Vår kostnadsfria Cloudflare-integrering kommer visserligen att fungera utmärkt för de flesta kunder. Men om du vill ha lite mer finkornig kontroll eller behöver implementera något på Cloudflare som inte erbjuds av vår integrering, kan du ändra så att din webbplats nyttjar ditt eget Cloudflare-konto tillsammans med Kinsta’s Cloudflare-integrering.

Anteckningar:

• Denna handledning förutsätter att du redan har lagt till, verifierat och riktat webbplatsens domän mot Kinsta.
  • Dessa instruktioner är till för att byta din befintliga domän så att du använder ditt eget Cloudflare-konto utöver Kinsta’s Cloudflare-integrering (en ”Cloudflare-domän”).
  • För att kunna använda ditt eget Cloudflare-konto måste du rikta din domäns namnservrar mot Cloudflare. Om du för närvarande använder Kinstas DNS kommer du alltså inte längre att kunna använda det, och din domäns DNS kommer att hanteras på Cloudflare.

Hur man installerar och konfigurerar Cloudflare

Om du inte redan har ett Cloudflare-konto besöker du deras registreringssida för att komma igång.

Steg 1

Lägg till din domän i ditt Cloudflare-konto. När du blir uppmanad väljer du önskad Cloudflare-plan för din domän (det krävs ingen minimiplan för att detta ska fungera med Kinsta).

Lägg till en webbplats i ditt Cloudflare-konto.
Lägg till en webbplats i ditt Cloudflare-konto.

Steg 2

Cloudflare försöker hämta DNS-poster för din domän. Dubbelkolla dessa för att se till att alla domänens DNS-poster kopierades korrekt.

Granska DNS-poster för en nyligen tillagd domän i Cloudflare.
Granska DNS-poster för en nyligen tillagd domän i Cloudflare.

Steg 3

1. Ta bort alla befintliga A-poster i Cloudflare DNS
  2. Lägg till en CNAME-post för rot-/toppdomänen som riktas mot kinsta.cloud.

Lägg till en ny CNAME-post till din domän i Cloudflare.
    Lägg till en ny CNAME-post till din domän i Cloudflare.
  3. Om du redan har en CNAME för www ska du antingen rikta den mot root/apex-domänen (@) eller kinsta.cloud. Om du inte har en CNAME för www skapar du en som antingen riktas mot root/apex-domänen (@) eller hosting.kinsta.cloud.
  4. Se till att det orange molnet (proxy) är aktiverat för båda CNAME-posterna och klicka på knappen Fortsätt.

Orange moln (proxy) är aktiverat för båda CNAME-posterna på Cloudflare.
    Orange moln (proxy) är aktiverat för båda CNAME-posterna på Cloudflare.

Steg 4

Hos domänregistratorn uppdaterar du domänens namnservrar så att de riktas mot de som finns i ditt Cloudflare-konto.

Cloudflare’s namnservrar som du ska rikta din domän mot.
Cloudflare’s namnservrar som du ska rikta din domän mot.

Under spridningsperioden bör din webbplats förbli uppe utan driftstopp. Domänens status i MyKinsta kan ändras till ”Vi kontrollerar om domänens DNS-poster riktas mot Kinsta.” Detta är normalt och bör lösa sig själv när spridningen är klar.

Cloudflare WordPress-plugin

Cloudflare-pluginet krävs inte men rekommenderas. Funktionerna inkluderar:

• Fix för WordPress-kommentarer som visas från samma IP-adress
  • Automatisk cacherensning
  • Omskrivning av sidhuvud för att förhindra en omdirigeringsslinga när Cloudflares Universella SSL är aktiverat
  • Möjlighet att ändra inställningar på Cloudflare-kontot inifrån själva pluginet (cache-rensning, säkerhetsnivå, bildoptimering osv.)
  • Visa analyser som totalt antal besökare, sparad bandbredd och blockerade hot
  • Stöd för HTTP2/Server Push

När du har installerat pluginet måste du ange den e-postadress som du använder med ditt Cloudflare-konto och din API-nyckel. Du kan visa din API-nyckel på sidan för API-token i din Cloudflare-profil. Kopiera den globala API-nyckeln, lägg till den i plugin-inställningarna och klicka på Spara API-autentiseringsuppgifter.

Cloudflare’s plugin-inställningar i WordPress-instrumentpanelen.
Cloudflare’s plugin-inställningar i WordPress-instrumentpanelen.

