We zorgen voor zowel dagelijkse WordPress backups als systeem backups voor alle sites op je account. Deze automatische backups zijn samen met je handmatige backups beschikbaar als herstelpunten in MyKinsta. Volg de onderstaande stappen over hoe je een WordPress backup kunt maken in MyKinsta en hoe je er een kunt terugzetten als dat nodig is.

.

WordPress backups

Elke backup is een volledige snapshot van de bestanden, database, redirects, Nginx configuratie en MyKinsta instellingen van een site-omgeving op het moment dat de backup werd gemaakt. Dit is inclusief de lijst met domeinen van de site (WordPress Sites > sitenaam > Domeinen). Merk op dat de timestamps voor backups die je ziet in MyKinsta gebaseerd zijn op je lokale systeemtijd, niet op de tijdzone van de regio waarin je site wordt gehost.

WordPress backups kun je vinden op het backup tabblad van elk van je sites (WordPress Sites > sitenaam > Backups) en zijn verdeeld in vijf verschillende secties:

• Dagelijks: Wij maken automatisch een dagelijkse backup.
  • Per uur: Ook bieden we een uurlijkse backup aan voor gebruikers die vaker backups nodig hebben.
  • Handmatig: Je kan maximaal 5 handmatige backups maken, die minimaal 14 dagen worden bewaard (maar dit kan variëren afhankelijk van je abonnement). Deze optie bevelen we aan voor als je een wijziging aanbrengt op je live site die misschien niet kon worden getest in een testomgeving.
  • Systeem backup: Wij maken automatisch een systeem backup tijdens sommige gebeurtenissen (wanneer je bijvoorbeeld een backup herstelt, wordt er automatisch een systeem backup gegenereerd).
  • Extern: Met onze externe backup addon kan je wekelijkse of maandelijkse backups maken en deze opslaan op Amazon S3 of Google Cloud Storage.
  • Download: Je kan eenmaal per week een downloadbare backup maken. In tegenstelling tot de op snapshots gebaseerde backups hierboven, maakt de downloadbare backup een downloadbaar ZIP bestand met je WordPress database- en bestanden.
Backups in MyKinsta.
Backups in MyKinsta.

Een handmatige WordPress backup maken

Stap 1

Ga in MyKinsta naar je site en klik op het tabblad backups.Klik vervolgens op het tabblad Handmatig en klik op de knop Nu een backup maken om handmatig een extra backup te maken.

Handmatig een WordPress backup maken in MyKinsta.
Handmatig een WordPress backup maken in MyKinsta.

Stap 2

Je kan een korte identificatienotitie aan je backup toevoegen. Klik daarna op backup maken.

Voeg een naam of korte notitie toe aan je handmatige WordPress backup.
Voeg een naam of korte notitie toe aan je handmatige WordPress backup.

Als je meer dan 5 handmatige backups in 14 dagen moet maken, moet je een van de handmatige backups verwijderen om ruimte te maken voor een nieuwe.

Downloadbare backups

Je kunt een archiefbestand (.zip) met je gehele WordPress-website downloaden. Het archiefbestand bevat de bestanden van je website en het SQL-bestand met de content van je database.

• Je kunt één keer per week een downloadbare backup maken.
  • De downloadbare backup kan gedownload worden gedurende 24 uur.

Een backup bevat niet je MyKinsta-instellingen of handmatige serverconfiguraties, zoals:

• Redirects
  • Handmatige Nginx regels
  • Geblokkeerde adressen in IP deny
  • Wijzigingen in PHP- of MySQL-configuratie
  • Add-ons

Downloadbare backups zijn beschikbaar op WordPress Sites > sitenaam > Backups > Downloaden in MyKinsta.

Downloadbare backups in MyKinsta.
Downloadbare backups in MyKinsta.

Stap 1

Klik op Nu een backup maken. Het maken van de backup kan enkele minuten duren afhankelijk van de grootte van je bestand. Je ontvangt een e-mail zodra de backup gereed is om te downloaden. Zodra het klaar is, ontvang je in MyKinsta een bericht en een e-mail met daarin een downloadlink.

Notificatiemail downloadbare backup.
Notificatiemail downloadbare backup.

Stap 2

Wanneer je backup gereed is, klik je op “Download de backup nu!” link in de e-mail of de Download knop in MyKinsta. Sla dit bestand op naar je lokale computer, waar je het kan uitpakken en de bestanden kan bekijken.

