Xdebug is een populaire algemene debug-extensie voor PHP. Als PHP extensie moet het geïnstalleerd worden in DevKinsta’s FPM container, die PHP levert. Vanaf DevKinsta 2.8.0 wordt Xdebug meegeleverd met het FPM Docker image voor DevKinsta.

Je IP adres vinden

Om de nodige wijzigingen aan te brengen om Xdebug te configureren met je site in DevKinsta, heb je onder andere je IP adres nodig.

Mac

ifconfig -l | xargs -n1 ipconfig getifaddr

Als dat je IP adres niet oplevert, probeer dan het volgende:

ipconfig getifaddr en0

of

ipconfig getifaddr en1

Windows

Voer dit commando uit in WSL:

grep nameserver /etc/resolv.conf | cut -d ' ' -f2

Linux

hostname -I | cut -d ' ' -f1

Xdebug configureren met DevKinsta

1. Open DevKinsta en navigeer naar de pagina Site configuraties voor de site waar je Xdebug wilt inschakelen.
  2. Scroll naar beneden naar de PHP.ini Editor, voeg het volgende toe, waarbij je <jouwipadres> vervangt door je werkelijke IP adres, en klik op de knop Save changes:
    xdebug.client_host = <jouwipadres>

Xdebug configureren met je IDE of editor

Open in je favoriete IDE of code-editor je site en bewerk je debug-configuratie.

In dit voorbeeld gebruiken we Visual Studio Code (aka VS Code), dus we bewerken het launch.json bestand en configureren het pad naar onze site. Vervang SITE_NAAM door de werkelijke mapnaam van je site.

{
"name": "Listen for Xdebug",
"type": "php",
"request": "launch",
"port": 9000,
"pathMappings": {
"/www/kinsta/public/SITE_NAME": "${workspaceRoot}"
}
}

Breakpoints zouden nu moeten werken, en je kunt beginnen met debuggen met je IDE of editor.