Kinsta biedt verschillende soorten migraties, afhankelijk van het gekozen pakket, het type WordPress-site dat je hebt en het aantal sites dat je wil migreren. Van het aanvragen van een gratis premium of eenvoudige sitemigratie, het aanschaffen van extra migraties en bulkprijzen; hieronder is alles wat je moet weten over hoe WordPress-migraties werken.

Hoe kun je je eigen migratie uitvoeren?

We gaan zo in op onze premium en basismigraties, maar eerst bespreken we een aantal redenen waarom sommigen van jullie de voorkeur geven aan het zelf migreren van een WordPress-site:

• Je hebt gegevens die je niet wilt vrijgeven.
  • Je wilt onmiddellijk migreren in plaats van met ons te coördineren.

Kies je ervoor om zelf je migratie uit te voeren? Maak je je dan geen zorgen, we hebben een aantal artikelen waarin we uitleggen hoe je migraties zelf kan uitvoeren:

Belangrijk: als je het Starter-pakket hebt gekocht, kun je nog steeds een migratie aanschaffen. Het zelf migreren van grotere en complexe sites kan gemakkelijk leiden tot gegevensverlies of helemaal mislukken als je niet weet wat je doet. Het is veel veiliger om ons deskundige migratieteam alles voor je te laten regelen. Het verplaatsen van jouw site naar Kinsta leidt (meestal) niet tot downtime en wij zullen je helpen om jouw gemigreerde site te inspecteren voordat deze live gaat. Om die redenen raden we dus zeker aan om gebruik te maken van onze gratis premium migraties.

Hoe vraag je een gratis premium migratie aan?

Al onze pakketten bevatten een of meer premium migratiecredits (je kan het specifieke aantal per pakket zien op onze pagina met pakketten). Een premium migratiecredit is goed voor een gratis premium migratie.

Met premium bedoelen we sites met complexe benodigdheden. Dit omvat meestal sites die continu veranderen (e-commerce-sites, lidmaatschapssites, etc.) of sites die een omgekeerde proxy gebruiken. Deze vereisen vaak dat de site wordt geplaatst in de onderhoudsmodus, extra instellingen en een zorgvuldige planning om gegevensverlies te voorkomen.

Voor degenen onder jullie met veel WordPress-site, bieden wij ook prijzen voor bulkmigratie.

Om een premium migratie te starten ga je binnen het MyKinsta dashboard naar Migraties aan je linkerkant. Hier zie je het aantal premium migratiecredits die je tot je bechikking hebt. Als je geen premium migratiecredits hebt, dan vind je hier de mogelijkheid om er een aan te vragen. De kosten zijn $100 per extra migratie en ze worden automatisch aan je volgende factuur toegevoegd.

Klik op “Premium migratie aanvragen” om het formulier in te vullen.

Premium WordPress migratie aanvragen

Premium WordPress migratie aanvragen

Stap 1

Om een migratie aan te vragen, vragen we je om een (beveiligd) formulier in te vullen waarmee je ons de benodigd informatie verstrekt omtrent je migratieverzoek. Denk hierbij aan:

• Gegevens van je huidige host
  • Gegevens van je site-opstelling
  • Verbindingsgegevens
  • Optionele HTTPS- en datacenter-gegevens
  • Betaalgegevens als extra migratie zijn aangevraagd

Om de transfer uit te voeren, vragen we je om een aantal wachtwoord op te geven. We nemen jouw privacy en beveiliging daaromtrent uiteraard hoog op. Dit formulier is zwaar beveiligd door de SSL-verbinding en we vernietigen alle wachtwoorden nadat het migratieproces is afgerond. We zullen tijdens de migratie nooit wijzigingen aanbrengen aan je oorspronkelijke site. De site zal tijdens en na de migratie normaal functioneren. We laten het altijd weten wanneer we beginnen met een migratie en wanneer deze is afgerond. Klik simpelweg op “Volgende” om te beginnen.

Migratie inleiding

Migratie inleiding

Stap 2

Op de volgende pagina vragen we je naar de gegevens van je huidige hosting. Dit zijn de naam van je hosting, de inlog URL van je hostingpanel, gebruikersnaam en wachtwoord. In onderstaand voorbeeld gebruiken we WP Engine. Klik vervolgens op “Volgende”.

