserver adressen die je hieronder vindt. Houd er rekening mee dat deze nameserver adressen specifiek horen bij ons voorbeelddomein, dus zorg ervoor dat je de juiste nameserver adressen voor jouw domein kopieert.

• ns-1896.awsdns-45.co.uk
  • ns-1489.awsdns-58.org
  • ns-476.awsdns-59.com
  • ns-992.awsdns-60.net

Klik in Google Domains op het tabblad “DNS” en selecteer daar de optie “Use Custom Name Servers”. Voeg de vier Kinsta DNS nameservers toe en klik op “Save”.

Updaten van nameservers in Google Domains.

Updaten van nameservers in Google Domains.

Nadat je de nameservers bij je domeinregistrar hebt bijgewerkt, kan het 24-48 uur duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd op internet. Nadat de nameservers zich hebben gepropageerd, ga je verder met de sectie hieronder, genaamd “Een domein toevoegen en verifiëren in MyKinsta”.

Hoe verwijs je je domein naar Kinsta (niet-Cloudflare domein)

Laten we nu eens kijken hoe je een domein kan toevoegen in MyKinsta en hoe je je DNS kan verwijzen naar de site die je bij Kinsta host.

In deze sectie maken we gebruik van Kinsta DNS, een premium DNS service die bij alle Kinsta pakketten is inbegrepen. Als je een andere DNS provider gebruikt, kan je de onderstaande artikelen of de documentatie van je provider raadplegen voor meer informatie over het toevoegen van DNS records.

Deze instructies zijn voor domeinen die Cloudflare nog niet gebruiken. Als je domein Cloudflare al gebruikt, klik dan hier.

Stap 1 – Voeg een nieuw domein toe in MyKinsta

Ga in MyKinsta naar Websites > [Jouw site] > Domeinen en klik op de knop Domein toevoegen.

Een nieuw domein toevoegen in MyKinsta.

Een nieuw domein toevoegen in MyKinsta.

Geef je domein op en klik op Domein toevoegen en doorgaan. MyKinsta ondersteunt zowel hoofddomeinen als subdomeinen. Als je een hoofddomein (rootdomein) toevoegt, wordt er een extra wildcard domein (*.domein.com) toegevoegd, wat betekent dat subdomeinen automatisch worden ondersteund.

Voeg je custom domein toe in MyKinsta

Voeg je custom domein toe in MyKinsta

Stap 2 – Verifieer je nieuwe domein in MyKinsta

Vervolgens moet je het eigenaarschap van je domein verifiëren om gebruik te kunnen maken van Kinsta’s gratis Cloudflare integratie. Om een nieuw domein te verifiëren, moet je twee TXT records toevoegen bij je DNS provider.

Verifieer je domein in MyKinsta.

Verifieer je domein in MyKinsta.

TXT Record 1

• Naam: _cf-custom-hostname
  • Waarde: Unieke UUID waarde van MyKinsta (xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx)

TXT Record 2

• Naam: @ (als jouw DNS provider “@” niet ondersteunt, kun je dit leeg laten).
  • Waarde: Unieke UUID waarde van MyKinsta (xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx)

Zo kan je de TXT verificatierecords toevoegen als je Kinsta DNS gebruikt. Open MyKinsta in een nieuw tabblad, navigeer naar Kinsta DNS, klik op Een DNS-record toevoegen en selecteer de optie “TXT”.

Selecteer "TXT" in Kinsta DNS

Selecteer “TXT” in Kinsta DNS

Voor de tweede TXT record laag je het veld “Hostname” leeg en gebruik je je unieke UUID waarde voor het veld “Content’. Nadat je de gegevens van je TXT record hebt geverifieerd, klik je op Een DNS-record toevoegen.

Voeg de tweede TXT record toe voor het verifiëren van je domein.

Voeg de tweede TXT record toe voor het verifiëren van je domein.

Voor de tweede TXT record laag je het veld “Hostname” leeg en gebruik je je unieke UUID waarde voor het veld “Content’. Nadat je de gegevens van je TXT record hebt geverifieerd, klik je op Een DNS-record toevoegen.

Voeg de tweede TXT record toe voor het verifiëren van je domein.

Voeg de tweede TXT record toe voor het verifiëren van je domein.

Nadat je de TXT records hebt toegevoegd bij je DNS provider klik je op OK, I’ve Done It.

Verificatie TXT records custom domein.

Verificatie TXT records custom domein.

