Kæmper du for at finde den rigtige SMTP-port, du kan bruge? Been there, done that!

Hvis du bruger en e-mail-klient som Apple Mail eller Outlook til at sende e-mails, bruger den e-mail-klient sandsynligvis også SMTP til at uploade dine udgående e-mails til din mailserver (selvom disse klienter typisk bruger andre protokoller som IMAP eller POP3 til at downloade indgående e-mails til appen).

Hvis du kæmper med e-mail-leverbarhed på WordPress, er en af ​​de bedste måder til at løse problemet at bruge en SMTP sending service som SendGrid, Mailgun eller Google Workspace.

Men hvis du prøver at konfigurere SMTP med din e-mail-klient eller WordPress-websted, vil du sandsynligvis støde på spørgsmålet om, hvilken SMTP-port du skal bruge.

For at hjælpe dig med at vælge den rigtige SMTP-port til dine behov, vil vi grave ned i alt, hvad SMTP-port er relateret til, i dette indlæg.

Se vores videoguide om, hvordan du vælger det rigtige SMTP-portnummer:

Lad os forstå denne proces mere detaljeret.

Som vi sagde, er SMTP standardprotokollen til e-mail-transmission på nettet. Det er hvad mailservere bruger til at sende og modtage e-mails på Internettet.

Når du f.eks. sender en e-mail, har din e-mail-klient brug for en måde at uploade e-mailen til den udgående postserver. Derefter har den udgående mailserver brug for en måde at overføre din e-mail til modtagerens indgående mailserver.

E-mail-servere er meget som websteds-servere i, at selvom der muligvis er et brugervenligt frontvendt domænenavn, sker den faktiske kommunikation via IP-adresser, ligesom 222.501.285.45 (for mere information om, hvordan dette sker, se vores introduktion til Domain Name System eller DNS).

En “port” er en anden måde at hjælpe computere (som to mailserver) med at kommunikere med hinanden:

  • En IP-adresse identificerer en computer.
  • En port identificerer en bestemt applikation / service, der kører på denne computer, ligesom SMTP.

Her er en analogi til at gøre det lidt mere menneskeligt venligt:

En IP-adresse er den fysiske gade-adresse for et forretningskompleks. En port er nummeret på en bestemt virksomhed i det forretningskompleks.

Hvis du vil levere noget til den forretning, kan du ikke bare adressere det til forretningskomplekset, du har også brug for en måde at sikre dig, at det kommer til det rigtige sted inde i forretningskomplekset.

IANA, den organisation, der er ansvarlig for allokering af IP-adresser og andre opgaver, er også ansvarlig for at registrere portnumre til fælles internettjenester, der inkluderer SMTP.

Hvorfor din SMTP-port betydning?

Hvis du vil oprette forbindelse til en SMTP-server(som Gmail SMTP-serveren), skal du indtaste både dens IP-adresse og dens portnummer.

Der er dog flere almindelige SMTP-porte (mere om dette næste), og ikke alle fungerer i alle situationer.

For eksempel er port 25, standard SMTP-port til flytning af meddelelser mellem mailserver, ofte blokeret af internetudbydere og skyudbydere (inklusive Google Cloud Platform, hvilket er, hvad Kinsta bruger).

Som sådan, hvis du forsøger at oprette forbindelse til en SMTP-server via port 25, vil du ofte støde på problemer, fordi så mange tjenester blokerer port 25.

Forskellige porte til forskellige formål

Ud over implikationer ovenfor har forskellige SMTP-porte også forskellige formål.

Der er to brede faser i SMTP-transmission:

  • Submission – indsendelse af en e-mail-besked til en udgående postserver. Når du f.eks. sender en e-mail i Apple Mail, skal denne meddelelse sendes til den udgående postserver.
  • Relay – processen med at videresende meddelelsen mellem to servere. Så efter at en e-mail er “sendt” til den udgående postserver, “videresender den udgående postserver” denne meddelelse til modtagerens mailserver.

Hvis du opretter din e-mail-klient eller WordPress-sted, er du mest optaget af “indsendelse” -delen af ​​processen.

Mens “relay” bestemt er en vigtig del af SMTP, behøver de fleste ikke at konfigurere deres egen e-mail-server.

Hvilken port bruger SMTP?

På det moderne web er der ikke en eneste SMTP-port. I stedet er der fire almindelige SMTP-porte:

  • 25
  • 587
  • 465
  • 2525

Lad os gennemgå dem.

Hvad bruges Port 25 til?

Port 25 blev etableret helt tilbage i 1982, hvilket gør det til den ældste SMTP-port.

