SFTP, oftewel Secure File Transfer Protocol (ook wel SSH File Transfer Protocol genoemd), is een netwerkprotocol dat gebruikt wordt voor het versturen van bestanden. Het is een veiligere manier dan gewoon FTP (let op het verschil tussen FTP en SFTP). Hier bij Kinsta bieden we alleen ondersteuning voor SFTP verbindingen, om ervoor te zorgen dat je data veilig en versleuteld blijft. Volg onderstaande aanwijzingen over het gebruiken van SFTP om verbinding te maken met je WordPress website.

how to use sftp

Zo gebruik je SFTP om verbinding te maken met je WordPress website

Het eerste wat je nodig hebt is natuurlijk een SFTP client. Er zijn allerlei gratis en premium clients die je kan gebruiken, maar wij raden de volgende aan:

Vervolgens moet je de SFTP client configureren met de volgende instellingen:

• Connection type: SFTP(dus niet de normale FTP)
  • Address/URL/Hostname: Gebruik je IPv4 adres.
  • Username
  • Password
  • Port

Je hostingprovider zou je alle bovenstaande informatie moeten bieden. Dit is meestal in zowel je dashboard als een mailtje te vinden. Kinsta verstrekt deze informatie aan klanten in het dashboard onder WordPress sites > sitenaam > Info.

Vind je SFTP gegevens in MyKinsta.
Vind je SFTP gegevens in MyKinsta.

Zo gebruik je SFTP clients – voorbeelden

Enkele voorbeelden van hoe het gebruik van een SFTP client eruitziet.

SFTP Login With FileZilla Client

FileZilla SFTP login.
FileZilla SFTP login.

Sommige versies van FileZilla gebruiken standaard FTP, dus let erop dat je SFTP selecteert, of typ sftp://123.123.12.123. Als je dat niet doet zul je onderstaande foutmelding zien.

Gebruik SFTP, niet FTP
Gebruik SFTP, niet FTP

SFTP Login met de WinSCP client

SFTP met de WinSCP client
SFTP met de WinSCP client

SFTP Login met de FlashFXP client

SFTP met de FlashFXP
SFTP met de FlashFXP