Du kanske lägger till en underdomän som ingår i en wildcard DNS-installation med A-poster som är riktade mot flera IP-adresser. I så fall måste du vidta några extra åtgärder för att rikta underdomänen mot Kinsta.

Stegen nedan är endast tillämpliga när en wildcard (catch-all) underdomän riktas mot flera A-poster.

Om din domän inte använder wildcard A-poster som riktas mot flera IP-adresser behöver du inte gå igenom dessa ytterligare steg när du lägger till en domän på din webbplats.

Vill du skapa en wildcard underdomän som är riktad mot Kinsta? Då läggs en extra wildcard underdomän (*.domain.com) till automatiskt när you lägger till en rot/apex-domän (domain.com) på en webbplats i MyKinsta. Du kan rikta wildcard underdomänen på din Kinsta-webbplats på samma sätt som du riktar din root/apex-domän, så att du inte behöver lägga till varje underdomän individuellt i MyKinsta.

Vad är en wildcard underdomän för flera IP-adresser?

Låt oss först definiera vad det innebär för en wildcard-domän att riktas mot flera IP-adresser. I de flesta fall kommer en wildcard-underdomän att ha en enda A-post som riktas mot en IP-adress:

• A-post för *.domain.com som riktas mot 123.123.123.123.

I vissa fall kan dock en wildcard underdomän riktas mot flera IP-adresser. Den här typen av konfiguration används ofta för DNS-redundansskydd, round robin-inställningar med mera:

• A-post för *.domain.com som riktas mot 123.123.123.123.
  • A-post för *.domain.com som riktas mot 123.123.123.124.
  • A-post för *.domain.com som riktas mot 123.123.123.125.

Om du är osäker på om wildcard underdomänen riktas mot flera IP-adresser kan du använda ett verktyg som WhatsMyDNS för att kontrollera A-posterna för den underdomän som du vill rikta mot Kinsta. I skärmdumpen nedan kan du se att underdomänen sub.brianli.dev riktas mot flera IP-adresser.

Underdomän som riktas mot flera IP-adresser.
Underdomän som riktas mot flera IP-adresser.

Därefter måste du kontrollera om DNS-posterna som riktas mot flera IP-adresser är konfigurerade som statiska (t.ex. sub.brianli.dev) eller wildcard (*.brianli.dev) A-poster. Om DNS-konfigurationen ser ut som den nedan (wildcard A-poster) måste du fortsätta med resten av den här självstudien.

Wildcard-domän som riktas mot flera IP-adresser.
Wildcard-domän som riktas mot flera IP-adresser.

Så här riktar du en domän med flera IP-adresser mot Kinsta

Om vi upptäcker att din domän är konfigurerad med flera A-poster visas ett meddelande som nedan när du har lagt till domänen i MyKinsta:

Verifiering för domän som riktas mot flera IP-adresser.
Verifiering för domän som riktas mot flera IP-adresser.

Steg 1 – Rikta din domän mot befintliga wildcard-IPs

Först måste du skapa statiska (icke-wildcard) A-poster för domänen som du försöker lägga till i Kinsta. Dessa A-poster bör riktas mot IP-adresserna som dina wildcard A-poster.

Om du exempelvis försöker konfigurera sub.brianli.dev och har wildcard A-posterna nedan:

• A-post för *.brianli.dev som riktas mot 123.123.123.123.
  • A-post för *.brianli.dev som riktas mot 123.123.123.124.
  • A-post för *.brianli.dev som riktas mot 123.123.123.125.
  • A-post för *.brianli.dev som riktas mot 123.123.123.126.

Du bör lägga till de fyra A-posterna nedan hos din DNS-leverantör.

• A-post för sub.brianli.dev som riktas mot 123.123.123.123.
  • A-post för sub.brianli.dev som riktas mot 123.123.123.124.
  • A-post för sub.brianli.dev som riktas mot 123.123.123.125.
  • A-post för sub.brianli.dev som riktas mot 123.123.123.126.
Lägg till statiska A-poster för underdomänen.
Lägg till statiska A-poster för underdomänen.

Det här steget behövs för att få underdomänen att fungera korrekt tills den är verifierad och kan riktas mot Kinsta.

Steg 2 – Verifiera din underdomän

När du har lagt till A-posterna går du till MyKinsta och klickar på knappen Nästa i modalen ”Verifiera domän”.

Verifiera underdomänen i MyKinsta
Verifiera underdomänen i MyKinsta

Därefter uppmanas du att lägga till en eller flera TXT-poster för att verifiera äganderätten till underdomänen. TXT-posten är formaterad på följande sätt:

• Typ: TXT
  • Hostname: _cf-custom-hostname.din-underdomän
  • Värde: Unik UUID-sträng.
Information om TXT-verifieringspost.
Information om TXT-verifieringspost.

Lägg sedan till den här TXT-posten hos din DNS-leverantör.

Lägg till TXT-verifieringspost.
Lägg till TXT-verifieringspost.

När du har lagt till TXT-posten klickar du på Ok, jag har gjort det i MyKinsta.

Klicka på "OK, jag har gjort det" i MyKinsta
Klicka på ”OK, jag har gjort det” i MyKinsta

Steg 3 – Rikta din underdomän mot Kinsta

MyKinsta startar verifieringsprocessen för din underdomän. Beroende på din DNS-leverantör kan den här processen ta ett tag på grund av DNS-spridning. När verifieringen är klar visas knappen Rikta domän i MyKinsta.

Knappen "Rikta domän" i MyKinsta.
Knappen ”Rikta domän” i MyKinsta.

Klicka på knappen Rikta domän så ser du din Kinsta ”Webbplats IP-adress”.

Webbplatsens IP-adress för underdomänen i MyKinsta.
Webbplatsens IP-adress för underdomänen i MyKinsta.

Gå sedan till DNS-leverantören och ta bort A-posterna för underdomänen som du lade till tidigare.

Ta bort A-posterna för underdomänen som lades till tidigare.
Ta bort A-posterna för underdomänen som lades till tidigare.

Slutligen lägger du till en A-post för din underdomän som riktas mot din Kinsta ”webbplats IP-adress”.

Lägg till en A-post för din underdomän som riktas mot Kinsta
Lägg till en A-post för din underdomän som riktas mot Kinsta

När du har konfigurerat den här A-posten och DNS har spridits visas en bock bredvid underdomänen i MyKinsta. Det innebär att underdomänen har konfigurerats.

Lyckad underdomänkonfiguration i MyKinsta
Lyckad underdomänkonfiguration i MyKinsta

Sammanfattning

Som standard är underdomäner som riktas mot flera IP-adresser via wildcard A-poster inte omedelbart kompatibla med Kinstas Cloudflare-integrering. Men med några ytterligare konfigurationssteg kan du få din underdomän verifierad och riktad mot Kinsta.

Om du har några frågor om dina inställningar för domän med flera IP-adresser kan du kontakta vårt supportteam dygnet runt för ytterligare hjälp.