Een van de beste functies van WordPress is het kunnen toevoegen en beheren van gebruikers. Maar soms is het nodig om WordPress-gebruikers te exporteren, zodat je de data van de gebruikers voor andere doeleinden kan gebruiken of om de gebruikers naar een andere site te migreren.

Maar hoe doe je dat? In dit artikelen laten we je zien hoe het moet:

Verschillende redenen waarom je WordPress-gebruikers zou willen exporteren

Er zijn enkele scenario’s te bedenken waarin het handig zou kunnen zijn om gebruikers te exporteren in WordPress:

• Je hebt offline toegang nodig tot gebruikersgegevens zodat je contact op kan nemen met de abonnees of klanten.
  • Je hebt een nieuwe site gemaakt en wil de gebruikers migreren vanuit je oude site.
  • Je hebt een tweede WordPress-site gemaakt en wil gebruikers van de eerste site dupliceren.
  • Je migreert een site vanuit een Multisite-netwerk naar een zelfstandige site (of vice versa) en kan gebruikers niet samen met andere data exporteren, omdat ze afzonderlijk door Multisite worden opgeslagen.

Overwegingen betreffende gegevensbescherming

Voordat je begint met het exporteren van WordPress-gebruikers exporteert, zorg dat je toestemming hebt gekregen om hun gegevens op deze manier te gebruiken.

Dit zal geen problemen opleveren als we praten over de gegevens van mensen binnen je organisatie. Maar als je klant- of abonneegegevens exporteert, dan heb je mogelijk alleen toestemming om hun gegevens op je bestaande site te gebruiken.

Voordat je dus verdergaat, kijk dus goed welke toestemming je hebt gekregen toen je de gegevens en data voor het eerst verkreeg, naast de wetten uit het land waar je vandaan komt. Wellicht is het nodig om juridisch advies in te winnen (voor de duidelijkheid: dit artikel vormt geen juridisch advies).

Hoe gebruikers te exporteren en importeren in WordPress (3 plug-ins)

De makkelijkste en meest betrouwbare manier om WordPress-gebruikers te importeren en exporteren is door een plug-in te gebruiken. Hiermee kan je gebruikers exporteren van een WordPress-site naar een bestand. Dit bestand kan je downloaden naar je computer en vervolgens uploaden naar een nieuwe site om de gebruikers te importeren.

Laten we eens kijken naar een aantal plug-ins die dit voor je kunnen doen.

1. Import Export WordPress Users

Met de plug-in Import Export WordPress Users kun je alle gebruikers exporteren, maar ook een selectie maken van gebruikers met een of meerdere rollen. Ook kan je opgeven welke gegevens je wil exporteren. Als je dus niet elk veld nodig hebt, kan je die verwijderen uit je export.

Het genereert een CSV-bestand dat je vervolgens uploadt naar een andere site om je gebruikers daar te importeren. De plug-in kan met alle soorten gebruikersrollen overweg, inclusief WooCommerce-klanten en gebruikersrollen die door andere plug-ins zijn toegevoegd. De plug-in exporteer echter geen fysieke adressen, dus als je WooCommerce-klanten wil exporteren en hun adresgegevens wil behouden voor toekomstige bestellingen, dan heb je bovenstaande plug-in WooCommerce Export Customer List CSV nodig.

Verderop leggen we aan je uit hoe je de plug-in kan gebruiken om WordPress-gebruikers te exporteren en importeren.

2. Export Users to CSV

Export Users to CSV is een eenvoudige plug-in die precies doet wat je zou verwachten – met één klik exporteert de plug-in een CSV-bestand met al je gebruikers erin. Je kan niet configureren welke gebruikersgegevens worden geëxporteerd – automatisch wordt alles geëxporteerd.

Vervolgens kan je de gegevens offline gebruiken of het CSV-bestand importeren met een andere plug-in – deze plug-in exporteert alleen gebruikers en importeert ze dus niet.

3. WP All Export

Met de plug-in WP All Export kan je allerlei gegevens vanuit WordPress exporteren, dus niet alleen gebruikers. Samen met de aanverwante plug-in WP All Import kan je deze gebruiken om WordPress-gebruikers te exporteren en importeren.

De plug-in biedt veel aanpassingsmogelijkheden, waardoor je deze kan gebruiken om gebruikers en andere data te importeren en exporteren. Het exporteren van gebruikers kan echter alleen in de premium versie, dus als je deze mate van flexibiliteit nodig hebt, moet je ervoor betalen.

Gebruikers exporteren met de plug-in Import Export WordPress Users

Let’s have a look more closely to this pretty handy export plugin for WordPress: the Import Export WordPress Users plugin. This plugin will let you both export and import users and here’s how to use it.

