Ben je de “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute” foutmelding tegengekomen toen je probeerde om toegang tot je WordPress site te krijgen?

Foutmeldingen zoals deze zijn frustrerend – maar maak je geen zorgen! Het duurt slecht enkele minuten om de “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute.” fout op WordPress op te lossen.

In dit artikel bespreken we:

Wat veroorzaakt de foutmelding “Briefly unavailable for scheduled maintenance” op WordPress?

Wanneer je het ingebouwde WordPress updatesysteem in je dashboard gebruikt om de kernsoftware, plugins of thema’s bij te werken, dan plaatst WordPress je site in een zogenaamde ”onderhoudsmodus“, zodat deze de relevante bestanden veilig bij kan werken.

Als je tijdens updates hebt opgelet, dan vertelt WordPress je dit eigenlijk in je dashboard, terwijl het de updates uitvoert:

Je kunt zien dat WordPress de onderhoudsmodus in- / uitschakelt
Je kunt zien dat WordPress de onderhoudsmodus in- / uitschakelt

Terwijl je site zich in de onderhoudsmodus bevindt, dan ziet iedereen die je WordPress site probeert te bezoeken de melding “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute.”

Voorbeeld van “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute “ bericht
Voorbeeld van “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute “ bericht

Dus in feite is de boodschap zelf geen foutmelding – hij moet er ook zijn… alleen voor een korte tijd.

Normaal gesproken schakelt WordPress naadloos de onderhoudsmodus in, voert de update uit en schakelt vervolgens de onderhoudsmodus weer uit. Meestal is het proces zo naadloos dat het slechts enkele seconden duurt en je zelfs geen verandering in je site opmerkt.

Soms loopt je site echter “vast” in de onderhoudsmodus. Dat is wanneer de “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute” melding een probleem begint te worden, omdat deze niet verdwijnt en het jou en anderen geen toegang tot je site meer geeft.

Er zijn verschillende redenen waarom je WordPress site mogelijk vastloopt in de onderhoudsmodus. De meest voorkomende zijn:

• Je hebt je browsertabblad tijdens een update gesloten.
  • Je probeerde tegelijkertijd een heleboel verschillende thema’s/plugins bij te werken en er liep iets vast.
  • Er is een compatibiliteitsprobleem met een update die de fout veroorzaakte.

Gelukkig hoef je om de “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute” melding in WordPress slechts een enkel bestand via FTP te verwijderen.

Je kunt je site als volgt weer laten werken…

Hoe “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute“ in WordPress op te lossen

Om je site in de onderhoudsmodus te plaatsen, voegt WordPress een bestand met de naam .maintenance aan de hoofdmap van je WordPress site toe (dit is dezelfde map waarin je wp-config.php bestand zich bevindt).

Om je site uit de onderhoudsmodus te halen en de “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute “ melding kwijt te raken, is het enige dat je hoeft te doen dat .maintenance bestand te verwijderen.

Hier is een stapsgewijze handleiding over hoe je dat moet doen…

Stap 1: Maak via SFTP verbinding met je WordPress site

Om te beginnen, moet je een FTP-programma gebruiken om via SFTP verbinding met je WordPress site te maken.

Je kunt de SFTP-referenties van je Kinsta site in je Kinsta dashboard vinden en hier is een gedetailleerde gids over hoe je bij Kinsta verbinding met SFTP kunt maken als je daarbij hulp nodig hebt.

Nadat je verbinding met je site hebt gemaakt, zou je een lijst met alle bestanden van je site in de public map moeten zien:

Het .maintenance bestand bevindt zich bij Kinsta in je “public” map
Het .maintenance bestand bevindt zich bij Kinsta in je “public” map

Stap 2: Verwijder het .maintenance bestand

Nu hoef je alleen het bestand met de naam .maintenance te verwijderen om je site uit de onderhoudsmodus te halen en het probleem op te lossen:

Verwijder het .maintenance bestand
Verwijder het .maintenance bestand

Dat is alles! Zodra je het bestand verwijderd hebt, zou je WordPress site weer normaal moeten werken.

Als je het .maintenance bestand niet ziet, dan moet je mogelijk de verborgen bestanden weer laten geven. Klik bijvoorbeeld in FileZilla bovenaan op “Server” en vervolgens op “Tonen van verborgen bestanden forceren.”

Tonen van verborgen bestanden forceren
Tonen van verborgen bestanden forceren

Hoe de “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute.” error in WordPress te vermijden

Hier zijn een paar tips om dit probleem in de toekomst te voorkomen.

1. Sluit tijdens het uitvoeren van updates het browsertabblad niet

Wanneer je de updatefunctie van WordPress gebruikt, zorg er dan voor dat je je browsertabblad openlaat totdat je het bericht ziet met de melding “Disabling Maintenance mode…All updates have been completed”:

Als je dit bericht ziet, dan kun je je browsertabblad veilig sluiten
Als je dit bericht ziet, dan kun je je browsertabblad veilig sluiten

Zodra je dat bericht ziet, dan kun je het tabblad veilig sluiten.

2. Voorkom het door minder thema’s en plugins tegelijkertijd te updaten

Probeer het aantal updates dat je tegelijkertijd uitvoert te beperken. Werk bijvoorbeeld thema’s en plugins bij zodra ze beschikbaar komen, in plaats van te wachten om ze dan allemaal tegelijk te doen.

De testomgevingen van Kinsta en de automatische back-upfunctionaliteit maken het gemakkelijk om updates snel te testen en terug te draaien als je compatibiliteitsproblemen ondervindt.

Naast het verkleinen van de kans dat je in de onderhoudsmodus vastloopt, is het regelmatig bijwerken van je site gewoon een goede manier om deze veilig en functioneel te houden.

3. Zorg ervoor dat thema’s en plugins compatibel zijn

Voordat je updates uitvoert, moet je controleren of het thema of de plugin die je bijwerkt compatibel is met de versie van WordPress die je gebruikt.

Je kunt snel de bevestigde compatibiliteit van plugins en thema’s controleren door op de link View Details te klikken:

Hoe de compatibiliteit van een plugin of thema te controleren
Hoe de compatibiliteit van een plugin of thema te controleren

Leessuggestie: Zo los je de foutmelding “The site is experiencing technical difficulties.” op in WordPress.