Kinsta lever andas flexibilitet. Vi är ett företag som först och främst arbetar på distans, och vi älskar att ge vårt team möjlighet att arbeta varhelst deras hjärta kallar dem.

Vissa av oss är äventyrare i hjärtat, som Lauren Cool, vår administratör för juridiska operationer. För ungefär ett år sedan så tog Lauren till sig en nomadisk livsstil och reste genom USA i en husbil med sin partner och sin hund. Under dessa tolv månader fick hon finslipa konsten att arbeta på resande fot med ett schema som var anpassat efter hennes behov. Hon mötte samtidigt utmaningar, upplevde minnesvärda stunder och tog del av hisnande vyer.

Läs vidare för att få veta mer om Laurens unika erfarenhet och de beprövade tips som hon använder för att leva sitt drömliv. Hon är ju trots allt en resande yrkesperson som arbetar för Kinsta.

Q1: Hur fick du ett jobb helt och hållet på distans?

Svar: Jag studerade global politik eftersom jag ville resa runt i världen och arbeta för ideella organisationer. Det var precis vad jag gjorde och jag älskade att arbeta inom det området.

Innan Kinsta så tänkte jag ta ett par månader ledigt och jorda mig själv innan nästa steg i karriären. En vän, Shannon Lam, berättade dock att det fanns en ledig tjänst som teknisk redaktör och Frontend-utvecklare på ett riktigt fantastiskt företag som hon arbetade för. Hon berättade om hur människorna på Kinsta var underbara och att det var en riktigt flexibel arbetsplats. Som ett resultat så sökte jag och började jobba där direkt.

Det var så jag började på Kinsta som deras driftsadministratör. Jag blev så småningom deras juridiska driftsadministratör. Min arbetsuppgift är att försöka göra allas jobb lite enklare. Jag jämnar ut och förenklar våra processer och skapar standardiserade arbetsflöden. Jag tar även hand om det administrativa arbetet så att allt är ordnat. Som ett resultat av detta så kan folk fokusera på sitt arbete utan att bry sig så mycket om den byråkratiska sidan av saker och ting.

Arbetsvy i Charleston, S.C.
Arbetsvy i Charleston, S.C.

Q2: Flexibilitet och bra kollegor. Var det något annat som styrde ditt beslut att ansluta dig till Kinsta?

Jag behövde hitta en miljö som både var stimulerande och fridfull. Innan jag började på Kinsta så arbetade jag på en ideell organisation där jag kunde hjälpa människor som hanterade extremt utmanande situationer. Det var oerhört givande att vara en del av deras resa. Under pandemin så bevittnade jag dock ett så överväldigande antal människor som kämpade att jag började ta med jobbet hem.

När jag insåg detta började jag leta efter en plats där jag kunde njuta av det arbete som jag utförde. I slutet av arbetsdagen så ville jag kunna stänga min bärbara dator och känna mig jordad. På Kinsta har jag aldrig tråkigt och det är en miljö som hjälper mig att bevara min balans.

Garden of the Gods - Colorado Springs, C.O.
Garden of the Gods – Colorado Springs, C.O.

Q3: Hur länge har du varit en digital nomad?

Jag har gjort det här i ett år, och jag vill resa mer. Det vore spännande att även uppleva länder utanför USA.

Jag skulle rekommendera den digitala nomadlivsstilen till vem som helst. Om du har möjlighet att göra detta, kör igång! Det gör ditt liv mycket mer färgstarkt, även om det inte bara är solsken och regnbågar. Det finns små gupp längs vägen, men du kan lika gärna göra något roligt medan du tar itu med dem!

F4: Vad väckte din önskan att leva ett nomadiskt liv?

Jag är nog bara en av de där människorna som blir stirrig efter tre eller fyra år på samma plats. Det tog ett tag innan jag insåg detta.

Efter mina första år på college så började jag känna mig rastlös och flyttade. Fyra år senare packade jag igen; det var då jag flyttade till San Diego. Detta blev dock också gammalt. Och sedan flyttade vi in i vår husbil.

Charleston, S.C.
Charleston, S.C.

