WordPress is een dynamische CMS, wat betekent dat er op de achtergrond constant code wordt uitgevoerd om de pagina’s te generen die jij en je bezoekers zien. Af en toe kan tegenstrijdige code voor conflicten zorgen tussen plugins, fouten in de codesyntaxis van je thema, foutieve codefragmenten in je functions.php bestand en andere PHP gerelateerde problemen.

Om deze problemen aan te pakken, kan het inschakelen van de debugging modus jou of je developer helpen bij het oplossen van problemen met je site. Normaal gesproken vereist het inschakelen van deze debugging modus dat je je wp-config.php bestand via SSH of SFTP bewerkt. Dit kan best irritant zijn, helemaal als je je inloggegevens niet bij de hand hebt of als je geen SFTP client hebt geïnstalleerd.

De WordPress debugging modus inschakelen in MyKinsta

Als je je site host bij Kinsta, dan is het proces van het inschakelen van de debugging modus een fluitje van een cent, dankzij de WordPress debugging tool in het MyKinsta dashboard. Om de debugging modus in te schakelen, ga je naar de “Tools” pagina van je site en klik je op Activeren onder “WordPress debugging”.

De WordPress debugging modus inschakelen in MyKinsta.

De WordPress debugging modus inschakelen in MyKinsta.

Wanneer de debugging modus is ingeschakeld, worden PHP fouten weergegeven op je site bovenaan de pagina, naast je foutenlogboeken in MyKinsta. De onderstaande screenshot toont een typische PHP fout terwijl de debugging modus is ingeschakeld.

Een PHP foutmelding met de WordPress debugging modus ingeschakeld.

Een PHP foutmelding met de WordPress debugging modus ingeschakeld.

Het weergeven van PHP fouten bovenaan een pagina zorgt natuurlijk niet voor een goede gebruikerservaring voor bezoekers van je site. Daarom raden we ook aan om deze foutopsporingsmodus alleen in een staging omgeving te gebruiken.

Mocht je er toch voor kiezen om het binnen een live omgeving te gebruiken, dan raden we aan om dit te doen op een moment met weinig verkeer en om de hoeveelheid tijd te minimaliseren dat deze modus ingeschakeld is.

Check deze korte gids waarmee je eenvoudig debugging modus inschakelt in #MyKinsta & je je site veilig houdt 🚫🐛Click to Tweet

Zodra je de problemen op je WordPress site hebt opgelost, kan je de debugging modus uitschakelen door in de “WordPress debugging” tool op Uitschakelen.

WordPress debugging modus uitschakelen in MyKinsta

WordPress debugging modus uitschakelen in MyKinsta

We zijn bij Kinsta voortdurend bezig om handige tools toe te voegen aan MyKinsta om je WordPress workflow te versnellen. Met onze WordPress debugging tool kan je eenvoudig de debugging modus in- en uitschakelen zonder ook maar een regel code aan te raken. Bekijk hier onze uitgebreide gids voor meer informatie over het debuggen van WordPress!

Bespaar tijd en kosten en maximaliseer siteprestaties met:

• Directe hulp van WordPress-hostingexperts, 24/7.
  • Cloudflare Enterprise integration.
  • Globaal bereik met 28 datacenters verspreid over de wereld.
  • Optimalisatie met onze ingebouwde Application Performance Monitoring.

Dat alles en nog veel meer, in één pakket zonder langlopende contracten, met migraties en een 30 dagen geld-terug-garantie. Bekijk onze pakketten of neem contact op met sales om het pakket te vinden dat bij je past.