Vi erbjuder för närvarande 4 olika databastyper: Redis, MariaDB, PostgreSQL och MySQL för att uppfylla olika behov av datalagring. Du kan koppla databaser till applikationer eller enbart köra databaserna.

Om du vill lägga till en databas klickar du på knappen Lägg till tjänst längst upp till höger på sidan Applikationer och väljer Lägg till databas i rullgardinsmenyn.

Skapa en databas i Kinsta's Hosting av applikationer och databaser.
Skapa en databas i Kinsta’s Hosting av applikationer och databaser.

Följande fält finns tillgängliga med de beskrivna effekterna:

• Databasnamn: Databasens namn som du använder för att ansluta till den.
  • Visningsnamn: Det namn som kommer att visas i MyKinsta.
  • Databastyp: Databasprogramvara: Den databasprogramvara som du vill använda. Vi stöder för närvarande följande:
    • Redis 5.0 och 6.x
    • MariaDB 10.4, 10.5 och 10.6
    • PostgreSQL 9.6, 10, 11, 12, 13 och 14
    • MySQL 8.0
  • Användarnamn för databasen: Det användarnamn som du ansluter till databasen med. Vi rekommenderar att du låter detta vara oförändrat. När du är knuten till en applikation kan vi fylla i dina miljövariabler med dessa uppgifter automatiskt.
  • Databaslösenord: Lösenordet som du ansluter till databasen med. Vi rekommenderar att du låter detta vara oförändrat. När du är knuten till en applikation kan vi fylla i dina miljövariabler med dessa uppgifter automatiskt.
  • Datacentrets placering: Välj det datacenter som du vill använda för databasen. Ett par saker att notera:
    • Under betan kommer vi att ha ett begränsat antal tillgängliga datacenter. Vid offentlig lansering kommer vi att expandera till alla våra nuvarande platser.
    • Interna anslutningar stöds för närvarande endast mellan applikationer i samma region. Om du distribuerar en applikation och en databas måste du välja samma region för båda.
  • Storlek på databasen: Välj de resurser som du behöver för den här databasen. Observera att vi kommer att lansera många fler alternativ. För närvarande tillhandahåller vi endast tre i testsyfte.