Afhankelijk van je DNS provider kan het tot 24 uur duren voordat de TXT records zijn verspreid over het internet. Na een succesvolle domeinverificatie ontvang je per e-mail een melding zoals deze:

Domeinverificatie e-mail van Kinsta.

Domeinverificatie e-mail van Kinsta.

Stap 3 – Verwijs je domein naar Kinsta

Nadat je domein met succes is geverifieerd, zie je een Verwijs domein knop naast je custom domein in MyKinsta. Klik op deze knop om het proces te beginnen om je domein te verwijzen.

Verwijs je domein naar Kinsta

Verwijs je domein naar Kinsta

Je hoofddomein naar Kinsta verwijzen

In de pop-up “Verwijs je domein naar Kinsta”, zie je je “Site IP adres”. Dit is het IP adres voor het A record van je domein.

"Site IP adres" in MyKinsta.

“Site IP adres” in MyKinsta.

Ga vervolgens naar je DNS provider en werk je A record bij zodat deze naar je “Site IP adres” verwijst. Als je Kinsta DNS gebruikt, kan je je A record als volgt updaten:

1. Open MyKinsta in een nieuw tabblad en ga naar Kinsta DNS.
  2. Klik op je site en op Een DNS record toevoegen en selecteer de optie “A”.
  3. Als je naar je rootdomein verwijst, laat je je “Hostname” veld leeg. Als je naar een subdomein verwijst, geef je je subdomein op in het “Hostname” veld.
  4. Voer je “Site IP adres” in binnen het veld “IPV4 adres”.
  5. Klik op Een DNS-record toevoegen.

Een A record aanmaken in Kinsta DNS.

Een A record aanmaken in Kinsta DNS.

Nadat je het DNS record hebt toegevoegd, ga je terug naar de pop-up “Verwijs je domein naar Kinsta” en klik je op OK, I’ve Done It.

Klik op

Klik op “OK, I’ve Done It” nadat je je domein naar Kinsta hebt verwezen.

Verwijs je WWW domein naar Kinsta

Naast het configureren van een A record voor je rootdomein, raden we aan om ook de www-versie van je domein naar Kinsta te verwijzen. Voeg hiervoor een CNAME record toe voor je www-domein dat naar je rootdomein verwijst.

Maak een CNAME record aan voor je www-domein.

Maak een CNAME record aan voor je www-domein.

Als je Kinsta DNS gebruikt, klik je op Een DNS-record toevoegen en selecteer je de CNAME optie. Gebruik onderstaande instellingen om het CNAME record toe te voegen:

• Type: CNAME
  • Hostname: www
  • Verwijs naar: Je rootdomein (bijv. brianwp.com).
  • TTL: 1 uur

Verwijs je wildcard-domein naar Kinsta (optioneel)

Ook ondersteunen we wildcard-subdomeinen. Een wildcard-subdomein is een “catch-all” subdomein. Als je bijvoorbeeld drie DNS records als volgt hebt ingesteld:

1. A record voor sub.domein.com verwijzend naar 123.123.123.123.
  2. A record voor sub.domein.com verwijzend naar 2.
  3. A record voor *.domein.com verwijzend naar 789.789.789.789.

Elk verzoek aan een subdomein dat niet sub.domein.com of sub2.domein.com is wordt automatisch afgehandeld door de *.domein.com A record en doorverwezen naar 789.789.789.789.

Als je de wildcard-domeinfunctionaliteit van Kinsta wilt gebruiken, kun je dat doen door een extra A record aan te maken met de onderstaande instellingen:

• Type: A
  • Hostname: *
  • Verwijst naar: Jouw Site IP adres van MyKinsta
  • TTL: 1 uur

Voeg een wildcard A record toe aan je domein.

Voeg een wildcard A record toe aan je domein.

Na het toevoegen van een wildcard A-record, zal toegang tot een subdomein dat niet ergens anders naar verwijst ertoe leiden dat het verzoek wordt doorgestuurd naar Kinsta.

Hoe verwijs je je domein naar Kinsta (Cloudflare domein)

Deze instructies zijn voor nieuwe domeinen die Cloudflare al gebruiken. Als je domein Cloudflare nog niet gebruikt, klik dan hier voor de juiste instructies.

Stap 1 – Voeg een nieuw Cloudflare domein toe in MyKinsta

Ga in MyKinsta naar Websites > Domeinen en klik op de knop Domein toevoegen.