Hostinggegevens

Hostinggegevens

Stap 3

Op de volgende pagina vragen we je naar je domeinnaam, WordPress-gegevens en extra configuratieopties, zoals of je site een e-commerce- of communitysite is, of deze via HTTPs loopt, of het een multi-site is, etc. Als je site erg dynamisch is, zoals WooCommerce, lees dan onze aanvullende gegevens over hoe Kinsta deze soorten migratie afhandelt. Klik nu op “Volgende”.

WordPress sitegegevens

WordPress sitegegevens

Stap 4

Op het volgende scherm wordt je gevraagd naar de verbindingsinstellingen, zoals SFTP- en SSH-inloggegevens van je huidige host. Als je niet weet wat deze zijn, dan kan je huidige host deze gegevens aan je geven. Klik vervolgens op “Volgende”.

Verbindingsinstellingen

Verbindingsinstellingen

Doorgaans kan al deze verbindingsinformatie (FTP, SFTP en SSH) worden gevonden in het controlepaneel van je huidige hostingprovider. Als je niet zeker weet of je de juiste gegevens hebt of waar je ze kan vinden, vraag dan aan je huidige host of een medewerker van het supportteam van Kinsta voor hulp.

Als je bijvoorbeeld cPanel gebruikt, dan kan je je gebruikers- en hostingservergegevens vinden in User Area → My Accounts → Information & Settings. De informatie over je FTP-account kan je vinden onder Files → FTP Accounts.

Stap 5

Op de volgende pagina kan je aangeven of je nog specifieke instellingen of instructies hebt rondom de migratie die we kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan het forceren van HTTPS of speciale .htaccess or Nginx regels die je nodig hebt.

Hier kan je ook aangeven waar je wil dat we je site hosten, met andere woorden, de fysieke locatie. We hebben momenteel 20 datacenter-locaties tot onze beschikking. Klik nu op “Volgende”.

Kinsta-instellingen

Kinsta-instellingen

Stap 6 en 7

Op deze pagina vragen we je of je nog een keer alle informatie goed kan controleren op fouten en typo’s.

Op de laatste pagina laten we je weten hoeveel premium migratiecredits je nog hebt. Als dit aantal nul is, vragen we je om aanvullende betalingsgegevens. We zullen je doorsturen naar een 2FA-bevestiging met een eenmalig wachtwoord om de betaling veilig af te ronden.

Als je klaar bent, klik je op “Afronden”.

Migratie afronden

Migratie afronden

Nadat je het migratieformulier hebt ingevuld, neemt een van onze supportmedewerkers contact met je op om de migratie in te plannen. De openstaande migratie zal je nu kunnen zien in “Migraties” waar je op elk moment de voortgang kan inzien. Daarnaast wordt je ook voortdurend door ons team op de hoogte gehouden over de status.

Openstaande WordPress-migraties

Openstaande WordPress-migraties

Hoe vraag je een gratis basismigratie aan?

We offer unlimited free basic migrations from the following hosts:

• WP Engine
  • Flywheel
  • SiteGround
  • Pagely
  • Pantheon
  • Cloudways
  • DreamHost
  • Bluehost
  • HostGator
  • A2 Hosting
  • tsoHost

Het maakt niet uit of 1 of 50 WordPress-sites hebt: ons deskundige migratieteam staat klaar om je te helpen in je overstap naar Kinsta!

Beperkingen op basismigraties

• Het aanbod voor onbeperkte migraties is van toepassing op standaard en geldt niet voor multisite-netwerken of voor sites die gebruikmaken van LargeFS van WP Engine.
  • We zullen je migraties zo snel mogelijk uitvoeren, dit kan tot drie werkdagen duren. Mochten we verwachten dat het langer zal duren, dan laten we je dit weten zodra we je verzoek ontvangen.
  • Omleidingen en redirects die aan je .htaccess zijn toegevoegd of ingesteld staan in het controlepaneel van je vorige hostingprovider zullen niet worden meeverhuisd. Als je deze redirects mee wil verhuizen, dan kan je deze zelf toevoegen in onze Redirects-tool.
  • Sommige sites moeten in twee stappen worden verhuisd, waarbij een eerste proefmigratie plaatsvindt, gevolgd door een tweede migratie op een later tijdstip. De eerste migratie, de proefmigratie, is onderdeel van deze aanbieding, maar de tweede latere migratie, gaat gepaard met extra kosten.

