Wij voorzien je van zowel dagelijkse WordPress-back-ups als systeem-back-ups voor alle sites op je account. Deze automatische back-ups zijn samen met je handmatige back-ups beschikbaar als herstelpunten op je MyKinsta-dashboard. Volg de volgende stappen om een WordPress-back-up te maken.

WordPress-back-ups

Elke back-up is een complete momentopname van de bestanden, database, redirects en Nginx configuratie van de omgeving op het moment dat de back-up is gemaakt. Wanneer je een back-up herstelt, worden alle wijzigingen aan de websitebestanden, database, redirects en Nginx configuratie teruggedraaid naar het moment dat de back-up is gemaakt.

WordPress-back-ups kunnen worden gevonden in het back-uptabblad van elk van je sites en zijn opgedeeld in drie verschillende secties:

• Dagelijks: Wij maken automatisch een dagelijkse back-up die voor 14 dagen wordt opgeslagen.
  • Handmatig:Je kunt maximaal 5 handmatige back-ups maken. Dit wordt aanbevolen wanneer je een verandering aan je site publiceert die niet getest kon worden op binnen onze testomgeving. Elke handmatige back-up wordt opgeslagen voor 14 dagen, en je kunt per back-up de vervaldatum zien.
  • Systeemback-up:Wij maken automatisch een systeemback-up tijdens sommige gebeurtenissen (wanneer je bijvoorbeeld een back-up herstelt, wordt er automatisch een systeemback-up gegenereerd). Elke systeemback-up wordt opgeslagen voor 14 dagen.
Nieuwe MyKinsta back-up UI

Nieuwe MyKinsta back-up UI

Een WordPress-back-up maken

Stap 1

Klik in “Backups” op het “Manual”-tabblad en klik vervolgens op “Backup Now” om handmatig een extra back-up te maken.

Een WordPress back-up aanmaken

Een WordPress back-up aanmaken

Stap 2

Geef je WordPress-back-up een korte identifier. Deze identifier mag alleen letter en cijfers bevatten (geen spaties of symbolen). Klik daarna op “Create Backup”.

Geef de WordPress-back-up een naam

Geef de WordPress-back-up een naam

Verschillend aantal back-ups

Afhankelijk van welk plan je hebt gekozen, kan het aantal back-ups waar je gebruik van kan maken verschillen (Het totale aantal bevat zowel de automatische als de handmatige back-ups).

• De pakketten Starter tot Business 2 bevatten 14 dagen aan back-ups
  • De pakketten Business 3 en Business 4 bevatten 20 dagen aan back-ups
  • De pakketten Enterprise 1 en hoger bevatten 30 dagen aan back-ups

Hourly Backups add-on

We hebben een add-on die ieder uur back-ups maakt, voor hen die aanvullende herstelpunten nodig hebben. Deze add-on kun je vinden in het “Backups”-tabblad van je individuele websites. Naast de dagelijkse, handmatige en systeemgegenereerde back-ups is er een optie die “Hourly” heet.

Back-ups ieder uur

Back-ups ieder uur

Je hebt nu twee opties:

Back-ups om de 6 uur

• $50 / Site / Maand
  • Back-ups zullen elke 6 uur worden gemaakt en zijn 24 uur beschikbaar. Ideaal voor websites die vaak veranderen.

Back-ups ieder uur

• $100 / Site / Maand
  • Back-ups zullen ieder uur worden gemaakt en zijn 24 uur beschikbaar. Ideaal voor e-commercewebsites, lidmaatschapswebsites, forums en andere websites die continu veranderen.

Om een optie in te schakelen, klik je simpelweg op de “Choose”-knop. Je zult niet meteen worden gefactureerd, dit gebeurt aan het begin van je volgende factureringscyclus. Die factuur zal zowel de kosten van de add-on bevatten voor de rest van de factureringscyclus als de kosten van de daaropvolgende factureringscyclus.

