We zijn enorm blij en trots dat we de kracht, prestaties en beveiliging van Cloudflare’s wereldwijde netwerk aan alle klanten van Kinsta mogen leveren – zonder enige extra kosten. Om te profiteren van Cloudflare moet je een aantal wijzigingen aanbrengen in de configuratie van jouw DNS instellingen.

In dit artikel kom je te weten wat je precies moet veranderen om te profiteren van onze gratis Cloudflare integratie voor bestaande domeinen op Kinsta. Als je een nieuw domein toevoegt, klik dan hier om onze handleiding te lezen over hoe je dat kunt doen.

Wat is een bestaand domein?

Een bestaand domein is een domein dat al is toegevoegd aan MyKinsta. Als je site gehost wordt op Kinsta en een aangepast/custom domein gebruikt (niet een kinsta.cloud domein), dan is deze sectie op jou van toepassing.

Het proces hoe je een bestaand domein instelt om gebruik te maken van Cloudflare hangt af van de vraag of de A records van het domein al zijn gericht op Kinsta. Als de A records van jouw domein al naar het IP adres van kinsta wijzen, dan kun je een paar van de onderstaande stappen overslaan. Maak je echter geen zorgen, wij laten je weten welke je zou kunnen negeren!

Cloudflare domein vs. niet-Cloudflare domein

Het proces voor het inschakelen van Kinsta’s Cloudflare integratie hangt af van of je site al gebruikmaakt van Cloudflare. Aangezien alle Kinsta abonnementen worden geleverd met gratis Cloudflare integratie, moeten gebruikers met actieve eigen Cloudflare accounts een speciale reeks instructies volgen om de compatibiliteit tussen de twee Cloudflare zones te behouden.

Niet-Cloudflare domeinen

Niet-Cloudflare domeinen moeten worden geverifieerd en verwijzen naar het nieuwe IP adres van je site bij Kinsta.

Stap 1 – Start Cloudflare domeinconfiguratie in MyKinsta

Navigeer in MyKinsta naar Websites > Domeinen en klik op de Get Cloudflare knop naast het domein dat je wilt configureren.

"Get Cloudflare" knop in MyKinsta
“Gebruik Cloudflare” knop in MyKinsta

Als je nog een Gebruik Cloudflare knop ziet in de modal/pop-up die verschijnt, klik dan op die knop om verder te gaan.

Stap 2 – Verifieer jouw domein

Als je domein al naar een Kinsta IP adres verwijst, kan je op de knop Gebruik Cloudflare klikken in de pop-up die verschijnt als je op de eerste Gebruik Cloudflare knop klikt. Hiermee begint het verificatieproces, dus je kunt de rest van dit gedeelte overslaan en doorgaan naar de volgende stappen om je domein naar je nieuwe site IP adres bij Kinsta te verwijzen.

Voor niet-Cloudflare domeinen die nog niet naar Kinsta wijzen, zul je het domein moeten verifiëren door twee DNS TXT records toe te voegen. Het exacte proces voor het toevoegen van de TXT records is afhankelijk van of je Kinsta DNS of een externe DNS provider gebruikt.

Verifieer jouw domein in MyKinsta
Verifieer jouw domein in MyKinsta

TXT Record 1

TXT Record 2

Zo voeg je de TXT verificatierecords toe als je Kinsta DNS gebruikt. Open MyKinsta in een nieuw tabblad en navigeer naar Kinsta DNS, klik Een DNS-record toevoegen, en selecteer de “TXT” optie.

Verifieer jouw domein met een TXT record
Verifieer jouw domein met een TXT record

Voor de eerste TXT record gebruik je _cf-custom-hostname voor het veld “Hostname” en jouw unieke UUID waarde voor het veld “Inhoud”. Nadat je de details van de TXT record hebt geverifieerd, klik je op Een DNS-record toevoegen.

Voeg DNS TXT record toe.
Voeg DNS TXT record toe.

Voor de tweede TXT record laat je het veld “Hostname” leeg (Kinsta DNS ondersteunt “@” niet voor de hostname), en gebruik je jouw unieke UUID waarde voor het veld “Inhoud”. Nadat je de details van de TXT record hebt geverifieerd, klik je op Een DNS-record toevoegen.

Voeg DNS TXT record toe.
Voeg DNS TXT record toe.

Nadat je de TXT records hebt toegevoegd bij jouw DNS provider, klik je op op de blauwe knop om te bevestigen.

Voltooi domeinverificatie in MyKinsta.
Voltooi domeinverificatie in MyKinsta.

Afhankelijk van jouw DNS provider kunnen de TXT records tot 24 uur duren om te propageren.

Stap 3 – Wijs jouw domein naar Kinsta

Nadat je domein met succes is geverifieerd, kan je de Cloudflare integratie voltooien door je domein naar je nieuwe site IP adres te verwijzen. Klik op de Verwijs domein knop om het nieuwe IP adres te zien.

