Met de transfertool van Kinsta kan je makkelijk en snel een site van het ene bedrijf naar het andere verhuizen. Er zijn genoeg redenen te verzinnen waarom je dit zou willen doen.

1. Je hebt een WordPress bureau dat de site naar het persoonlijke Kinsta account van een klant wil overdragen.
  2. Je bent een bedrijfseigenaar en wil een site overdragen aan een WordPress beheerbedrijf voor routine-onderhoud.
  3. Je wil met een nieuw project aan de slag en wil je oude site overdragen aan een derde partij.

Volg onderstaande stappen om sites onder jouw bedrijfsaccount in MyKinsta over te zetten naar een ander bedrijfsaccount.

Klaar om je website over te dragen aan een klant of derde partij? ✅ Voer het ID in van het te ontvangen bedrijf ✅ Klik op de knop ✅ Klaar is Kees! Bekijk deze gids om meer te leren over sitetransfers ⤵️Click to Tweet

Stap 1 – Zoek het bedrijf ID van het te ontvangen bedrijf

Om in MyKinsta een site naar een ander bedrijf over te dragen, moet je allereerst een company owner of company administrator zijn. Om het overdrachtsproces te starten, moet je eerst het bedrijf ID van het ontvangende bedrijf vinden. Het bedrijf ID kan je vinden in het MyKinsta dashboard onder Bedrijf> Facturatiegegevens > Kinsta bedrijf ID.

Kinsta bedrijf ID in het MyKinsta dashboard

Kinsta bedrijf ID in het MyKinsta dashboard

Als je geen MyKinsta toegang hebt tot het ontvangende bedrijf, dan adviseren we je om contact op te nemen met het bedrijf in kwestie om hun bedrijf ID te krijgen.

Important

Om de privacy van onze klanten te beschermen, kan ons supportteam je niet het bedrijf ID verstrekken van het ontvangende bedrijf.

Stap 2 – Begin de overdracht als bronbedrijf

De volgende stap is het initiëren van de site-overdracht vanuit het bronbedrijf, jouw bedrijf dus.

Hiervoor ga je in het MyKinsta dashboard naar Websites > Info en klik je op de knop “Site overdragen”.

Je site overdragen naar een ander bedrijf.

Je site overdragen naar een ander bedrijf.

Plak vervolgens het bedrijf ID van het ontvangende bedrijf in het veld “Verplaatsen naar Kinsta bedrijf ID”.

Als je KinstaDNS gebruikt op een site die je overdraagt, dan raden we aan om dit ook over te dragen. Selecteer daarvoor de relevante domein(en) onder “KinstaDNS domein overdragen” en klik op de knop “Volgende” om door te gaan naar de bevestigingspagina.

Voer het bedrijf ID en KinstaDNS domeinen in.

Voer het bedrijf ID en KinstaDNS domeinen in.

Om de site-overdracht te bevestigen, typ je de sitenaam in en klik je op de knop “Site overdragen”.

Bevestig de overdracht van je site.

Bevestig de overdracht van je site.

Nu moet het ontvangende bedrijf de site-overdracht bevestigen. In je dashboard (die van het bronbedrijf), staat de site nu als “in afwachting van overdracht” voor de company owner en company administrator(s).

Een site in afwachting van overdracht aan een ander bedrijf.

Een site in afwachting van overdracht aan een ander bedrijf.

Totdat de site-overdracht is geaccepteerd door het ontvangende bedrijf, kan je de overdracht intrekken in Websites > Info.

Een site-overdracht annuleren in het MyKinsta dashboard.

Een site-overdracht annuleren in het MyKinsta dashboard.

Important

Als een verzoek tot site-overdracht niet binnen 72 uur door het ontvangende bedrijf wordt geaccepteerd, dan wordt het verzoek automatisch geannuleerd.

Stap 3 – Voltooi de overdracht van het ontvangende bedrijf

Nadat je de site-overdracht hebt geïnitieerd, ontvangen de company owner en company administrator(s) van het ontvangende bedrijf een notificatie via e-mail.

Moe van langzame hosting van je WordPress-site? Wij leveren razendsnelle servers en 24/7 support van wereldklasse van WordPress-experts. Bekijk onze pakketten

Dit is hoe het er voor hun uitziet.

In het MyKinsta dashboard van het ontvangende bedrijf verschijnt de site die wordt overgedragen als een “ontvangen overdracht”.

Een inkomende site-overdracht in het dashboard van het ontvangende bedrijf.

Een inkomende site-overdracht in het dashboard van het ontvangende bedrijf.

Door op de knop “Overdracht accepteren” te klikken in de e-mail die ze ontvangen, worden de company owner en de company administrator(s) van het ontvangende bedrijf – bijvoorbeeld een van je klanten – naar hun MyKinsta dashboard gebracht.

Om de overdracht van de site te voltooien, moeten ze op de knop “Overdracht accepteren” in MyKinsta klikken. Als ze je verzoek niet willen accepteren, kunnen ze het afwijzen door in plaats daarvan op “Overdracht afwijzen” te klikken.

Verzoek om een binnenkomende transfer te accepteren.

Verzoek om een binnenkomende transfer te accepteren.

Als het pakket van het ontvangende bedrijf ontoereikend is en er geen plek is voor de site en/of KinstaDNS, dan wordt hen gevraagd het pakket te upgraden nadat ze de overdracht hebben geaccepteerd.

Het overdragen van je site was nog nooit zo makkelijk ✨Lees deze handleiding om te leren hoe je met één druk op de knop je project naar je klanten overdraagt ⬇Click to Tweet

Als ze op “Annuleren” klikken zonder de overdracht af te wijzen, dan kunnen ze deze nog steeds binnen 72 uur accepteren.

Mogelijk is een pakket-upgrade nodig om de site-overdracht mogelijk te maken.

Mogelijk is een pakket-upgrade nodig om de site-overdracht mogelijk te maken.

Nadat de site-overdracht is geaccepteerd, ontvangen jullie – als company owner en company administrator(s) van het bronbedrijf – een melding via e-mail.

Raadpleeg deze handleiding als je het eigendom van een bedrijf moet overdragen.

Als je dit artikel leuk vond, dan zal onze support je zeker bevallen. Alle hostingpakketten van Kinsta hebben 24×7-ondersteuning van onze ervaren WordPress-ontwikkelaars en -engineers. Chat met hetzelfde team dat onze Fortune 500-klanten ondersteunt. Bekijk onze pakketten