Download DevKinsta

Download DevKinsta op de download pagina.

Je moet je naam en e-mailadres invullen om de download te kunnen starten.

Vereisten

Windows

Minimaal Aanbevol Opmerk
Schijfruimte 5GB 10GB
Geheugen 2GB 4GB
Docker Desktop v2.0.0 >=v2.5.0 (Geïnstalleerd door DevKinsta.)

Windows 10 64-bit: Pro, Enterprise, of Education (Build 16299 of nieuwer)

• Windows features Hyper-V en Containers moeten ingeschakeld zijn.
  • De volgende hardware vereisten zijn nodig om de Client Hyper-V goed te laten draaien op Windows 10:
    • 64 bit processor met Second Level Address Translation (SLAT)
    • 4GB system RAM
    • BIOS-level hardware virtualization support moet ingeschakeld zijn in de BIOS instellingen.

Windows 10 Home, version 1903 of hoger

• Schakel de WSL 2 feature in op Windows. Voor meer uitleg kan je de Microsoft documentatie
  • De volgende hardware vereisten zijn nodig om WSL 2 goed te laten draaien op Windows 10 Home:
    • 64 bit processor met Second Level Address Translation (SLAT)
    • 4GB system RAM
    • BIOS-level hardware virtualization support moet ingeschakeld zijn in de BIOS instellingen.

Mac

Minimaal Aanbevol Opmerk
Schijfruimte 5GB 10GB
Geheugen 2GB 4GB
Docker Desktop v2.0.0 >=v2.5.0 (Geïnstalleerd door DevKinsta.)
  • Mac hardware moet een model uit 2010 of later zijn, met hardware support van Intel voor de Memory Management Unit (MMU) virtualization, inclusief Extended Page Tables (EPT) en Unrestricted Mode. Je kan controleren of je computer deze ondersteuning biedt door de volgende opdracht uit te voeren in een terminal:
    sysctl kern.hv_support
    Als je Mac het Hypervisor framework ondersteunt, zal er na de opdracht kern.hv_support: 1 verschijnen
  • macOS moet versie 10.14 of nieuwer zijn. Oftewel, Mojave of Catalina. We raden je aan om naar de nieuwste versie van macOS te updaten.
  • VirtualBox ouder dan versie 4.3.30 moet niet geïnstalleerd zijn.

Voor meer uitleg kan je de Docker Desktop documentatie gebruiken.

Installeren op macOS

1. Dubbelklik op het DMG bestand dat je gedownload hebt. Hierdoor wordt een icoon voor de installatie-toepassing gemaakt en direct geopend.
  2. Sleep de DevKinsta toepassing naar het geopende venster in de map Applications.
  3. Je kan DevKinsta nu starten vanuit je toepassingen. Je kan ook op Command + Spatiebalk drukken om de Spotlight Search te openen en “DevKinsta” in te typen, en op enter te drukken zodra het verschijnt.
  4. Wanneer je de app voor het eerst start zal het zo’n 5 tot 10 minuten nodig hebben (afhankelijk van je verbinding) om alle dependencies en andere benodigde items te downloaden. Dit hoeft maar één keer, hierna zal je altijd meteen naar je lijst met websites gaan zodra je DevKinsta opent.
  5. Voer je wachtwoord in wanneer daarom gevraagd wordt
  6. Nadat je klaar bent kan je het venster sluiten en het DMG bestand en de installer verwijderen.

Installeren op Windows

1. Dubbelklik op de gedownloade installer om deze te starten, en deze zal je door de installatie heen leiden.
  2. Wanneer je de app voor het eerst start zal het zo’n 5 tot 10 minuten nodig hebben (afhankelijk van je verbinding) om alle dependencies en andere benodigde items te downloaden. Dit hoeft maar één keer, hierna zal je altijd meteen naar je lijst met websites gaan zodra je DevKinsta opent.
  3. Klik op “Yes” wanneer Windows vraagt: “Do you want to allow this app to make changes to your device”
  4. Nadat de installatie klaar is kan je het installer .exe bestand verwijderen.

Bij de eerste keer starten kan je DevKinsta toestaan op veranderingen op je harde schijf te maken. Je kan dit omzeilen door DevKinsta meteen uit te voeren in Administrator modus.