Kinsta biedt verschillende soorten migraties die variëren op basis van het pakket dat je kiest, het type WordPress site dat je hebt en het aantal sites dat je moet migreren. Hieronder vind je alles wat je moet weten over hoe WordPress migraties werken, van het aanvragen van een gratis premium of basis sitemigratie tot het kopen van extra migraties en bulkprijzen.

Zo voer je je eigen migratie uit

We gaan zo in op onze premium en basismigraties, maar eerst bespreken we een aantal redenen waarom sommigen van jullie de voorkeur geven aan het zelf migreren van een WordPress site:

• De site bevat gevoelige gegevens die je niet deelt met anderen.
  • Je wil meteen migreren in plaats van dit met ons af te stemmen.

Als je zelf de migratie uitvoert, maak je dan geen zorgen, we hebben nog steeds een uitgebreide walkthrough voor je:

Belangrijk: Het zelf migreren van grotere en complexe sites kan gemakkelijk leiden tot verlies van gegevens of zelfs helemaal mislukken helemaal als je niet weet wat je doet. Het is veel veiliger om ons deskundig migratieteam alles voor je te laten regelen. Het verplaatsen van je site naar Kinsta zal meestal geen downtime veroorzaken en we zullen je helpen je gemigreerde site te inspecteren voordat je live gaat. Om die redenen raden we dus zeker aan om gebruik te maken van onze gratis premium migraties.

Zo vraag je een gratis basismigratie aan

Wij bieden onbeperkt gratis basismigraties van alle hostingproviders, waaronder:

Het maakt niet uit of je 1 of 50 WordPress sites hebt: ons deskundige migratieteam staat klaar om je te helpen je overstap naar Kinsta zo eenvoudig mogelijk te maken! Klanten van Kinsta kunnen websites op twee veilige manieren rechtstreeks via MyKinsta laten migreren:

1. Door informatie te delen over hun huidige hostingprovider
  2. Door een backupbestand te gebruiken, hetzij door:
    • het delen van een link naar bestanden met behulp van cloudopslagdiensten zoals Drive, Dropbox, enz. of
    • het uploaden van hun backupbestand naar een bestaande Kinsta website, of het nu is gemaakt met Duplicator, ManageWP of cPanel

Beperkingen op basismigraties

• De aanbieding van onbeperkte gratis migraties is van toepassing op standaard WordPress installaties. Het is niet beschikbaar voor Multisite netwerken of voor sites die gebruik maken van WP Engine’s LargeFS.
  • We zullen je migraties zo snel mogelijk voltooien, wat tot twee werkdagen kan duren. Als we denken dat het verwerken van je migraties langer kan duren, laten we je dit weten op het moment dat we het verzoek ontvangen.
  • Sites die continu veranderen (e-commerce sites, lidmaatschapssites, enz.) vereisen vaak dat de site in de onderhoudsmodus wordt geplaatst en dat er een zorgvuldige planning is om gegevensverlies te voorkomen. Een site die een onderhoudsmodus of een geplande migratietijd vereist, komt niet in aanmerking voor deze aanbieding en moet worden gezien als een normale premium migratie.
  • Sites die reverse proxy’s of andere complexe vereisten vragen (bijv. Bedrock of Trellis configuraties) komen niet in aanmerking voor deze aanbieding en moeten in plaats daarvan worden gemigreerd via een normale premium migratie.
  • Redirects die zijn toegevoegd via een .htaccess bestand of aan het configuratiescherm van je vorige hostingprovider, worden niet gemigreerd als onderdeel van deze service. Als je redirects moet toevoegen als onderdeel van je migratie, kun je ze toevoegen met behulp van onze Redirects tool.
  • Sommige sites moeten worden gemigreerd met behulp van een proces in twee stappen waarbij er een eerste proefmigratie plaatsvindt, gevolgd door een tweede migratie op een later tijdstip. De eerste stap in dit proces, de eerste proefmigratie, kan als onderdeel van deze aanbieding worden afgehandeld, maar voor de tweede stap, wanneer de site voor de tweede keer wordt gemigreerd, wordt een vergoeding in rekening gebracht.
  • Sites waarvoor je alleen de WordPress adminlogin kunt verstrekken (geen hostingdashboard of SSH toegang) moeten worden uitgevoerd via een premium migratie.

