Kinsta biedt verschillende soorten migraties, afhankelijk van het gekozen pakket, het type WordPress-site dat je hebt en het aantal sites dat je wil migreren. Van het aanvragen van een gratis premium of eenvoudige sitemigratie, het aanschaffen van extra migraties en bulkprijzen; hieronder is alles wat je moet weten over hoe WordPress-migraties werken.

Hoe kun je je eigen migratie uitvoeren?

We gaan zo in op onze premium en basismigraties, maar eerst bespreken we een aantal redenen waarom sommigen van jullie de voorkeur geven aan het zelf migreren van een WordPress-site:

• Je hebt gegevens die je niet wilt vrijgeven.
  • Je wilt onmiddellijk migreren in plaats van met ons te coördineren.

Kies je ervoor om zelf je migratie uit te voeren? Maak je je dan geen zorgen, we hebben een aantal artikelen waarin we uitleggen hoe je migraties zelf kan uitvoeren:

Belangrijk: als je het Starter-pakket hebt gekocht, kun je nog steeds een migratie aanschaffen. Het zelf migreren van grotere en complexe sites kan gemakkelijk leiden tot gegevensverlies of helemaal mislukken als je niet weet wat je doet. Het is veel veiliger om ons deskundige migratieteam alles voor je te laten regelen. Het verplaatsen van jouw site naar Kinsta leidt (meestal) niet tot downtime en wij zullen je helpen om jouw gemigreerde site te inspecteren voordat deze live gaat. Om die redenen raden we dus zeker aan om gebruik te maken van onze gratis premium migraties.

Gratis premium migraties

Met uitzondering van het startersplan bevatten al onze plannen één of meer gratis migraties. Je kunt extra migraties aanvragen door ze in te dienen onder Migrations in het MyKinsta-dashboard. De kosten bedragen $100 per extra migratie en dit wordt automatisch bij jouw volgende factuur opgeteld.

Met premium bedoelen we sites met complexe benodigdheden. Dit omvat meestal sites die continu veranderen (e-commerce-sites, lidmaatschapssites, etc.) of sites die een omgekeerde proxy gebruiken. Deze vereisen vaak dat de site wordt geplaatst in de onderhoudsmodus, extra instellingen en een zorgvuldige planning om gegevensverlies te voorkomen.

Voor degenen onder jullie met veel WordPress-site, bieden wij ook prijzen voor bulkmigratie.

Onbeperkte gratis basismigraties

We bieden ook onbeperkte gratis basismigraties van de volgende hosts:

• WP Engine
  • Flywheel
  • SiteGround
  • Pagely
  • Pantheon
  • Cloudways
  • DreamHost
  • A2 Hosting
  • tsoHost

Het maakt niet uit of 1 of 50 WordPress-sites hebt: ons deskundige migratieteam staat klaar om je te helpen in je overstap naar Kinsta!

Beperkingen op basismigraties

• Het aanbod voor onbeperkte migraties is van toepassing op standaard en geldt niet voor multisite-netwerken of voor sites die gebruikmaken van LargeFS van WP Engine.
  • We zullen je migraties zo snel mogelijk uitvoeren, dit kan tot drie werkdagen duren. Mochten we verwachten dat het langer zal duren, dan laten we je dit weten zodra we je verzoek ontvangen.
  • Omleidingen en redirects die aan je .htaccess zijn toegevoegd of ingesteld staan in het controlepaneel van je vorige hostingprovider zullen niet worden meeverhuisd. Als je deze redirects mee wil verhuizen, dan kan je deze zelf toevoegen in onze Redirects-tool.
  • Sommige sites moeten in twee stappen worden verhuisd, waarbij een eerste proefmigratie plaatsvindt, gevolgd door een tweede migratie op een later tijdstip. De eerste migratie, de proefmigratie, is onderdeel van deze aanbieding, maar de tweede latere migratie, gaat gepaard met extra kosten.

Hoe kun je een migratie aanvragen?

Om een migratie vanuit je MyKinsta-dashboard te starten, start je eenvoudigweg aan de linkerkant “Migrations” en klik je op “Request Migration”. Je ziet het aantal gratis premie migraties dat je plan bevat, hoeveel je al hebt gebruikt en de links. Ook kan je hier een basismigratie aanvragen.

Als je gratis premium migraties op zijn, dan kan je hier een aanvragen. Deze kosten $100 per migratie en worden automatisch aan jouw volgende factuur toegevoegd.

Aanvraagformulier voor WordPress-migratie

Aanvraagformulier voor WordPress-migratie

Stap 1

When you initiate a migration you will be required to fill out a secure form, which helps provide information that our support team will need, such as:

• Details van jouw huidige host
  • Details van de instellingen van jouw website
  • Verbindingsdetails
  • Optionele configuratie van HTTPS en datacenter
  • Betalingsinformatie als er extra migraties moeten worden aangevraagd

Om de overdracht (migratie) uit te kunnen voeren, vragen we om een aantal wachtwoorden. We bewaken jouw privacy en stellen je vertrouwen zeer op prijs. Dit formulier is via SSL sterk beveiligd, zodra we de overdracht hebben voltooid, vernietigen we alle wachtwoorden die we hebben ontvangen. Tijdens de migratie wijzigen we nooit jouw oorspronkelijke website. Het blijft gewoon tijdens en na de migratie werken. We informeren je altijd wanneer een migratie wordt gestart en wanneer deze eindigt. Klik eenvoudig op “Next” om te beginnen.

