Kom problemen ondervinden bij het verbinden via SSH of SFTP? Als je een foutmelding krijgt die lijkt op die van hieronder, gebeurt dit omdat IP-adressen zijn gewijzigd en de oude nog steeds zijn opgeslagen in het known_hosts-bestand dat wordt gebruikt voor SSH- en SFTP-verbindingen.

[user@hostname ~]$ ssh root@user
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@ WAARSCHUWING: IDENTIFICATIE VAN REMOTE HOST IS VERANDERD! @
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
IT IS POSSIBLE THAT SOMEONE IS DOING SOMETHING NASTY!
Het is mogelijk dat iemand je afluistert (man-in-the-middle-aanval)!
Het is ook mogelijk dat een host key is veranderd.
De vingerafdruk van de RSA-sleutel die door de remote host wordt verstuurd is
xx:xx:xx.
Neem contact op met je systeembeheerder.
Voeg de correcte host keys toe in /home/hostname/.ssh/known_hosts om van dit bericht af te komen.
De RSA-sleutel in kwestie in /var/lib/sss/pubconf/known_hosts:4
RSA host key user is gewijzigd en je hebt strikte controle geactiveerd
Verificatie host key mislukt.

Geen verbinding via SSH or SFTP – verwijder SSH known_hosts

Als er problemen zijn bij het verbinden, moet je eerst controleren of je het juiste wachtwoord gebruikt. Je kunt altijd het SFTP- en of SSH-wachtwoord wijzigen vanuit je MyKinsta-dashboard.

Als er nog steeds problemen zijn, volg dan de onderstaande aanwijzingen om de vermeldingen uit het known_hosts-bestand te verwijderen.

Mac

1. Open de terminal en bewerk het volgende bestand met de nano text editor.
nano ~/.ssh/known_hosts
  1. Verwijder alle vermeldingen die beginnen met je Kinsta IP-adres (te vinden in je MyKinsta-dashboard)
  2. Sla daarna het document op (Ctrl+X)

Windows

Windows maakt gebruikt van een vergelijkbaar known_hosts, maar de referenties en de IP-adressen worden opgeslagen in het register.

1. Start regedit vanuit je startmenu. Het onderstaande voorbeeld gebruikt Windows 10.

regedit

Windows regedit

2. Blader naar de volgende map:
    HKEY_CURRENT_USER\SoftWare\SimonTatham\PuTTY\SshHostKeys

sshhostkeys

SshHostKeys

3. Verwijder alle vermeldingen die eindigen met je Kinsta IP-addres (te vinden in je MyKinsta-dashboard)

Als je dit artikel leuk vond, dan zal onze support je zeker bevallen. Alle hostingpakketten van Kinsta hebben 24×7-ondersteuning van onze ervaren WordPress-ontwikkelaars en -engineers. Chat met hetzelfde team dat onze Fortune 500-klanten ondersteunt. Bekijk onze pakketten