Q5: Det låter som att det var en gradvis övergång från ett geografiskt stabilt liv till denna nya, äventyrliga väg.

Det stämmer, och en stor anledning till detta var att jag bara hade bott i Kalifornien – det var där jag föddes och växte upp.

Jag hade bott i olika delar av denna delstat men aldrig utanför den innan den här resan. Dessutom så hade hag studerat global politik och rest, men aldrig tillbringat någon större tid utanför delstaten. Kalifornien är en bubbla och jag behövde se mer av landet.

Amerikas förenta stater är enormt stort. Jag undrade ofta varför kalifornier hade så skiljda idéer om hur saker och ting borde fungera jämfört med människor på andra platser.

Som ett resultat av detta så ville jag se det med egna ögon. Det var min stora gnista: Jag ville lämna landet, men innan jag gjorde detta så ville jag förstå mitt eget land.

Q6: Vilka är dina favoritplatser och favoriter bland allt som du har sett under din ettåriga resa över hela landet?

Vårt första resmål var magiskt. Vi tillbringade två veckor i fantastiska Puerto Peñasco i Mexiko. Vi började vår resa den 1 januari 2022. Du vet – nytt år, ny start!

Vi hoppade på vår husbil och gav oss iväg till Mexiko. En del av vår spänning härstammade från det faktum att detta resmål markerade början på vår otroliga upplevelse. En del av den berodde dock även på att vi parkerade precis vid kusten.

Lauren, Nikan och deras Jeep i Puerto Peñasco, Mexiko.
Lauren, Nikan och deras Jeep i Puerto Peñasco, Mexiko.
Laurens husbil och Jeep parkerade på stranden i Puerto Peñasco, Mexiko.
Laurens husbil och Jeep parkerade på stranden i Puerto Peñasco, Mexiko.

Änden av vår husbil hängde över stranden och vår hund Nikan sprang runt och lekte i solnedgången. Vi promenerade till stranden för att gå och äta alla våra måltider. Allt detta samt alla vänliga människor som vi träffade gjorde det till en verkligt speciell upplevelse.

Här är en annan minnesvärd upplevelse: Vid något tillfälle befann vi oss i Georgiens vildmarker. Jag visste att min chef, Jon Penland (Chief Operating Officer), var baserad där. Jag var dock inte säker på i vilken stad han bodde.

Vi siktade på att träffas om det gick bra. Eftersom jag reste med min gigantiska husbil så kunde vi dock inte ta detta för givet.

Jag tänkte, eftersom Georgia inte är så stort, att han kanske bara var ett par timmar bort. När jag sms:ade honom vår plats sa han att det var 15 minuters bilresa från hans hus.

Det var ett så roligt sammanträffande! Min partner Jon och jag åt hamburgare och fick en härlig stund. Vi pratade och spenderade lite tid tillsammans i verkligheten.

Lauren och hennes chef Jon Penland träffades av en slump i Georgia för att äta hamburgare.
Lauren och hennes chef Jon Penland träffades av en slump i Georgia för att äta hamburgare.
Utsikten i Savannah, Georgia.
Utsikten i Savannah, Georgia.

Q7: Du sa att allt inte är solsken och regnbågar. Vilka utmaningar stod du inför när du arbetade på resande fot?

Åh, ja, till att börja med så finns det de dumma sakerna, som att arbeta i samma rum som din pojkvän. På en resa som vår är man ofta begränsad till ett litet utrymme. Det kan vara jobbigt när man ibland har möten samtidigt. Det som händer då är att man försöker överrösta varandra med hörlurarna på.

Här är några av de större utmaningarna som vi ställdes inför: Vår AC-anläggning gick sönder. Den brann upp. En dag så vaknade vi upp till en fruktansvärd lukt. Vi var tvungna att lära oss hur man reparerar en husbils AC-anläggning med hjälp av YouTube-utbildningar.

I Texas så blev det iskyla och vi fick problem med ett rör. Min chef Jon hjälpte oss genom att dela med sig av information om hur man löser problemet.

Första snön i Austin, Texas.
Första snön i Austin, Texas.

