Voor potentiële en bestaande Klanten die meer middelen nodig hebben dan wat we aanbieden binnen onze normale pakketten, bieden we een dedicated serveroplossing. In tegenstelling tot de infrastructuur van onze normale pakketten – die gebruikmaakt van gecontaineriseerde technologieën om serverresources op een optimale en veilige manier toe te wijzen en automatisch te schalen – zijn sites die worden gehost op dedicated servers de enige “bewoners” van een server en hebben ze dus onbelemmerde toegang tot alle bronnen binnen de server.

Dedicated servers zijn niet alleen geschikt voor grote sites met veel verkeer, maar ook voor sites die een (plotselinge) toename verwachten van hun verkeer. In beide gevallen staat ons team klaar om je te helpen bij het leveren van een dedicated server die aan je behoeften voldoet.

Wat is een dedicated server?

Omdat Kinsta een zeer goed afgestemde hostingstack gebruikt, die wordt aangedreven door Google Cloud Platform (GCP), werkt de overgrote meerderheid van sites probleemloos op onze normale pakketten. In sommige gevallen hebben sites met zeer veel verkeer extra bronnen nodig, omdat ze niet in staat zijn om efficiënt gebruik te maken van paginacaching of een extreem hoog CPU- en RAM verbruik hebben.

En dat is waar onze dedicated servers voor bedoeld zijn!

Dedicated servers voor sites met veel verkeer

Sites op dedicated servers hebben volledige toegang tot alle CPU en RAM van de server. Dit betekent dat het aantal PHP workers op een server kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een site. Bovendien kunnen sites op dedicated servers profiteren van alle serverresources voor het verwerken van computationeel zware MySQL query’s, PHP templatecode en meer. Voor sites met veel verkeer en veel niet-cachebare activiteit, kunnen dedicated resources enorm nuttig zijn.

Dedicated servers voor tijdelijke verkeerspieken

Onze dedicated serveroplossing is ook een uitstekende keuze voor sites die in de toekomst een toestroom van verkeer verwachten. Als je momenteel bijvoorbeeld een Business 1 pakket afneemt en je bent van plan om binnen een paar weken een enorme mediacampagne te beginnen, moet je je WordPress hostingpakket opschalen om ervoor te zorgen dat je site niet uitvalt als gevolg van een toename van het verkeer.

Verkeerspiek op een WordPress site
Verkeerspiek op een WordPress site

In het verleden hebben we samengewerkt met bedrijven als DARTDrones om hun voor te bereiden op het “Shark Tank effect”. Toen DARTDrones op Shark Tank te zien was, was hun site, die werd gehost op een dedicated server van Kinsta, in staat om zonder downtime meer dan 1 miljoen paginaweergaven te leveren in minder dan 6 uur. Het beste van alles was dat de overstap naar een dedicated server van Kinsta de laadtijd van hun pagina’s verminderde met meer dan 50%.

Nadat ze in Shark Tank waren gekomen, kon DARTDrones de grootte van hun bedrijf verdubbelen en uitbreiden naar meer dan 48 steden in de Verenigde Staten!

Voor dergelijke situaties met veel exposure kan het overschakelen naar een dedicated van Kinsta voor de duur van de piek uitkomst bieden. Je kan namelijk ten volle profiteren van de high-performance CPU- en RAM resources van de snelste servers van Google Cloud Platform!

Wat kost een dedicated server bij Kinsta?

De prijs van een dedicated server varieert en is afhankelijk van:

• De resourcevereisten van je site.
  • De hoeveelheid verkeer die je verwacht.
  • De locatie van het datacenter waar je je site wil laten hosten.

Ons team zal deze informatie van je moeten hebben voordat we je een offerte voor een dedicated server kunnen geven.

Dedicated servers zijn niet geprijsd op basis van PHP workers. Het aantal PHP workers dat een bepaalde server kan gebruiken, wordt bepaald door de site zelf, de kracht van de server, het niveau van verkeer dat de site ervaart, hoe goed de site in de cache wordt opgeslagen en hoe goed de code is geoptimaliseerd.

Belangrijke informatie over Kinsta’s dedicated servers

Om aan de slag te gaan met een dedicated server, moet je allereerst in je account een actief Kinsta hostingpakket hebben met genoeg bezoeken en schijfruimte voor al je sites. Als je al klant bent bij Kinsta, dan heb je dus al een hostingpakket. Maar als je van een andere host naar Kinsta verhuist, moet je je eerst aanmelden voor een hostingpakket voordat we je site naar een dedicated server kunnen verhuizen.