WordPress-backup downloaden in MyKinsta.
WordPress-backup downloaden in MyKinsta.

De backup is een .zip bestand dat alle bestanden van je website bevat (binnen de public map) en een databasebestand (sitenaam.sql).

Bekijk de bestanden in de downloadbare backup van je WordPress site.
Bekijk de bestanden in de downloadbare backup van je WordPress site.

Uurlijkse backups add-on

We hebben een uurlijkse backup add-on beschikbaar als je extra herstelpunten nodig hebt. Deze kun je vinden onder WordPress Sites > sitenaam > Backups > Uurlijks.

Uurlijkse backups in MyKinsta.
Uurlijkse backups in MyKinsta.

Binnen uurlijkse backups heb je twee opties:

Backups om de 6 uur

• $20 per site per maand.
  • backups zullen elke 6 uur worden gemaakt en zijn 24 uur beschikbaar. Ideaal voor websites die vaak veranderen.

Backups ieder uur

• $100 per site per maand.
  • backups zullen ieder uur worden gemaakt en zijn 24 uur beschikbaar. Ideaal voor ecommercewebsites, lidmaatschapswebsites, forums en andere websites die continu veranderen.

Als je er een wilt inschakelen, klik je op de knop Choose, bekijk je de details en klik je op de knop Enable backups. Je zult niet meteen worden gefactureerd, dit gebeurt aan het begin van je volgende factureringscyclus. Die factuur zal zowel de kosten van de add-on bevatten voor de rest van de factureringscyclus als de kosten van de daaropvolgende factureringscyclus.

Zes-urige backups inschakelen in MyKinsta.
Zes-urige backups inschakelen in MyKinsta.

Je kunt je uurlijkse backups op elk moment bekijken en terugzetten vanuit Backups > Uurlijks, en ook wijzigingen aanbrengen in de add-on (de frequentie upgraden of downgraden of de add-on annuleren). Nogmaals, dit zijn extra herstelpunten. Automatische dagelijkse backups worden nog steeds gemaakt en zijn beschikbaar voor herstel wanneer 6-uurlijkse of uurlijkse backups zijn ingeschakeld.

Uurlijkse backups ingeschakeld in MyKinsta.
Uurlijkse backups ingeschakeld in MyKinsta.

Externe backups Addon

Met onze externe backup addon kan je wekelijkse of maandelijkse backups maken en deze opslaan op Amazon S3 of Google Cloud Storage. Externe backups kunnen worden geconfigureerd voor wekelijks of maandelijks backups en je hebt hierbij de keuze om backups te maken van je bestanden, WordPress database, of beide.

Met deze externe backup addon kan je backups extern opslaan, mocht je dit wensen vanuit je strategie voor noodherstel, zonder dat je complexe WordPress plugins hoeft te configureren om deze te verbinden met een externe opslagprovider.

Externe backups inschakelen in MyKinsta.
Externe backups inschakelen in MyKinsta.

De externe backups addon is beschikbaar voor alle Kinsta klanten voor $2 per maand voor elke site plus $1/GB voor externe bandbreedte.

Om externe backups in te schakelen voor je WordPress site, ga je naar WordPress Sites > sitenaam > backups > Extern. Hier kan je Amazon S3 of Google Cloud Storage selecteren voor je externe opslagintegratie.

WordPress-backups herstellen

Je kunt automatische, handmatige en door het systeem gegenereerde backups herstellen. Om je WordPress site vanuit een backup te herstellen, klik je op de knop Herstellen naar naast de backup die je wilt herstellen, en selecteer je in het dropdown menu de omgeving waar je de backup naar wilt herstellen.

Afhankelijk van hoe groot je site is, kan dit een paar minuten duren. Terwijl het herstel bezig is, zul je geen toegang hebben tot je site in MyKinsta, en we laten je een vriendelijke herinnering zien van het herstelproces.

Een WordPress backup herstellen in MyKinsta.
Een WordPress backup herstellen in MyKinsta.

Wanneer het herstel is voltooid zal de administratiepagina automatisch worden vernieuwd, waarna je weer toegang zult hebben tot de pagina.

Wanneer je een backup herstelt, wordt er automatisch een backup gegenereerd met een exacte kopie van je website op het moment voor het herstel. Dit kan van pas komen wanneer je het herstel ongedaan wilt maken.