Gebruikers exporteren met de Importeren Exporteren WordPress Gebruikers Plugin

Om met de plug-in Import Export WordPress Users gebruikers te exporteren, moet je de plug-in allereerst activeren. Ga vervolgens naar Gebruikers > User Import Export. Deze brengt je naar het scherm User/Customer Export. Vanaf hier:

1. Klik op het veld User Roles en selecteer de rollen die je wil exporteren. Je kan er zoveel selecteren als je wil.
  2. Gebruik het veld Offset als je een aantal records wil overslaan voordat je begint met exporteren. Dit kan handig zijn als je het exporteren van data wil opknippen in delen. Dit kan handig zijn als je duizenden gebruikers hebt. Je kan ook het veld Limit gebruiken om het aantal records dat je exporteert te beperken.
  3. Scrol naar beneden en deselecteer alle velden die je niet wil exporteren of laat ze allemaal aangevinkt als je alles wil exporteren.
  4. Klik op de knop Export Users en de plug-in maakt automatisch een CSV-bestand voor je aan dat je kan downloaden:
Import Export WordPress Users plug-in

Import Export WordPress Users plug-in

Gebruikers Importeren met de Plug-in Import Export WordPress Users

Om gebruikers te importeren ga je naar Gebruikers > User Import Export en selecteer je het tabblad User/Customer Import. Vanaf hier:

1. Klik op Choose File om je CSV-bestand te selecteren.
  2. Klik op de knop Upload file and import om de data te uploaden.

De plug-in zal beginnen met het importeren van gebruikersdata vanuit het CSV-bestand en maakt nieuwe gebruikers aan op je site:

Import Export WordPress Users plug-in

Import Export WordPress Users plug-in

Exporteren en Importeren van WooCommerce-klanten

De meeste plug-ins waarmee je gebruikers kan importeren en exporteren zijn in staat om dit ook met WooCommerce-klanten te doen, maar kunnen niet overweg met de extra gebruikersvelden die WooCommerce aanmaakt, zoals fysieke adressen.

Ben je moe van trage WordPress-hosting & slechte support? Bij Kinsta pakken we het anders aan. Bekijk onze hostingpakketten

Gebruik de plug-in WooCommerce Export Customer List CSV om de volledige gebruikersgegevens te exporteren, inclusief fysieke adressen.

WooCommerce Export Customer List CSV plug-in

WooCommerce Export Customer List CSV plug-in

Hiermee kan je opgeven welke velden je wil exporteren en hoeveel rijen klantgegevens je wil opnemen. Vervolgens kan je een export uitvoeren, waarmee je de data naar een CSV-bestand stuurt.

De plug-in is bedoeld voor winkeleigenaren die offline toegang willen tot hun klantenlijsten en niet voor mensen die de data willen verhuizen naar een andere site, omdat de plug-in geen importfunctie bevat.

Hoe Gebruikers te Exporteren en Importeren in WordPress Multisite

Wanneer je gebruikers exporteert vanuit een WordPress Multisite-installatie, dan is raadzaam om na te denken of je alle gebruikers uit het netwerk wil exporteren of alleen maar die van een site.

Met de plug-in Import Export WordPress Users kan je gebruikers exporteren van een van de sites binnen je netwerk en deze vervolgens importeren naar een site in een ander netwerk of naar een zelfstandige site. Binnenkort meer over deze plug-in.

Exporteren en Importeren van WordPress-abonnees

De plug-ins die gebruikersgegevens voor je exporteren, doen dit ook met alle abonnees van je site. Maar wat als je een plug-in hebt gebruikt om abonnees te vinden voor je nieuwsbrief of WordPress.com-abonnees hebt toegevoegd met de Jetpack-plug-in?

Met de plug-in Import Export WordPress Users kan je alle gebruikersrollen exporteren, dus als al je gebruikersdata op je site is opgeslagen, zal die data worden geëxporteerd. Als je met een plug-in abonnees hebt verzameld, bijvoorbeeld voor een nieuwsbrief, en deze data is verstuurd naar een dienst buiten je WordPress-site, dan moet je die gebruikers vanuit daar exporteren en niet vanuit je WordPress-site. Als je op WordPress.com volgers hebt gekregen via Jetpack, dan kan je deze exporteren met de Jetpack-module Subscriptions.

In Bulk Gebruikers Exporteren

Alle plug-ins die gebruikersgegevens voor je exporteren in WordPress stellen je ook in staat om dit in bulk te doen. Met de plug-in Import Export WordPress Users kan je het aantal te exporteren records specificeren. Je kan dus een enkele gebruiker exporteren, maar ook allemaal (en alles wat daartussen valt). De plug-in Export Users to CSV heeft slechts één optie: alle gebruikers in één keer exporteren.

Wil je gebruikers in bulk exporteren vanaf je WordPress- of WooCommerce-site? Er zijn talloze manieren om dit te doen... bekijk ze allemaal in deze gids! 👥↔️💻 Click to Tweet

Samenvatting

Het exporteren van WordPress-gebruikersgegevens is iets dat je moet doen als je gebruikersgegevens offline moet inzien of deze naar een andere site wil importeren.

Voorgestelde lezing: Hoe kan ik een WordPress-site exporteren

Met de plug-in Import Export WordPress Users kun je je gebruikers exporteren zodat je offline met hun gegevens kan werken of ze kan importeren naar een andere site. En als je een WooCommerce-site beheert, dan kan je de plug-in WooCommerce Export Customer List CSV gebruiken om alle klantgegevens, inclusief fysieke adressen, te exporteren.

Als je dit artikel leuk vond, dan zal onze support je zeker bevallen. Alle hostingpakketten van Kinsta hebben 24×7-ondersteuning van onze ervaren WordPress-ontwikkelaars en -engineers. Chat met hetzelfde team dat onze Fortune 500-klanten ondersteunt. Bekijk onze pakketten