Door bestanden in bulk te uploaden naar je WordPress mediabibliotheek, kan je moeiteloos een groot aantal bestanden of bestanden met grote bestandsgroottes uploaden zonder de ingebouwde uploadfunctionaliteit van WordPress te gebruiken. Hoewel dit proces jouw leven in bepaalde situaties zeker gemakkelijker kan maken, is het niet slechts een kwestie van het simpelweg uploaden van bestanden via FTP. Je moet namelijk een paar extra stappen uitvoeren als je wilt dat die bestanden daadwerkelijk beschikbaar zijn in jouw WordPress mediabibliotheek. We begeleiden je door het hele proces, van de start tot het einde.

Wanneer is het handig om bestanden in bulk naar je WordPress mediabibliotheek te uploaden?

De normale uploadfunctionaliteit van de WordPress mediabibliotheek is prima, zolang je het volgende niet hoeft te uploaden:

• Grote bestanden (sommige WordPress sites hebben standaard een maximale uploadgrootte van slechts 2 MB)
  • Grote aantallen losse bestanden (denk aan honderden)

Er kan echter een moment komen dat je een van bovenstaande acties moet uitvoeren. In die situaties biedt het via FTP in bulk uploaden van bestanden naar jouw mediabibliotheek een veel betere oplossing dan het gebruik van de ingebouwde tool voor het uploaden (van de mediabibliotheek zelf).

Waarom kan je niet gewoon bestanden uploaden via FTP en daar stoppen?

Het is helemaal mogelijk om bestanden in bulk te uploaden via FTP zonder extra stappen te voltooien. Het wordt echter wel een probleem als je wilt dat die bestanden beschikbaar zijn in jouw WordPress mediabibliotheek.

Zodra je namelijk een bestand uploadt via FTP, staat het live op jouw server. Dat wil zeggen, je zou er rechtstreeks naar kunnen linken en het bestand zou worden geladen. Maar hoewel je rechtstreeks naar het bestand kan linken, verschijnt het niet in jouw WordPress-mediabibliotheek, tenzij je een paar aanvullende acties uitvoert om het geüploade bestand bij WordPress te registreren.

Dus als je wilt dat de bestanden die je in bulk uploadt ook daadwerkelijk in jouw mediabibliotheek verschijnen, moet je het volgende proces voltooien:

• Upload de bestanden via FTP naar jouw uploadmap
  • Gebruik een gratis WordPress plugin om de bestanden die je hebt geüpload te registreren binnen je WordPress mediabibliotheek

Hieronder zullen we je in detail door alle stappen leiden. Je hebt geen gespecialiseerde kennis nodig om het proces te voltooien – volg gewoon de screenshots!

Zo kan je bestanden in bulk uploaden naar de WordPress mediabibliotheek

Om jouw bestanden in bulk te uploaden naar de WordPress mediabibliotheek, heb je een paar tools en stukjes informatie nodig:

• De FTP accountgegevens van je host – we laten je zien hoe je deze kan vinden voor je Kinsta account. Als je een andere host gebruikt, moet je de details ophalen van je eigen hostingdashboard.
  • Een FTP programma – een stukje software waarmee je bestanden naar jouw host kan uploaden. FileZilla is een goede gratis optie, maar je kan desgewenst een ander FTP programma kiezen.
  • Add From Server plugin – deze gratis plugin helpt je bij het registreren van jouw geüploade bestanden in jouw mediabibliotheek.

Stap 1: Maak verbinding met jouw website via FTP

Om te beginnen, moet je verbinding maken met jouw site via FTP of SFTP (begrijp hier het verschil tussen de twee). SFTP is een afkorting voor Secure FTP. Kinsta gebruikt uitsluitend SFTP, maar sommige andere hosts werken nog steeds op FTP.

Onthoud dat je hiervoor een FTP programma nodig hebt. We gebruiken FileZilla in onze screenshots maar je kunt desgewenst een ander FTP programma gebruiken.

Om daadwerkelijk verbinding te maken heb je je FTP inloggegevens nodig (specifiek SFTP voor Kinsta). Als je Kinsta gebruikt kun je deze details vinden door naar het tabblad Websites in je Kinsta dashboard te gaan. Klik vervolgens op de knop Beheren naast de site waarnaar je bestanden wilt uploaden:

Beheer de WordPress site in Kinsta

Beheer de WordPress site in Kinsta

Vervolgens zou je jouw gegevens onder SFTP/SSH moeten zien. Je hebt alle drie de gegevens nodig (gebruikersnaam, wachtwoord, poort):

SFTP-inloggegevens

SFTP-inloggegevens

Nu heb je alle informatie die je nodig hebt om verbinding te maken via FTP. Als je Kinsta niet gebruikt, zou je dezelfde informatie van je host moeten kunnen krijgen.