Port 25 er stadig kendt som standard SMTP-port og bruges mest til SMTP-relay.

AD

Men hvis du opretter dit WordPress-sted eller e-mail-klient med SMTP, vil du normalt ikke bruge port 25, fordi de fleste private internetudbydere og cloud-hostingudbydere blokerer port 25.

Hvorfor? Fordi port 25 ofte misbruges til at sende spam fra kompromitterede computere.

Husk: der er en forskel mellem SMTP-indsendelse og relæ. Så selvom SMTP-port 25 er fantastisk til SMTP-relay, er det ikke en god mulighed for SMTP-indsendelse.

Hvad bruges Port 587 til?

Port 587 er standardporten til SMTP-indsendelse på det moderne web. Mens du kan bruge andre porte til indsendelse (mere om dem næste), skal du altid starte med port 587 som standard og kun bruge en anden port, hvis omstændighederne tilsiger det (som din host, der blokerer port 587 af en eller anden grund).

Port 587 understøtter også TLS, hvilket betyder, at du sikkert kan indsende mail.

Hvad bruges Port 465 til?

Port 465 blev oprindeligt registreret til SMTPS (SMTP over SSL). Efter en kort stint i denne funktion blev port 465 overført til en anden anvendelse og udskrevet.

På trods af denne kendsgerning understøtter mange internetudbydere og cloud-hostingudbydere stadig port 465 til SMTP-indsendelse.

Hvad bruges Port 2525 til?

Port 2525 er ikke en officiel SMTP-port (som anerkendt af IETF eller IANA). Imidlertid bruges den stadig populært som et alternativ til port 587 til SMTP-indsendelse, og de fleste internetudbydere og cloud-hosting-udbydere understøtter port 2525 til SMTP.

Hvis port 587 er blokeret, er port 2525 et godt alternativ.

Hvilken SMTP-port skal du bruge?

Vi berørte dette ovenfor, men lad os sammenfatte, hvordan vi vælger den rigtige SMTP-port, fordi det er vigtigt at tage den rigtige beslutning.

Hvis du konfigurerer dit WordPress-sted eller din e-mail-klient til at sende e-mails via SMTP (indsendelse), vil du næsten altid bruge port 587. Igen er dette standard SMTP-port til indsendelse, og det understøtter sikker transmission via TLS.

Hvis port 587 af en eller anden grund er blokeret, er port 2525 et almindeligt alternativ. Igen er dette ikke en officielt anerkendt SMTP-port, men den bruges ofte og understøttes af de fleste udbydere.

Mens mange udbydere stadig understøtter port 465 til SMTP, er det ikke længere en accepteret standard, og du skal altid prøve at bruge porte 587 og 2525, før du bruger port 465.

Endelig, mens port 25 ofte bruges til SMTP-relay, skal du ikke bruge det, når du opretter en e-mail klient eller WordPress-websted, fordi de fleste internetudbydere og cloud-hostingudbydere blokerer port 25.

Hvilke SMTP-porte kan du bruge på Kinsta?

Hos Kinsta kan du bruge porte:

  • 587
  • 465
  • 2525

Du kan ikke bruge port 25, fordi Kinsta bruger Google Cloud Platform-infrastruktur og Google Cloud Platform blokerer port 25.

Resumé

SMTP spiller en vigtig rolle i flytningen af ​​e-mails rundt på Internettet.

For at forbedre leverbarheden af ​​dit WordPress-websteds transaktions-e-mails, kan du konfigurere dit WordPress-sted til at sende e-mails via SMTP. Hvis du bruger en e-mail-klient som Apple Mail eller Outlook, bruger din e-mail-klient desuden SMTP til at indsende udgående e-mails til mailserveren.

For at forbinde dit WordPress-sted eller e-mail-klient til SMTP-serveren, skal du indtaste en bestemt SMTP-port.

Der er fire almindelige SMTP-porte:

  • 25
  • 587
  • 465
  • 2525

Port 25 bruges ofte til SMTP-relæ, men du bør ikke bruge den til SMTP-indsendelse, fordi de fleste udbydere blokerer det.

Hvis du vil konfigurere dit WordPress-sted eller e-mail-klient til at bruge SMTP, skal du starte med port 587 som dit første valg, da det er standardporten til SMTP-indsendelse.

Og hvis port 587 ikke fungerer, kan du prøve port 2525. Selvom det ikke er en officielt anerkendt SMTP-port, understøttes den bredt, og den understøtter TLS til sikker transmission.

Matteo Duò Kinsta

Head of Content at Kinsta and Content Marketing Consultant for WordPress plugin developers. Connect with Matteo on Twitter.