Om du vill att vi ska migrera din webbplats åt dig har vi skrivit ner några viktiga anteckningar och de nödvändiga stegen nedan. För mer information om migreringsprocessen och hur migrering fungerar på Kinsta, läs vår artikel om migrering av en webbplats till Kinsta.

Viktiga notiser om migreringar

• Företagsägare och företagsadministratörer är de enda MyKinsta-användarna som kan skicka en migreringsbegäran.
  • Vi kommer att slutföra dina migreringar så snart som möjligt, vilket kan ta upp till två arbetsdagar. Om vi ​​tror att det kan ta längre tid att bearbeta dina migreringar kommer vi att meddela dig när vi tar emot din begäran.
  • Vårt team ställer gärna in enkla omdirigeringar med hjälp av vårt omdirigerings-verktyg. Men din webbplats .htaccess-fil innehåller komplexa regler måste du samarbeta med en utvecklare för att konvertera dessa till Nginx-format och sedan leverera de konverterade reglerna till vårt team för att lägga till dem till Nginx-konfigurationen.
  • I vissa fall kan du behöva oss för att migrera en webbplats utan att direkt omvandla den till live. Om det finns en fördröjning mellan migreringen och att webbplatsen omvandlas till live kan du behöva begära en andra migrering.
  • Vi kanske inte kan migrera väldigt anpassade WordPress-installationer där WordPress Core-filerna och katalogstrukturen har ä
  • Att konfigurera DNS och konfigurera tredjepartstjänster ingår inte i vår migreringstjänst, och du kommer att behöva hantera dessa uppgifter själv. Några vanliga exempel på uppgifter som du kommer att behöva ta hand om inkluderar: att uppdatera din domäns A-poster eller annan DNS, rikta namnservrar mot Kinsta’s DNS, konfigurera ett tredje parts CDN (som Cloudflare eller Sucuri) eller konfigurera en e-posttjänst.
  • För att utföra migreringen kan vi be om lösenord och andra detaljer. Vi värdesätter och värnar om din integritet. Formuläret för din begäran är ordentligt säkrat via SSL, och när vi har slutfört överföringen förstör vi alla lösenord som vi få
  • Vi ändrar aldrig din ursprungliga webbplats under migreringen. Den kommer att fortsätta att fungera som vanligt under och efter migreringen. Vi håller dig uppdaterad om hur din webbplatsmigrering fortskrider.

Migrering av WordPress.com-webbplatser

När det gäller WordPress.com-migreringar kan vi inte göra en traditionell migrering eftersom WordPress.com inte tillåter åtkomst till webbplatsfilerna eller databasen. Vi kan endast exportera ditt WordPress-innehåll såsom inlägg, sidor, kommentarer, metataggar, osv, och importera innehållet till en ny WordPress-installation här på Kinsta.

Eftersom vi inte kan komma åt webbplatsfilerna kan vi inte ta över ditt WordPress-tema, dina plugins eller andra anpassningar som kan ha gjorts på webbplatsen. Detta betyder att din webbplats inte kommer att se likadan ut som den gör på WordPress.com. Alla funktioner som är beroende av ett plugin kommer dessutom inte att fungera förrän du installerar om pluginen på din webbplats.

Efter migreringen måste du eller din webbutvecklare installera om temat och dina plugins och göra om eventuella anpassningar som du gjort på WordPress.com (om det är tillämpligt).

Standard-migreringar vs. Premium-migreringar

• Ett obegränsat antal kostnadsfria standard-migreringar är endast tillgängliga för vanliga WordPress-installationer.
  • Webbplatser som ändras kontinuerligt (e-handelswebbplatser, medlemssidor osv.) kräver ofta att webbplatsen placeras i underhållsläge med noggrann schemaläggning för att undvika dataförlust. Det krävs en premium-migrering för en webbplats som behöver underhållsläge eller schemaläggning av migreringstid.
  • En webbplats som använder WP Engines LargeFS-funktion kommer att behöva en premium-migrering.
  • Att migrera ett WordPress multisides-nätverk kräver en premium-migrering.
  • Det krävs en premium-migrering för webbplatser som involverar omvända proxyservrar eller andra komplexa krav (t.ex. Bedrock- eller Trellis-konfigurationer).
  • Om du endast kan tillhandahålla WordPress-administratörsinloggningen (ingen hosting-instrumentpanel eller SSH-åtkomst), måste migreringen utföras som en premium-migrering.
  • Om du behöver schemalägga din migrering kan detta göras med en premium-migrering.

