In dit Kinsta Kingpin interview spreken we met Wendie Huis in ’t Veld.

In 2008 maakte Wendie kennis met WordPress, in 2011 maakte ze van haar hobby haar werkt en na bijna 10 jaar als zelfstandig ondernemer onder de naam Websiteclub werkt ze sinds augustus als Happiness Engineer bij Automattic.
Naast WordPress enthousiasteling maakt Wendie ook deel uit van De Liefdesdokter. Een organisatie die zich inzet voor meer verbinding, met jezelf, met elkaar en met de wereld.

Wat is je achtergrond en hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met WordPress?

In 2008 kreeg ik van mijn toenmalige verkering de domeinnaam dolgelukkig.nl cadeau voor mijn verjaardag. Toen ik eenmaal een domeinnaam had wilde ik leren hoe ik daar wat mee kon doen. Ik ben begonnen in Word met html opslaan als en toen via blogger naar WordPress.

In 2011 was er een WordPress meetup in Eindhoven waar ik met wat vrienden naar toe ben gegaan, zij zijn in de pauzes vertrokken maar ik liep te trippen, ik vond het geweldig. In 2012 ben ik voor het eerst naar een WordCamp geweest en was ik hooked. Ondertussen klooide ik in mijn vrije tijd lekker met mijn eigen website. Toen ik in 2010 ontslagen werd wegens bezuinigingen besloot ik voor mezelf te beginnen. De plannen waren niet website gerelateerd maar omdat er zo veel vraag was naar wat ik ben ik vrij snel geswitched in mijn aanbod.

Wat zouden onze lezers moeten weten over alles wat jij vandaag de dag zoal met WordPress doet?

Tegenwoordig werk ik als Happiness Engineer bij Automattic. Ik beantwoord vragen van klanten op WordPress.com en dat kan over van alles gaan. Meestal in chat en soms via email. Altijd in het Engels. Na bijna 10 jaar als zelfstandige WordPress expert heb ik afgelopen maand mijn klanten over gedragen aan Buro Staal.

Ik werk standaard vanuit huis en dat is voor mij een belangrijke voorwaarde.

Welke uitdagingen ben je tegengekomen om te komen waar je nu bent op professioneel vlak?

Het hele ondernemerschap is een grote confronterende les in “wie ben ik”. Ieder jaar mezelf opnieuw uitvinden, alles uit jezelf moeten halen zonder externe druk om iets te doen, helemaal op jezelf aangewezen zijn en overal zelf  verantwoordelijk voor zijn. Daarnaast ook ultieme vrijheid om precies te doen wat je zelf wilt.

Ik heb geleerd wat mijn sterke kanten zijn. En wat ik beter kan uitbesteden. En dat ik niet alles kan wat ik wil of bedenk. Mijn zelfvertrouwen heeft er wel een enorme boost door gekregen (na talloze wanhopige huilbuien 😉 )

Heeft jou iets verrast naarmate je bekender werd met en in de WordPress wereld?

De community is hartverwarmend. Ik had nooit verwacht dat ik met klooien 10 jaar lang mijn brood kon verdienen en dat Ik zelfs een baan kon vinden die meer is dan ik ooit voor mezelf had kunnen bedenken.

Hoe ziet jouw toekomst in de WordPress wereld er uit?

Ik ben dus onlangs begonnen met mijn nieuwe baan, dat is een groot nieuw avontuur. Ik heb nog geen idee waar dat toe gaat leiden, het ligt allemaal open. Ik kijk er wel enorm naar uit om de WordPress mensen weer IRL te zien.

Wat zoek jij in een WordPress host?

Betrouwbaarheid, bereikbaarheid en betaalbaarheid. In die volgorde. Ik wil goede service, snel contact als er iets is en tegen een goede prijs.

Wat vind je leuk om te doen wanneer je niet op je laptop werkt?

Hahahahaha. Ik heb 2 kleine hondjes waar ik veel mee op pad ben, ik lees graag en veel.

En ik heb een passion project: De Liefdesdokter. Een fantastische club waarbij het gaat over samen leren over verbinding. Zeker in deze tijd verdient dat best wat extra aandacht.

Wie zouden wij volgens jou ook moeten interviewen en waarom?

Denk eens aan:

  • Veerle Verbert van WordCamp Antwerpen.
  • Dave Loods, die superleuke dingen aan het doen is met WooCommerce.
  • Puck Verest, omdat die gewoon superleuk is.
  • Rick Heijster, die heeft een geheime vrijdag mail voor zijn klanten.
  • Caroline Geven omdat ze super goed bezig is.
  • En internationaal: Piccia Neri: die een UX event aan het organiseren is wat supergaaf wordt.
Marcel Bootsman Kinsta

Marketing Manager Dutch Market voor Kinsta.