Deze pagina beantwoordt een aantal vragen die je kan hebben bij het gebruiken van DevKinsta.

Waarom zou ik DevKinsta gebruiken?

DevKinsta maakt het makkelijk om lokaal WordPress websites te ontwikkelen en ze vervolgens naar de Kinsta server te sturen. Je kan ook bestaande websites downloaden momenteel gehost worden door Kinsta.

Welke besturingssystemen worden ondersteund door DevKinsta? Wat zijn de minimumeisen om DevKinsta te kunnen gebruiken?

Raadpleeg voor gedetailleerde instructies de documentatie over hoe je DevKinsta installeert of de Docker Desktop documentatie. Je kunt ook een bestaande website gehost op Kinsta downloaden naar je lokale omgeving.

Windows

• Windows 10 64-bit: Pro, Enterprise of Education (Build 16299 of hoger).
  • Windows 10 Home (versie 1903 of hoger).

Zie voor meer informatie de vereisten en installatie-instructies voor Windows.

Mac

• macOS 10.14 of nieuwer. We raden aan de nieuwste versie van macOS te gebruiken.
  • Mac hardware moet een 2010 of nieuwer model zijn, met ofwel:
    • Intel’s hardware ondersteuning voor memory management unit (MMU) virtualisatie, inclusief Extended Page Tables (EPT) en Unrestricted Mode.
    • Of Apple silicon Virtualization Extensions.

Zie voor meer informatie de vereisten en installatie-instructies voor Mac.

Linux

• Ubuntu 20.04 LTS (of later)

Zie voor meer informatie de vereisten en installatie-instructies voor Linux.

Officieel wordt DevKinsta alleen ondersteund voor Ubuntu. Je bent vrij om het op elke andere op Debian gebaseerde distro te proberen, maar die worden nog niet officieel ondersteund.

Waar kan ik DevKinsta downloaden?

Ga naar de DevKinsta Download pagina en klik op de downloadknop voor jouw besturingssysteem en hardware.

Hoe installeer ik DevKinsta?

Zie onze gids voor instructies over hoe je DevKinsta installeert op Windows, macOS of Linux. Ook kan je deelnemen aan een van onze webinarsessies om te leren hoe je DevKinsta installeert en gebruikt. Onze webinars worden met regelmaat georganiseerd, dus zoek een uit die in je schema past en meld je nu aan!

Waar kan ik om hulp vragen?

Ondersteuning voor DevKinsta is te vinden op ons communityforum waar je om hulp kan vragen of kan zoeken in de bestaande discussies.

De traditionele ondersteuning via live chat is niet beschikbaar voor DevKinsta. Maar wanneer je een probleem hebt met een website die je uploadt naar MyKinsta of een bestaande website op ons platform, neem dan contact op met onze ondersteuning via MyKinsta.

Waar meld ik bugs?

Bugrapporten worden bijgehouden en ingediend via ons gemeenschapsforum. We komen zo snel mogelijk bij je terug op het bugrapport.

Waar kan ik om features vragen?

Feature requests kan je versturen via ons communityforum. Als het wordt doorgevoerd, zullen we de thread bijwerken. Hoewel we niet kunnen garanderen wanneer en of een feature wordt doorgevoerd, nemen we gebruikersverzoeken zeer serieus en gebruiken ze om prioriteit te geven aan welke features we als volgende doorvoeren. Bedankt voor je hulp bij het verbeteren van DevKinsta!

Kan ik mijn live website publiceren of downloaden via DevKinsta?

Bij het pushen van wijzigingen van DevKinsta naar MyKinsta, kunt je alleen pushen naar een standaard of premium testomgeving; je kunt vanuit DevKinsta niet rechtstreeks pushen naar een live site. Meer informatie over het importeren en publiceren van een site vind je in onze documentatie. Lees in onze documentatie meer over hoe je een site importeert vanuit MyKinsta en hoe je een site publiceert.

Kan ik DevKinsta gebruiken voor niet-WordPress sites?

Op dit moment ondersteunt DevKinsta alleen WordPress. Als je verzoeken hebt voor andere platforms, dien ze dan in als een feature request.

Hoe update ik DevKinsta?

DevKinsta zal zelf automatisch updaten. Je kunt auto-updates configureren door naar Instellingen in DevKinsta te gaan. Als Download nieuwe updates automatisch gedeselecteerd is, kun je op Check Now klikken en elke beschikbare update installeren.

Hoe kan ik de e-mailfeatures binnen DevKinsta gebruiken?

We hebben een lokale e-mail applicatie genaamd MailHog opgenomen in DevKinsta, zodat je kunt testen of e-mails vanaf de site worden verzonden. E-mails worden niet extern verzonden en zullen alleen in DevKinsta te zien zijn. Meer informatie over het gebruik van MailHog kan je hier vinden.

Hoe open ik de database?

Je kunt de database bekijken door Adminer te openen voor elke site. Adminer is een gebruikersinterface voor het beheer van je database. Het lijkt erg op phpMyAdmin, maar heeft een kleinere footprint en is sneller om mee te werken. Meer informatie over het gebruik van Adminer vind je hier.

Wat moet ik doen wanneer ik een foutmelding krijg bij het starten van DevKinsta?

In macOS, wanneer je DevKinsta voor het eerst opstart, kun je een fout zien die luidt:

DevKinsta can’t be opened because Apple cannot check it for malicious software.

Dit is te wijten aan strikte machtigingen op macOS en kan worden opgelost door een uitzondering voor DevKinsta toe te voegen in je beveiligingsinstellingen. Bekijk deze macOS gebruikersgids voor meer informatie over hoe je deze fout kunt oplossen.

Wanneer je een andere foutmelding krijgt kan je dat laten weten via het DevKinsta Community Forum.

Waarom kan ik bepaalde velden in de DevKinsta UI niet aanpassen?

DevKinsta wordt nog actief ontwikkeld, en sommige velden gaan over features en instellingen die we van plan zijn toe te voegen in de toekomst. Op dit moment kunnen de volgende velden niet veranderd worden binnen DevKinsta:

• Second-level domein (het deel van het domein van je site vóór .local)
  • Web Server type
  • Database type
  • Multisite

Hoe open ik phpMyAdmin?

DevKinsta gebruikt Adminer in plaats van phpMyAdmin. Adminer is een lichter alternatief voor phpMyAdmin, met alsnog alle benodigde features voor het lokaal ontwikkelen van WordPress websites. Leer meer over Adminer in de Adminer documentatie.

Kan ik externe databasetools gebruiken, zoals Sequel Pro of TablePlus?

Ja, externe tools voor databasemanagement worden ondersteund. Om meer te lezen over het verbinden van externe database tools aan DevKinsta websites, kan je de documentatie over database tools lezen.