DevKinsta wordt actief ontwikkeld en sommige velden gaan over features en instellingen die we in de planning hebben staan om in de toekomst te implementeren. Op dit moment is het niet mogelijk om in DevKinsta de volgende velden te wijzigen.

• Domain
  • Project Location
  • Web Server Type
  • Multisite

Deze pagina beantwoordt een aantal vragen die je kan hebben bij het gebruiken van DevKinsta.

Waarom zou ik DevKinsta gebruiken?

DevKinsta maakt het makkelijk om lokaal WordPress websites te ontwikkelen en ze vervolgens naar de Kinsta server te sturen. Je kan ook bestaande websites downloaden momenteel gehost worden door Kinsta.

Welke besturingssystemen worden ondersteund door DevKinsta? Wat zijn de minimumeisen om DevKinsta te kunnen gebruiken?

Raadpleeg voor gedetailleerde instructies de DevKinsta Requirements and Installation of de Docker Desktop documentatie. DevKinsta is beschikbaar voor de volgende besturingssystemen:

Windows

Minimaal Aanbevolen Opmerking
Schijfruimte 5GB 10GB
Geheugen 2GB 4GB
Docker Desktop v2.0.0 >=v2.5.0 (Geïnstalleerd door DevKinsta)

Windows 10 64-bit: Pro, Enterprise, of Education (Build 16299 of nieuwer)

• Hyper-V en Containers Windows features moeten ingeschakeld zijn.
  • De volgende hardwarevoorwaarden zijn vereist om Client Hyper-V op Windows 10 succesvol uit te voeren:
    • 64-bit processor met Second Level Address Translation (SLAT)
    • 4GB system RAM
    • BIOS-level hardware virtualization support moet ingeschakeld zijn in de BIOS instellingen.

Windows 10 Home (version 1903 of hoger)

• Schakel de WSL 2 feature in op Windows. Voor meer uitleg kan je de Microsoft documentatie
  • De volgende hardwarevoorwaarden zijn vereist om WSL 2 op Windows 10 Home succesvol uit te voeren:
    • 64-bit processor met Second Level Address Translation (SLAT)
    • 4GB system RAM
    • BIOS-level hardware virtualization support moet ingeschakeld zijn in de BIOS instellingen.

Mac

Minimaal Aanbevolen Opmerking
Schijfruimte 5GB 10GB
Geheugen 2GB 4GB
Docker Desktop v2.0.0 >=v2.5.0 (Geïnstalleerd door DevKinsta)
  • Mac hardware moet een 2010 of nieuwer model zijn, met ofwel:
    • Intel’s hardware ondersteuning voor geheugenbeheereenheid (MMU) virtualisatie, inclusief Extended Page Tables (EPT) en Unrestricted Mode.
    • of Apple silicon Virtualization Extensions.

Je kunt controleren of jouw machine deze ondersteuning heeft door het volgende commando in een terminal uit te voeren:
    sysctl kern.hv_support
    Als je Mac het Hypervisor framework ondersteunt, dan geeft het commando het volgende weer
    kern.hv_support: 1

• macOS moet versie 10.14 of nieuwer zijn. We raden aan de nieuwste versie van macOS te gebruiken.

Linux

Minimaal Aanbevolen Opmerking
Schijfruimte 5GB 10GB
Geheugen 2GB 4GB
Docker Desktop v2.0.0 >=v2.5.0 (Installed by DevKinsta)

Ubuntu 20.04 LTS (of later)

• Officieel wordt DevKinsta alleen ondersteund voor Ubuntu.
  • Je bent vrij om het op elke andere op Debian gebaseerde distro te proberen, maar die worden vooralsnog niet officieel ondersteund.

Waar kan ik DevKinsta downloaden?

Bezoek de DevKinsta website en ga naar de downloads. Klik op de Download-knop voor de versie voor je besturingssysteem: Windows of macOS.

Hoe installeer ik DevKinsta?

Zie onze gids hier voor instructies over het installeren van DevKinsta op Windows of macOS. Ook kan je deelnemen aan een van onze webinarsessies om te leren hoe je DevKinsta installeert en gebruikt. Onze webinars worden met regelmaat georganiseerd, dus zoek een uit die in je schema past en meld je nu aan!

