Bij Kinsta zit flexibiliteit in ons DNA. We zijn een remote first, work-from-anywhere bedrijf en we stellen ons team graag in staat om invloed uit te oefenen vanuit de plek waar zij dat het liefst willen.

Sommigen van ons zijn avonturiers in hart en nieren, zoals Lauren Cool, onze Legal Operations Administrator. Ongeveer een jaar geleden nam Lauren een nomadische levensstijl aan en begon ze met haar partner en haar hond aan reis in een RV door de Verenigde Staten. In die twaalf maanden verfijnde ze de kunst van het “onderweg werken” dankzij een schema dat was afgestemd op haar behoeften. Hierbij kwam ze vele uitdagingen tegen, beleefde ze gedenkwaardige momenten en mocht ze genieten van adembenemende uitzichten.

Lees verder om meer te weten te komen over Lauren’s unieke ervaring en de beproefde tips die ze gebruikt om haar droomleven te leiden als reizende professional die voor Kinsta werkt.

V1: Hoe ben je aan een baan op afstand gekomen?

A: Ik heb wereldpolitiek gestudeerd omdat ik de wereld wilde bereizen en voor non-profitorganisaties wilde werken, en dat heb ik gedaan. Ik vond het heerlijk om op dat gebied te werken.

Voordat ik bij Kinsta kwam was het idee dat ik een paar maanden vrij zou nemen om mezelf te aarden voor mijn volgende carrièrestap, maar een vriendin van mij, Shannon Lam, vertelde me dat er een vacature was bij een geweldig bedrijf waar ze werkte als Technical Editor en Frontend Developer. Ze vertelde dat de mensen bij Kinsta geweldig waren en dat het een heel flexibele werkplek was, dus solliciteerde ik, en uiteindelijk begon ik er meteen te werken.

Zo kwam ik bij Kinsta als Operations Administrator en werd uiteindelijk hun Legal Operations Administrator. Wat ik hier doe is, dat ik het werk van iedereen wat makkelijker probeer te maken. Ik versoepel en vereenvoudig onze processen, creëer standaard workflows en zorg voor het administratieve werk, zodat alles geregeld is en de mensen zich op hun werk kunnen concentreren zonder zich al te veel zorgen te maken over de bureaucratische kant van het geheel.

Een laptop buiten op een salontafel met uitzicht op een fontein en met klimop begroeide muren.
Werkuitzicht in Charleston, S.C.

V2: Flexibiliteit en geweldige collega’s. Was er nog iets anders dat je beslissing om bij Kinsta te gaan werken heeft beïnvloed?

Ik moest een omgeving vinden die zowel stimulerend als rustig was. Voordat ik bij Kinsta kwam, werkte ik bij een non-profit organisatie waar ik mensen kon helpen die te maken hadden met extreem moeilijke situaties. Het was enorm lonend om deel uit te maken van hun reis, maar tijdens de pandemie zag ik zo’n overweldigend aantal mensen die het moeilijk hadden, dat ik mijn werk mee naar huis begon te nemen.

Toen ik me dat realiseerde, ging ik op zoek naar een plek waar ik kon genieten van het werk dat ik deed en aan het eind van de werkdag mijn laptop kon sluiten en me geaard voelen. Bij Kinsta verveel ik me nooit, én het is een omgeving die me helpt mijn balans te beschermen.

Een rotsformatie in Garden of the Gods in Colorado Springs, CO., onder een blauwe lucht gevuld met wolken
Garden of the Gods – Colorado Springs, C.O.

V3: Hoe lang ben je al een digitale nomade?

Ik doe dit nu een jaar, en ik wil meer reizen. Ik zou ook heel graag landen buiten de VS willen ervaren.

Ik zou de lifestyle van de digitale nomade aan iedereen aanraden. Als je de mogelijkheid hebt om het te doen, ga er dan voor! Het maakt je leven veel kleurrijker, ook al is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Er zijn altijd kleine obstakels die je onderweg tegenkomt, maar ik vind het zo leuk wat ik doe, dat het helemaal niet erg is om ermee te dealen!

V4: Wat heeft je verlangen aangewakkerd om een nomadisch leven te leiden?

Ik denk dat ik gewoon een van die mensen ben die na drie of vier jaar op dezelfde plek ongeduldig wordt, ook al duurde het even voordat ik dat doorhad.

Na mijn eerste paar jaar op de universiteit begon ik me onrustig te voelen en ben ik verhuisd. Vier jaar later was ik alweer aan het inpakken; toen verhuisde ik naar San Diego, maar ook dat werd oud. En toen verhuisden we naar onze RV.