Ga gewapend met jouw SFTP gegevens terug naar je FTP programma en voer ze als volgt in:

• Host – jouw daadwerkelijke domeinnaam voorafgegaan door “sftp://”. Bijvoorbeeld: sftp://www.jouwsite.com. Bovendien kan je met sommige FTP programma’s de SFTP methode specificeren in een aparte vervolgkeuzelijst. Je kan hier een gids voor dergelijke programma’s vinden.
  • Username – vind je in je Kinsta dashboard
  • Password – vind je in je Kinsta dashboard
  • Poort – vind je in je Kinsta dashboard
Filezilla login via SFTP

Filezilla login via SFTP

Nadat je de informatie hebt ingevoerd, klik je op de Quickconnect knop en FileZilla (of jouw FTP programma naar keuze) doet de rest.

Stap 2: upload zoveel bestanden als je wilt

Op dit punt zou je via een FTP client met jouw site verbonden moeten zijn. Je kan dit bevestigen door de Status van het bericht te zoeken: Connected to jouwsite.com:

Verbonden met Filezilla FTP-client

Verbonden met Filezilla FTP-client

Hierna moet je jouw bestanden uploaden naar de uploadmap op jouw WordPress site. Om dat te doen, vouw je de mapstructuur van jouw Remote Site tabblad in jouw FTP-programma uit door op de knoppen te klikken. Je kan het te volgen bestandspad in de onderstaande screenshot zien:

FTP mappen uitbreiden

FTP mappen uitbreiden

Nu kan je navigeren naar de bestanden die je wilt uploaden op het tabblad Local site van jouw FTP programma. Het enige dat je hoeft te doen is die bestanden van de lokale site naar de map Uploads op jouw externe site slepen:

Upload lokale bestanden via FTP

Upload lokale bestanden via FTP

Afhankelijk van de grootte van de bestanden, kan het even duren voordat ze zijn geüpload. Afgezien van het wachten tot de uploads zijn voltooid, ben je nu klaar met deze stap.

Downtime en WordPress problemen? Kinsta is de hosting oplossing speciaal ontworpen om jou tijd te besparen! Bekijk onze kenmerken

Stap 3: Registreer je nieuwe geüploade bestanden in de WordPress mediabibliotheek

Zodra de FTP uploads zijn voltooid, staan je bestanden live op jouw server. Als je naar de mediabibliotheek van je WordPress site gaat, zul je merken dat de bestanden nergens te zien zijn:

WordPress mediabibliotheek

WordPress mediabibliotheek

Om die bestanden naar jouw bibliotheek te brengen, moet je de gratis Add From Server plugin installeren en activeren.

Zodra de plugin is geactiveerd, kan je navigeren naar Media → Add From Server. Klik vervolgens op de uploadmap in de lijst:

Toevoegen van WordPress-server plugin

Toevoegen van WordPress-server plugin

Nu zou je een lijst moeten zien met de bestanden die je zonet via FTP hebt geüpload. Ervan uitgaande dat je elk afzonderlijk bestand wilt importeren, kan je het vakje achter Select All aanvinken (zo niet, dan kan je altijd individuele bestanden selecteren). Klik vervolgens onderaan op de knop Import:

Toevoegen van server - selecteer bestanden

Toevoegen van server – selecteer bestanden

Nadat je op de knop hebt geklikt, zie je bovenaan jouw scherm een succesbericht voor elk afzonderlijk bestand:

Mediabibliotheekmappen toevoegen via FTP

Mediabibliotheekmappen toevoegen via FTP

Als je teruggaat naar je mediabibliotheek, zou je alle bestanden moeten zien die je via FTP hebt geüpload:

FTP-bestanden worden weergegeven in de mediabibliotheek van WordPress

FTP-bestanden worden weergegeven in de mediabibliotheek van WordPress

Dat is het! Je bent nu klaar. Dat is alles wat je hoeft te doen om bestanden in bulk naar jouw WordPress mediabibliotheek te uploaden. (aanbevolen tutorial: 4 handige WordPress mediabibliotheek hacks)

Alternatieven

Hier zijn een paar alternatieven die je ook zou kunnen gebruiken om bestanden in bulk te uploaden en te registreren in jouw WordPress mediabibliotheek.

• Als je een plugin wilt met een iets complexere functionaliteit, kun je de gratis plugin Media from FTP proberen. Het belangrijkste voordeel van deze plugin is de mogelijkheid om het importproces automatisch te laten verlopen. Tenzij je deze functionaliteit specifiek nodig hebt, is het over het algemeen veiliger om – waar mogelijk- vast te houden aan de handmatige aanpak die wordt aangeboden door Add From Server.
  • Je kan ook de premium WP All Import plugin gebruiken om afbeeldingen van jouw server te importeren.
  • Als je het rechtstreeks vanaf de opdrachtregel wilt doen, kan je afbeeldingen importeren met WP-CLI. Met de opdracht wp media import kan je bijlagen maken van lokale bestanden of URL’s.

Bespaar tijd en kosten en maximaliseer siteprestaties met:

• Directe hulp van WordPress-hostingexperts, 24/7.
  • Cloudflare Enterprise integration.
  • Globaal bereik met 28 datacenters verspreid over de wereld.
  • Optimalisatie met onze ingebouwde Application Performance Monitoring.

Dat alles en nog veel meer, in één pakket zonder langlopende contracten, met migraties en een 30 dagen geld-terug-garantie. Bekijk onze pakketten of neem contact op met sales om het pakket te vinden dat bij je past.