Waar kan ik om hulp vragen?

Ondersteuning voor DevKinsta is te vinden op ons communityforum waar je om hulp kan vragen of kan zoeken in de bestaande discussies.

De traditionele ondersteuning via live chat is niet beschikbaar voor DevKinsta. Maar wanneer je een probleem hebt met een website die je uploadt naar MyKinsta of een bestaande website op ons platform, neem dan contact op met onze ondersteuning via MyKinsta.

Waar meld ik bugs?

Bugrapportages worden opgevolgd en verzonden via ons communityforum. We komen zo snel mogelijk bij je terug over de melding.

Waar kan ik om features vragen?

Feature requests kan je versturen via ons communityforum. Wanneer een feature geïmplementeerd wordt, zullen we de thread updaten. We kunnen niet garanderen of en wanneer een feature geïmplementeerd wordt, maar we nemen de verzoeken van gebruikers wel bijzonder serieus en gebruiken ze om de priorititeit te bepalen van toekomstige features. En hartelijk bedankt voor het helpen om ons product beter te maken!

Kan ik mijn live website publiceren of downloaden via DevKinsta?

Bij het pushen van wijzigingen van DevKinsta naar MyKinsta, kunt je alleen pushen naar een standaard of premium testomgeving; je kunt vanuit DevKinsta niet rechtstreeks pushen naar een live site. Meer informatie over het importeren en publiceren van een site vind je in onze documentatie. Leer meer over het importeren van een site en het publiceren van een site in onze documentatie.

Kan ik DevKinsta gebruiken voor niet-WordPress sites?

DevKinsta ondersteunt momenteel alleen WordPress. Heb je een verzoek voor een ander platform, stuur ze dan in als een feature verzoek.

Hoe update ik DevKinsta?

DevKinsta zal zelf automatisch updaten. Je kan de auto-updates instellen door naar de Settings in DevKinsta te gaan. Wanneer auto-updates uitgeschakeld zijn kan je op Download & Install klikken binnen de instellingen.

Hoe kan ik de e-mailfeatures binnen DevKinsta gebruiken?

We hebben in DevKinsta een lokale e-mailtoepassing geïmplementeerd, die MailHog heet en waar je mee kan testen of e-mails binnen de site goed verstuurd worden. E-mails worden niet extern verzonden en zullen alleen in DevKinsta te zien zijn. Meer informatie over het gebruik van MailHog kan je hier vinden.

Hoe open ik de database?

Je kan de database bekijken via Adminer, per website. Adminer is een gebruikersinterface voor het bewerken van je database. Het lijkt sterk op phpMyAdmin maar is veel lichter, en dus sneller om mee te werken. Meer informatie over het gebruik van Adminer vind je hier.

Wat moet ik doen wanneer ik een foutmelding krijg bij het starten van DevKinsta?

Wanneer je DevKinsta voor het eerst start kan je een foutmelding krijgen met de volgende tekst:

DevKinsta can’t be opened because Apple cannot check it for malicious software.

Dit komt door de strikte rechten binnen macOS, en is eenvoudig op te lossen. Bekijk de documentatie over installatie van DevKinsta voor meer informatie over het oplossen van deze foutmelding.

Wanneer je een andere foutmelding krijgt kan je dat laten weten via het DevKinsta Community Forum.

Waarom kan ik bepaalde velden in de DevKinsta UI niet aanpassen?

DevKinsta wordt nog actief ontwikkeld, en sommige velden gaan over features en instellingen die we van plan zijn toe te voegen in de toekomst. Op dit moment kunnen de volgende velden niet veranderd worden binnen DevKinsta:

• Domain
  • Project Location
  • Web Server Type
  • Multisite

Hoe open ik phpMyAdmin?

DevKinsta gebruikt Adminer in plaats van phpMyAdmin. Adminer is een lichter alternatief voor phpMyAdmin, met alsnog alle benodigde features voor het lokaal ontwikkelen van WordPress websites. Leer meer over Adminer in de Adminer documentatie.

Kan ik externe databasetools gebruiken, zoals Sequel Pro of TablePlus?

Ja, externe tools voor databasemanagement worden ondersteund. Om meer te lezen over het verbinden van externe database tools aan DevKinsta websites, kan je de documentatie over database tools lezen.