SFTP, oftewel Secure File Transfer Protocol (ook wel SSH File Transfer Protocol genoemd), is een netwerkprotocol dat gebruikt wordt voor het versturen van bestanden. Het is een veiligere manier dan gewoon FTP (let op het verschil tussen FTP en SFTP). Hier bij Kinsta bieden we alleen ondersteuning voor SFTP verbindingen, om ervoor te zorgen dat je data veilig en versleuteld blijft. Volg onderstaande aanwijzingen over het gebruiken van SFTP om verbinding te maken met je WordPress website.

how to use sftp

Zo gebruik je SFTP om verbinding te maken met je WordPress website

Het eerste wat je nodig hebt is natuurlijk een SFTP client. Er zijn allerlei gratis en premium clients die je kan gebruiken, maar wij raden de volgende aan:

Vervolgens moet je de SFTP client configureren met de volgende instellingen:

• Connection type: SFTP(dus niet de normale FTP)
  • Address/URL/Hostname: Gebruik je IPv4 adres.
  • Username
  • Password
  • Port

Je hostingprovider zou je alle bovenstaande informatie moeten bieden. Dit is meestal in zowel je dashboard als een mailtje te vinden. Kinsta biedt deze informatie aan klanten aan via het dashboard onder Sites/Info.

Je SFTP gegevens in MyKinsta.

Je SFTP gegevens in MyKinsta.

Important

Kinsta ondersteunt maximaal 10 gelijktijdige SFTP transfers.

Zo gebruik je SFTP clients – voorbeelden

Enkele voorbeelden van hoe het gebruik van een SFTP client eruitziet.

SFTP Login With FileZilla Client

Filezilla SFTP login.

Filezilla SFTP login.

Sommige versies van FileZilla gebruiken standaard FTP, dus let erop dat je SFTP selecteert, of typ sftp://123.123.12.123. Als je dat niet doet zul je onderstaande foutmelding zien.

Gebruik SFTP, niet FTP

Gebruik SFTP, niet FTP

SFTP Login met de WinSCP client

SFTP met de WinSCP client

SFTP met de WinSCP client

SFTP Login met de FlashFXP client

SFTP met de FlashFXP

SFTP met de FlashFXP

Bespaar tijd en kosten en maximaliseer siteprestaties met:

• Directe hulp van WordPress-hostingexperts, 24/7.
  • Cloudflare Enterprise integration.
  • Wereldwijd bereik met 28 datacenters wereldwijd.
  • Optimalisatie met onze ingebouwde Application Performance Monitoring.

Dat alles en nog veel meer, in één pakket zonder langlopende contracten, migraties en een 30 dagen geld-terug-garantie. Bekijk onze pakketten of neem contact op met sales om het pakket te vinden dat bij je past.