Det är väldigt viktigt att hålla ditt MyKinsta-konto så säkert som möjligt. Utöver att du nyttjar ett starkt lösenord för MyKinsta rekommenderar vi att du ställer in tvåfaktorsautentisering, eller 2FA, och ber alla användare i ditt företag att göra detsamma. Med 2FA aktiverat kräver alla inloggningsförsök till MyKinsta ytterligare en verifieringskod från din mobila enhet eller lösenordshanteringsapp.

Detta gör ditt konto säkrare eftersom skadliga aktörer inte längre kommer att kunna få åtkomst med endast ditt användarnamn och lösenord. Här på Kinsta stödjer vi autentiseringsbaserad 2FA för alla våra kunder. I den här artikeln får du lära dig hur du ställer in tvåfaktorsautentisering för att skydda ditt MyKinsta-konto.

Aktivera 2FA i MyKinsta

Alla Kinsta-användare har tillgång till autentiseringsbaserad tvåfaktorsautentisering i MyKinsta. Jämfört med SMS-baserad 2FA är autentiseringsbaserad 2FA säkrare eftersom den inte är beroende av mobilnummer som kan bli stulna. Det är även bekvämare eftersom det kan användas med en autentiseringsapp eller populära lösenordshanterare som 1Password och LastPass.

För att aktivera 2FA, klicka på ditt användarnamn i det övre högra hörnet och klicka sedan på Användarinställningar i menyn. På sidan Mitt konto bläddrar du nedåt och klickar på Aktivera tvåfaktorsautentisering.

Aktivera tvåfaktorsautentisering i MyKinsta.
Aktivera tvåfaktorsautentisering i MyKinsta.

Du uppmanas sedan att skanna 2FA QR-koden med en autentiseringsapp. Om du använder en lösenordshanterare som 1Password eller LastPass rekommenderar vi att du använder den inbyggda 2FA-funktionen i dessa appar.

QR-kod för att ställa in tvåfaktorsautentisering i MyKinsta.
QR-kod för att ställa in tvåfaktorsautentisering i MyKinsta.

Så här lägger du till MyKinsta 2FA till 1Password

Om du redan använder 1Password för att hantera lösenord rekommenderar vi att du använder den inbyggda tvåfaktorsautentiseringsfunktionen för att lägga till din tvåfaktorsautentisering i MyKinsta.

I appen 1Password navigerar du till inloggningsprofilen för ditt MyKinsta-konto och trycker på Redigera.

Hitta och redigera din MyKinsta-inloggningsprofil i 1Password.
Hitta och redigera din MyKinsta-inloggningsprofil i 1Password.

Klicka sedan på rullgardinsmenyn Nytt fält och välj alternativet Engångslösenord.

Lägg till ett engångslösenord i 1Password.
Lägg till ett engångslösenord i 1Password.

Klicka sedan på QR-kodikonen i det nyskapade fältet Engångslösenord för att aktivera 1Password’s QR-kodskanner.

Klicka på QR-kodikonen för att aktivera QR-kodskannern i 1Password.
Klicka på QR-kodikonen för att aktivera QR-kodskannern i 1Password.

Placera 1Password’s kodskanner över QR-koden tills de markerade hörnen blir gröna och den skannar din kod. När din 2FA-kod är konfigurerad klickar du på Spara i 1Password.

Du bör nu se ett engångslösenordsfält i inloggningsprofilen 1Password för ditt MyKinsta-konto. För att avsluta 2FA-installationsprocessen i MyKinsta, ska du kopiera engångslösenordet till Ange den 6-siffriga koden som du ser i appen-fältet i MyKinsta och trycka på Verifiera.

Ett engångslösenord i 1Password.
Ett engångslösenord i 1Password.

Så här lägger du till MyKinsta 2FA till Google Authenticator

Google Authenticator är en 2FA-app som är tillgänglig för både iOS- och Android-enheter. För att lägga till MyKinsta 2FA till Google Authenticator, tryck på + -knappen i det övre högra hörnet av Google Authenticator-appen och tryck på Skanna streckkod.

Använd sedan kameran på din mobila enhet för att skanna QR-koden i MyKinsta. När du har skannat QR-koden skriver du in den sexsiffriga koden från Google Authenticator i Ange den 6-siffriga koden som du ser i appen-fältet i MyKinsta och trycker på Verifiera.

Om MyKinsta’s tvåfaktorsautentisering

När 2FA är aktiverat visas det under kolumnen 2FA i skärmen Användarhantering. Om 2FA är inaktiverat på ditt konto får du omedelbart ett e-postmeddelande. Om du får ett av dessa meddelanden och du inte har inaktiverat 2FA själv, vänligen kontakta vårt supportteam direkt.

Användarens 2FA-status i MyKinsta.
Användarens 2FA-status i MyKinsta.

Nästa gång som du loggar in i MyKinsta uppmanas du att ange en sexsiffrig verifieringskod. Om du använder en autentiseringsapp öppnar du den, hittar 2FA-koden, anger den i fältet för sexsiffrig verifieringskod och trycker på Logga in. Om du använder en lösenordshanterare som 1Password ska koden automatiskt placeras i urklippet så att du kan klistra in den efter den första inloggningssidan.

Inloggning i MyKinsta med 2FA.
Inloggning i MyKinsta med 2FA.

Så här återställer du ditt 2FA-skyddade MyKinsta-konto

Om du har förlorat åtkomsten till din 2FA-enhet och inte kan logga in på MyKinsta kan vårt supportteam hjälpa dig att återfå åtkomst till ditt konto.

Följ stegen nedan för att återställa ditt 2FA-skyddade konto.

• Skicka ett e-postmeddelande till [email protected] från den e-postadress som finns i ditt MyKinsta-konto. Om du använder [email protected] för att logga in på MyKinsta, skicka oss ett e-postmeddelande från [email protected]. I e-postmeddelandet meddelar du att du har blivit utelåst och behöver återfå åtkomst till ditt konto.
  • Vårt supportteam kommer att verifiera din e-postadress för att se till att den matchar den som vi har.
  • Vårt supportteam kommer att be dig att ange de 4 sista siffrorna och utgångsdatumet för det kreditkort som vi har arkiverat för kontot.
  • Efter att ha verifierat din e-postadress och dina kreditkortsuppgifter tar vårt supportteam bort 2FA-skyddet från ditt konto. Du kan sedan logga in på MyKinsta och konfigurera om 2FA.

Sammanfattning

Under det senaste decenniet har antalet cyberattacker ökat avsevärt och fått en allt större komplexitet. Förutom riktade brute force-försök dumpas databaser fulla av användarnamn och lösenord rutinmässigt på Internet för allas blickar.

Med detta i åtanke är det lätt att se varför det är viktigt att lägga till ytterligare ett lager av skydd med 2FA. Vi rekommenderar att du aktiverar 2FA för alla dina internettjänster som stöder detta. Med 2FA installerat i MyKinsta kan du känna dig lugn och veta att ditt Kinsta-konto är mycket säkrare!

QR Code är ett registrerat varumärke som tillhör DENSO WAVE INCORPORATED i USA och andra länder.