Wij voorzien je van zowel dagelijkse WordPress-back-ups als systeem-back-ups voor alle sites op je account. Deze automatische back-ups zijn samen met je handmatige back-ups beschikbaar als herstelpunten op je MyKinsta-dashboard. Volg de volgende stappen om een WordPress-back-up te maken.

WordPress-back-ups

Elke back-up is een complete momentopname van de bestanden, database, redirects en Nginx configuratie van de omgeving op het moment dat de back-up is gemaakt. Wanneer je een back-up herstelt, worden alle wijzigingen aan de websitebestanden, database, redirects en Nginx configuratie teruggedraaid naar het moment dat de back-up is gemaakt.

WordPress-back-ups kunnen worden gevonden in het back-uptabblad van elk van je sites en zijn opgedeeld in vijf verschillende secties:

Backups in MyKinsta.

Backups in MyKinsta.

Een WordPress-back-up maken

Stap 1

Klik in “Backups” op het “Manual”-tabblad en klik vervolgens op “Backup Now” om handmatig een extra back-up te maken.

Een WordPress back-up aanmaken in MyKinsta.

Een WordPress back-up aanmaken in MyKinsta.

Stap 2

Geef je WordPress-back-up een korte identifier. Deze identifier mag alleen letter en cijfers bevatten (geen spaties of symbolen). Klik daarna op “Create Backup”.

Geef uw WordPress-back-up een naam.

Geef uw WordPress-back-up een naam.

Verschillend aantal back-ups

Afhankelijk van welk plan je hebt gekozen, kan het aantal back-ups waar je gebruik van kan maken verschillen (Het totale aantal bevat zowel de automatische als de handmatige back-ups).

Uurlijkse backups addon

Voor degenen onder jullie die extra herstelpunten nodig hebben, bieden we een uurlijkse backups addon. Je kan deze vinden onder het tabblad “Backups” van je individuele site. Naast de dagelijkse, handmatige, door het systeem gegenereerde en downloadbare backups is er een optie met de naam “Uurlijks”.

Hourly backup option in MyKinsta.

Hourly backup option in MyKinsta.

Je hebt nu twee opties:

Back-ups om de 6 uur

Back-ups ieder uur

Om een optie in te schakelen, klik je simpelweg op de “Choose”-knop. Je zult niet meteen worden gefactureerd, dit gebeurt aan het begin van je volgende factureringscyclus. Die factuur zal zowel de kosten van de add-on bevatten voor de rest van de factureringscyclus als de kosten van de daaropvolgende factureringscyclus.

Voorbeeld voor het inschakelen van 6-uurs-back-ups

Voorbeeld voor het inschakelen van 6-uurs-back-ups

Je kunt de back-ups die ieder uur worden gemaakt bekijken en herstellen vanuit het “Backups”-tabblad, en hier kun je ook wijzigingen aanbrengen aan de add-on (de frequentie verhogen/verlagen of annuleren). Nogmaals, dit zijn aanvullende herstelpunten. Wanneer je de Hourly Backups add-on hebt ingeschakeld, worden dagelijkse automatische back-ups nog steeds gemaakt en beschikbaar gesteld voor herstel.

Uurlijkse backup optie in MyKinsta.

Uurlijkse backup optie in MyKinsta.

Downloadbare Back-ups

Je kunt een archiefbestand (.zip) met je gehele WordPress-website downloaden. Het archief bevat zowel de websitebestanden van je website als het SQL-bestand met alle inhoud van je database.

Een back-up bevat niet je MyKinsta-instellingen of handmatige serverconfiguraties, zoals:

Downloadbare back-ups zijn beschikbaar in het MyKinsta-dashboard. Je kunt deze vinden in het “Backups”-tabblad op je individuele sites. Naast de dagelijkse, handmatige en s

Downloadbare back-ups in MyKinsta.

Downloadbare back-ups in MyKinsta.

Stap 1

Klik op “Create Backup Now”. Het maken van de back-up kan enkele minute duren afhankelijk van de grootte van je bestand. Je ontvangt een e-mail zodra de back-up gereed is om te downloaden. Zodra het klaar is, ontvang je via het MyKinsta-dashboard een bericht en een e-mail met daarin een downloadlink.

Downloadable backup notification email.

Downloadable backup notification email.

Stap 2

Klik op de link “Download the backup now” in de e-mail of op de knop “Download” in het MyKinsta -dashboard.

WordPress-back-up downloaden in MyKinsta.

WordPress-back-up downloaden in MyKinsta.

De back-up is een .zip-bestand. Het bestand bevat naast alle websitebestanden ook een mysql-database-backup.sql -bestand..

WordPress-site bestanden en database

WordPress-site bestanden en database

Externe backups

Met onze externe backup addon kan je wekelijkse of maandelijkse backups maken en deze opslaan op Amazon S3 of Google Cloud Storage. Externe backups kunnen worden geconfigureerd voor wekelijks of maandelijks backups en je hebt hierbij de keuze om backups te maken van je bestanden, WordPress database, of beide.

Met deze externe backups feature kan je backups extern opslaan, mocht je dit wensen vanuit je strategie voor noodherstel, zonder dat je complexe WordPress plugins hoeft te configureren om deze te verbinden met een externe opslagprovider.

Externe backups inschakelen in MyKinsta.

Externe backups inschakelen in MyKinsta.

De externe backups addon is beschikbaar voor alle Kinsta klanten voor $2 per maand voor elke site plus $1/GB voor externe bandbreedte.