F8: Ofta när man tänker på de negativa aspekterna av en digital nomads livsstil så tänker man på de ökända problemen med uppkoppling. Har du någonsin upplevt dessa?

Egentligen inte. Vi bodde mestadels på större husvagnsanläggningar. När vi inte kunde använda deras Wi-Fi med vårt VPN så kunde vi använda varandras hotspots och hade alltid täckning. Det gick bra för oss!

F9: Hur har det varit att leva ett nomadiskt husbilsliv och arbeta för Kinsta samtidigt?

Åh, det har varit riktigt roligt faktiskt! Alla har stöttat det faktum att vi reste. Varje gång som jag ringer ett samtal frågar folk mig: ”Var är du idag? Och vad händer?” Ibland håller jag mina möten utomhus eftersom utsikten är fantastisk och en bra bakgrund i bergen är oslagbar.

Vet du vad som är fantastiskt? Jon Penland, Kinstas COO, brukade också göra detta. Han var en digital nomad i två och ett halvt år. Han, hans fru och deras fem barn – från ett till åtta år gamla – åkte överallt med sin husbil!

Det faktum att Kinsta’s ledning har en historia av digital nomadism säger allt som du behöver veta om vår kultur när det gäller flexibilitet. Så länge som du arbetar professionellt och din roll tillåter detta, så är det bara att resa.

Q10: Lyckades du träffa många kollegor under din resa, och underlättar Kinsta dessa möten på något sätt?

Inte så många som jag ville, men definitivt några. Jag vill särskilt nämna Jon Penland, vår COO, men även Don Herbe, vårt juridiska ombud. Vi träffade även Roger Williams, chef för Client Experience, som tog emot oss på sin fastighet i en hel vecka, och många fler.

Det var underbart att träffa er. Och till alla andra Kinstanians: Jag längtar även efter att få träffa er!

Kinsta försöker underlätta dessa inofficiella möten med en månadsbudget. Varje Kinstanianer kan spendera upp till 100 dollar/månad för inofficiella möten som de jag nämnde. Dessa pengar kan täcka kostnaden för ett medarbetar-utrymme om dagen. Det kan även täcka en måltid eller andra roliga aktiviteter för att njuta av de kollegor som du inte träffar varje dag.

Q11: Du sa tidigare att alla borde prova nomadlivet om de har chansen. Vad skulle du ge för råd till dem som är modiga nog att göra detta?

Först och främst: planera i förväg. Till en början så ville min partner och jag vara spontana när det gällde vilka platser som vi skulle besöka. Tyvärr så måste man dock planera lite i förväg.

Jag skulle råda dig att planera för tre månader i taget. Annars så kommer du ständigt att undra var du ska bo veckan därpå.

Här är ett annat råd: Res på helgerna och arbeta från en plats från måndag till fredag. På så sätt blir det mindre spretigt och stressigt. Det var åtminstone vad som fungerade bäst för oss.

Något annat att tänka på är, se till att du är bekväm. Särskilt om du planerar att arbeta på resande fot som jag gjorde. Medan vi pratar så sitter jag vid exakt samma skrivbord som jag hade i min husbil. Det är ett litet. Inget galet. Men, du vet, det har fortfarande plats för min extra skärm och allt annat som jag behöver.

Jag tar även med mig min kontorsstol på mina husbilsresor. Man skulle kunna tro att man kan arbeta utomhus från ett bord på campingplatsen eller från sin solstol utomhus, men det fungerar inte.

Vad jag skulle rekommendera är att du skapar ett utrymme för dig själv där du kommer att känna dig bekväm för att kunna utföra ditt arbete effektivt. Försök att hålla det skilt från din säng. Det är ingen bra blandning.

Q12: Var kan folk komma i kontakt med dig?

Du kan komma i kontakt med mig på LinkedIn!

Elena Galli

Elena, a Kinsta team member, is passionate about all things employer branding-related, as well as diversity, equity, inclusion, and belonging. She has years of experience in the recruitment marketing niche and a background in content marketing. Elena has published blog posts, white papers, and newsletters; hosted several webinars; and ideated, scripted, and hosted the video series The Tea On Recruiting.