WordPress backups herstellen naar de testomgeving

Als je een WordPress backup wilt terugzetten naar een testomgeving in plaats van je live site, kun je ervoor kiezen om de backup terug te zetten naar een standaard testomgeving of een premium testomgeving. Zie voor meer informatie ons artikel over Het herstellen van een backup naar een testomgeving.

Downloadbare backups herstellen

Het herstellen van een downloadbare MyKinsta backup vereist een paar extra stappen. Laten we eens kijken hoe we een downloadbare backup kunnen herstellen naar een bestaande Kinsta site. Dezelfde stappen kunnen ook worden toegepast op een nieuw gemaakte site.

Allereerst moet je je downloadbare backup unzippen. Je zou een map moeten zien die is gestructureerd als de screenshot hieronder. Deze map bevat de bestanden van je site en een kopie van je WordPress database

Bekijk een uitgepakte downloadbare backup van MyKinsta.
Bekijk een uitgepakte downloadbare backup van MyKinsta.

Maak vervolgens verbinding met je Kinsta server via je favoriete SFTP client en navigeer naar de map ~/public. Mochten er al bestanden in deze map staan, dan kan je deze verwijderen. Zodra de map leeg is, breng je je sitebestanden (met uitzondering van het bestand mysql-database-backup.sql) over van de gedownloade backup naar de map ~/public.

Nadat de bestanden zijn gekopieerd, open je het wp-config.php bestand en verifieer je of DB_NAME, DB_USER en DB_PASSWORD overeenkomen met de inloggegevens onder Toegang database op het tabblad Info van je site in MyKinsta.

Database toegang in MyKinsta.
Database toegang in MyKinsta.

Vervolgens moet je de bestaande databasetabellen verwijderen en het databasebestand uploaden vanaf je gedownloade backup. Om te beginnen, log in op de phpMyAdmin van je site en scrol omlaag naar de onderkant van de pagina. Klik op het selectievakje naast Check All en gebruik de vervolgkeuzelijst om de Drop optie te vinden. Vervolgens wordt je gevraagd om de databasequery te bevestigen. Selecteer Yes om het verwijderingsproces te voltooien.

De databasetabellen verwijderen in phpMyAdmin.
De databasetabellen verwijderen in phpMyAdmin.

Klik vervolgens binnen phpMyAdmin op het tabblad Import. Klik onder Files to Import op Choose File en selecteer het bestand mysql-database-backup.sql van je gedownloade backup. Je kan de andere opties in hun standaardinstellingen laten staan. Om de database-import te voltooien, scrol je naar beneden en klik je op de knop Go.

Een MySQL database importeren via phpMyAdmin.
Een MySQL database importeren via phpMyAdmin.

Na het importeren van de database kan je de databasetabellen van je gedownloade backup zien. Als je een time-outprobleem tegenkomt tijdens het importeren van de database, is het mogelijk dat je databasebestand te groot is voor de webuploader van phpMyAdmin. Als dat het geval is, kan je proberen het databasebestand te uploaden naar de map ~/private en deze via de opdrachtregel importeren. Als je niet zeker weet hoe je dat moet doen, upload dan je SQL bestand naar je ~/private map en open een nieuwe chat met ons supportteam voor verdere hulp.

Een MySQL database importeren via phpMyAdmin.
Een MySQL database importeren via phpMyAdmin.

Belangrijke info met betrekking tot backups

Hier zijn een aantal aanvullende zaken waar je je bewust van moet zijn met betrekking tot het maken van backups op Kinsta.

Retentie backups

Afhankelijk van het abonnement dat je afneemt, kan de bewaarperiode van backups variëren, met uitzondering van backups van plugins en thema-updates die slechts 2 uur worden bewaard.

• De pakketten Starter tot Business 2 bevatten 14 dagen aan backups.
  • De pakketten Business 3 en Business 4 bevatten 20 dagen aan backups.
  • De pakketten Enterprise 1 en hoger bevatten 30 dagen aan backups.

Opslagruimte niet opgenomen in het totaal van je pakket

Om je zoveel mogelijk ruimte te geven zijn je backups niet opgenomen in onze overzichten die je totale gebruik van opslagruimte berekenen. Je verbruik en opslag bestaat alleen uit de websitebestanden en database die live zijn.