Begär en kostnadsfri standard-migrering

Du kan begära din webbplatsmigrering direkt via MyKinsta, och det finns två typer av migreringar att välja mellan:

1. Från en annan host (dela information om din nuvarande hosting-leverantör)
  2. Från en säkerhetskopia:
    • tillhandahåll en länk till filer med hjälp av molnlagringstjänster som Drive, Dropbox, osv. eller
    • Ladda upp en säkerhetskopia (oavsett om den är skapad med Duplicator, ManageWP eller cPanel) till en befintlig Kinsta-webbplats

För att starta en standard-migrering i MyKinsta, logga in och klicka på Migreringar i det vänstra sidofältet. Välj det alternativ som fungerar bäst för dig och slutför din migreringsbegäran.

Begär en migrering för en annan host

Börja genom att klicka på knappen Begär standard-migrering från host.

Begär en migrering från en annan host i MyKinsta.
Begär en migrering från en annan host i MyKinsta.

Du behöver ha lite information redo för att slutföra din migreringsförfrågan:

• Detaljer om din nuvarande host
  • Detaljer om din webbplats inställningar
  • Anslutningsdetaljer

Steg 1

När du har läst igenom introduktionen, inklusive villkoren och annan information, klickar du på knappen Nästa nederst på sidan. Då bekräftar du att du har läst och förstått informationen som presenteras och att du är redo att fortsätta med din migreringsbegäran.

Introduktion och villkor för begäran om standard-migrering.
Introduktion och villkor för begäran om standard-migrering.

Steg 2

På nästa sida kommer vi att fråga efter dina aktuella hosting-detaljer. För vissa hanterade hostar inkluderar detta din host’s namn, hostingpanelens inloggningsadress, användarnamn och lösenord.

Lägg till dina hosting-detaljer för din begäran om standard-migrering.
Lägg till dina hosting-detaljer för din begäran om standard-migrering.

Beroende på din nuvarande host kan vi begära ytterligare information som FTP, SFTP och/eller uppgifter för hostingpanelen. Dessa detaljer kan vanligtvis hittas i din nuvarande hosting-leverantörs kontrollpanel. Om du är osäker på dessa detaljer, kontakta din nuvarande host eller be en medlem i Kinsta’s Support-team om hjälp.

Om du exempelvis använder cPanel, listas ditt användarnamn och din serverinformation i sidan för ditt användarområde > Mina konton > information och inställningar. FTP-kontoinformation finns under Filer > FTP-konton.

När du har angett din hosting-information klickar du på Nästa för att gå vidare till nästa steg i din begäran.

Steg 3

Vi kommer sedan att fråga efter din domän, dina WordPress-uppgifter, inloggningsadress för WordPress och om din webbplats använder HTTPS. När du har angett dessa uppgifter klickar du på knappen Nästa för att fortsätta.

Webbplatsdetaljer i din begäran om standard-migrering.
Webbplatsdetaljer i din begäran om standard-migrering.

Steg 4

Nu är det dags att fylla i detaljerna för din webbplats nya hem här på Kinsta! Ange ett unikt namn och välj din webbplats datacenter från de 34 tillgängliga datacenterplatserna.

Låt oss veta om det finns någon speciell information eller speciella instruktioner som vi bör känna till för din webbplats, exempelvis tvingande av HTTPS eller några speciella .htaccess eller Nginx-regler som du kan behöva.

Klicka på Nästa för att granska dina migreringsuppgifter.

Kinsta’s webbplatsdetaljer för migrering.
Kinsta’s webbplatsdetaljer för migrering.

Steg 5

Granska noggrant detaljerna i din begäran för eventuella stavfel eller fel. Om du behöver ändra något i din begäran klickar du på knappen Tillbaka för att gå tillbaka till föregående sida och uppdatera informationen.

Granska och skicka in din standard-migrering.
Granska och skicka in din standard-migrering.

Du kommer även att bli ombedd att dubbelkontrollera att webbplatsen som du skickar uppfyller villkoren för en kostnadsfri standard-migrering. Om den inte gör detta bör du begära en premiummigrering.

När du är redo klickar du på Slutför för att skicka in din begäran.

Dina väntande migreringar kommer att visas under Migreringar i MyKinsta, så att du kan kontrollera statusen när som helst. Vårt migrerings-team kommer även att hålla dig uppdaterad om statusen.

Väntande migreringar i MyKinsta.
Väntande migreringar i MyKinsta.

Om du har några ytterligare migreringar att skicka in medan en väntar, kan du hitta knapparna för begärandet högst upp på sidan.

Hur man begär en migrering från en säkerhetskopia

För att starta processen att begära en migrering från en säkerhetskopia klickar du på knappen Begär standard-migrering från säkerhetskopia.

