I MyKinsta kan du finde et praktisk værktøj til at søge og erstatte indholdet på dit websted uden at skulle installere et plugin, installere et script eller bruge kommandolinjen.

Bemærk: Når en søgning og erstatning udføres, opretter vi automatisk en systemgenereret backup i MyKinsta, som kan gendannes, hvis det er nødvendigt (Websteder > navn på websted > Backups > Systemgenereret).

Sådan bruger du search and replace-værktøjet i MyKinsta

For at finde dette værktøj skal du logge ind på MyKinsta, klikke på Websteder i venstre sidebar og klikke på navnet på det websted, du vil køre en search and replace på:

Klik på fanen Værktøjer, se efter eller rul til sektionen search and replace, og klik på knappen search and replace:

Search and replace-knap i MyKinsta.
Search and replace-knap i MyKinsta.

Der er en række forskellige operationer, du kan bruge dette værktøj til. I dette eksempel vil vi ændre nogle URL’er, der bruger “http” til dem, der bruger “https” i databasen.

I søgefeltet skal du indtaste den værdi, du vil søge efter i databasen, og trykke på search and replace værktøjet viser antallet af forekomster for den givne streng:

Brug af søgefeltet isearch and replace-værktøjet.
Brug af søgefeltet isearch and replace-værktøjet.

Bemærk: Værktøjet skelner mellem store og små bogstaver, så søgning efter “WordPress” er forskellig fra at søge efter “wordpress.”

For at søge og erstatte skal du markere feltet Erstat og indtaste den nye tekst, URL eller anden værdi i feltet Replace with:

Søger efter gammel tekst og erstatter den med ny tekst i search and replace-værktøjet.
Søger efter gammel tekst og erstatter den med ny tekst i search and replace-værktøjet.

Vi anbefaler, at du lader feltet Ryd cache, når klar er markeret, for automatisk at tømme dit websteds cache efter søge- og udskiftningsprocessen. På den måde vil besøgende se den opdaterede version af din hjemmeside med det samme. Klik derefter på knappen Replace.

Når WordPress-search and replace er fuldført, vil du se en bekræftelsesdialog, der viser antallet af udskiftninger, der blev behandlet. Når du er færdig, skal du klikke på Annuller for at afslutt esearch and replace-værktøjet. Det er det!

Tips og eksempler

Nu hvor vi ved, hvordan man bruger search and replace-værktøjet, lad os gennemgå nogle tips og eksempler.

Tips

• Som også nævnt ovenfor, er søgning skelet mellem store og små bogstaver, så søgning efter “WordPress” er forskellig fra at søge efter “wordpress.”
  • Når du udskifter URL’er, er bedste praksis enten at inkludere den fulde URL, inklusive protokollen (http:// eller https://), eller i det mindste den førende skråstreg før domænet (f.eks. /example.com). Dette forhindrer utilsigtet ændring af domænet for e-mail-adresser.
  • Du kan søge og erstatte hele sætninger, inklusive mellemrum og tegnsætning.
  • For brugerdefinerede webstedskonfigurationer som Bedrock, eller i tilfælde af en plugin- eller temafejl, kan søge- og erstatningsværktøjet muligvis ikke fuldføres. I disse situationer anbefaler vi at prøve WP-CLI search-replace-kommandoen med flagene --skip-plugins og/eller --skip-themes efter behov.
  • Nogle plugins og/eller temaer kan have deres egne search and replace-værktøjer, som skal bruges på grund af den måde, de gemmer information i databasen. Et par populære eksempler er:
  • Hvis dit plugin eller tema har sin egen indbyggede cache, skal du rydde cachen efter at have foretaget en search and replace. Nogle populære eksempler er:
  • Apropos cache, hvis din søgning og erstatning ikke ser ud til at have opdateret dit websted, kan du have yderligere cache udover servercachen, der håndteres af Kinsta. Du skal sørge for at rydde al cache i denne rækkefølge:
    • Ryd ethvert indbygget tema eller plugin-cache.
    • Ryd websted/server-cache (ja, ryd dette igen, hvis du har ryddet et tema- eller plugin-cache).
    • Ryd browsercache.

Eksempler

Search for at erstatte eksempel domænerne efter behov.

Replace med med www.www.domain.com med www.domain.com

Dette kan ske, hvis du allerede havde nogle forekomster af www.domain.com i dit websteds indhold, derefter skiftede det primære domæne fra domain.com til www.domain.com i MyKinsta og markerede afkrydsningsfeltet til Kør search and replace efter ændring.

Search: /www.www.domain.com

Replace med: /www.domain.com

Replace med kun e-mailadresse domæne

Måske vil du bruge en kortere version af dit domæne til afsendelse og modtagelse af e-mail, eller af en eller anden grund skal du kun erstatte domænet for e-mailadresser uden at påvirke andre forekomster af domænet (f.eks. i billed-URL’er eller links).

Search: @olddomain.com

Replace med: @newdomain.com

Replace http URL’er med https URL’er

Mens du kan omdirigere HTTP til HTTPS i MyKinsta for dit primære domæne, vil du måske også opdatere alle URL’er i dit indhold, eller der kan være andre URL’er udover det primære domæne, du vil ændre.

Search: http://domain.com

Replace med: https://domain.com

Replace brugerdefineret domæne med midlertidigt domæne

Hvis du selv migrerer dit websted manuelt og vil teste dit websted med din midlertidige Kinsta-URL, er det sådan, du kan gøre det uden at påvirke nogen e-mailadresser i dit indhold. Bemærk den førende skråstreg (/), og sørg for også at erstatte sitename.kinsta.cloud med dit websteds Kinsta midlertidige URL.

Search: /domain.com

Replace: /sitename.kinsta.cloud