Een nieuw domein toevoegen in MyKinsta

Een nieuw domein toevoegen in MyKinsta

Geef je domein op en klik op Domein toevoegen en doorgaan. MyKinsta ondersteunt zowel hoofddomeinen als subdomeinen. Als je een hoofddomein (rootdomein) toevoegt, wordt er een extra wildcard domein (*.domein.com) toegevoegd, wat betekent dat subdomeinen automatisch worden ondersteund.

Voeg je custom domein toe in MyKinsta.

Voeg je custom domein toe in MyKinsta.

Stap 2 – Verifieer en verwijs je domein naar Kinsta

Vervolgens zij je een pop-up “Verifieer en verwijs je domein naar Kinsta” met daarin een enkel CNAME record dat verwijst naar het kinsta.cloud domein van je site.

Downtime en WordPress problemen? Kinsta is de hosting oplossing speciaal ontworpen om jou tijd te besparen! Bekijk onze kenmerken

Je hoofddomein naar Kinsta verwijzen

Je moet dit CNAME record toevoegen aan je Cloudflare DNS instellingen om onze Cloudflare integratie in te schakelen.

• Type: CNAME
  • Name: @
  • Target: “kinsta.cloud” domein van jouw website.
  • TTL: Auto

Verifieer en verwijs domein naar Kinsta met CNAME record

Verifieer en verwijs domein naar Kinsta met CNAME record

Ga vervolgens naar je Cloudflare dashboard en klik op het tabblad “DNS”. Voordat je het CNAME record voor je rootdomein toevoegt, moet je eventuele conflicterende DNS records verwijderen. In de meeste gevallen is het conflicterende record een A record voor je rootdomein.

Verwijder conflicterend A record bij Cloudflare

Verwijder conflicterend A record bij Cloudflare

Nadat je het A record hebt verwijderd, klik je op de knop Add Record en voeg je een nieuw CNAME record toe met de volgende gegevens:

• Type: CNAME
  • Name: @
  • Target: Het “kinsta.cloud” domein van je site.
  • TTL: Auto
Een nieuw CNAME record toevoegen bij Cloudflare.

Een nieuw CNAME record toevoegen bij Cloudflare.

Nadat je het CNAME record hebt toegevoegd, zie je een vinkje naast je rootdomein in MyKinsta. Dit geeft aan dat het rootdomein op de juiste manier naar Kinsta verwijst. Houd er rekening mee dat het tot 24 uur kan duren voordat DNS records over de hele wereld zijn gepropageerd, dus schrik niet als je het vinkje niet meteen ziet nadat je het CNAME record in Cloudflare hebt toegevoegd.

Doorverwezen rootdomein in MyKinsta.

Doorverwezen rootdomein in MyKinsta.

Verwijs je WWW domein naar Kinsta

Naast het configureren van een CNAME record voor je rootdomein, raden we ook aan om de www-versie van je domein naar Kinsta te verwijzen. Klik hiervoor op Add Record en maak een CNAME record aan met onderstaande instellingen:

• Type: CNAME
  • Name: www
  • Target: Het “kinsta.cloud” domein van je site.
  • TTL: Auto

Maak een CNAME record aan voor je www-domein.

Maak een CNAME record aan voor je www-domein.

Verwijs je wildcard-domein naar Kinsta (optioneel)

Ook ondersteunen we wildcard-subdomeinen. Een wildcard-subdomein is een “catch-all” subdomein. Als je bijvoorbeeld drie DNS records als volgt hebt ingesteld:

1. A record voor sub.domein.com verwijzend naar 123.123.123.123.
  2. A record voor sub.domein.com verwijzend naar 2.
  3. A record voor *.domein.com verwijzend naar 789.789.789.789.

Elk verzoek aan een subdomein dat niet sub.domein.com of sub2.domein.com is wordt automatisch afgehandeld door de *.domein.com A record en doorverwezen naar 789.789.789.789.

Als je de wildcard-domeinfunctionaliteit wil gebruik bij Kinsta, kan je dit doen door een extra CNAME record aan te maken in Cloudflare met de onderstaande instellingen:

• Type: CNAME
  • Name: *
  • Target: Het “kinsta.cloud” domein van je site.
  • TTL: Auto

Voeg een wildcard CNAME toe voor je Cloudflare domein.

Voeg een wildcard CNAME toe voor je Cloudflare domein.