Domein naar Kinsta wijzen
Domein naar Kinsta wijzen

Verwijs jouw rootdomein naar Kinsta

In de “Verwijs je domein naar Kinsta” pop-up, zou je je “Site IP-adres” moeten zien. Dit is het IP adres van de A record van je domein.

"Site IP-adres" in MyKinsta.
“Site IP-adres” in MyKinsta.

Ga vervolgens naar jouw DNS provider en werk jouw A record bij zodat deze naar jouw “Site IP-adres” verwijst. Als je Kinsta DNS gebruikt, volg dan deze instructies:

1. Open MyKinsta in een nieuw tabblad en navigeer naar Kinsta DNS.
  2. Klik op DNS record toevoegen, en kies de optie “A”.
  3. Als je rootdomein wil laten verwijzen, laat je het “Hostname” veld leeg. Als je met een subdomein werkt, specificeer dan jouw subdomein in het veld “Hostname”.
  4. Vul jouw “Site IP-adres” in het “IPV4-adres” veld in.
  5. Klik Een DNS-record toevoegen.
Maak een A record in Kinsta DNS
Maak een A record in Kinsta DNS

Nadat je de DNS record hebt toegevoegd, ga terug naar de “Verwijs je domein naar Kinsta ” pop-up, en klik je op de blauwe knop.

Klik op de blauwe knop nadat je jouw domein naar Kinsta hebt verwezen
Klik op de blauwe knop nadat je jouw domein naar Kinsta hebt verwezen

Verwijs jouw WWW domein naar Kinsta

Naast het configureren van een A record voor je rootdomein, raden we je ook aan om de www versie van jouw domein naar Kinsta te verwijzen. Om dit te doen moet je een CNAME record toevoegen voor jouw www domein dat naar jouw rootdomein wijst.

Maak een CNAME record voor jouw www domein.
Maak een CNAME record voor jouw www domein.

Als je Kinsta DNS gebruikt, klik je op Een DNS-record toevoegen en selecteer je de CNAME optie. Gebruik de onderstaande instellingen om een CNAME record toe te voegen:

Wijs jouw wildcard domein naar Kinsta (optioneel)

Wij ondersteunen ook wildcard subdomeinen. Een wildcard subdomein is een “catch-all” subdomein. Als je bijvoorbeeld drie DNS records op deze manier hebt ingesteld:

1. A record voor sub.domein.com wijzend naar 123.123.123.123.
  2. A record voor sub2.domein.com wijzend naar 456.456.456.456.
  3. A record voor *.domein.com wijzend naar 789.789.789.789.

Elke aanvraag voor een subdomein dat niet sub.domain.com of sub2.domain.com is, zal automatisch verwerkt worden door de *.domain.com A record, en gerout worden naar 789.789.789.789.

Als je gebruik wilt maken van de wildcard-domeinfunctionaliteit op Kinsta, dan kun je dit doen door een extra A record aan te maken in Cloudflare met de onderstaande instellingen:

Voeg een wildcard A record toe voor jouw domein
Voeg een wildcard A record toe voor jouw domein

Nadat je een wildcard A record hebt toegevoegd, zal het openen van een subdomein dat niet ergens anders wordt afgehandeld, resulteren in dat het verzoek wordt doorgestuurd naar Kinsta.

Cloudflare domeinen

Als je domein al naar een Kinsta IP adres verwijst, kan je op de knop Gebruik Cloudflare klikken in de pop-up die verschijnt als je op de eerste Gebruik Cloudflare knop klikt. Hiermee begint het verificatieproces, dus je kunt de rest van dit gedeelte overslaan en doorgaan naar de volgende stappen om je domein naar je nieuwe CNAME record bij Kinsta te verwijzen.

Cloudflare domeinen die nog niet naar Kinsta verwezen, moeten eerst worden geverifieerd.

Stap 1 – Start de Cloudflare integratie

Navigeer in MyKinsta naar Websites > Jouw site > Domeinen en klik op de knop Gebruik Cloudlfare naast het domein dat je wil configureren.

Click the Get Cloudflare button to start enabling the Cloudflare integration in MyKinsta.
Klik op de Gebruik Cloudflare knop om de Cloudflare integratie in MyKinsta in te schakelen.

Klik nu op de volgende Gebruik Cloudflare knop die je ziet verschijnen in de pop-up.

Stap 2 – Verifieer je domein

Voor Cloudflare domeinen die nog niet naar Kinsta zijn verwezen, moet je het domein verifiëren door een DNS TXT record toe te voegen.

TXT record to verify existing Cloudflare domain in MyKinsta.
TXT record om een bestaand Cloudflare domein in MyKinsta te verifiëren.

TXT record

Ga naar je Cloudflare dashboard (log in als je dat nog niet hebt gedaan), selecteer je domein, en klik op het tabblad DNS. Klik op de Add Record knop en maak een nieuw TXT record aan met de gegevens die je uit MyKinsta hebt gekopieerd.

Add domain verification TXT record in Cloudflare.
Domein verificatie TXT record toevoegen in Cloudflare.

Nadat je het TXT record bij Cloudflare hebt toegevoegd, klik je op Ok, ik heb het gedaan in de Domein verifiëren pop-up in MyKinsta.