Begär en kostnadsfri migrering från en säkerhetskopia.
Begär en kostnadsfri migrering från en säkerhetskopia.

Steg 1

När du har läst igenom introduktionen, inklusive villkoren och annan information, klickar du på knappen Nästa nederst på sidan. Då bekräftar du att du har läst och förstått informationen som presenteras och att du är redo att fortsätta med din migreringsbegäran.

Introduktion och villkor för begäran om standard-migrering.
Introduktion och villkor för begäran om standard-migrering.

Steg 2

På nästa sida kommer vi att be om detaljerna för dina säkerhetskopior, inklusive säkerhetskopieringstyp och hur du kommer att dela säkerhetskopian med oss.

Ladda upp till en existerande webbplats på Kinsta

Om du har en befintlig webbplats på Kinsta som du kan ladda upp och tillfälligt lagra säkerhetskopian på, kan du välja den i fältet. Din befintliga webbplats på Kinsta kommer inte att ändras och kommer att fortsätta att fungera normalt. Migreringen kommer att utföras till en ny webbplats.

Alternativet att ladda upp din säkerhetskopia till en existerande webbplats hos Kinsta.
Alternativet att ladda upp din säkerhetskopia till en existerande webbplats hos Kinsta.

När du har valt webbplatsen som du vill ladda upp till visar vi dig SFTP-uppgifterna för att ladda upp filen. Se till att ladda upp din säkerhetskopia till mappen /private för att se till att den förblir privat.

Länk till filer

Välj det här alternativet om din säkerhetskopia är lagrad på en plats som du kan ange en länk till. Se till att länken är tillgänglig för alla som har webbadressen eller dela säkerhetskopian med vårt migrerings-team’s e-postadress: [email protected] så att de kan komma åt filen.

Alternativet att tillhandahålla en länk till säkerhetskopian i en molnlagringstjänst
Alternativet att tillhandahålla en länk till säkerhetskopian i en molnlagringstjänst

Observera: Dropbox är att föredra eftersom det erbjuder en mer effektiv hantering av säkerhetskopierings-filerna.

När du har valt hur du ska dela säkerhetskopian och angett detaljerna klickar du på knappen Nästa för att fortsätta.

Steg 3

Vi kommer därefter att fråga efter din domän, dina WordPress-uppgifter, inloggningsadress för WordPress och om din webbplats använder HTTPS. Klicka på knappen Nästa för att gå vidare till nästa steg efter att du har angett dessa uppgifter.

Webbplatsdetaljer för begärandet om migrering.
Webbplatsdetaljer för begärandet om migrering.

Steg 4

Nu är det dags att fylla i detaljerna för din webbplats nya hem här på Kinsta! Ange ett unikt namn och välj din webbplats datacenter bland de 34 tillgängliga platserna.

Låt oss slutligen veta om det finns någon speciell information eller speciella instruktioner som vi bör känna till för din webbplats, exempelvis tvingande av HTTPS eller några speciella .htaccess eller Nginx-regler som du kan behöva.

Inställningar och speciella instruktioner för din webbplats.
Inställningar och speciella instruktioner för din webbplats.

Steg 5

Granska noggrant detaljerna i din begäran för eventuella stavfel eller fel. Om du behöver ändra något i din begäran klickar du på knappen Tillbaka för att gå tillbaka till föregående sida och uppdatera informationen.

Sammanfattningen av detaljerna för din migreringsbegäran.
Sammanfattningen av detaljerna för din migreringsbegäran.

Du kommer även att bli ombedd att dubbelkontrollera att webbplatsen som du skickar uppfyller villkoren för en kostnadsfri standard-migrering. Om den inte gör detta, bör du begära en premiummigrering.

När du är redo klickar du på Slutför för att skicka in din begäran.

Dina väntande migreringar kommer att visas under Migreringar i MyKinsta, så att du kan kontrollera statusen när som helst. Vårt migrerings-team kommer även att hålla dig uppdaterad om statusen.

Väntande migreringar i MyKinsta.
Väntande migreringar i MyKinsta.

Begär en premium-migrering

Alla våra planer inkluderar en eller flera premium-migreringskrediter (se antalet som inkluderas per plan på vår plansida). En premium-migreringskredit låter dig begära en premium-migrering från vilken host som helst kostnadsfritt.

Premium-migreringar är till för webbplatser som har komplexa krav eller som behöver schemaläggas. Detta inkluderar vanligtvis webbplatser som ändras kontinuerligt (e-handelswebbplatser, medlemswebbplatser osv.) eller de som använder en omvänd proxy. Dessa kräver ofta att webbplatsen placeras i underhållsläge, ytterligare inställningar och noggrann schemaläggning för att undvika dataförlust.