Als je een dedicated server aanschaft voor een aanstaande verkeerspiek, zorg er dan voor dat je een pakket kiest die voor de piek voldoende bezoeken ondersteunt.

Als je bijvoorbeeld momenteel een Business 1 pakket afneemt (100.000 bezoeken/maand) en je verwacht een verkeerstoename van 1.000.000 bezoekers, dan wil je dus op zijn minst upgraden naar een Enterprise 2 pakket dat 1.500.000 bezoeken/maand ondersteunt.

Houd er rekening mee dat de eerste maand van het Dedicated Server abonnement niet restitueerbaar is. Het hostingpakket zelf komt echter wel in aanmerking voor ons normale restitutiebeleid.

Zo schaf je een dedicated server bij Kinsta aan

Als je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een dedicated server op Kinsta, dan is het eerste wat je moet doen een aantal gegevens verzamelen. Omdat het inrichten en opstellen van een dedicated server tijd kost, is het van cruciaal belang om contact op te nemen met ons team en het proces zo vroeg mogelijk te starten.

• Als je site al op Kinsta wordt gehost heeft ons team tot 3 werkdagen nodig om de dedicated server te configureren nadat je onze offerte hebt goedgekeurd en hebt betaald voor de eerste maand van de service. Na dit installatieproces zal ons team met je overleggen om je sitecontainer naar de dedicated server te verplaatsen.
  • Als je site niet op Kinsta wordt gehost, dan moet je maximaal ongeveer 2 weken voordat de site live moet gaan op de dedicated server contact opnemen met ons team. Dit zorgt ervoor dat ons migratieteam genoeg tijd heeft om je site naar Kinsta te verhuizen en dat de DNS genoeg tijd heeft om zich over de hele wereld te propageren.

Als je van plan bent om je site naar een dedicated server van Kinsta te verhuizen, geef ons team dan zoveel mogelijk van de volgende informatie.

Dedicated servers op Kinsta – pre-migratie checklist

• Ben je geïnteresseerd in een dedicated server voor je reguliere verkeer of om meer verkeer op korte termijn af te handelen?
  • Als je geïnteresseerd bent in een dedicated server voor een kortdurend evenement of campagne, wanneer begint en eindigt dit dan?
  • Als de site momenteel niet bij Kinsta wordt gehost, waar wordt deze dan gehost?
  • Op welke datacenterlocatie wil je dat je site bij Kinsta wordt gehost?
  • Wat is de URL van de site?
  • Komt het grootste deel van het inkomende verkeer op een specifieke pagina terecht? Zo ja, welke pagina?
  • Wat is het maximale aantal gelijktijdige gebruikers dat je verwacht tijdens piekverbruik?
  • Wat is de gemiddelde duur van een paginaweergave tijdens piekverbruik (“Average time on page” in Google Analytics)?
  • Wat is het gemiddelde aantal paginaweergaven per bezoeker dat je verwacht tijdens piekverbruik?
  • Hoe gebruikt een normale bezoeker de site? Antwoorden hierop zijn bijvoorbeeld “ze komen terecht op een landingspagina, selecteren een product en rekenen af” of je zou iets kunnen zeggen als “ze loggen in op de website, selecteren een cursus en voltooien deze door video’s te bekijken en teksten te lezen”.
  • Hoe zou je het beste je site beschrijven? Is het vooral een e-commerce site? Bied je een online cursus aan? Is het een membershipsite? Is het een nieuwswebsite?
  • Als je site een e-commerce site is, of een site is waar gebruikers moeten inloggen, of waar bezoekers content kunnen posten (en dan bedoelen we geen reacties maar bijvoorbeeld forumposts), welke plugins gebruik je dan om deze interactieve features mogelijk te maken (bijv. WooCommerce, BuddyPress, bbPress, Easy Digital Downloads, LearnDash, etc.)?
  • Is je site een standaard WordPress installatie of is het een WordPress multisite installatie?

Als je over aanvullende informatie beschikt waarvan je denkt dat wij het moeten weten bij het bepalen van de grootte van de server die je nodig hebt, laat het ons dan weten.

Als je bijvoorbeeld voor het importeren veel langlopende cronjobs uitvoert of speciale serverpackages nodig hebt, laat het ons dan weten. Als je toegang hebt tot gedetailleerde informatie over de prestaties van de site, zoals New Relic APM, geef dan zoveel mogelijk informatie over de prestaties van je website.

Neem contact met ons op nadat je die gegevens heeft verzameld. Als je al klant bent, kan je ons Account Management team bereiken met het chatsysteem in MyKinsta. Als je nog geen klant bent, kan je ons Sales team bereiken via ons contactformulier.