Een moderne verlichte hangbrug over een rivier bij zonsondergang.
Charleston, S.C.

V5: Het klinkt alsof het bij jou een geleidelijke overgang was van een geografisch stabiel leven naar dit nieuwe, avontuurlijke pad.

Dat is waar, en een groot deel daarvan is dat ik alleen maar in Californië heb gewoond – daar ben ik geboren en getogen.

Ik had in verschillende delen van deze staat gewoond, maar nooit daarbuiten vóór deze reis. Ik had wereldpolitiek gestudeerd en ik had gereisd, maar ik had nooit echt veel tijd buiten de staat doorgebracht, en Californië is een bubbel. Ik moest meer van het land zien.

De Verenigde Staten zijn enorm groot, en ik vroeg me af waarom Californiërs zulke andere ideeën hadden over de manier waarop dingen zouden moeten werken dan mensen die op andere plaatsen wonen.

Ik bedacht dat ik dat zelf moest zien. Dat was mijn grote vonk: ik wilde het land verlaten, maar voordat ik dat deed, wilde ik mijn eigen land begrijpen.

V6: Wat waren je favoriete plaatsen en ervaringen van alles wat je gezien hebt tijdens je jaarlange, cross-country reis?

Onze eerste bestemming was magisch. We brachten twee weken door in het prachtige Puerto Peñasco, in Mexico. We begonnen onze reis op 1 januari 2022. Je kent het wel – new year, new us!

We sprongen in onze RV en vertrokken naar Mexico. Een deel van onze opwinding kwam voort uit het feit dat deze bestemming het begin markeerde van deze ongelooflijke ervaring van ons, maar een deel kwam voort uit het feit dat we pal aan de kust geparkeerd stonden.

Een vrouw zittend op de motorkap van een jeep op een rotsachtig strand, met een zwarte hond die uit het raam van de bestuurdersstoel kijkt.
Lauren, Nikan en hun Jeep in Puerto Peñasco, Mexico.
Een jeep en een RV naast elkaar geparkeerd op een parkeerplaats met uitzicht op de oceaan..
Lauren’s RV en Jeep geparkeerd op het strand in Puerto Peñasco, Mexico.

Het einde van onze RV dat over het strand hing, onze hond Nikan die rondrende en speelde bij zonsondergang, het lopen naar het strand om al onze maaltijden te gaan eten, en alle vriendelijke mensen die we ontmoetten zorgden voor een werkelijk bijzondere ervaring.

Hier is nog een die ons altijd zal bijblijven: op een gegeven moment bevonden we ons op het platteland van Georgia. Ik wist dat mijn baas, Jon Penland (Chief Operating Officer), daar gevestigd was, maar ik wist niet zeker in welke stad hij woonde.

We streefden ernaar elkaar te ontmoeten als het zou lukken, maar omdat ik met mijn gigantische camper reisde, konden we de kans op een ontmoeting niet voor lief nemen.

Ik dacht, omdat Georgia niet zo groot is, dat het misschien maar een paar uur rijden was, maar toen ik hem onze locatie appte zei hij dat het 15 minuten rijden was vanaf zijn huis.

Het was zo’n leuk toeval! Mijn partner, Jon, en ik aten hamburgers en namen heerlijk de tijd om bij te kletsen en samen wat tijd in het echt door te brengen.

Een vrouw die naast een langere man staat, beiden lachend naar de camera.
Lauren en haar baas, Jon Penland, ontmoetten elkaar toevallig in Georgia voor hamburgers.
Een grasgroen veld met een rode schuur en een grote eikenboom bedekt met Spaans mos.
Het uitzicht in Savannah, Georgia.

V7: Je zei dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Wat waren enkele uitdagingen waarmee je onderweg te maken kreeg?

Om te beginnen zijn er de onnozele dingen, zoals werken in dezelfde kamer als je partner. Op een reis als de onze zit je vaak opgesloten in een kleine ruimte met iemand anders die af en toe tegelijk met jou vergadert. Wat er dan gebeurt is dat je over elkaar heen praat met je koptelefoon op, en onbedoeld je stem verhoogt om de woorden van de ander te overstemmen.

Hier zijn enkele niet-zo-kleine uitdagingen die we tegenkwamen: onze airco ging uit. Hij brandde door. Op een dag werden we wakker door een vreselijke stank. We moesten via YouTube leren hoe we de airco van een RV moesten repareren.

Toen kregen we in Texas te maken met een bevriezing en hadden we een probleem met een leiding. Mijn baas Jon hielp ons door informatie te delen over hoe we dit probleem konden oplossen.