Om du har ett stort antal WordPress-webbplatser som du vill att vi ska migrera erbjuder vi även massmigrerings-priser.

För att starta en premium-migrering i MyKinsta klickar du på Migreringar i det vänstra sidofältet.

Du kommer att se antalet tillgängliga premium-migreringskrediter. Om det inte finns några premium-migreringskrediter kvar ser du alternativet att köpa ytterligare krediter. Varje extra premium-migreringskredit kostar $100 och kommer att läggas till din nästa faktura.

Klicka på knappen Begär Premium-migrering för att starta din begäran.

Begär en premium-migrering i MyKinsta.
Begär en premium-migrering i MyKinsta.

Steg 1

Du behöver ha lite information redo för att slutföra din migreringsbegäran:

• Detaljer om din nuvarande host
  • Detaljer om inställningarna för din webbplats
  • Anslutningsdetaljer
  • Frivilliga inställningar för HTTPS och datacenter
  • Betalningsinformation — Om ytterligare migreringar begärs

När du har läst igenom introduktionen klickar du på Nästa längst ned på sidan för att bekräfta att du har läst och förstått informationen som presenteras och att du är redo att fortsätta med din migreringsbegäran.

Premium-migrering, introduktion.
Premium-migrering, introduktion.

Steg 2

På nästa sida kommer du att bli tillfrågad om dina aktuella hosting-detaljer. Detta kan inkludera din host’s namn, hostingpanelens inloggningsadress, användarnamn och lösenord.

Lägg till dina nuvarande hosting-detaljer till din migreringsbegäran.
Lägg till dina nuvarande hosting-detaljer till din migreringsbegäran.

Beroende på din nuvarande host kan vi begära ytterligare information som FTP, SFTP och/eller uppgifter om hostingpanelen. Dessa detaljer kan vanligtvis hittas i din nuvarande hosting-leverantörs kontrollpanel. Om du är osäker på dessa detaljer, kontakta din nuvarande host eller be en medlem av Kinsta Support-teamet om hjälp.

Om du exempelvis använder cPanel, listas ditt användarnamn och din serverinformation i sidan för ditt användarområde > Mina konton > information och inställningar. FTP-kontoinformation finns under Filer > FTP-konton.

När du har angett din hösting-information klickar du på Nästa för att gå vidare till nästa steg i din begäran.

Steg 3

Vi kommer därefter att fråga efter din domän, dina WordPress-uppgifter, webbadressen till din WordPress-inloggning och ytterligare konfigurationsalternativ som om din webbplats är en e-handels- eller community-webbplats, körs över HTTPS, multisidor, osv.

Om du driver en väldigt dynamisk webbplats som WooComerce, kan du kolla in ytterligare information om hur Kinsta hanterar dessa typer av migreringar.

När du har angett dessa uppgifter klickar du på Nästa för att fortsätta.

Detaljer om din WordPress-webbplats för din begäran om premium-migrering.
Detaljer om din WordPress-webbplats för din begäran om premium-migrering.

Steg 4

Nu är det dags att fylla i detaljerna för din webbplats nya hem här på Kinsta! Ange ett unikt namn och välj din webbplats datacenter från de 34 tillgängliga datacenterplatserna.

Låt oss veta om det finns någon speciell information eller speciella instruktioner som vi bör känna till för din webbplats, exempelvis tvingande av HTTPS eller några speciella .htaccess eller Nginx-regler som du kan behöva.

Klicka på Nästa för att granska dina migreringsuppgifter.

Kinsta’s webbplatsdetaljer för migrering.
Kinsta’s webbplatsdetaljer för migrering.

Steg 5

Granska noggrant detaljerna i din begäran för eventuella stavfel eller fel. Om du behöver ändra något i begäran klickar du på Tillbaka för att gå tillbaka till föregående sida och uppdatera informationen.

På sista sidan visar vi dig hur många premium-migreringskrediter som du har kvar. Om du inte har några kvar kommer du även att bli tillfrågad om din betalningsinformation. Du kommer att skickas till en 2FA-bekräftelse med ett engångslösenord för att slutföra betalningen på ett säkert sätt.

När du är klar klickar du på Slutför.

Granska och skicka in din migrering.
Granska och skicka in din migrering.

Efter att du har skickat in migreringsformuläret kommer en av våra Migrerings-teammedlemmar att kontakta dig för att schemalägga migreringen.

Dina väntande migreringar visas sedan under Migreringar, där du kan kontrollera statusen när som helst. Du kommer även att uppdateras kontinuerligt av vårt team om statusen.

Väntande migreringar i MyKinsta.
Väntande migreringar i MyKinsta.