Wanneer je je site migreert naar Kinsta en een site toevoegt, wordt er automatisch een tijdelijk domein voor je aangemaakt (jouwsite.kinsta.com). Zorg ervoor dat je na het voltooien van de overdracht het daadwerkelijke domein toevoegt aan je installatie vóórdat je je DNS-instellingen bijwerkt en het verkeer naar ons verwijst. Om dit te doen volg je de onderstaande stappen.

Een domeinnaam toevoegen

Stap 1

Ga naar de MyKinsta-omgeving. Klik vervolgens op je website en klik dan aan de linkerkant op ‘Domains’.

Domeinen beheren in MyKinsta.

Domeinen beheren in MyKinsta.

Stap 2

Je ziet nu een lijst met domeinnamen. Klik op de knop ‘Add Domain’.

Een domeinnaam toevoegen in MyKinsta.

Een domeinnaam toevoegen in MyKinsta.

Stap 3

Voeg nu je domeinnamen toe. Als je een nieuw hoofddomein toevoegt, raden we aan om de optie “domein(en) toevoegen met en zonder www” te selecteren. Hiermee voeg je in een stap zowel de www als niet-www versie van je domein toe.

Een domeinnaam toevoegen in MyKinsta.

Een domeinnaam toevoegen in MyKinsta.

Stap 4

Een primaire domeinnaam aanwijzen is de volgende stap. Dit is de domeinnaam die je bezoekers te zien krijgen en is afhankelijk van of je de www- of niet-www versie kiest. Als je net een migratie achter de rug hebt, zorg er dan voor dat je kiest voor de versie die je eerder ook gebruikte.

Wijs een primair domein toe.

Wijs een primair domein toe.

Wanneer je een primair domein toewijst, heb je de mogelijkheid om een zoek-en-vervangopdracht uit te voeren in de WordPress database. We raden aan om gebruik te maken van deze optie om ervoor te zorgen dat de URL’s binnen de database worden bijgewerkt naar het nieuwe primaire domein.

Zoeken en vervangen primaire domein.

Zoeken en vervangen primaire domein.

Nu hoef je alleen nog maar je DNS bij te werken. Het duurt vaak zo’n 24 uur voordat DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd. Hoewel we dit graag zouden willen, heeft Kinsta geen invloed op dit proces.

Als je dit artikel leuk vond, dan zal onze support je zeker bevallen. Alle hostingpakketten van Kinsta hebben 24×7-ondersteuning van onze ervaren WordPress-ontwikkelaars en -engineers. Chat met hetzelfde team dat onze Fortune 500-klanten ondersteunt. Bekijk onze pakketten