We zijn enorm blij en trots dat we de kracht, prestaties en beveiliging van Cloudflare’s wereldwijde netwerk aan alle klanten van Kinsta mogen leveren – zonder enige extra kosten. Om te profiteren van Cloudflare moet je een aantal wijzigingen aanbrengen in de configuratie van jouw DNS instellingen.

In dit artikel kom je te weten wat je precies moet veranderen om te profiteren van onze gratis Cloudflare integratie voor bestaande domeinen op Kinsta. Als je een nieuw domein toevoegt, klik dan hier om onze handleiding te lezen over hoe je dat kunt doen.

Wat is een bestaand domein?

Een bestaand domein is een domein dat al is toegevoegd aan MyKinsta. Als je site gehost wordt op Kinsta en een aangepast/custom domein gebruikt (niet een kinsta.cloud domein), dan is deze sectie op jou van toepassing.

Het proces hoe je een bestaand domein instelt om gebruik te maken van Cloudflare hangt af van de vraag of de A records van het domein al zijn gericht op Kinsta. Als de A records van jouw domein al naar het IP adres van kinsta wijzen, dan kun je een paar van de onderstaande stappen overslaan. Maak je echter geen zorgen, wij laten je weten welke je zou kunnen negeren!

Important

Bestaande domeinen op Kinsta zullen na verloop van tijd automatisch geconfigureerd worden voor Cloudflare. Maar als je de nieuwe Cloudflare functies wilt gebruiken voordat jouw domein automatisch geconfigureerd is, dan kun je dit handmatig doen door onderstaande stappen te volgen.

Cloudflare domein vs. niet-Cloudflare domein

Het proces voor de overgang van een domein naar Cloudflare verschilt licht, afhankelijk van of het domein al Cloudflare diensten gebruikt.

• Als jouw bestaande domein al beheerd en beschermd wordt door Cloudflare, kun je op dit moment geen gebruik maken van onze Cloudflare integratie. Hoewel we voor onze Cloudflare integratie nieuw aangemaakte domeinen wel ondersteunen, zal in de nabije toekomst ondersteuning worden toegevoegd voor bestaande domeinen die Cloudflare gebruiken.
  • Als jouw bestaande domein geen Cloudflare gebruikt, volg dan de onderstaande stappen om verder te gaan met het inschakelen van onze Cloudflare integratie.

Stap 1 – Start Cloudflare domeinconfiguratie in MyKinsta

Navigeer in MyKinsta naar Websites > Domeinen en klik op de Get Cloudflare knop naast het domein dat je wilt configureren.

"Get Cloudflare" knop in MyKinsta

“Get Cloudflare” knop in MyKinsta

Stap 2 – Verifieer jouw domein

Als jouw domein al naar een Kinsta IP adres wijst, kun je dit gedeelte overslaan en doorgaan naar de volgende stappen om jou domein naar Kinsta te wijzen.

Niet-Cloudflare domeinen

Voor niet-Cloudflare domeinen die nog niet naar Kinsta wijzen, zul je het domein moeten verifiëren door twee DNS TXT records toe te voegen. Het exacte proces voor het toevoegen van de TXT records is afhankelijk van of je Kinsta DNS of een externe DNS provider gebruikt.

Verifieer jouw domein in MyKinsta

Verifieer jouw domein in MyKinsta

TXT Record 1

• Naam: _cf-custom-hostname
  • Waarde: Unieke UUID waarde van MyKinsta (xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx)

TXT Record 2

• Naam: @ (als jouw DNS provider “@” niet ondersteunt kun je deze leeg laten).
  • Waarde: Unieke UUID waarde van MyKinsta (xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx)

Zo voeg je de TXT verificatierecords toe als je Kinsta DNS gebruikt. Open MyKinsta in een nieuw tabblad en navigeer naar Kinsta DNS, klik Een DNS-record toevoegen, en selecteer de “TXT” optie.

Verifieer jouw domein met een TXT record

Verifieer jouw domein met een TXT record

Voor de eerste TXT record gebruik je _cf-custom-hostname voor het veld “Hostname” en jouw unieke UUID waarde voor het veld “Inhoud”. Nadat je de details van de TXT record hebt geverifieerd, klik je op Een DNS-record toevoegen.

Voeg DNS TXT record toe.

Voeg DNS TXT record toe.

Voor de tweede TXT record laat je het veld “Hostname” leeg (Kinsta DNS ondersteunt “@” niet voor de hostname), en gebruik je jouw unieke UUID waarde voor het veld “Inhoud”. Nadat je de details van de TXT record hebt geverifieerd, klik je op Een DNS-record toevoegen.

Voeg DNS TXT record toe.

Voeg DNS TXT record toe.

Nadat je de TXT records hebt toegevoegd bij jouw DNS provider, klik je op op de blauwe knop om te bevestigen.

Voltooi domeinverificatie in MyKinsta.

