Je kunt nu omleidingen toevoegen vanuit het MyKinsta-dashboard! Met omleidingsregels kan je naadloos verkeer van de ene locatie naar de andere leiden. Het is met name handig om 404-fouten te voorkomen, een goede SEO te garanderen wanneer je wijzigingen aanbrengt en bezoekers naar de juiste locaties op jouw site te leiden.

Het gebruik van gratis WordPress-plugins om omleidingen te implementeren kan soms prestatieproblemen veroorzaken, omdat de meesten van hen de functie wp_redirect gebruiken, waarvoor aanvullende code-uitvoering en resources nodig zijn. Sommigen van hen voegen ook autoloaded data toe aan jouw wp_options tabel, waardoor de database bloat toeneemt. Wanneer je ze toevoegt in MyKinsta, betekent dit dat de regels op serverniveau worden geïmplementeerd, wat veel optimaler is. Volg gewoon de onderstaande stappen om ze toe te voegen.

Hoe Voeg je een Omleidingsregel Toe

Stap 1

Om een omleiding toe te voegen, klik je op jouw site in MyKinsta en ga je naar “Omleidingen”. Klik hierna op “Voeg Omleiding Toe”.

Voeg omleidingsregel toe

Voeg omleidingsregel toe

Stap 2

Je kunt vervolgens het gewenste type omleidingsregel kiezen. Lees dit artikel over omleidingen voor meer informatie over welk type regel je moet gebruiken. Onze tool gebruikt en ondersteunt regex-expressies.

• 301 omleiding: gebruikt voor URL’s en/of inhoud die “permanent wordt verplaatst”. Meestal is dit degene die je voor SEO-doeleinden wil gebruiken.
  • 302 omleiding: deze wordt gebruikt voor URL’s en/of inhoud die wordt ‘gevonden’ of ‘tijdelijk is verplaatst’.

In dit onderstaande voorbeeld voegen we een 301 omleiding toe voor een URL van een blog artikel dat is gewijzigd en bijgewerkt naar iets anders. Dit zorgt ervoor dat al het verkeer, backlinks en link juice van Google nu naar de nieuwe URL worden verzonden. 301 redirects geven tussen de 90-99% link juice door. Je kan selecteren voor welk domein prefix je wil toevoegen. In dit geval willen we dat zowel www- als niet-www-verkeer wordt omgeleid.

301 omleiding toevoegen

301 omleiding toevoegen

Opmerking: hiermee worden UTM-parameters of alles aan het einde van de URL automatisch omgeleid. Als de oude URL bijvoorbeeld op een sociale media wordt gedeeld met een tool als Buffer, kan deze als volgt worden weergegeven:

https://wpdev.ink/blogpost/?utm_content=buffer

Dit wordt automatisch omgeleid naar:

https://wpdev.ink/newblogpost/?utm_content=buffer

Je kunt ook zien dat we ^ hebben toegevoegd aan de bovenstaande URL “Doorsturen vanaf”. Dit komt omdat Kinsta’s omleiding-programma regex automatisch gebruikt. Daarom moet je de ^ aan het begin van elk “Vanaf” pad toevoegen, tenzij je wil dat deze overeenkomt op andere plaatsen dan het begin van het pad. Als je bijvoorbeeld alleen /blogpost gebruikt, kan een omleiding worden gemaakt op andere URL’s, zoals /category/blogpost.

Het is ook belangrijk om jouw huidige backlinks in een tool zoals Ahrefs te controleren. Je hebt bijvoorbeeld mogelijk backlinks op sites van derden die naar twee verschillende versies van de URL verwijzen:

https://wpdev.ink/blogpost
https://wpdev.ink/blogpost/

Merk op dat de tweede een forward backslash aan het einde heeft. Als je hier geen rekening mee houdt, kan dit de omleiding onderbreken. Als je niet zeker weet naar welke versie externe sites verwijzen, kan je in plaats daarvan altijd een wildcard regex-teken (?) gebruiken om ervoor te zorgen dat beide URL’s werken. Zie het onderstaande voorbeeld:

Wildcard omleiding

Wildcard omleiding

In het bovenstaande voorbeeld zouden alle links naar beide /blogpost en /blogpost/ (met de backslash) worden doorgestuurd naar /nieuweblogpost. Je kunt vervolgens eenvoudig al jouw omleidingsregels beheren vanuit het dashboard.

Omleidingsregels beheren

Omleidingsregels beheren

Regex Gebruiken

Een reguliere expressie is een reeks tekens die een zoekpatroon definiëren. Hieronder zijn enkele extra voorbeelden die kunnen worden gebruikt met de MyKinsta omleidingstool. Het veld “Doorsturen vanaf” ondersteunt reguliere expressies en het veld “Doorverwijzen naar” maakt het mogelijk om verwijzingen naar groep vast te leggen en enkele variabelen (bijvoorbeeld $host, $scheme) te gebruiken. Hier zijn een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden:

• Omleidingen worden afgehandeld in de volgorde waarin jij ze toevoegt. Best practice is om de meer specifieke omleidingen vóór de algemene te hebben.
  • Onze omleidingstool is standaard hoofdlettergevoelig (zie hieronder voor het gebruik van hoofdletter gevoelige omleidingen).
  • Beperkte tekens zijn: #, spatie, “ en linebreak-tekens.
  • Je kunt niet omleiden met argumenten.