Om een basismigratie vanuit je MyKinsta dashboard te starten, start je Migraties aan de linkerkant in MyKinsta. Klik vervolgens op de optie die het beste bij je past.

Zo vraag je een migratie aan van een andere host

Om het proces van het aanvragen van een migratie vanuit je huidige host te starten, klik je op de knop Basismigratie aanvragen.

Een gratis migratie aanvragen vanuit elke host
Een gratis migratie aanvragen vanuit elke host

Er zijn een aantal gegevens die je in het aanvraagformulier moet invullen. Als je die nog niet bij de hand hebt, is het nu een goed moment om die gegevens te verzamelen:

• Gegevens huidige host
  • Gegevens site-setup
  • Verbindingsgegevens

Stap 1

Na het doorlezen van de inleiding, inclusief de voorwaarden en andere informatie, klik je op de knop Volgende onderaan de pagina om te bevestigen dat je de verstrekte informatie hebt gelezen en begrepen en dat je klaar bent om door te gaan met het migratieverzoek.

Stap 2

Op de volgende pagina vragen we je naar de gegevens van je huidige hosting. Dit kan de naam van je host, de aanmeldings URL van het hostingpaneel, de gebruikersnaam en het wachtwoord zijn.

Je hostinggegevens toevoegen.
Je hostinggegevens toevoegen.

Afhankelijk van je huidige host kunnen we om aanvullende gegevens vragen, zoals FTP, SFTP en/of inloggegevens van het hostingpaneel. Meestal zijn deze gegevens te vinden in het configuratiescherm van je huidige hostingprovider. Als je deze informatie niet kan vinden, neem dan contact op met je huidige host of vraag iemand van het Kinsta supportteam om hulp.

Als je bijvoorbeeld cPanel gebruikt, worden je gebruikersnaam en servergegevens weergegeven in de pagina User Area > My Accounts > Information & Settings. FPT accountgegevens kan je vinden onder Files → FTP Accounts. Klik na het invoeren van je hostinformatie op Volgende om door te gaan naar de volgende stap in de aanvraag.

Stap 3

Vervolgens vragen we om je domein, WordPress inloggegevens, WordPress inlog URL en of je site HTTPS gebruikt. Klik op de knop Volgende om door te gaan naar de volgende stap na het invoeren van deze gegevens.

Sitegegevens migratie.
Sitegegevens migratie.

Stap 4

Nu is het tijd om de details in te vullen voor de nieuwe thuisbasis van je site bij Kinsta! Voer een unieke naam in en kies het datacenter van je site. We beschikken over 33 datacenterlocaties.

Kinsta site-instellingen.
Kinsta site-instellingen.

Ten slotte word je gevraagd of er nog speciale instellingen of instructies zijn waarmee we rekening moeten houden tijdens het migreren van je site. Denk hierbij aan het forceren van HTTPS of andere speciale .htaccess of Nginx regels die je mogelijk nodig hebt. Klik op Volgende om een samenvatting van je migratieformulier te bekijken.

Stap 5

Bekijk zorgvuldig de details van je verzoek voor eventuele typo’s of fouten. Als je iets in het verzoek wilt wijzigen, klik je op de knop Vorige om terug te keren naar de vorige pagina en de informatie bij te werken.

Je basismigratie bekijken en indienen.
Je basismigratie bekijken en indienen.

Op de laatste pagina word je opnieuw gevraagd om te controleren of de site die je indient voldoet aan de gratis basisvereisten voor migratie. Als dit niet het geval is, wil je een premium migratie aanvragen.

Wanneer je klaar bent, klikt je op Afronden.

Na het indienen van het migratieformulier worden je lopende migraties weergegeven onder Migraties en kun je de status op elk gewenst moment controleren. Ook word je door ons team continu op de hoogte gehouden van de status.

Openstaande migraties in MyKinsta.
Openstaande migraties in MyKinsta.

Als je extra migraties moet indienen terwijl er een in behandeling is, kun je de aanvraagknoppen boven aan de pagina vinden.

Zo vraag je een migratie aan vanuit een backup

MyKinsta gebruikt één optie om alle basismigratieverzoeken af te handelen. Klik eerst op de knop Basismigratie aanvragen.

