Bij Kinsta gebruiken we SendGrid voor de bezorging van onze transactionele e-mails. Dit betekent dat alle uitgaande e-mails van je WordPress site worden verzonden via de diensten van SendGrid. We zijn voortdurend op zoek naar oplossingen om klanten een betere hostingervaring te bieden. Om de bezorging van e-mails van Kinsta klanten te verbeteren, zullen we in de nabije toekomst de transactionele e-mailbezorging overzetten naar MailChannels.

Als je momenteel een SPF TXT record gebruikt op je domein om de hostnames van je e-maildienst te autoriseren, dan moet je MailChannels toevoegen om de levering van e-mails te garanderen. In dit artikel laten we je zien hoe je je SPF TXT record bijwerkt.

Important

Als je een SMTP plugin gebruikt om je mails via SendGrid te versturen, dan heeft onze overgang naar MailChannels geen invloed op je SendGrid configuratie.

Zo controleer je of je een SPF TXT record gebruikt

In MyKinsta, klik je op Kinsta DNS en selecteer je de domeinnaam van je site. In de kolom “TYPE” zoek je naar een TXT record. Als de waarde van het TXT record met v=spf1 begint, is het een SPF TXT record. Als je geen Kinsta DNS gebruikt, raadpleeg dan je eigen DNS dashboard.

Een SPF TXT record in Kinsta DNS.

Een SPF TXT record in Kinsta DNS.

Als alternatief kan je een dienst als whatsmydns.net gebruiken om te controleren of je domein SPF TXT records heeft. Om dit te doen, vul je je domeinnaam in, selecteer je de optie “TXT” en klik je op “Search”. Nu krijg je een lijst met TXT records van je domein.

Klaar om je SPF TXT record bij te werken en MailChannels toe te voegen? 👀 Hier vind je stapsgewijze uitleg ⬇️Click to Tweet
Gebruik whatsmydns.net om SPF TXT records te controleren.

Gebruik whatsmydns.net om SPF TXT records te controleren.

Zo werk je je SPF TXT record bij om MailChannels toe te voegen

Als je een Kinsta klant bent die in het verleden al een SPF TXT record heeft toegevoegd om SendGrid te autoriseren, dan ziet de waarde van je record er ongeveer zo uit.

v=spf1 a mx include:sendgrid.net ~all

Om MailChannels toe te voegen aan het SPF TXT record, moet je include:relay.mailchannels.net toevoegen tussen include:sendgrid.net en ~all.

Het resultaat van de bijgewerkte SPF TXT record zou er zo uit moeten zien.

v=spf1 a mx include:sendgrid.net include:relay.mailchannels.net ~all

Als je een extra domein hebt opgenomen in je SPF TXT record, dan is dat ook goed. Zorg er wel voor dat je include:relay.mailchannels.net toevoegt voor de ~all.

In Kinsta DNS, klik je op de “Bewerken” knop van je SPF TXT record.

Je TXT record bewerken in MyKinsta.

Je TXT record bewerken in MyKinsta.

In het “Inhoud” veld vervang je de bestaande waarde door de bijgewerkte waarde, eentje die include:relay.mailchannels.net bevat. Klik op DNS record wijzigen om het bijgewerkte record op te slaan.

Zorg dat de bezorging van je e-mails vlekkeloos blijft lopen door MailChannels toe te voegen aan je SPF TXT record 📩. Leer meer in deze uitgebreide gids ⬇️Click to Tweet
Werk je SPF TXT record bij om MailChannels toe te voegen in Kinsta DNS.

Werk je SPF TXT record bij om MailChannels toe te voegen in Kinsta DNS.

Als je geen gebruik maakt van Kinsta DNS, kan je je SPF TXT record bijwerken in je eigen DNS manager. Als je niet zeker weet hoe je je DNS record bewerkt, raden we je aan contact op te nemen met je DNS provider.

Als je dit artikel leuk vond, dan zal onze support je zeker bevallen. Alle hostingpakketten van Kinsta hebben 24×7-ondersteuning van onze ervaren WordPress-ontwikkelaars en -engineers. Chat met hetzelfde team dat onze Fortune 500-klanten ondersteunt. Bekijk onze pakketten