Hier zijn een aantal algemene regex syntax teksen:

• ^ — Match alleen als het volgende aan het begin van de regel staat
  • $ — Match alleen als het voorgaande alleen aan het einde van de regel staat
  • ? — Match het voorgaande 0 of 1 keer (maakt het optioneel)
  • . — Match een los teken
  • * — Match het volgende 0 of meer keren
  • \ — Omzeil speciale tekens
  • (?i) — Hoofdletter ongevoelig
  • .* — Wildcard om alles te matchen (elk teken op elk moment dat een string matched)
  • (.*) — Vang een groep die een wildcard bevat voor elke string op de gegeven lokatie)

Regex Voorbeelden

Omvat jouw https://domein.nl/store pagina

^/store

Omvat jouw https://domein.nl/store pagina (met hoofdletter-ongevoelige omleiding)

(?i)^/store

Omvat een losstaand bestand, zoals https://domein.nl/store.php:

^/store\.php

Omvat alle bestanden van het zelfde type bestand, zoals alle PHP bestanden.

^/store/.*\.php

Omvat alles dat een bepaalde zin bevat, zoals https://domein.nl/*winkel*

Het wordt aangeraden om de omleidings-string “/“ te specificeren om de kans dat je iets ongewenst omleid te verminderen. Merk op: Aangezien onze tool regex automatisch toepast wordt .* automatisch opgenomen is in dit geval niet nodig.

/store or /store/

Omvat beide van de volgende URL’s: https://mijndomein.nl/fast-racing en https://mijndomein.nl/fast-car-racing

^/fast(-car)?-racing

Hier is nog een voorbeeld uit ons artikel over het uitschakelen van Google AMP. We moesten alle blogberichten met /amp/ omleiden naar hun oorspronkelijke niet-AMP-URL om ervoor te zorgen dat ze opnieuw werden geïndexeerd met hun oorspronkelijke URL’s. Met andere woorden, we vangen alles vóór /amp/ in de URI en voegen alleen dat toe op de plaats van “$1″.

/(.*)\/amp
Regex voorbeeld voor het uitschakelen van Google AMP

Regex voorbeeld voor het uitschakelen van Google AMP

Leidt www verkeer naar niet-www (en andersom)

Voeg een 301 omleiding voor al het www-verkeer naar niet-www toe.

www.mydomain.com - ^(.*)$ - https://mydomain.com$1
www verkeer omleiding (301)

www verkeer omleiding (301)

Teveel Omleidingen

Als je omleidingen onjuist instelt, is het mogelijk dat deze een oneindige omleidingslus veroorzaakt, in dat geval zou je een foutmelding als ERR_TOO_MANY_REDIRECTS kunnen zien. Wanneer dit het geval is, moet je teruggaan naar je omleidingsregels en ze dubbel controleren. Dit gebeurt meestal wanneer de locatie-URL is opgenomen in zowel “Omleiden van” als “Omleiden naar.”

Het volgende zou bijvoorbeeld een omleidingslus veroorzaken:

Omleiding vanaf: ^/blog/about Omleiding naar: https://domain.com/blog/about-me

Waarom? Omdat zodra het proces ^/blog/about bereikte, het resterende deel -me niet meer uitmaakte, en het een oneindige lus veroorzaakt. Je moet het einde van de string en het startpunt opgeven. Dit is wat je zou moeten doen om de lus te repareren:

Omleiding vanaf: ^/blog/about$ Omleiding naar: https://domain.com/blog/about-me

Het $-teken zal Nginx vertellen om het verzoek alleen te stoppen en te matchen als de string daar precies is, zonder iets erachter.

Meer Informatie lezen over regex

Hier zijn enkele nuttige links voor meer informatie over wat je met Regex kunt doen en over het snappen van de basis:

Hoe Importeer je Bulk Omleidingsregels

Misschien heb je een complexere setup of wil je de 301-redirect-plugin van je WordPress-site verwijderen. We hebben ook de mogelijkheid om omleidingsregels in bulk vanuit een CSV bestand te importeren.

Stap 1

Om omleidingsregels via bulkimport toe te voegen, klik je op jouw site in MyKinsta en ga je naar ‘Omleidingen’. Klik vervolgens op “Bulkimport”.

Omleidingsregels

Omleidingsregels

Stap 2

Plak de inhoud van een CSV-bestand in het veld. Het CSV moet in deze volgorde informatie bevatten, gescheiden door komma’s: statuscode, domein (alles voor alle domeinen), Omleiden vanaf pad en Omleiden naar URL. Elke omleidingsregel moet op een nieuwe regel worden geplaatst. Klik vervolgens op “Omleidingen importeren”.

Voeg omleidingsregel toe

Voeg omleidingsregel toe

Het verwijderen van Omleidingsregels in bulk wordt ook ondersteund.

Hoe Exporteer je Omleidingen

We realiseren ons dat sommigen van jullie honderden of zelfs duizenden omleidingen hebben. De mogelijkheid om ze te exporteren zorgt voor eenvoudigere offline bewerking en opnieuw te importeren, evenals de mogelijkheid om jouw omleidingen eenvoudig naar een andere tool of service over te brengen, wanneer nodig. Dit is waar de optie “Exporteer naar CSV” handig is.

Exporteer omleidingen naar CSV

Exporteer omleidingen naar CSV

Exporteer Omleidingen vanuit WordPress

Wanneer je jouw huidige omleidingen van een WordPress-plugin naar MyKinsta wil migreren, zijn er veel exportopties beschikbaar in hun instellingen (export optie-voorbeeld hieronder van de EPS-redirects plugin). Zorg ervoor dat ze correct zijn geformatteerd voordat de bulk wordt geïmporteerd.

EPS plugin omleidingen export

EPS plugin omleidingen export

Als je gebruik maakt van de Simple 301 Redirects plugin dan kan je de Export Simple 301 Redirects to CSV plugin gebruiken