Felsökning av vanliga Cloudflare-problem

När du lägger till ett extra lager av komplexitet som ett CDN och / eller proxy kan det finnas tillfällen när något inte fungerar som förväntat. Nedan följer några av de vanligaste problemen som kan uppstå när du använder ditt eget Cloudflare-konto och lösningar för dessa problem.

Ändringar visas inte på din webbplats

Om du nyttjar ditt eget Cloudflare-konto får din webbplats ytterligare ett lager av cachelagring som kan behöva rensas. Om du har problem med att se ändringar på din webbplats eller om ett plugin inte beter sig som förväntat efter installation eller ominstallation, se till att du rensar cacheminnet i alla lager, inklusive:

1. Plugins (om tillämpligt)
  2. Teman (om tillämpligt)
  3. Webbplats – servercache på Kinsta (från antingen MyKinsta eller Kinsta MU-pluginet)
  4. Cache på Cloudflare antingen i Cloudflare-instrumentpanelen eller Cloudflare-pluginet.
  5. Webbläsarens cache

SSL-fel

Om du möter något av följande fel orsakas detta vanligtvis av att flexibelt SSL är aktiverat i Cloudflare-inställningarna:

• ”ERR_TOO_MANY_REDIRECTS” i Chrome eller
  • ”Sidan omdirigeras inte ordentligt” (Firefox).

Lös problemet genom att kontrollera att domänens SSL/TLS-krypteringsläge (SSL/TLS > Översikt) i Cloudflare är inställt på Fullständigt.

Avancerade inställningar och kompatibilitet

Det finns några viktiga saker att tänka på när din webbplats använder ditt eget Cloudflare-konto med Kinstas Cloudflare-integrering. Om du har några frågor om specifika Cloudflare-inställningar som inte besvaras nedan, kolla in vår mer djupgående artikel om Cloudflare-inställningar och hur de fungerar med Kinsta’s Cloudflare-integrering eller starta en ny chatt med vårt supportteam, så kollar vi gärna upp detta åt dig.

Automatisk minifiering

Kan aktiveras i Cloudflare och Kinsta’s CDN, men det finns ingen fördel med att aktivera det i båda.

Automatiska plattformsoptimeringar (APO)

Du kan använda APO om du inte använder Edge Caching hos Kinsta. Dessa två cachelagringsmetoder är inkompatibla, så du bör använda den ena eller den andra, inte båda.

Cloudflare-appar

Cloudflare-appar kan användas och kommer att fungera med Kinsta’s Cloudflare-integrering. Appinställningarna hanteras i din Cloudflare-instrumentpanel (inte i MyKinsta).

Cloudflare sidregler

Sidreglerna tillämpas först från ditt Cloudflare-konto. Detta gör att du kan ställa in omdirigeringar vid edge. OBS: Vissa cacherelaterade sidregler kan bete sig oväntat. Om du stöter på några problem med dem startar du en ny chatt med vårt supportteam som hjälper dig att felsöka eventuella cacherelaterade konflikter.

Cloudflare-bearbetare

Cloudflare-bearbetare är kompatibla, så länge bearbetarskriptet inte omvandlar webbplatsens webbadress på ett sådant sätt att det hindrar den från att ladda domänen /domänerna som läggs till på webbplatsen i MyKinsta.

Brotli

Brotli är aktiverat med Kinsta’s Cloudflare-integrering och kan inte stängas av. Även om du inaktiverar detta i ditt Cloudflare-konto kommer Kinsta’s Brotli-inställning fortfarande att vara aktiverad för webbplatsen.

Brandväggsinställningar

Inställningar som konfigurerats i ditt Cloudflare-konto tillämpas först. Det betyder att om en IP-adress blockeras av våra brandväggsinställningar kommer dina inställningar inte att kunna åsidosätta detta. Om du eller en webbplatsbesökare upplever en blockerad begäran som inte visas i brandväggsloggarna startar du en ny chatt med vårt supportteam så att de kan söka efter eventuella blockeringar i brandväggen.

Polish

Inställningar från ditt Cloudflare-konto tillämpas inte.

Rocket Loader

Detta är inaktiverat som standard i Kinsta’s Cloudflare-integrering men kan aktiveras i ditt Cloudflare-konto och fungerar.

Waiting Room

Cloudflares Waiting Room-funktion ska fungera utan ytterligare konfiguration.

Inställningar och funktioner som inte är kompatibla med Kinsta’s Cloudflare-integrering

Följande inställningar är antingen redan aktiverade eller inte kompatibla med Kinsta’s Cloudflare-integrering, så de bör inte aktiveras för nyligen tillagda webbplatser i ditt Cloudflare-konto:

• Argo tunnel
  • Websocket
  • Polish + Webp