Een gratis migratie aanvragen vanuit een backupbestand
Een gratis migratie aanvragen vanuit een backupbestand

Stap 1

Na het doorlezen van de inleiding, inclusief de voorwaarden en andere informatie, klikt u op de knop Volgende onderaan de pagina om te bevestigen dat je de verstrekte informatie hebt gelezen en begrepen en dat je klaar bent om door te gaan met het migratieverzoek.

Voorwaarden en andere informatie om het migratieproces te starten
Voorwaarden en andere informatie om het migratieproces te starten

Stap 2

Op de volgende pagina vragen we om uw backupgegevens, inclusief het type backup en hoe je de backup met ons zult delen.

Uploaden naar een bestaande site bij Kinsta

Als je een bestaande site bij Kinsta hebt waarnaar je tijdelijk de backup wil uploaden en bewaren, kun je deze selecteren in het daarvoor bestemde veld. Je bestaande site op Kinsta wordt niet gewijzigd en blijft normaal functioneren. De migratie wordt uitgevoerd naar een nieuwe locatie.

Je backupbestanden uploaden naar een bestaande site
Je backupbestanden uploaden naar een bestaande site

Zodra je de site kiest waarnaar je wilt uploaden, tonen we je de SFTP inloggegevens voor het uploaden van het bestand. Zorg ervoor dat je je backupbestand uploadt naar de /private map om er zeker van te zijn dat het privé blijft.

Link naar bestanden

Kies deze optie als je backup is opgeslagen op een locatie waar je een link naar kunt geven. Zorg ervoor dat de link toegankelijk is voor iedereen die de URL heeft of deel het backupbestand met het e-mailadres van ons migratieteam: [email protected] zodat ze toegang hebben tot het bestand.

Je backupbestanden uploaden naar cloudopslagdiensten
Je backupbestanden uploaden naar cloudopslagdiensten

Opmerking: Dropbox heeft bij ons de voorkeur, omdat het zorgt voor een efficiëntere afhandeling van het backupbestand.

Stap 3

Vervolgens vragen we om je domein, WordPress inloggegevens, WordPress inlog URL en of je site HTTPS gebruikt. Klik op de knop Volgende om door te gaan naar de volgende stap na het invoeren van deze gegevens.

Sitegegevens voor het migratieproces
Sitegegevens voor het migratieproces

Stap 4

Nu is het tijd om de details in te vullen voor de nieuwe thuisbasis van je site bij Kinsta! Voer een unieke naam in en kies het datacenter van je site. We hebben 33 datacenterlocaties beschikbaar.

Laat het ons ten slotte weten als er speciale informatie of instructies zijn die we voor je site moeten weten, zoals het forceren van HTTPS of speciale .htaccess of Nginx regels die je nodig hebt.

Instellingen en speciale instructies met betrekking tot je site
Instellingen en speciale instructies met betrekking tot je site

Stap 5

Bekijk zorgvuldig de details van je verzoek voor eventuele typo’s of fouten. Als je iets in het verzoek wilt wijzigen, klik dan op de knop Vorige om terug te keren naar de vorige pagina en de informatie bij te werken.

Samenvatting van de verstrekte sitegegevens
Samenvatting van de verstrekte sitegegevens

Ook word je gevraagd om nogmaals te controleren of de site die je indient voldoet aan de voorwaarden voor een gratis basismigratie. Als dit niet het geval is, wil je in plaats daarvan een premium migratie aanvragen.

Wanneer je klaar bent, klik dan op de knop Afronden om je aanvraag in te dienen. Je lopende migraties worden weergegeven onder Migraties in MyKinsta, zodat je de status op elk gewenst moment kunt controleren. Ook word je door ons team continu op de hoogte gehouden van de status.

Openstaande migraties in MyKinsta.
Openstaande migraties in MyKinsta.

Zo vraag je een gratis premium migratie aan

Al onze pakketten bevatten een of meer premium migratiecredits (zie het aantal migraties per pakket op onze overzichtspagina met pakketten). Met één premium credit kan je gratis één premium migratie aanvragen vanuit elke host.

