Hoewel WordPress een betrouwbaar Content Management Systeem (CMS) is, is het niet onfeilbaar, vooral als je diep in de software aanpassingen maakt. Daarom kun je soms tegen WordPress fouten aanlopen. Een daarvan is “cURL error 28: connection timed out”

Het goede nieuws is dat er een paar manieren zijn om de cURL error 28 in WordPress op te lossen. Deze methoden variëren van eenvoudige oplossingen, zoals het deactiveren van je plugins, tot meer geavanceerde procedures, zoals het bijwerken van je SSL instellingen.

In dit bericht verkennen we de cURL fout 28 en de oorzaken ervan. Daarna leggen we uit hoe je dit probleem in WordPress kunt oplossen met behulp van zes verschillende methoden. Laten we beginnen!

Wat is de cURL Error 28 in WordPress?

Client URL, ook bekend als cURL, is een opdrachtprompt. Eenvoudig gezegd draagt het via URL’s gegevens over van en naar een server.

In de context van WordPress gebruikt het CMS cURL binnen de REST API. cURL handelt API verzoeken af, waardoor je website gegevens kan opvragen en doorsturen naar zijn server en bijbehorende database.

Hier zie je hoe dat proces eruit ziet:

De REST API
De REST API

Dit proces van gegevensoverdracht neemt een bepaalde tijd in beslag. Als het echter te lang duurt, kan het uitlopen en het bericht “cURL error 28: connection timed out” weergeven.

Je ziet dit bericht meestal in de sectie Site Health van je WordPress dashboard. De fout zal “The REST API encountered an error” hebben als header. Door op deze header te klikken wordt het bericht uitgebreid, waar je misschien het volgende ziet:

Error: cURL error 28: operation timed out after x milliseconds with x bytes received (http_request_failed)

Als alternatief kun je deze gerelateerde foutmelding zien:

The loopback request to your site failed, this means features relying on them are not currently working as expected.

Wat veroorzaakt de “cURL Error 28: Connection Timed Out” fout?

Er zijn een paar redenen waarom je de cURL error 28 zou kunnen zien. Je WordPress firewall kan bijvoorbeeld een bepaald REST API verzoek als verdacht interpreteren. Dan zal hij voorkomen dat het verzoek wordt voltooid in een poging je website te beschermen tegen malware of andere veiligheidsbedreigingen.

Als alternatief kan een defecte of slecht geconfigureerde DNS server voorkomen dat WordPress de HTTP verzoeken correct laadt. De DNS server ontvangt domeinnaam verzoeken en vertaalt ze in IP adressen, waardoor gebruikers naar de juiste websites worden gestuurd. Als dit proces niet goed werkt, kan het uitlopen en de cURL error 28 geven:

Een afbeelding die laat zien hoe een DNS server werkt
Hoe een DNS server werkt

Verder kan je hostingprovider een lage time-outlimiet op je server hebben gezet. Deze configuratie betekent dat WordPress niet de tijd heeft die het nodig heeft om de gegevens tussen je website en zijn database over te dragen.

Ten slotte kunnen WordPress plugins deze foutmelding veroorzaken. Externe software kan code of scripts bevatten die het cURL gegevensoverdrachtsproces verstoren.

Zo los je de cURL Error 28 in WordPress op (6 methoden)

In dit gedeelte leggen we uit hoe je de cURL error 28 in WordPress kunt oplossen. We raden aan om elke methode achtereenvolgens te proberen tot de foutmelding verdwijnt.

Het is ook het overwegen waard om voor dit proces een testsite te gebruiken. Dan kun je het probleem oplossen zonder je live site te beïnvloeden.

Met een Kinsta hostingpakket kun je upgraden naar premium testomgevingen. Dan kun je tot vijf verschillende omgevingen gebruiken, gemakkelijk toegankelijk vanuit je MyKinsta dashboard.

Zodra je het probleem op je testsite hebt opgelost, kun je de wijzigingen live pushen om het probleem op je live website op te lossen. Laten we beginnen met uit te leggen hoe je tijdelijk je firewall uitschakelt.

1. Schakel je WordPress firewall tijdelijk uit

We hebben het idee van een WordPress firewall al eerder kort aangestipt. In wezen filtert dit WordPress beveiligingsmechanisme verdacht verkeer en voorkomt het dat het je website bereikt. Soms kan het ook ten onrechte een legitiem REST API verzoek blokkeren en “cURL error 28: connection timed out.” veroorzaken

Om te controleren of de firewall de fout veroorzaakt, wil je hem tijdelijk uitschakelen. Dit proces zal enigszins verschillen, afhankelijk van de gekozen software. We laten je zien hoe je dit doet met de Wordfence plugin.