Als je gebruik maakt van een gratis Cloudflare abonnement, dan zie je mogelijk een bericht met de volgende tekst: “Some of your DNS only records are exposing IPs that are proxied through Cloudflare. Make sure to proxy all A, AAAA, and CNAME records pointing to proxied records to avoid exposing your origin IP.”

Deze melding is normaal en in dit geval ook geen probleem, aangezien het doeldomein kinsta.cloud zich ook achter Cloudflare bevindt.

Zodra het wildcard CNAME record is gepropageerd, zal een verzoek naar een subdomein dat nergens anders naar wordt verwezen, worden doorgestuurd naar Kinsta.

Hoe wijzig je je primaire domein

Elke site die op Kinsta wordt gehost, krijgt een primair domein toegewezen. Het primaire domein is het “rootdomein” van de site en wordt automatisch toegewezen wanneer een site wordt gemaakt. Als je geen custom domein toevoegt tijdens het maken van de site, wordt het primaire domein van je site ingesteld op een kinsta.cloud domein. Als je onlangs een custom domein hebt ingesteld en onze gratis Cloudflare integratie hebt ingeschakeld, moet je ervoor zorgen dat dit op de juiste manier is ingesteld als het primaire domein van je site.

Om het primaire domein van je site te bekijken, ga je naar Websites > Domeinen > Primaire domein. In de onderstaande schermafbeelding is onze kinstalife site geconfigureerd met kinstalife.kinsta.cloud als het primaire domein.

Primaire domein in MyKinsta

Primaire domein in MyKinsta

Om je hoofddomein bij te werken, scrol je omlaag naar het gedeelte met de lijst van je domeinen, klik je op het dropdown-menu naast een domein en klik je op “Primair domein maken”.

Een custom domein bijwerken in MyKinsta

Een custom domein bijwerken in MyKinsta

In de pop-up “Primair domein maken” kan je ook kiezen voor een zoek-en-vervang opdracht. Deze zoek-en-vervang opdracht zal automatisch binnen je WordPress database de keren dat je oude domein genoemd wordt vervangen met je nieuwe domein. We raden je aan deze optie aan te vinken om onverwachte redirects te voorkomen die worden veroorzaakt door oude URL’s in je database. Als je de zoek-en-vervang opdracht hier niet uitvoert, kan je dit later altijd nog handmatig doen met onze zoek-en-vervang tool.

Zoeken en vervangen primaire domein.

Zoeken en vervangen primaire domein.

Nadat je op knop “Maak primair domein” hebt geklikt, duurt het een paar minuten voordat het primaire domein is bijgewerkt. Als het proces is afgerond, zou je het nieuwe domein moeten zien staan onder “Primair domein”.

Bijgewerkt primair domein in MyKinsta.

Bijgewerkt primair domein in MyKinsta.

HTTPS forceren (optioneel)

Hoewel dit technisch gezien optioneel is, wordt het aanbevolen om het laden via HTTPs te forceren. Met onze Cloudflare integratie wordt, zodra je domein is geverificeerd, automatisch een gratis SSL certificaat (met wildcard ondersteuning) toegevoegd aan je site. Het enige dat je hoeft te doen is naar je site in MyKinsta te gaan, dan naar Tools te navigeren en op de klik Inschakelen te klikken onder HTTPS forceren.

HTTPS forceren in MyKinsta.

HTTPS forceren in MyKinsta.

Samenvatting

Het op de juiste manier configureren van je domein en het verwijzen van de benodigde DNS records naar Kinsta is een cruciaal onderdeel van het live gaan met je site. In dit artikel hebben we besproken hoe je de juiste DNS records instelt voor zowel Cloudflare als niet-Cloudflare domeinen.

Nadat je je DNS naar Kinsta hebt verwezen, raden we aan om Kinsta CDN in te schakelen om je siteperformance nog verder te verbeteren. Wanneer je hiermee klaar bent, check dan vooral onze checklist om je nieuwe Kinsta site live te krijgen.

Bespaar tijd en kosten en maximaliseer siteprestaties met:

• Directe hulp van WordPress-hostingexperts, 24/7.
  • Cloudflare Enterprise integration.
  • Wereldwijd bereik met 28 datacenters wereldwijd.
  • Optimalisatie met onze ingebouwde Application Performance Monitoring.

Dat alles en nog veel meer, in één pakket zonder langlopende contracten, migraties en een 30 dagen geld-terug-garantie. Bekijk onze pakketten of neem contact op met sales om het pakket te vinden dat bij je past.