Om met een gratis basismigratie te beginnen ga je simpelweg naar Migraties aan de linkerkant van je MyKinsta-dashboard. Klik hier op “Basismigratie aanvragen” om te beginnen met het invullen van het formulier.

Beperkingen op basismigraties

Beperkingen op basismigraties

Stap 1

Om een migratie aan te vragen, vragen we je om een (beveiligd) formulier in te vullen waarmee je ons de benodigd informatie verstrekt omtrent je migratieverzoek. Denk hierbij aan:

• Gegevens van je huidige host
  • Gegevens van je site-opstelling
  • Verbindingsgegevens
  • Optionele HTTPS- en datacenter-gegevens
  • Betaalgegevens als extra migratie zijn aangevraagd

Om de transfer uit te voeren, vragen we je om een aantal wachtwoord op te geven. We nemen jouw privacy en beveiliging daaromtrent uiteraard hoog op. Dit formulier is zwaar beveiligd door de SSL-verbinding en we vernietigen alle wachtwoorden nadat het migratieproces is afgerond. We zullen tijdens de migratie nooit wijzigingen aanbrengen aan je oorspronkelijke site. De site zal tijdens en na de migratie normaal functioneren. We laten het altijd weten wanneer we beginnen met een migratie en wanneer deze is afgerond. Klik simpelweg op “Volgende” om te beginnen.

Inleiding basismigratie

Inleiding basismigratie

Stap 2

Op de volgende pagina vragen we je naar de gegevens van je huidige hosting. Dit zijn de naam van je hosting, de inlog URL van je hostingpanel, gebruikersnaam en wachtwoord. In onderstaand voorbeeld gebruiken we WP Engine. Klik vervolgens op “Volgende”.

Hostinggegevens

Hostinggegevens

Stap 3

Op de volgende pagina vragen we je naar je domeinnaam, WordPress-gegevens en extra configuratieopties, zoals of je site een e-commerce- of communitysite is, of deze via HTTPs loopt, of het een multi-site is, etc. Als je site erg dynamisch is, zoals WooCommerce, lees dan onze aanvullende gegevens over hoe Kinsta deze soorten migratie afhandelt. Klik nu op “Volgende”.

WordPress sitegegevens

WordPress sitegegevens

Stap 4

Op het volgende scherm wordt je gevraagd naar de verbindingsinstellingen, zoals SFTP- en SSH-inloggegevens van je huidige host. Als je niet weet wat deze zijn, dan kan je huidige host deze gegevens aan je geven. Klik vervolgens op “Volgende”.

Verbindingsinstellingen

Verbindingsinstellingen

Doorgaans kan al deze verbindingsinformatie (FTP, SFTP en SSH) worden gevonden in het controlepaneel van je huidige hostingprovider. Als je niet zeker weet of je de juiste gegevens hebt of waar je ze kan vinden, vraag dan aan je huidige host of een medewerker van het supportteam van Kinsta voor hulp.

Als je bijvoorbeeld cPanel gebruikt, dan kan je je gebruikers- en hostingservergegevens vinden in User Area → My Accounts → Information & Settings. De informatie over je FTP-account kan je vinden onder Files → FTP Accounts.

Stap 5

Op de volgende pagina kan je aangeven of je nog specifieke instellingen of instructies hebt rondom de migratie die we kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan het forceren van HTTPS of speciale .htaccess or Nginx regels die je nodig hebt.

Hier kan je ook aangeven waar je wil dat we je site hosten, met andere woorden, de fysieke locatie. We hebben momenteel 20 datacenter-locaties tot onze beschikking. Klik nu op “Volgende”.

Kinsta instellingen

Kinsta instellingen

Stap 6 en 7

Op deze pagina vragen we je of je nog een keer alle informatie goed kan controleren op fouten en typo’s.