Finish Cloudflare domain verification in MyKinsta by clicking on OK, I’ve done it.
Voltooi de Cloudflare domeinverificatie in MyKinsta door te klikken op Ok, ik heb het gedaan.

DNS van Cloudflare propageert vaak binnen een paar minuten, maar kan afhankelijk zijn van de TTL die je hebt ingevuld bij het toevoegen van het record.

Stap 3 – Verwijs je domein naar Kinsta

Nadat je domein met succes is geverifieerd, kun je Cloudflare integratie voltooien door je domein naar de CNAME record van je site te verwijzen. Klik op de Domein verwijzen knop om de nieuwe CNAME record te zien.

Click the Point domain button in MyKinsta.
Klik op de Domein verwijzen knop in MyKinsta.

Je hoofddomein verwijzen naar Kinsta

Om je hoofddomein naar Kinsta te laten verwijzen, voeg je de eerste CNAME-record (Naam/host @) die wordt weergegeven in de pop-up  Verwijs je domein naar Kinsta toe aan je Cloudflare DNS-instellingen.

CNAME records to add or edit at Cloudflare.
CNAME records die je moet toevoegen of bewerken in Cloudflare.

Ga naar je Cloudflare dashboard en klik op het DNS tabblad.

Delete conflicting A record at Cloudflare
Verwijder conflicterend A record bij Cloudflare.

Nadat je de A record hebt verwijderd, klik je op de knop Add Record en maak je een nieuwe CNAME record aan met onderstaande gegevens:

Add a CNAME for your root domain in Cloudflare.
Een CNAME record toevoegen voor je hoofddomein in Cloudflare.

Nadat je de  CNAME record hebt toegevoegd, zie je een vinkje naast je hoofddomein in MyKinsta. Dit geeft aan dat het hoofddomein correct naar Kinsta is verwezen.

Pointed root domain in MyKinsta
Doorverwezen hoofddomein in MyKinsta.

Verwijs je www domein naar Kinsta

Naast het configureren van een CNAME record voor je hoofddomein, raden we ook aan om de www versie van je domein naar Kinsta te verwijzen.

Nadat je de conflicterende CNAME record hebt verwijderd, klik je op Add Record om een nieuwe CNAME record te maken met de onderstaande instellingen:

Een CNAME record aanmaken voor je www domein bij Cloudflare.
Een CNAME record aanmaken voor je www domein bij Cloudflare.

Je wildcard domein verwijzen naar Kinsta (optioneel)

Ook ondersteunen we wildcard subdomeinen. Een wildcard subdomein is een “catch-all” subdomein. Als je bijvoorbeeld drie DNS records als volgt hebt ingesteld:

1. A record voor sub.domein.com verwijzend naar 123.123.123.123.
  2. A record voor sub.domein.com verwijzend naar 2.
  3. A record voor *.domein.com verwijzend naar 789.789.789.789.

Elk verzoek aan een subdomein dat niet sub.domein.com of sub2.domein.com is, wordt automatisch afgehandeld door de *domein.com A record en doorgestuurd naar 789.789.789.789.

Als je de wildcard domeinfuncationaliteit van Kinsta wil gebruiken, kan je dit doen door een extra CNAME record in Cloudflare aan te maken met onderstaande instellingen:

Een wildcard CNAME toevoegen voor je Cloudflare domein.
Een wildcard CNAME toevoegen voor je Cloudflare domein.

Als je een gratis Cloudflare pakket gebruikt, zie je mogelijk een bericht met de volgende tekst: “Some of your DNS only records are exposing IPs that are proxied through Cloudflare. Make sure to proxy all A, AAAA, and CNAME records pointing to proxied records to avoid exposing your origin IP.”

Deze melding is normaal en in dit geval geen probleem, omdat het doeldomein kinsta.cloud zich ook achter Cloudflare bevindt.

Zodra de wildcard CNAME record is gepropageerd, zal toegang tot een subdomein dat niet ergens anders naar verwijst ertoe leiden dat het verzoek wordt doorgestuurd naar Kinsta.

HTTPS forceren (optioneel)

Een gratis SSL certificaat (met wildcard ondersteuning) wordt automatisch toegevoegd voor geverifieerde domeinen met onze Cloudflare integratie. Je site forceren om via HTTPS te laden is optioneel, maar wordt aanbevolen. Om deze stap te voltooien, ga je naar de site in MyKinsta, navigeer je naar Tools en klik je op Inschakelen onder HTTPS forceren.

HTTPS forceren in MyKinsta.
HTTPS forceren in MyKinsta.

Samenvatting

Kinsta’s Cloudflare integratie is ontworpen om de beveiliging van jouw WordPress site te versterken. Door jouw domein zo te configureren dat deze vanachter Cloudflare zal laden, zul je ook kunnen profiteren van toekomstige sterkere beveiliging en prestatieverbeteringen.

Als je nog vragen hebt over het opzetten van onze Cloudflare integratie op jouw site, neem dan gerust contact op met ons 24/7 supportteam!