Logs kunnen goed helpen bij het bepalen van de oorzaak van problemen op je WordPress website. Het openen van de foutlogs en toegangslogs van WordPress is vrij eenvoudig. Ga gewoon naar de map <projectPath>/logs/ op je harde schijf en open een logbestand in een tekstverwerker naar keuze.

<projectPath> default value is /Users/user/DevKinsta

WP logs

Je moet hiervoor wel eerst WP_DEBUG inschakelen op de info pagina van je site. Lees hier meer over op wordpress.org

DevKinsta Enable WP_DEBUG

Locatie

<projectPath>/public/<siteName>/wp-content/debug.log

Toegangslogs

Geven informatie over de activiteit en prestaties van je websites.

Dit bestand bevat alle verzoeken die DevKinsta heeft verwerkt, dus wanneer je index.php van je website opent in een browser, zal dat hier meteen verschijnen met de volgende informatie:

• Datum en tijd time
  • Verzoek (methode en URI)
  • Status (HTTP error code or “200 OK” als alles in orde is). Lees meer over HTTP responscodes in onze kennisbank.
  • Bytes verzonden
  • HTTP referer
  • User agent
  • HTTP X Forwarded for

Locatie

<projectPath>/logs/<siteName>_access.log

Voorbeeld

[30/Dec/2020:13:49:35 +0000] "GET /wp-content/themes/twentytwentyone/assets/css/print.css?ver=1.0 HTTP/1.1" 200 2897 "http://testsite.local/?skip_cache=1" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_16_0) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.119 Electron/9.0.5 Safari/537.36" "-"

Foutlogs

Locatie

<projectPath>/logs/<siteName>_error.log

PHP-FPM logs

Locatie

<projectPath>/logs/php7.2-fpm.log
<projectPath>/logs/php7.3-fpm.log
<projectPath>/logs/php7.4-fpm.log
<projectPath>/logs/php8.0-fpm.log

Service logs

# NGINX logs
docker logs -f devkinsta_nginx

# PHP-FPM logs
docker logs -f devkinsta_fpm

# MariaDB logs
docker logs -f devkinsta_db

# MailHog logs
docker logs -f devkinsta_mailhog