Op de laatste pagina vragen we je om alles goed te checken. Ook vragen we je om er zeker van te zijn dat het verzoek voldoet aan de voorwaarden van een gratis basismigratie. Mocht dit niet het geval zijn, dan dien je een premium migratie aan te vragen. Klik op “Afronden” wanneer je zover bent.

Basismigratie afronden

Basismigratie afronden

Nadat je het migratieformulier hebt ingevuld, neemt een van onze supportmedewerkers contact met je op om de migratie in te plannen. De openstaande migratie zal je nu kunnen zien in “Migraties” waar je op elk moment de voortgang kan inzien. Daarnaast wordt je ook voortdurend door ons team op de hoogte gehouden over de status.

Openstaande WordPress migraties

Openstaande WordPress migraties

Important Additional Migration Notes

• Houd er rekening mee dat migraties alleen gratis zijn als je account ten minste 30 dagen loopt. Als je je abonnement eerder annuleert, wordt de migratie aangeslagen voor de normale prijs van $ 100. Elk pakket gaat gepaard met een vast aantal gratis migraties. Wanneer je door je gratis migraties heen bent, kan je extra migraties aanvragen voor het vaste bedrag van $100.
  • De kans bestaat dat we sommige customized WordPress-installaties met bijvoorbeeld verregaande wijzigingen in de WordPress Core-bestanden en mapstructuur, niet kunnen migreren.
  • Af en toe migreren we een website die gebruik maakt van .htaccess om complexe omleidingen en URI-maskeerregels op te zetten. Ons team helpt je graag met het opzetten van eenvoudige redirects. Mocht het .htaccess-bestand van je website echter complexe regels bevatten, dan vragen we je om deze (eventueel in samenwerking met een developer) om te zetten naar Nginx-formaat. Vervolgens kun je de geconverteerde regels met ons team delen waarop wij deze aan de Nginx-configuratie toevoegen.
  • Het instellen van DNS en het configureren van externe diensten is niet inbegrepen in onze migratieservice. Je zult deze taken dus zelf moeten afhandelen. Een paar veelvoorkomende voorbeelden van taken die klanten zelf moeten uitvoeren, zijn het wijzigen van de DNS-records naar de DNS van Kinsta, het opzetten van Cloudflare of Sucuri, het bijwerken van het A-record en/of nameservers bij uw registrar en het instellen van de e-maildiensten.
  • In sommige gevallen kan het zijn dat een klant zijn site laat migreren, maar dat het lang duurt voordat de nieuwe website online is. Wanneer de klant klaar is om live te gaan met de site op onze servers, kan het in sommige gevallen nodig zijn dat de content van de site weer opnieuw moet worden geüpdatet. Soms kan het zijn dat de verhuisde website namelijk alweer ‘verouderd’ is. Lees hier meer over het aanvragen van een tweede migratie.

WordPress.com-sites verhuizen

Helaas kunnen we voor WordPress geen traditionele migratie uitvoeren, omdat WordPres.com toegang verbiedt tot de bestanden en de database. We kunnen daarom alleen maar WordPress-content exporteren zoals artikelen, pagina’s, reacties, meta tags, etc. en deze naar een nieuwe installatie op ons platform verhuizen.

Wat hier niet onder vallen zijn je WordPress-thema’s, plugins of andere aanpassingen die je aan je site hebt gedaan. Simpelweg betekent dit dat je site er niet uit zal komen te zien als op WordPress.com.

Na de migratie dien jij of je webdeveloper het thema en de plugins opnieuw te installeren, naast eventuele aanpassingen die jij aan je WordPress.com-site hebt gemaakt, zodat je site weer identiek is aan die van WordPress.com.

Na de migration

Het migratieteam van Kinsta verhuist je website naar de infrastructuur van Kinsta en laat je
vervolgens weten wanneer de migratie voltooid is. Mocht het zover zijn, dan zijn er nog een
aantal dingen die je moet doen om de site vanuit onze infrastructuur live te laten gaan:

1. Zeker weten dat je site correct functioneert
  2. Update de DNS-records van je domein
keer gedeeld