Voorbeeld voor het inschakelen van 6-uurs-back-ups

Voorbeeld voor het inschakelen van 6-uurs-back-ups

Je kunt de back-ups die ieder uur worden gemaakt bekijken en herstellen vanuit het “Backups”-tabblad, en hier kun je ook wijzigingen aanbrengen aan de add-on (de frequentie verhogen/verlagen of annuleren). Nogmaals, dit zijn aanvullende herstelpunten. Wanneer je de Hourly Backups add-on hebt ingeschakeld, worden dagelijkse automatische back-ups nog steeds gemaakt en beschikbaar gesteld voor herstel.

Hourly Backups ingeschakeld

Hourly Backups ingeschakeld

Downloadbare Back-ups

Je kunt een archiefbestand (.zip) met je gehele WordPress-website downloaden. Het archief bevat zowel de websitebestanden van je website als het SQL-bestand met alle inhoud van je database.

• Je kunt één keer per week een downloadbare back-up maken.
  • De downloadbare back-up is kan door jou gedownload worden gedurende 24 uur.

Een back-up bevat niet je MyKinsta-instellingen of handmatige serverconfiguraties, zoals:

• Redirects
  • Handmatige Nginx regels
  • Geblokkeerde adressen in IP deny
  • Wijzigingen in PHP- of MySQL-configuratie
  • Add-ons (bijvoorbeeld ElasticSearch)

Downloadbare back-ups zijn beschikbaar in het MyKinsta-dashboard. Je kunt deze vinden in het “Backups”-tabblad op je individuele sites. Naast de dagelijkse, handmatige en s

Downloadbare back-ups

Downloadbare back-ups

Stap 1

Klik op “Create Backup Now”. Het maken van de back-up kan enkele minute duren afhankelijk van de grootte van je bestand. Je ontvangt een e-mail zodra de back-up gereed is om te downloaden. Zodra het klaar is, ontvang je via het MyKinsta-dashboard een bericht en een e-mail met daarin een downloadlink.

Downloadbare back-up e-mail

Downloadbare back-up e-mail

Stap 2

Klik op de link “Download the backup now” in de e-mail of op de knop “Download” in het MyKinsta -dashboard.

WordPress-back-up downloaden

WordPress-back-up downloaden

De back-up is een .zip-bestand. Het bestand bevat naast alle websitebestanden ook een mysql-database-backup.sql -bestand..

WordPress-site bestanden en database

WordPress-site bestanden en database

WordPress-back-ups herstellen

Je kunt automatische, handmatige en systeemgegenereerde back-ups herstellen. Om je WordPress-site of -back-up te herstellen klik je simpelweg op de “Restore”-knop naast de back-up die je wilt herstellen. Afhankelijk van de grootte van je site kan dit een aantal minuten in beslag nemen. Terwijl je website wordt hersteld zul je niet bij het administratiepaneel van je website kunnen. In plaats hiervan laten we je een vriendelijke herinnering zien met de mededeling dat we jouw website aan het herstellen zijn.

Wanneer het herstel is voltooid zal de administratiepagina automatisch worden vernieuwd, waarna je weer toegang zult hebben tot de pagina.

Wanneer je een back-up herstelt, wordt er automatisch een back-up gegenereerd met een exacte kopie van je website op het moment voor het herstel. Dit kan van pas komen wanneer je het herstel ongedaan wilt maken.

WordPress-back-ups herstellen naar de testomgeving

Om een WordPress-back-up te herstellen naar de testomgeving klik je simpelweg op de “Restore to staging”-knop. Afhankelijk van de grootte van je website kan dit een aantal minuten in beslag nemen. Je hebt dan toegang tot je website binnen de testomgeving, geheel gescheiden van de je voor het publiek toegankelijke live website.

Belangrijke info met betrekking tot back-ups

Hier zijn een aantal aanvullende zaken waar je je bewust van moet zijn met betrekking tot het maken van back-ups op Kinsta.

Opslagruimte niet opgenomen in het totaal van je pakket

Om je zoveel mogelijk ruimte te geven zijn je back-ups niet opgenomen in onze overzichten die je totale gebruik van opslagruimte berekenen. Je verbruik en opslag bestaat alleen uit de websitebestanden en database die live zijn.

keer gedeeld