Google Chrome mag dan wel een van de meest populaire en betrouwbare webbrowsers ter wereld zijn, maar ook dit platform heeft een aantal tekortkomingen. Bij gebruik zijn er een aantal veelvoorkomende problemen die je kan tegenkomen, waaronder de foutmelding ‘ERR_CACHE_MISS’.

Als je deze melding bent tegengekomen, dan is de kans groot dat je browser je vraagt om bepaalde informatie opnieuw in te voeren of te versturen. Hoewel deze foutmelding redelijk verwarrend kan zijn, is deze gelukkig te verhelpen.

Hier zijn een handvol makkelijke en snelle methodes die je kan gebruiken om deze foutmelding op te lossen, zodat je zonder problemen de site die je wil bezoeken kan bereiken.

In dit artikel leggen we uit wat ‘ERR_CACHE_MISS’ betekent en bespreken we een aantal veelvoorkomende oorzaken. Vervolgens bespreken we een aantal methodes die je kan gebruiken om het probleem op te lossen.

Aan de slag!

Wat betekent ‘ERR_CACHE_MISS’?

Er zijn een aantal veelvoorkomende foutmeldingen die je kan tegenkomen wanneer je Chrome gebruikt. Dit zijn onder meer problemen als ERR_QUIC_PROTOCOL_ERROR en ERR_SSL_OBSOLETE_VERSION.

Een andere foutmelding die Chrome gebruikers vaak tegenkomen is het bericht ‘ERR_CACHE_MISS’:

ERR_CACHE_MISS
Het bericht ERR_CACHE_MISS in Google Chrome

Uit de naam kan je opmaken dat het probleem met caching te maken heeft. Er zijn verschillende redenen waarom je dit bericht te zien krijgt, waaronder:

• Je browser kan geen cachebestanden ophalen van de site die je probeert te openen.
  • Je browser, de browserinstellingen of browserextensies bevatten bugs, beschadigingen of inefficiënties.
  • De website die je probeert te bezoeken bevat foutieve code of PHP problemen.

Als je een ontwikkelaar bent, kan je dit bericht tegenkomen als je de verkeerde code gebruikt om een applicatie of website te testen op Android of een ander besturingssysteem.

Als gebruiker zou je het kunnen tegenkomen bij het openen van vrijwel elke site, zelfs zeer populaire websites als Facebook.

Het is goed om op te merken dat sommige gebruikers hebben aangegeven dat ze soortgelijke problemen zijn tegengekomen in Firefox, ook al wordt het in het algemeen beschouwd als een Chrome eigen probleem. Specifieker: in versies van Firefox 32 en hoger, luidt het bericht “Document Expired”.

De meeste berichten bevatten echter een bericht of prompt als “Confirm Form Resubmission”. Dit gebeurt meestal wanneer een Chrome gebruiker een formulier invult of indient en de knoppen Vorige/Volgende te vaak of te snel achter elkaar gebruikt.

Zo fix je ‘ERR_CACHE_MISS’ in Google Chrome (7 oplossingen)

Nu je wat meer begrijpt over wat ‘ERR_CACHE_MISS’ betekent, is het tijd om te leren hoe je het kan oplossen. Laten we eens kijken naar de zeven methodes die je kan gebruiken om het bericht ‘ERR__CACHE_MISS’ in Chrome op te lossen.

1. De pagina opnieuw laden

Af en toe kan de fout ‘ERR_CACHE_MISS’ in Chrome verschijnen als je problemen met de netwerkverbinding ondervindt. Als dit het geval is, is het probleem mogelijk eenvoudig op te lossen door de webpagina opnieuw te laden.

Je kan de pagina opnieuw laden door het icoon van opnieuw laden in de linkerbovenhoek van de adresbalk in je Chrome browser te klikken:

De knop Opnieuw laden in Chrome
De knop Opnieuw laden in Chrome

Als alternatief kan je ook op de F5 toets drukken van je toetsenbord. Als je de foutmelding nog steeds ziet, kan je ervan uitgaan dat de netwerkverbinding niet de oorzaak van het probleem was en is het tijd om door te gaan naar de volgende methode.

2. Je browser updaten

Als je een oude of verouderde versie van Chrome gebruikt, is het een goed idee om te upgraden naar de nieuwste versie. Dit kan helpen om eventuele incompatibiliteitsproblemen of inefficiënties te elimineren die zouden kunnen bijdragen aan het foutbericht ‘ERR_CACHE_MISS’.

Om je browser te updaten, open je een nieuw venster en ga je naar Settings > About Chrome:

De About pagina van Chrome browser
De About pagina van Chrome browser

Hier kan je zien of je de meest recente versie van de browser gebruikt. Als dit niet zo is, dan heb je hier de optie om Chrome bij te werken: Update Chrome.

Volg de instructies, start je browser opnieuw en probeer de webpagina opnieuw te openen.

3. Je browsergegevens wissen

Als er zich beschadigde bestanden in je cache bevinden, dan kan dat dit zorgen voor de foutmelding die je nu ziet. De volgende stap die je zou moeten nemen is dus het wissen van je browsergegevens.

Ga hiervoor terug naar het instellingenmenu van Chrome. Plaats de muisaanwijzer op More tools en selecteer Clear browsing data dat nu verschijnt in het menupaneel:

Het legen van Chrome browsergegevens
Het legen van Chrome browsergegevens

Zorg ervoor dat in het volgende venster alle drie de opties (Browsing history, Cookies and other site data en Cached images and files) zijn geselecteerd. Klik nu op de knop Clear data:

De Google Chrome Clear Data optie
De Google Chrome Clear Data optie

Nu je de gegevens hebt gewist, is het tijd om de browser opnieuw te laden.