Met premium bedoelen we sites met complexe eisen. Dit zijn meestal sites die continu veranderen (e-commercesites, lidmaatschapssites, enz.) of sites die een reverse proxy gebruiken. Deze vereisen vaak dat de site in onderhoudsmodus wordt geplaatst, of extra installatie en zorgvuldige planning om gegevensverlies te voorkomen.

Downtime en WordPress problemen? Kinsta is de hosting oplossing speciaal ontworpen om jou tijd te besparen! Bekijk onze kenmerken

En voor degenen onder jullie met veel sites, bieden we ook bulkmigratieprijzen.

Om een premium migratie vanuit je MyKinsta dashboard te starten, klik je aan de linkerkant op Migraties. Daar zie je het aantal premium migratiecredits die je momenteel kan inzetten. Als je geen premium migratietegoed meer hebt, zie je de optie om er een aan te vragen. Ze kosten $100 per extra migratie en zullen automatisch worden toegevoegd aan je volgende factuur.

Klik op Premium migratie aanvragen om het formulier in te vullen.

Een premium migratie aanvragen.
Een premium migratie aanvragen.

Stap 1

Je moet een beveiligd formulier invullen waarmee je de informatie verstrekt die ons ondersteuningsteam nodig heeft, zoals:

• Gegevens huidige host
  • Gegevens site-setup
  • Verbindingsgegevens
  • Optionele HTTPS en datacenter-instellingen
  • Betalingsgegevens indien aanvullende migraties worden aangevraagd

Om de transfer uit te voeren, vragen we om een aantal wachtwoorden. We gaan uiterst zorgvuldig met je privacy om. Het formulier is in hoge mate beveiligd via SSL en nadat de overdracht is voltooid, vernietigen we alle wachtwoorden die we ontvangen.

We brengen in geen enkel geval wijzigingen aan op je site tijdens de migratie. De site blijft gewoon werken tijdens en na de migratie. We informeren je altijd wanneer we beginnen met een migratie en wanneer deze eindigt. Klik op Volgende om te beginnen.

Inleiding premium migratie.
Inleiding premium migratie.

Stap 2

Op de volgende pagina vragen we je naar de gegevens van je huidige hosting. Dit kan de naam van je host, de aanmeldings URL van het hostingpaneel, de gebruikersnaam en het wachtwoord zijn

Je hostinggegevens toevoegen.
Je hostinggegevens toevoegen.

Voor bepaalde hosts zullen we bij een migratieverzoek ook vragen om FTP, SFTP en andere inloggegevens. Meestal zijn deze gegevens te vinden in het configuratiescherm van je huidige hostingprovider. Als je deze informatie niet kan vinden, neem dan contact op met je huidige host of vraag iemand van het Kinsta supportteam om hulp.

Als je bijvoorbeeld cPanel gebruikt, dan kan je je gebruikersnaam en servergegevens vinden in User Area → My Accounts → Information & Settings. FTP accountgegevens kan je vinden onder Files → FTP Accounts.

Nadat je de hostgegevens hebt ingevuld, klik je op Volgende om verder te gaan met het migratieverzoek.

Stap 3

Op de volgende pagina vragen we naar je domein, WordPress inloggegevens en aanvullende configuratie-opties, zoals of je een e-commerce- of communitysite hebt, of deze over HTTPS loopt, of het een Multisite is, etc. Als je een zeer dynamische site beheert, zoals WooCommerce, lees dan de aanvullende informatie over hoe Kinsta dit soort migraties afhandelt. Klik vervolgens op Volgende.

Sitegegevens WordPress.
Sitegegevens WordPress.

Stap 4

Op de volgende pagina word je gevraagd om een naam op te geven voor je Kinsta site. Deze naam wordt permanent aan je site gekoppeld en kan na de migratie niet worden gewijzigd.

Kinsta site-instellingen.
Kinsta site-instellingen.

Hier kies je ook de serverlocatie waar je je site wil hosten. We beschikken over 33 datacenterlocaties. Ten slotte word je gevraagd of er nog speciale instellingen of instructies zijn waarmee we rekening moeten houden tijdens het migreren van je site. Denk hierbij aan het forceren van HTTPS of andere speciale .htaccess of Nginx regels die je mogelijk nodig hebt. Klik op Volgende om een samenvatting van je migratieformulier te bekijken.