Ga in je WordPress dashboard naar Wordfence > Firewall. Scroll dan naar beneden naar Web Application Firewall Status:

Zo schakel je de Wordfence firewall in WordPress uit
Schakel de Wordfence firewall in WordPress uit

Selecteer Disabled in het dropdownmenu en klik op Save changes. Vervolgens raden we aan om te controleren of je website nog steeds de cURL error 28 toont.

Schakel daarna na een paar minuten je firewall weer in en kijk of die de fout weer veroorzaakt. Zo ja, overweeg dan een andere firewall-plugin te kiezen of contact op te nemen met de ontwikkelaars van de plugin voor verdere hulp.

2. Deactiveer je WordPress plugins

Elk van de WordPress plugins op je website kan de oorzaak zijn van de connection timeout error. Omdat je het pas weet als je ze probeert, gaat het bij deze aanpak om vallen en opstaan. Je moet al je plugins deactiveren en ze een voor een opnieuw installeren.

Als je toegang hebt tot je WordPress dashboard is dit proces eenvoudig. Navigeer gewoon naar Plugins > Installed plugins en vink het vakje linksboven aan om ze allemaal te selecteren. Klik dan op Deactivate in het keuzemenu Bulk actions en druk op Apply:

WordPress plugins in bulk deactiveren
WordPress plugins in bulk deactiveren

Als alternatief: als de cURL error 28 de toegang tot je WordPress dashboard blokkeert, moet je je WordPress plugins handmatig uitschakelen. Maak hiervoor verbinding met je site met een SFTP client zoals FileZilla.

Zoek dan je wp-content map. Die zou een submap moeten hebben met de naam plugins:

Een screenshot over een WordPress plugin handmatig uitschakelen
Een WordPress plugin handmatig uitschakelen

Hernoem deze map naar “plugins-old”. Dit zal alle plugins op je website deactiveren. Vervolgens kun je inloggen op je WordPress dashboard en elk hulpmiddel opnieuw activeren, totdat je degene vindt die het probleem veroorzaakt.

Als je de probleemplugin hebt gevonden, kun je overwegen WordPress te downgraden totdat je een permanente oplossing kunt vinden. Anders kun je de plugin verwijderen en op zoek gaan naar alternatieve software voor je site.

3. Onderzoek je SSL instellingen

Een Secure Sockets Layer (SSL) certificaat is een essentiële beveiligingsfunctie. Als het goed werkt, zorgt het voor een versleutelde verbinding tussen browsers van bezoekers en je WordPress website.

Een verkeerd geïnstalleerd of geconfigureerd SSL certificaat kan echter problemen veroorzaken op je website en wat het als “onveilig” beschouwt blokkeren. Daarom kan het de cURL error 28 of andere SSL verbindingsfouten zoals cURL error 7 veroorzaken.

Eerst kun je controleren of je SSL-certificaat correct is geïnstalleerd door een SSL controle uit te voeren met de Qualys SSL Labs test. Voer gewoon je hostnaam in het vakje in en klik op Submit. Je krijgt dan een rapport waarin eventuele problemen worden gemarkeerd:

Een SSL check uitvoeren met Qualys SSL Labs
Qualys SSL Labs

Zoals je ziet zijn onze Kinsta hostingpakketten uitgerust met een Cloudflare SSL certificaat, en het bovenstaande rapport laat geen problemen zien.

Als je echter een probleem met je SSL certificaat vaststelt, kun je het opnieuw installeren en configureren, waarbij je ervoor zorgt dat je dat goed doet. Voor de zekerheid kun je deze instructies volgen over het correct installeren van een SSL certificaat. Daarna kun je controleren of dit de fout heeft opgelost.

4. Controleer je DNS instellingen

Zoals we eerder kort hebben uitgelegd, kan een slecht geconfigureerde DNS server voorkomen dat WordPress HTTP verzoeken verwerkt. Dit kan voor de cURL error 28 zorgen.

Je zult contact moeten opnemen met je hostingprovider als het probleem bij de DNS server zelf ligt. Je webhost kan problemen ondervinden waardoor de server verzoeken niet kan verwerken voordat ze een timeout hebben.

Omdat je dit proces niet aan jouw kant kunt controleren, raden we je aan een supportticket aan te maken bij je host. Zo kan het ondersteuningsteam je helpen het probleem op te lossen en de nieuwe DNS instellingen te propageren om ze in werking te stellen.