Voltooi domeinverificatie in MyKinsta.

Afhankelijk van jouw DNS provider kunnen de TXT records tot 24 uur duren om te propageren.

Stap 3 – Wijs jouw domein naar Kinsta

Nadat jouw domein met succes is geverifieerd, kun je doorgaan en de Cloudflare integratie voltooien door jouw domein naar Kinsta te laten wijzen.

Domein naar Kinsta wijzen

Domein naar Kinsta wijzen

Verwijs jouw rootdomein naar Kinsta

In de “Verwijs je domein naar Kinsta” pop-up, zou je je “Site IP-adres” moeten zien. Dit is het IP adres van de A record van je domein.

"Site IP-adres" in MyKinsta.

“Site IP-adres” in MyKinsta.

Ga vervolgens naar jouw DNS provider en werk jouw A record bij zodat deze naar jouw “Site IP-adres” verwijst. Als je Kinsta DNS gebruikt, volg dan deze instructies:

1. Open MyKinsta in een nieuw tabblad en navigeer naar Kinsta DNS.
  2. Klik op DNS record toevoegen, en kies de optie “A”.
  3. Als je rootdomein wil laten verwijzen, laat je het “Hostname” veld leeg. Als je met een subdomein werkt, specificeer dan jouw subdomein in het veld “Hostname”.
  4. Vul jouw “Site IP-adres” in het “IPV4-adres” veld in.
  5. Klik Een DNS-record toevoegen.
Maak een A record in Kinsta DNS

Maak een A record in Kinsta DNS

Nadat je de DNS record hebt toegevoegd, ga terug naar de “Verwijs je domein naar Kinsta ” pop-up, en klik je op de blauwe knop.

Ben jij op zoek naar een high-performance WordPress hosting die aangedreven wordt door de snelste servers van Google Cloud Platform?  Bekijk onze pakketten.

Klik op de blauwe knop nadat je jouw domein naar Kinsta hebt verwezen

Klik op de blauwe knop nadat je jouw domein naar Kinsta hebt verwezen

Verwijs jouw WWW domein naar Kinsta

Naast het configureren van een A record voor je rootdomein, raden we je ook aan om de www versie van jouw domein naar Kinsta te verwijzen. Om dit te doen moet je een CNAME record toevoegen voor jouw www domein dat naar jouw rootdomein wijst.

Maak een CNAME record voor jouw www domein.

Maak een CNAME record voor jouw www domein.

Als je Kinsta DNS gebruikt, klik je op Een DNS-record toevoegen en selecteer je de CNAME optie. Gebruik de onderstaande instellingen om een CNAME record toe te voegen:

• Type: CNAME
  • Hostname: www
  • Verwijst naar: Jouw rootdomein (bijv. brianwp.com).
  • TTL: 1 uur

Wijs jouw wildcard domein naar Kinsta (optioneel)

Wij ondersteunen ook wildcard subdomeinen. Een wildcard subdomein is een “catch-all” subdomein. Als je bijvoorbeeld drie DNS records op deze manier hebt ingesteld:

1. A record voor sub.domein.com wijzend naar 123.123.123.123.
  2. A record voor sub2.domein.com wijzend naar 456.456.456.456.
  3. A record voor *.domein.com wijzend naar 789.789.789.789.

Elke aanvraag voor een subdomein dat niet sub.domain.com of sub2.domain.com is, zal automatisch verwerkt worden door de *.domain.com A record, en gerout worden naar 789.789.789.789.

Als je gebruik wilt maken van de wildcard-domeinfunctionaliteit op Kinsta, dan kun je dit doen door een extra A record aan te maken in Cloudflare met de onderstaande instellingen:

• Type: A
  • Hostname: *
  • Verwijst naar: Jouw Site IP-adres van MyKinsta
  • TTL: 1 uur
Voeg een wildcard A record toe voor jouw domein

Voeg een wildcard A record toe voor jouw domein

Nadat je een wildcard A record hebt toegevoegd, zal het openen van een subdomein dat niet ergens anders wordt afgehandeld, resulteren in dat het verzoek wordt doorgestuurd naar Kinsta.

Samenvatting

Kinsta’s Cloudflare integratie is ontworpen om de beveiliging van jouw WordPress site te versterken. Door jouw domein zo te configureren dat deze vanachter Cloudflare zal laden, zul je ook kunnen profiteren van toekomstige sterkere beveiliging en prestatieverbeteringen.

Als je nog vragen hebt over het opzetten van onze Cloudflare integratie op jouw site, neem dan gerust contact op met ons 24/7 supportteam!

Als je dit artikel leuk vond, dan zal onze support je zeker bevallen. Alle hostingpakketten van Kinsta hebben 24×7-ondersteuning van onze ervaren WordPress-ontwikkelaars en -engineers. Chat met hetzelfde team dat onze Fortune 500-klanten ondersteunt. Bekijk onze pakketten