Stap 5 en 6

Op de volgende pagina word je gevraagd om alle door jou verstrekte informatie te bekijken om deze nogmaals te controleren op eventuele errors of typefouten.

Op de laatste pagina krijg je te zien hoeveel premium migratiecredits je nog hebt. Als je geen credits meer hebt, word je hier om je betaalgegevens gevraagd. Je wordt doorgestuurd naar een 2FA bevestigingspagina met een eenmalig wachtwoord om de betaling veilig te voltooien.

Wanneer je klaar bent, klikt je op Afronden.

Je migratie controleren en insturen.
Je migratie controleren en insturen.

Na het indienen van het migratieformulier neemt een van onze supportteamleden contact met je op om de migratie in te plannen. Je lopende migraties worden dan weergegeven onder Migraties waarin je de status op elk gewenst moment kunt controleren. Ook word je door ons team continu op de hoogte gehouden van de status.

Openstaande migraties in MyKinsta.
Openstaande migraties in MyKinsta.

Belangrijke aanvullende informatie over migraties

• We zijn mogelijk niet in staat om zeer aangepaste WordPress installaties te migreren waar de WordPress corebestanden en directorystructuur zijn aangepast.
  • Af en toe migreren we een site die veel gebruik maakt van .htaccess om complexe omleidingen en URI maskeringsregels op te zetten. Hoewel ons team graag eenvoudige redirects instelt, als het .htaccess bestand van je site complexe regels bevat, moet je samenwerken met een ontwikkelaar om deze om te zetten in Nginx format en vervolgens de geconverteerde regels aan ons team leveren om toe te voegen aan de Nginx configuratie.
  • Het instellen van DNS en het configureren van externe diensten is niet inbegrepen in onze migratieservice en je zult deze taken zelf moeten afhandelen. Een paar veelvoorkomende voorbeelden van taken die klanten moeten uitvoeren, zijn het migreren van DNS records naar Kinsta DNS, het instellen van Cloudflare of Sucuri, het bijwerken van de A-record of nameservers bij je domeinnaamregistrar en het instellen van de e-mailservice.
  • Het kan voorkomen dat een klant ons zijn site laat migreren, maar dat het even duurt voordat de nieuwe site live is. Wanneer de site op onze servers staat en de klant klaar is om live te gaan, dan kan het zijn dat de inhoud van de nieuwe site moet worden bijgewerkt wanneer er op de oude server nieuwe content is gepubliceerd terwijl de migratie bezig was. Bekijk de informatie met betrekking tot het aanvragen van een tweede migratie.

WordPress.com sites migreren

Voor WordPress.com migraties kunnen we geen traditionele migratie uitvoeren, omdat WordPress.com geen toegang toestaat tot de sitebestanden of de database. We kunnen alleen je WordPress content exporteren zoals berichten, pagina ‘s, reacties, metatags, enz. en deze importeren in een nieuwe WordPress installatie op ons platform.

Het bovenstaande omvat niet het migreren van je WordPress thema, een van je WordPress plugins of andere aanpassingen die je op WordPress.com hebt gemaakt. Dit betekent dat je site er niet precies zo uitziet als op WordPress.com

Na de migratie moet jij of je webontwikkelaar het thema en de plugins opnieuw installeren en eventuele aanpassingen die je bij WordPress.com hebt gemaakt opnieuw maken, zodat je site precies overeenkomt.

Na de migratie

Het migratieteam van Kinsta verplaatst je site naar de infrastructuur van Kinsta en waarschuwt je vervolgens dat de migratie is voltooid. Op dat moment zijn er een paar dingen die je moet doen om de site live te laten gaan vanuit onze infrastructuur:

1. Controleer of je site goed werkt
  2. Werk de DNS records van je domein bij

Bespaar tijd en kosten en maximaliseer siteprestaties met:

• Directe hulp van WordPress-hostingexperts, 24/7.
  • Cloudflare Enterprise integration.
  • Globaal bereik met 33 datacenters verspreid over de wereld.
  • Optimalisatie met onze ingebouwde Application Performance Monitoring.

Dat alles en nog veel meer, in één pakket zonder langlopende contracten, met migraties en een 30 dagen geld-terug-garantie. Bekijk onze pakketten of neem contact op met sales om het pakket te vinden dat bij je past.