Hopelijk zie je nu niet meer het bericht ERR_CACHE_MISS Als dit wel het geval is, is het tijd voor de volgende methode.

4. Je browserextensies uitschakelen

Een ander mogelijk probleem dat de fout ‘ERR__CACHE_MISS’ kan veroorzaken is wanneer een van de extensies die je hebt geïnstalleerd, beschadigd is. Ook kan het zijn dat een extensie als een soort stoorzender optreedt en ervoor zorgt dat Chrome niet meer goed pagina’s kan laden.

Om te bepalen of dit het probleem is, kan je het beste al je browserextensies uitschakelen.

Om deze te vinden, ga je naar de Chrome instellingen, plaats je je muisaanwijzer op de optie More tools en selecteer je Extensions:

google chrome extensions
Google Chrome extensions

Dit brengt je naar de pagina Extensions waar je alle geïnstalleerde extensies kan zien. Ga er een voor een doorheen en schakel ze een voor een uit:

De mogelijkheid om Chrome extensies uit te schakelen
De mogelijkheid om Chrome extensies uit te schakelen

We raden aan om te beginnen met de extensies die advertenties blokkeren, aangezien deze de meest waarschijnlijke boosdoeners zijn. Probeer je browser te vernieuwen na het uitschakelen van elke extensie, om te zien of de foutmelding hiermee wordt opgelost.

Als dit het geval is, dan weet je welke extensie het probleem veroorzaakt en kan je deze verwijderen. Als het probleem nog steeds optreedt, dan ligt het waarschijnlijk niet aan de extensies.

5. Je netwerkinstellingen resetten

Ook problemen met netwerkinstellingen kunnen de foutmelding ‘ERR__CACHE_MISS’ veroorzaken. Om dit op te lossen, kan je deze instellingen resetten.

De eenvoudigste manier om dit te doen is via je opdrachtvenster, die je kan open door op het Windows icoon te klikken, “cmd” in het zoekveld te typen en vervolgens Run as Administrator te selecteren in de app Command Prompt:

De opdrachtprompt in Windows
De opdrachtprompt in Windows

Open het Command Prompt venster en typ het volgende in. Druk na elke regel op Enter:

ipconfig/release

ipconfig/all

ipconfig/flushdns

ipconfig/renew

netsh int ip set dns

netsh winsock reset

ipconfig renew

ipconfig renew

In macOS kan je dit doen via de app Terminal. Navigeer hiervoor naar Finder > Applications > Utilities:

De map met Applications in macOS
De map met Applications in macOS

Zodra je de map Utilities hebt geopend, zoek en open de app Terminal:

De macOS Terminal applicatie in de Utilities map
De macOS Terminal applicatie in de Utilities map

In het Terminal venster, typ je de volgende commando’s in. Druk na elk op Enter:

dscacheutil -flushcache

sudo killall -HUP mDNSResponder

Start je computer opnieuw op en open een nieuw browservenster. Je netwerkinstellingen worden teruggezet naar hun standaardwaarden, waardoor je hopelijk de fout ‘ERR_CACHE_MISS’ niet meer ziet.

6. Je browserinstellingen resetten

Als je netwerkinstellingen niet het probleem zijn, ligt het probleem mogelijk bij je browserinstellingen. De volgende logische stap is daarom om die instellingen te resetten.

Ga hiervoor naar Settings, gevolgd door Advanced > Reset settings:

Chrome geavanceerde instellingen
Chrome geavanceerde instellingen

Er wordt nu een promptvenster geopend. Klik nogmaals op de optie Reset:

reset settings
Resetting settings in Chrome

Ook kan je de pagina met reset-instellingen openen door naar chrome://settings/resetProfileSettings.

Start ten slotte je browser opnieuw en probeer de webpagina opnieuw te openen. Hopelijk zie je het bericht ‘ERR_CACHE_MISS’ niet meer. Zie je deze nog wel, dan is het tijd om door te gaan naar de laatste methode.

7. Je cachesysteem uitschakelen

Hopelijk heb je inmiddels de foutmelding ‘ERR_CACHE_MISS’ in Chrome opgelost. Als dat niet het geval is, is er nog een laatste oplossing die je kan proberen: je cachingsysteem uitschakelen.

Om dit te doen, moet je de Chrome DevTools gebruiken. Deze zijn te vinden in de instellingen van je browser, onder More tools > Developer tools. Zorg ervoor dat je de DevTools opent op de browserpagina waarop de foutmelding wordt weergegeven.

Selecteer vervolgens Disable Cache onder de sectie Network:

De Chrome cache uitschakelen
De Chrome cache uitschakelen

Zodra je dit item hebt aangevinkt, laad je de webpagina opnieuw. Je zou niet meer de foutmelding ‘ERR_CACHE_MISS’ moeten zien.

Samenvatting

Er zijn verschillende redenen waarom je de foutmelding ‘ERR_CACHE_MISS’ in Google Chrome tegen kan komen. Of het nu komt door problematische extensies, verouderde browser- of netwerkinstellingen of een tijdelijk verbindingsprobleem, het goede nieuws is dat er enkele eenvoudige stappen zijn die je kan nemen om dit probleem op te lossen.

Zoals we in dit artikel hebben besproken, zijn er zeven methoden die je kan gebruiken om de fout ‘ERR_CACHE_MISS’ in Chrome op te lossen:

1. De pagina opnieuw laden.
  2. Je browser updaten.
  3. Je browsergegevens wissen.
  4. Je browserextensies uitschakelen.
  5. Je netwerkinstellingen resetten.
  6. Je browserinstellingen resetten.
  7. Je cachesysteem uitschakelen.

Succes met oplossen!