Aanvraagformulier voor WordPress migratie

Aanvraagformulier voor WordPress migratie

Stap 2

Op de volgende pagina word je gevraagd naar jouw huidige hostinggegevens. Als je klant bij WP Engine bent, maakt dit het super snel en gemakkelijk. Klik vervolgens op “Next”.

Informatie over de hosting

Informatie over de hosting

Als je geen WP Engine-klant bent, zal deze je om jouw huidige host, cPanel-gebruikersnaam en wachtwoord vragen. Klik vervolgens op “Next”.

Andere opties over de hosting

Andere opties over de hosting

Stap 3

Op de volgende pagina word je gevraagd naar jouw domein, WordPress-referenties en aanvullende configuratie-opties, zoals of jouw site een e-commerce- of communitysite is, over HTTPS, multisite, enzovoort loopt. Als je een zeer dynamische site zoals WooCommerce hebt, bekijk dan de aanvullende informatie over hoe Kinsta omgaat met dit soort migraties. Klik vervolgens op “Next”.

Informatie over de website

Informatie over de website

Stap 4

Op het volgende scherm word je gevraagd naar jouw verbindingsinstellingen, zoals SFTP- en SSH-aanmeldgegevens van jouw huidige host. Als je niet weet wat dit zijn, kan jouw huidige host deze vertellen. Klik vervolgens op “Next”.

Verbindingsinstellingen

Verbindingsinstellingen

Doorgaans vind je je FTP-, SFTP- en SSH-verbindingsinformatie in het configuratiescherm van jouw huidige hostingprovider. Als je niet zeker bent van deze details, neem dan contact op met je huidige host of vraag een lid van het Kinsta-ondersteuningsteam om hulp.

Als je bijvoorbeeld cPanel gebruikt, wordt jouw gebruikersnaam en de gegevens van de hostingserver vermeld op jouw pagina ‘User Area’ → My Accounts → Information & Settings page. FTP-accountinformatie is ook te vinden onder Files → FTP Accounts.

Stap 5

Op de volgende pagina word je gevraagd of er speciale instellingen of instructies zijn, die tijdens het migreren van jouw site moeten worden uitgevoerd. Dit kan van alles zijn: HTTPS forceren, welke datacenterlocatie je de voorkeur geeft, enz. klik vervolgens op “Next”.

Kinsta-instellingen

Kinsta-instellingen

Stap 6 en 7

Op de volgende pagina word je gevraagd om alle door jou verstrekte informatie te bekijken en om deze te controleren op fouten of typfouten. Op de laatste pagina word je op de hoogte gesteld van het aantal gratis migraties, dat je nog in jouw abonnement hebt. Als je geen gratis migraties meer hebt, wordt er ook gevraagd naar jouw betalingsinformatie. Wanneer je klaar bent, klik je op “Submit Migration Request.”

Migratie voltooien

Migratie voltooien

Nadat je het migratieformulier hebt verzonden, neemt een van onze leden van het ondersteuningsteam contact met je op om de migratie te plannen. Jouw geplande migraties worden vervolgens weergegeven onder ‘Migrations’, waarin je de status op elk gewenst moment kunt controleren. Je wordt ook door ons team continu op de hoogte gehouden van de status.

Pending WordPress migrations

Pending WordPress migrations

Aanvullende migratie-informatie

• Houd er rekening mee dat migraties alleen gratis zijn als je account ten minste 30 dagen loopt. Als je je abonnement eerder annuleert, wordt de migratie aangeslagen voor de normale prijs van $ 100. Elk pakket gaat gepaard met een vast aantal gratis migraties. Wanneer je door je gratis migraties heen bent, kan je extra migraties aanvragen voor het vaste bedrag van $100.
  • De kans bestaat dat we sommige customized WordPress-installaties met bijvoorbeeld verregaande wijzigingen in de WordPress Core-bestanden en mapstructuur, niet kunnen migreren.
  • Af en toe migreren we een website die gebruik maakt van .htaccess om complexe omleidingen en URI-maskeerregels op te zetten. Ons team helpt je graag met het opzetten van eenvoudige redirects. Mocht het .htaccess-bestand van je website echter complexe regels bevatten, dan vragen we je om deze (eventueel in samenwerking met een developer) om te zetten naar Nginx-formaat. Vervolgens kun je de geconverteerde regels met ons team delen waarop wij deze aan de Nginx-configuratie toevoegen.
  • Het instellen van DNS en het configureren van externe diensten is niet inbegrepen in onze migratieservice. Je zult deze taken dus zelf moeten afhandelen. Een paar veelvoorkomende voorbeelden van taken die klanten zelf moeten uitvoeren, zijn het wijzigen van de DNS-records naar de DNS van Kinsta, het opzetten van Cloudflare of Sucuri, het bijwerken van het A-record en/of nameservers bij uw registrar en het instellen van de e-maildiensten.
  • In sommige gevallen kan het zijn dat een klant zijn site laat migreren, maar dat het lang duurt voordat de nieuwe website online is. Wanneer de klant klaar is om live te gaan met de site op onze servers, kan het in sommige gevallen nodig zijn dat de content van de site weer opnieuw moet worden geüpdatet. Soms kan het zijn dat de verhuisde website namelijk alweer ‘verouderd’ is. Lees hier meer over het aanvragen van een tweede migratie.

Na de migration

Het migratieteam van Kinsta verhuist je website naar de infrastructuur van Kinsta en laat je
vervolgens weten wanneer de migratie voltooid is. Mocht het zover zijn, dan zijn er nog een
aantal dingen die je moet doen om de site vanuit onze infrastructuur live te laten gaan:

1. Controleer of de site correct werkt
  2. Update de DNS-records van je domein
Delen