Bij Kinsta gebruiken we MailChannels voor de bezorging van onze transactionele e-mails. Dit betekent dat alle uitgaande e-mails van je WordPress site worden verzonden via de diensten van MailChannels.

Als je momenteel een SPF TXT record gebruikt op je domein om de hostnames van je e-maildienst te autoriseren, dan moet je MailChannels toevoegen om de levering van e-mails te garanderen. In dit artikel laten we je zien hoe je je SPF TXT record bijwerkt.

Zo controleer je of je een SPF TXT record gebruikt

In MyKinsta, klik je op Kinsta DNS en selecteer je de domeinnaam van je site. In de kolom “TYPE” zoek je naar een TXT record. Als de waarde van het TXT record met v=spf1 begint, is het een SPF TXT record. Als je geen Kinsta DNS gebruikt, raadpleeg dan je eigen DNS dashboard.

Een SPF TXT record in Kinsta DNS.

Een SPF TXT record in Kinsta DNS.

Als alternatief kan je een dienst als whatsmydns.net gebruiken om te controleren of je domein SPF TXT records heeft. Om dit te doen, vul je je domeinnaam in, selecteer je de optie “TXT” en klik je op “Search”. Nu krijg je een lijst met TXT records van je domein.

Klaar om je SPF TXT record bij te werken en MailChannels toe te voegen? 👀 Hier vind je stapsgewijze uitleg ⬇️Click to Tweet
Gebruik whatsmydns.net om SPF TXT records te controleren.

Gebruik whatsmydns.net om SPF TXT records te controleren.

Zo voeg je een SPF record toe aan MailChannels

Om een SPF record voor MailChannels te configureren, voeg je het TXT record hieronder toe bij je DNS provider.

v=spf1 a mx include:relay.kinstamailservice.com ~all

Als je al een SPF TXT record hebt dat een ander domein bevat, is dat ook goed. Zorg er dan wel voor dat je vóór ~all dit toevoegt: include:relay.kinstamailservice.com.

Als je Kinsta DNS gebruikt, ga dan naar de DNS instellingen van je domein en klik op “Add a DNS Record”.

Een DNS record toevoegen in MyKinsta.

Een DNS record toevoegen in MyKinsta.

Selecteer als recordoptie “TXT” en plak paste v=spf1 a mx include:relay.kinstamailservice.com ~all in de sectie “Content”. Als je een subdomein gebruikt, zorg er dan voor dat je je subdomein toevoegt in het veld “Hostname”.

Klik "Add DNS Record" om het SPF record op te slaan.

Klik “Add DNS Record” om het SPF record op te slaan.

Als je geen gebruik maakt van Kinsta DNS, kan je je SPF TXT record bijwerken in je eigen DNS manager. Als je niet zeker weet hoe je je DNS record bewerkt, raden we je aan contact op te nemen met je DNS provider.

Als je dit artikel leuk vond, dan zal onze support je zeker bevallen. Alle hostingpakketten van Kinsta hebben 24×7-ondersteuning van onze ervaren WordPress-ontwikkelaars en -engineers. Chat met hetzelfde team dat onze Fortune 500-klanten ondersteunt. Bekijk onze pakketten