Volg de onderstaande instructies om aan de slag te gaan met DevKinsta. Ook kan je deelnemen aan een van onze webinarsessies om te leren hoe je DevKinsta installeert en gebruikt. Onze webinars worden met regelmaat georganiseerd, dus zoek een uit die in je schema past en meld je nu aan!

Download DevKinsta

Ga eerst naar de DevKinsta downloadpagina. Je moet je naam en e-mailadres invoeren om met het downloaden te beginnen.

Voor Mac, kies het installatiebestand voor je hardware:

• Voor Apple silicium Macs: DevKinsta_arm64.dmg
  • Voor Intel Macs: DevKinsta_x64.dmg

DevKinsta vereisten en installatie

Volg, afhankelijk van je besturingssysteem, de onderstaande instructies.

Windows

Minimaal Aanbevol Opmerk
Schijfruimte 5GB 10GB
Geheugen 2GB 4GB
Docker Desktop v2.0.0 >=v4.17.0 Installeer of update naar de laatste versie.

Windows 10 64-bit: Pro, Enterprise, of Education (Build 16299 of nieuwer)

• Het inschakelen van de Windows features Hyper-V en Containers wordt aanbevolen.
  • De volgende hardware vereisten zijn nodig om de Client Hyper-V goed te laten draaien op Windows 10:
    • 64 bit processor met Second Level Address Translation (SLAT)
    • 4GB system RAM
    • BIOS-level hardware virtualization support moet ingeschakeld zijn in de BIOS instellingen.

Windows 10 Home (version 1903 of hoger)

• Schakel de WSL 2 feature in op Windows. Voor meer uitleg kan je de Microsoft documentatie
  • De volgende hardware vereisten zijn nodig om WSL 2 goed te laten draaien op Windows 10 Home:
    • 64 bit processor met Second Level Address Translation (SLAT)
    • 4GB system RAM
    • BIOS-level hardware virtualization support moet ingeschakeld zijn in de BIOS instellingen.

Installeren op Windows

1. Dubbelklik op het gedownloade bestand om het installatieprogramma te starten, dat je door het installatieproces zal leiden. Wij stellen voor de installatie uit te voeren met Administrator modus (alle gebruikers), omdat dit nodig is voor de machtigingen om te schrijven naar het host bestand en de SSL generator.
  2. Download en installeer Docker Desktop als daarom wordt gevraagd.
  3. Wanneer je de app voor de eerste keer start, duurt het 5-10 minuten (afhankelijk van je verbindingssnelheid) om dependency’s en andere items te downloaden die nodig zijn om het programma goed te laten functioneren. Dit hoeft echter maar één te worden gedaan: elke keer dat je DevKinsta opnieuw start, ga je rechtstreeks naar je lijst met sites.
  4. Kies Yes wanneer Windows vraagt: Do you want to allow this app to make changes to your device?
  5. Zodra de installatie is voltooid, kun je het bestand installer.exe verwijderen.

Mac

Minimaal Aanbevol Opmerk
Schijfruimte 5GB 10GB
Geheugen 2GB 4GB
Docker Desktop v2.0.0 >=v4.17.0 Installeer of update naar de laatste versie.

• Mac hardware moet een 2010 of nieuwer model zijn, met ofwel:
    • Intel’s hardware ondersteuning voor Memory Management Unit (MMU) virtualisatie, inclusief Extended Page Tables (EPT) en Unrestricted Mode.
    • Of Apple Silicon’s Virtualization Extensions.

Je kunt controleren of je machine deze ondersteuning heeft door het volgende commando in een terminal uit te voeren:
    sysctl kern.hv_support
    Als je Mac het Hypervisor framework ondersteunt, dan print het commando
    kern.hv_support: 1

• macOS moet versie 10.14 of nieuwer zijn. We raden aan om de laatste versie van macOS te gebruiken.

Installeren op macOS

1. Dubbelklik op het DMG bestand dat je gedownload hebt. Hierdoor wordt een icoon voor de installatie-toepassing gemaakt en direct geopend.
  2. Sleep de DevKinsta toepassing naar het geopende venster in de map Applications.
  3. Je kan DevKinsta nu starten vanuit je toepassingen. Je kan ook op Command + Spatiebalk drukken om de Spotlight Search te openen en “DevKinsta” in te typen, en op enter/return te drukken zodra het verschijnt.
  4. Download en installeer Docker Desktop als daarom wordt gevraagd.
  5. Wanneer je de app voor de eerste keer start, duurt het 5-10 minuten (afhankelijk van je verbindingssnelheid) om dependency’s en andere vereiste items te downloaden. Dit hoeft echter maar één keer te gebeuren; elke keer dat je DevKinsta opnieuw start, ga je rechtstreeks naar je lijst met sites.
  6. Voer je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.
  7. Nadat je klaar bent kan je het venster sluiten en het DMG bestand en de installer verwijderen.

Linux

Minimaal Aanbevol Opmerk
Schijfruimte 5GB 10GB
Geheugen 2GB 4GB
Docker Engine v2.0.0 >=v2.5.0

Ubuntu 20.04 LTS (of hoger)

• Officieel wordt DevKinsta alleen ondersteund voor Ubuntu.
  • Het staat je echter vrij om het te proberen op andere Debian-based distributies, maar ze worden niet officieel ondersteund.

Installeren op Linux

1. Dubbelklik op het gedownloade DevKinsta installatiebestand. Hierdoor wordt het installatieprogramma meteen geopend.
  2. Ga verder met de installatie door de instructies te volgen.
  3. Download en installeer Docker Engine als daarom wordt gevraagd.
  4. Wanneer je de app voor de eerste keer start, duurt het 5-10 minuten (afhankelijk van je verbindingssnelheid) om dependency’s en andere vereiste items te downloaden. Dit gebeurt alleen de eerste keer dat je DevKinsta start. Alle volgende keren dat je DevKinsta lanceert, wordt je rechtstreeks naar je lijst met sites gebracht.
  5. Voer je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.
  6. Als je klaar bent, sluit je het venster en verwijder je alle aangemaakte installatiebestanden.

Docker Context instellen op Engine

Als Docker Desktop en Docker Engine beide op Ubuntu zijn geïnstalleerd, kun je er maar één tegelijk gebruiken. Docker context bepaalt met welke je Docker client verbonden is.

Controleer welke context momenteel in gebruik is met docker context list of docker context ls, die een lijst met contexten teruggeven. De actieve context wordt aangegeven met een sterretje (*).

Een lijst van Docker-contexten, met de actieve context aangegeven met een sterretje (*).
Om de context om te schakelen naar Docker Engine, voer het volgende uit:

docker context use default