Je kunt de DNS instellingen ook zelf controleren. Deze methode is geschikt als je vermoedt dat het probleem bij je apparaat (d.w.z. je computer) ligt.

Je kunt je DNS instellingen in Windows aanpassen door op Windows + I te drukken. Ga dan naar Network & internet en klik op Ethernet of Wi-Fi, afhankelijk van hoe je computer verbinding maakt met het internet. Selecteer vervolgens de optie Properties voor je verbinding:

Een screenshot met toegang tot de netwerkinstellingen voor Windows
Toegang tot de netwerkinstellingen voor Windows

Open nu de instellingen voor de DNS server assignment:

Instellingen voor DNS servertoewijzing
Instellingen voor DNS servertoewijzing

Selecteer Manual in het dropdown menu en klik op het schuifje naast IPv4:

Handmatige DNS instellingen op Windows inschakelen.
Handmatige DNS instellingen op Windows inschakelen.

In het vak Preferred DNS kun je een van de volgende DNS-adressen invoeren:

• Cloudflare: 1.1.1.1
  • Google Openbaar DNS: 8.8.8.8
  • OpenDNS: 208.67.222.222

Voeg vervolgens een van de andere toe aan het vak Alternative DNS. Vergeet niet op Save te drukken als je klaar bent. Mogelijk moet je je computer opnieuw opstarten voordat de veranderingen van kracht worden.

5. Check je serverlimieten en cURL versie

Verouderde software of beperkte serverresources kunnen ervoor zorgen dat cURL verzoeken een timeout krijgen. Verouderde PHP, cURL libraries of OpenSSL kunnen bijvoorbeeld de cURL error 28 veroorzaken.

Om dit te controleren ga je naar Extra > Site Health > Info > Server in je WordPress dashboard:

Serverinstellingen controleren in WordPress
Serverinstellingen controleren in WordPress

Je kunt ons artikel over de ideale WordPress PHP- en serververeisten lezen om te zien of de waarden overeenkomen.

Als dat niet zo is, kun je onze gids volgen over hoe je je PHP versie kunt bijwerken. Daarnaast kun je contact opnemen met je hostingprovider voor verdere hulp of een verzoek indienen om de serverconfiguratie bij te werken.

Het is ook belangrijk om enig besef te hebben van de PHP geheugenlimiet en de PHP tijdslimiet van je website. WordPress kan namelijk een timeout krijgen bij het verwerken van REST API verzoeken als deze limieten te laag zijn. Als gevolg daarvan kan dit een “508 resource limit is reached” of cURL fout veroorzaken.

Nogmaals, je hostingprovider stelt over het algemeen de maximale waarden voor deze limieten vast. Daarom moet je contact met hen opnemen als je de limieten wilt verhogen.

6. Neem contact op met je hostingprovider voor hulp

Tenslotte heb je misschien alle probleemoplossingsmethoden uit deze handleiding geprobeerd, maar zie je nog steeds “cURL error 28: connection timed out”. Hoewel dit frustrerend kan zijn, heb je nog een laatste optie: rechtstreeks naar je webhost gaan voor hulp.

Als je een betrouwbare hostingprovider hebt gekozen, zou je toegang moeten hebben tot verschillende ondersteuningskanalen, zoals livechat of een ticketsysteem. Bij Kinsta bieden we bijvoorbeeld live messaging en snelle antwoorden:

Kinsta Support websitepagina
Kinsta Support

Als je contact opneemt met je hostingprovider, zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk informatie geeft over de fout die je ziet. Dan kan je host het probleem beter oplossen.

Samenvatting

“cURL error 28: connection timed out” kan frustrerend zijn om te zien als je aan je WordPress website werkt. Gelukkig zijn er een paar manieren om dit probleem op te lossen.

Om de cURL error 28 op te lossen, raden we aan te beginnen met eenvoudige oplossingen zoals het tijdelijk uitschakelen van je WordPress firewall en het deactiveren van je plugins. Daarna kun je overgaan tot het controleren van je SSL en DNS instellingen, samen met je server resource limieten. Ten slotte, als al het andere faalt, is het misschien tijd om contact op te nemen met je webhost voor hulp.

Ben je op zoek naar een hostingprovider die je kan helpen met technische problemen? Onze Kinsta Managed WordPress Hosting pakketten worden geleverd met 24/7 premium ondersteuning. Bovendien heb je toegang tot onze Kinsta APM tool voor het monitoren van je website en het verbeteren van de prestaties. Bekijk onze pakketten vandaag nog!