Vandaag laten we je zien hoe je de FS_METHOD constante kunt veranderen. Ongeacht de reden waarom je deze aanpassing moet maken, we lopen je door het proces heen, zodat je weer verder kunt met je ontwikkelingsprojecten.

Laten we beginnen.

Wat is FS_METHOD?

FS_METHOD is een WordPress constante die aangeeft hoe WordPress naar het bestandssysteem moet schrijven. Standaard probeert WordPress de Direct methode te gebruiken, die bestanden rechtstreeks naar het bestandssysteem schrijft. Dit is de voorkeursmethode, omdat die het meest efficiënt is. Als je server echter niet is geconfigureerd om directe bestandsschrijvingen toe te staan, zal WordPress automatisch proberen de FTP methode te gebruiken.

De FS_METHOD werkt door de methode op te geven die WordPress moet gebruiken:

• direct
  • ssh2
  • ftpext
  • ftpsocket

Als je de FS_METHOD verandert in iets anders dan direct, moet je mogelijk je FTP gegevens invoeren om WordPress goed te laten functioneren.

Waarom zou ik FS_METHOD moeten veranderen?

Er zijn een paar redenen waarom je de FS_METHOD constante zou moeten veranderen:

Je server is niet geconfigureerd om directe bestandsschrijvingen toe te staan. In dat geval moet je een alternatieve methode opgeven zodat WordPress goed kan functioneren. Je host kan de Direct methode om veiligheidsredenen hebben uitgeschakeld. In dat geval moet je een alternatieve methode zoals FTP gebruiken.

Je ontwikkelt een WordPress plugin of thema dat naar het bestandssysteem moet schrijven. Standaard staat WordPress niet toe dat plugins of thema’s naar het bestandssysteem schrijven. Je kunt echter de FS_METHOD constante veranderen in ssh2, ftpext of ftpsockets om plugins en thema’s toe te staan naar het bestandssysteem te schrijven.

Wat doet het veranderen van FS_Method met mijn server?

Het veranderen van de FS_METHOD constante heeft geen negatieve gevolgen voor je server. Maar als je de constante verandert in iets anders dan direct, moet je misschien je FTP referenties invoeren om WordPress goed te laten functioneren.

De “Connection Information” fout

Dit is de fout die ervoor kan zorgen dat je de FS_METHOD wilt veranderen:

“To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.”

Als je deze foutmelding ziet, betekent dit dat WordPress niet naar het bestandssysteem kan schrijven. Dit kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, maar de meest voorkomende oorzaak is dat je server niet is geconfigureerd om directe bestandsschrijvingen toe te staan. Specifiek kan het niet schrijven naar wp-content, meestal door een instelling van de webhosting.

Je kunt ook altijd kijken naar wat de Kinsta APM tool over het probleem te zeggen heeft. Deze tool voor prestatiemonitoring kan je helpen bij het debuggen van trage databasequeries, verzoeken en andere prestatie-gerelateerde problemen.

Zo stel je de de constante FS_METHOD in in WordPress

De primaire manier om de constante FS_METHOD in te stellen is door een codefragment toe te voegen aan je wp-config.php bestand.

Voordat we dat proces doornemen, is het belangrijk op te merken dat niet elke hostingserver je toegang geeft tot het wp-config.php bestand van je site. In die gevallen zul je een alternatieve route moeten nemen om deze wijziging door te voeren.

• Vraag je host om de verandering voor je door te voeren: Als je host een kwaliteitsdienst levert die je bevalt, maar je hebt alleen deze ene verandering nodig, dan kun je het beste je host vragen de verandering voor je door te voeren. Veel hosts zullen je graag van dienst zijn, en het is altijd de moeite waard om het te vragen.
  • Verander van host: Het klinkt misschien hard, maar als je te veel problemen ondervindt met je huidige host, is het misschien tijd om van host te veranderen. Een goede WordPress host zal ervoor zorgen dat je dit soort problemen überhaupt niet tegenkomt, en als je verwacht dat dit niet de laatste keer zal zijn dat je toegang tot wp-config.php nodig hebt, is het misschien tijd om elders hosting te zoeken.

Laten we, met deze waarschuwingen uit de weg, bespreken hoe je de FS_METHOD constante zelf kunt instellen.

1. Maak een backup van je site

Telkens als je wijzigingen aanbrengt in je wp-config.php bestand, moet je eerst een backup maken van je site. Dit zorgt ervoor dat je wijzigingen snel kunt terugdraaien als er iets fout gaat.

Er zijn een aantal manieren om een WordPress backup te maken, maar wij zullen altijd aanraden om dat te doen met MyKinsta. Met MyKinsta kun je gemakkelijk met een paar klikken een WordPress backup maken. Je kunt dan gemakkelijk je site herstellen als er iets misgaat.

