Volg de onderstaande instructies om aan de slag te gaan met DevKinsta.

Download DevKinsta

Download DevKinsta op de download pagina.

Je moet je naam en e-mailadres invullen om de download te kunnen starten.

Volg de onderstaande instructies, afhankelijk van je besturingssysteem.

DevKinsta vereisten en installatie

Windows

Minimaal Aanbevol Opmerk
Schijfruimte 5GB 10GB
Geheugen 2GB 4GB
Docker Desktop v2.0.0 >=v2.5.0 (Geïnstalleerd door DevKinsta.)

Windows 10 64-bit: Pro, Enterprise, of Education (Build 16299 of nieuwer)

• Windows features Hyper-V en Containers moeten ingeschakeld zijn.
  • De volgende hardware vereisten zijn nodig om de Client Hyper-V goed te laten draaien op Windows 10:
    • 64 bit processor met Second Level Address Translation (SLAT)
    • 4GB system RAM
    • BIOS-level hardware virtualization support moet ingeschakeld zijn in de BIOS instellingen.

Windows 10 Home (version 1903 of hoger)

• Schakel de WSL 2 feature in op Windows. Voor meer uitleg kan je de Microsoft documentatie
  • De volgende hardware vereisten zijn nodig om WSL 2 goed te laten draaien op Windows 10 Home:
    • 64 bit processor met Second Level Address Translation (SLAT)
    • 4GB system RAM
    • BIOS-level hardware virtualization support moet ingeschakeld zijn in de BIOS instellingen.

Installeren op Windows

1. Dubbelklik op het gedownloade installatieprogramma om het installatieprogramma te starten dat je door het installatieproces zal leiden.
  2. Wanneer je de app voor de eerste keer start, duurt het 5-10 minuten (afhankelijk van je verbindingssnelheid) om dependency’s en andere items te downloaden die nodig zijn om het programma goed te laten functioneren. Dit hoeft echter maar één te worden gedaan: elke keer dat je DevKinsta opnieuw start, ga je rechtstreeks naar je lijst met sites.
  3. Kies “Yes” wanneer Windows vraagt of deze app wijzigingen mag aanbrengen aan je apparaat.”
  4. Zodra de installatie is voltooid, kan je het .exe bestand van het installatieprogramma verwijderen.
Bij de eerste keer opstarten kun je DevKinsta toestaan wijzigingen aan te brengen op je harde schijf. Je kunt dit voorkomen door DevKinsta in de beheerdersmodus uit te voeren.

Mac

Minimaal Aanbevol Opmerk
Schijfruimte 5GB 10GB
Geheugen 2GB 4GB
Docker Desktop v2.0.0 >=v2.5.0 (Geïnstalleerd door DevKinsta.)
  • Mac hardware moet een model uit 2010 of later zijn, met hardware support van Intel voor de Memory Management Unit (MMU) virtualization, inclusief Extended Page Tables (EPT) en Unrestricted Mode. Je kan controleren of je computer deze ondersteuning biedt door de volgende opdracht uit te voeren in een terminal:
    sysctl kern.hv_support
    Als je Mac het Hypervisor framework ondersteunt, zal er na de opdracht kern.hv_support: 1 verschijnen
  • macOS moet versie 10.14 of nieuwer zijn. We raden je aan om naar de nieuwste versie van macOS te updaten.

Voor meer uitleg kan je de Docker Desktop documentatie gebruiken.

Installeren op macOS

1. Dubbelklik op het DMG bestand dat je gedownload hebt. Hierdoor wordt een icoon voor de installatie-toepassing gemaakt en direct geopend.
  2. Sleep de DevKinsta toepassing naar het geopende venster in de map Applications.
  3. Je kan DevKinsta nu starten vanuit je toepassingen. Je kan ook op Command + Spatiebalk drukken om de Spotlight Search te openen en “DevKinsta” in te typen, en op enter te drukken zodra het verschijnt.
  4. Wanneer je de app voor de eerste keer start, duurt het 5-10 minuten (afhankelijk van je verbindingssnelheid) om dependency’s en andere vereiste items te downloaden. Dit hoeft echter maar één keer te gebeuren; elke keer dat je DevKinsta opnieuw start, ga je rechtstreeks naar je lijst met sites.
  5. Voer je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.
  6. Nadat je klaar bent kan je het venster sluiten en het DMG bestand en de installer verwijderen.

Linux

Minimaal Aanbevol Opmerk
Schijfruimte 5GB 10GB
Geheugen 2GB 4GB
Docker Desktop v2.0.0 >=v2.5.0 (Geïnstalleerd door DevKinsta.)

Ubuntu 20.04 LTS (of hoger)

• Officieel wordt DevKinsta alleen ondersteund voor Ubuntu.
  • Het staat je echter vrij om het te proberen op andere Debian-based distributies, maar ze worden niet officieel ondersteund.

Installeren op Linux

1. Dubbelklik op het gedownloade DevKinsta installatiebestand. Hierdoor wordt het installatieprogramma meteen geopend.
  2. Ga verder met de installatie door de instructies te volgen.
  3. Wanneer je de app voor de eerste keer start, duurt het 5-10 minuten (afhankelijk van je verbindingssnelheid) om dependency’s en andere vereiste items te downloaden. Dit gebeurt alleen de eerste keer dat je DevKinsta start. Alle volgende keren dat je DevKinsta lanceert, wordt je rechtstreeks naar je lijst met sites gebracht.
  4. Voer je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.
  5. Als je klaar bent, sluit je het venster en verwijder je alle aangemaakte installatiebestanden.