Een grote RV geparkeerd op een besneeuwde parkeerplaats, met een grote zwarte hond in de rechterbenedenhoek.
De eerste sneeuw in Austin, Texas.

V8: Als men denkt aan de negatieve aspecten van de levensstijl van een digitale nomade, denkt men vaak aan de beruchte connectiviteitsproblemen. Heb je die ooit meegemaakt?

Niet echt. We verbleven meestal in grotere RV resorts. Als we hun WiFi niet konden gebruiken met ons VPN, konden we elkaars hotspots gebruiken en hadden we altijd dekking. Het ging prima bij ons!

V9: Hoe was het om een nomadisch RV leven te leiden én tegelijkertijd voor Kinsta te werken?

Oh, het is eigenlijk heel leuk geweest! Iedereen heeft het feit dat we reisden gesteund. Telkens als ik op gesprek ben, vragen mensen me: “Waar ben je vandaag? En wat is er aan de hand?” Soms houd ik mijn vergaderingen buiten, want het uitzicht is prachtig en een goede bergachtergrond is onverslaanbaar.

Weet je wat geweldig is? Jon Penland, de COO van Kinsta, deed dit vroeger ook. Hij was tweeënhalf jaar lang een digitale nomade, en Jon, zijn vrouw en hun vijf kinderen – variërend van één tot acht jaar oud – gingen met hun camper alle kanten op!

Het feit dat de leiding van Kinsta een geschiedenis heeft van digitaal nomadisme zegt alles wat je moet weten over onze cultuur als het gaat om flexibiliteit: Zolang je professioneel werkt en je rol het toelaat, zijn we helemaal voor reizen.

V10: Heb je tijdens je reis veel collega’s kunnen ontmoeten, en faciliteert Kinsta deze ontmoetingen op enige wijze?

Niet zoveel als ik wilde, maar zeker een paar. Een shoutout naar Jon Penland, onze COO, maar ook Don Herbe, onze Legal Counsel; Roger Williams, Head of Client Experience, die ons een week lang op zijn landgoed ontving; en meer.

Het was geweldig jullie te ontmoeten. En aan alle andere Kinstanianen: Ik kan niet wachten om jullie ook te ontmoeten!

Kinsta probeert deze onofficiële ontmoetingen wel te faciliteren met een maandelijks budget. Iedere Kinstanian kan tot $100/maand uitgeven voor onofficiële meetups zoals die ik noemde. Dat geld kan de kosten dekken van een coworkingruimte voor de dag, een maaltijd, of andere leuke activiteiten om te genieten met die collega’s die je niet elke dag ontmoet.

V11: Eerder zei je dat iedereen de nomadische levensstijl zou moeten proberen, als ze de kans hebben. Wat voor advies zou je diegenen geven die de moed hebben om dit te doen?

Allereerst: plan vooruit. In het begin wilden mijn partner en ik spontaan zijn met de plekken die we zouden bezoeken. Helaas moet je toch een beetje vooruit plannen.

Ik raad je aan om telkens voor drie maanden te plannen. Anders moet je op het laatste moment beslissen waar je de volgende week zult wonen.

Hier is nog een ander advies: Reis in het weekend en werk van maandag tot vrijdag vanaf één plek. Zo is het minder verspreid en stressvol – althans, dat werkte voor ons het beste.

Iets anders om te overwegen is, als je van plan bent onderweg te werken zoals ik deed, om ervoor te zorgen dat je je comfortabel voelt. Terwijl we praten, zit ik aan precies hetzelfde bureau als in mijn RV. Het is een kleintje. Niets geks. Maar, weet je, het heeft nog ruimte voor mijn extra monitor, samen met al het andere dat ik nodig heb.

Ik neem mijn bureaustoel ook mee op mijn camperreizen. Je zou denken dat je buiten vanaf een tafel op de camping of je ligstoel buiten kunt werken, en dat werkt niet.

Wat ik zou aanraden is om ervoor te zorgen dat je voor jezelf een ruimte creëert waar je je comfortabel voelt om effectief je werk te doen, en probeer dat gescheiden te houden van je bed. Dat is geen goede mix.

V12: Waar kunnen mensen met je in contact komen?

Je kunt met me in contact komen op LinkedIn!

Elena Galli

Elena, a Kinsta team member, is passionate about all things employer branding-related, as well as diversity, equity, inclusion, and belonging. She has years of experience in the recruitment marketing niche and a background in content marketing. Elena has published blog posts, white papers, and newsletters; hosted several webinars; and ideated, scripted, and hosted the video series The Tea On Recruiting.