MyKinsta controlepaneel stroomlijnt sitebeheer.
MyKinsta controlepaneel stroomlijnt sitebeheer.

Of je kunt de Externe backups add-on gebruiken als je complexere backupbehoeften hebt en off-site backups bij Amazon S3 of Google Cloud Storage wilt configureren.

Als je MyKinsta niet gebruikt, kun je ook een WordPress backupplugin gebruiken zoals UpdraftPlus of BackupBuddy. Met deze plugins kun je een WordPress backup maken en zo nodig herstellen.

2. Maak verbinding met je site via FTP

Zodra je een backup van je site hebt gemaakt, moet je met je WordPress site verbinden met FTP. Je kunt een FTP client zoals FileZilla of Cyberduck gebruiken.

Om te beginnen log je in op MyKinsta om je FTP inloggegevens te krijgen. Om deze te verkrijgen, navigeer je naar het dashboard van je site in MyKinsta, en klik je vervolgens op Websites > Sitenaam > Info en kopieer je alles onder het kopje SFTP/SSH, inclusief je Hostnaam, URL, gebruikersnaam, wachtwoord en poort.

SFTP inloggegevens verzamelen vanuit het MyKinsta dashboard.
SFTP inloggegevens verzamelen vanuit het MyKinsta dashboard.

In ons voorbeeld gebruiken we Cyberduck:

Verbinding maken met een website via SFTP met behulp van Cyberduck.
Verbinding maken met een website via SFTP met behulp van Cyberduck.

Je kunt ook eerst experimenteren met het aanbrengen van wijzigingen zoals deze op een lokale server. DevKinsta is hierbij onze go-to lokale WordPress ontwikkelomgeving. Het beste van alles? Het is gratis.

3. Download het wp-config.php bestand

Zodra je via FTP verbonden bent met je site, navigeer je naar de hoofdmap van je WordPress installatie. Dit is meestal de map /public_html/.

Zoek vervolgens het wp-config.php bestand en download het naar je computer.

4. Voeg FS_METHOD toe aan het wp-config.php bestand

Nu je een lokale kopie hebt van het wp-config.php bestand, kun je het bewerken met je favoriete tekst-editor. We raden aan een code-editor zoals Sublime Text te gebruiken.

Zoek in het wp-config.php bestand naar een regel die zegt:

* That's all, stop editing! Happy blogging. */

Voeg net boven deze regel de volgende code toe:

define('FS_METHOD', 'direct');

Sla je wijzigingen op en upload het wp-config.php bestand

Als je de code hebt toegevoegd aan je wp-config.php bestand, sla het dan op en upload het terug naar je server.

En dat is alles!

Is het veilig om FS_METHOD te veranderen in direct?

Over het algemeen is het veilig om FS_METHOD te veranderen in direct. Maar zoals bij elke verandering die je aan je WordPress site aanbrengt, raden we altijd aan om eerst een backup van je site te maken. Dit zorgt ervoor dat je wijzigingen snel kunt terugdraaien als er iets fout gaat.

In de meeste gevallen zal het veranderen van FS_METHOD naar direct geen problemen opleveren. Als je echter een beveiligingsplugin als Sucuri of Wordfence gebruikt, kunnen die de wijziging detecteren en denken dat je site gehackt is. Als dit gebeurt, whitelist dan gewoon het IP adres dat je gebruikt om de verandering door te voeren en alles zou weer normaal moeten worden.

Bovendien, zoals eerder vermeld, staan sommige WordPress hostingbedrijven niet toe dat je FS_METHOD verandert in direct. In dat geval zul je of van host moeten wisselen of een andere methode moeten gebruiken om je WordPress plugins en thema’s bij te werken.

Tot slot bestaan er op sommige gedeelde servers beveiligingsproblemen. Als je gedeelde WordPress hosting gebruikt, raden we je aan contact op te nemen met je host voordat je FS_METHOD verandert in direct.

Als je een WordPress host zoekt die het gemakkelijk maakt om je WordPress site bij te werken, dan raden we MyKinsta aan. MyKinsta gebruikt het Google Cloud Platform, dat standaard SSH toegang biedt op alle abonnementen. Dit betekent dat je gemakkelijk de FS_METHOD constante kunt veranderen in direct zonder je zorgen te hoeven maken dat je host de verandering blokkeert.

Bovendien komt MyKinsta met een ingebouwde WordPress backupoplossing, zodat je snel je site kunt herstellen als er iets misgaat. MyKinsta gebruikt ook caching op serverniveau, wat je WordPress site kan versnellen.

Samenvatting

Dat was het – een stap-voor-stap handleiding over hoe je de FS_METHOD constante kunt veranderen. We hopen dat je deze handleiding nuttig vond. En onthoud, als je een veelzijdig hostingabonnement nodig hebt met backups, een testomgeving en gemakkelijk toegankelijke features, dan is MyKinsta je beste keuze.