De ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR foutmelding is een fout die je tegen kan komen bij gebruik van Google Chrome wanneer je een website probeert te bezoeken.

Over het algemeen zegt de volledige melding zoiets als:

De website kan niet worden bereikt. De website op https://voorbeeldsite.com/ is mogelijk tijdelijk uitgeschakeld of is misschien definitief verhuisd naar een nieuw webadres.

ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR

In dit artikel gaan we het hebben over 2 dingen die je zullen helpen om je browser weer aan de gang te krijgen:

Wat is de ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR foutmelding?

De ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR melding
De ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR melding

Zoals de naam al doet vermoeden, betekent deze melding dat er een probleem is met het gebruik door Chrome van hun Quick UDP Internet Connection (QUIC protocol) feature.

Het QUIC-protocol is door Google ontwikkeld en helpt bij het verbeteren van de prestaties van webtoepassingen.

Volgens W3Techs gebruikt slechts 3,2% van de websites het QUIC-protocol, dus veruit de de meeste websites die je bezoekt gebruiken het niet.

Maar omdat Google dit protocol heeft ontwikkeld voor hun eigen producten, gebruiken de meeste Google-sites QUIC (inclusief YouTube). Dus alhoewel het algemene gebruik van het protocol niet zo hoog is, zul je QUIC alsnog dagelijks gebruiken simpelweg omdat Google het gebruikt.

Soms wordt de ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR-foutmelding direct door het protocol zelf veroorzaakt, maar het kan ook komen door een probleem met je internetverbinding (of VPN/proxy) of een probleem met een browser-extensie.

Daarnaast heeft deze fout niks te maken met je WordPress-website. Maar het kan soms wel de oorzaak zijn dat je je WordPress-website niet kunt bezoeken, dus daarom leggen we uit hoe je dit oplost.

Hoe los je de ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR foutmelding bij Chrome op?

Er zijn een paar verschillende manieren om ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR op te lossen, die we hieronder laten zien:

Oplossing 1: Het QUIC Protocol in Chrome uitschakelen

Omdat de melding erop duidt dat er een probleem met het QUIC protocol is, is de eerste oplossing eenvoudigweg het uitschakelen van het QUIC protocol in Chrome.

Dit doe je door chrome://flags/ in je adresbalk in Chrome in te typen. Daarna gebruik je het zoekveld om op “quic” te zoeken.

Bij het protocol aangekomen gebruik je de drop-downlijst om de instelling te veranderen van Default of Standaard naar Disabled of Uitgeschakeld:

Hoe je het QUIC protocol uitschakelt in Chrome
Hoe je het QUIC protocol uitschakelt in Chrome

Als je het Experimental QUIC protocol hebt uitgeschakeld, start je Chrome opnieuw op om de veranderingen definitief te maken.

Oplossing 2: Het uitschakelen van Chrome-extensies

Soms kan de foutmelding veroorzaakt worden door één van je Chrome-extensies.

Er is helaas geen handige manier om de precieze uitbreiding te vinden die het probleem veroorzaakt, dus de beste aanpak is het uitschakelen van al je uitbreidingen, en ze vervolgens één voor één weer in te schakelen om de boosdoener te vinden.

Als je de ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR foutmelding pas ziet sinds je recent een nieuwe extensie hebt geïnstalleerd, kun je eerst proberen die uit te schakelen.

Om je Chrome-extensies uit te schakelen, typ je chrome://extensions/ in de adresbalk van je browser:

Zo schakel je de browser extensie van Chrome uit
Zo schakel je de browser extensie van Chrome uit

Daarna gebruik je de schakelaar om extensies uit en aan te zetten.

Oplossing 3: Het controleren van de proxy-instellingen in Windows

Als je Windows gebruikt heb je mogelijk een probleem met je proxy-instellingen die de ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR foutmelding veroorzaakt.

Om te beginnen open je het Instellingen venster in Windows (druk op Windows-toets en selecteer vervolgens het Instellingen tandwieltje).

Zoek daarna op Internet Instellingen en selecteer het resultaat:

Hoe je bij je Internetinstellingen komt in Windows
Hoe je bij je Internetinstellingen komt in Windows

In de Internet eigenschappen pop-up ga je naar het Verbindingen tabblad. Daarna selecteer je LAN instellingen:

Zo selecteer je LAN instellingen
Zo selecteer je LAN instellingen

Zorg dat het vakje voor Gebruik een proxy-server voor je LAN… NIET aangevinkt is. Klik vervolgens op OK en Toepassen. Mogelijk moet je ook je computer opnieuw opstarten.

Check de proxy-instellingen.
Check de proxy-instellingen.

Samenvatting

De ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR foutmelding is een fout die alleen voorkomt bij de Chrome browser en het gebruik van het Quick UDP Internet Connections protocol (QUIC protocol).

Het heeft niks te maken met je WordPress-website zelf, maar kan er wel voor zorgen dat je niet bij je WordPress-website kunt.

Om dit op te lossen kun je proberen:

• Het Experimental QUIC Protocol uit te schakelen in de instellingen van Chrome
  • Al je Chrome-extensies uit te schakelen
  • De proxy-instellingen van Windows te wijzigen