Downtime en WordPress problemen? Kinsta is de hosting oplossing speciaal ontworpen om jou tijd te besparen! Bekijk onze kenmerken

Om externe backups in te schakelen voor je WordPress site, ga je naar Sites > [jouw-site] > Backups > Extern. Hier kan je Amazon S3 of Google Cloud Storage selecteren voor je externe opslagintegratie.

WordPress-back-ups herstellen

Je kunt automatische, handmatige en systeemgegenereerde back-ups herstellen. Om je WordPress-site of -back-up te herstellen klik je simpelweg op de “Restore”-knop naast de back-up die je wilt herstellen. Afhankelijk van de grootte van je site kan dit een aantal minuten in beslag nemen. Terwijl je website wordt hersteld zul je niet bij het administratiepaneel van je website kunnen. In plaats hiervan laten we je een vriendelijke herinnering zien met de mededeling dat we jouw website aan het herstellen zijn.

Wanneer het herstel is voltooid zal de administratiepagina automatisch worden vernieuwd, waarna je weer toegang zult hebben tot de pagina.

Wanneer je een back-up herstelt, wordt er automatisch een back-up gegenereerd met een exacte kopie van je website op het moment voor het herstel. Dit kan van pas komen wanneer je het herstel ongedaan wilt maken.

Downloadbare backups herstellen

Het herstellen van een downloadbare MyKinsta backup vereist een paar extra stappen. Laten we eens kijken hoe we een downloadbare backup kunnen herstellen naar een bestaande Kinsta site. Dezelfde stappen kunnen ook worden toegepast op een nieuw gemaakte site. Allereerst moet je je downloadbare backup unzippen. Je zou een map moeten zien die is gestructureerd als de screenshot hieronder. Deze map bevat de bestanden van je site en een kopie van je WordPress database

Een downloadbare backup van MyKinsta.

Een downloadbare backup van MyKinsta.

Maak vervolgens verbinding met je Kinsta server via je favoriete SFTP client en navigeer naar de map ~/public. Mochten er al bestanden in deze map staan, dan kan je deze verwijderen. Zodra de map leeg is, breng je je sitebestanden (met uitzondering van het bestand mysql-database-backup.sql) over van de downloadbare backup naar de map ~/public.

Nadat de bestanden zijn gekopieerd, open je het wp-config.php bestand en verifieer je of DB_NAME, DB_USER en DB_PASSWORD overeenkomen met de inloggegevens onder “Toegang database” in je MyKinsta dashboard.

Toegang database in MyKinsta.

Toegang database in MyKinsta.

Vervolgens moet je de bestaande databasetabellen verwijderen en het databasebestand uploaden vanaf je downloadbare backup. Om te beginnen, log in op de phpMyAdmin van je site en scrol omlaag naar de onderkant van de pagina. Klik op het selectievakje naast “Check All” en gebruik de vervolgkeuzelijst om de Drop optie te vinden. Vervolgens wordt je gevraagd om de databasequery te bevestigen. Selecteer “Yes” om het verwijderingsproces te voltooien.

De databasetabellen verwijderen in phpMyAdmin.

De databasetabellen verwijderen in phpMyAdmin.

Klik vervolgens binnen phpMyAdmin op het tabblad “Import”. Klik onder “Files to Import” op “Choose File” en selecteer het bestand mysql-database-backup.sql van je downloadbare backup. Je kan de andere opties in hun standaardinstellingen laten staan. Om de database-import te voltooien, scrol je naar beneden en klik je op de knop Go.

Een MySQL database importeren via phpMyAdmin.

Een MySQL database importeren via phpMyAdmin.

Na het importeren van de database kan je de databasetabellen van je downloadbare backup zien. Als je een time-outprobleem tegenkomt tijdens het importeren van de database, is het mogelijk dat je databasebestand te groot is voor de webuploader van phpMyAdmin. Als dat het geval is, kan je proberen het databasebestand te uploaden naar de map ~/private en deze via de opdrachtregel importeren. Als je niet zeker weet hoe je dat moet doen, upload dan je SQL bestand naar je ~/private map en neem contact op met ons supportteam voor verdere hulp.

Een MySQL database importeren via phpMyAdmin.

Een MySQL database importeren via phpMyAdmin.

WordPress-back-ups herstellen naar de testomgeving

Om een WordPress-back-up te herstellen naar de testomgeving klik je simpelweg op de “Restore to staging”-knop. Afhankelijk van de grootte van je website kan dit een aantal minuten in beslag nemen. Je hebt dan toegang tot je website binnen de testomgeving, geheel gescheiden van de je voor het publiek toegankelijke live website.

Belangrijke info met betrekking tot back-ups

Hier zijn een aantal aanvullende zaken waar je je bewust van moet zijn met betrekking tot het maken van back-ups op Kinsta.

Opslagruimte niet opgenomen in het totaal van je pakket

Om je zoveel mogelijk ruimte te geven zijn je back-ups niet opgenomen in onze overzichten die je totale gebruik van opslagruimte berekenen. Je verbruik en opslag bestaat alleen uit de websitebestanden en database die live zijn.

Als je dit artikel leuk vond, dan zal onze support je zeker bevallen. Alle hostingpakketten van Kinsta hebben 24×7-ondersteuning van onze ervaren WordPress-ontwikkelaars en -engineers. Chat met hetzelfde team dat onze Fortune 500-klanten ondersteunt. Bekijk onze pakketten